summer2bird | zondag 24 februari 2013 @ 10:43 |
Hai, ik heb nog een verse hamburger in de koelkast liggen, die gisteren verliep. Er zit ook een stukje brie op (de peperhamburger met brie van de plus) Zal ik 'm weggooien of kan ik 'm nog opeten? | |
miss_dynastie | zondag 24 februari 2013 @ 10:45 |
Ik zou zeggen: gebruik je zintuigen. Zeker als de koelkast goed koud staat, kan je het ding meestal nog prima eten... | |
Stefan | zondag 24 februari 2013 @ 10:46 |
Het is niet zo dat de hamburger denkt, oh tijd is om ik ben bedorven Zeker een dag, dus ws 11 uur over datum | |
Vaatwastablet | zondag 24 februari 2013 @ 10:48 |
Het hoeft niet perse te bedorven te zijn als het over de datum is. Vanaf dat moment staat de fabrikant niet meer garant voor de kwaliteit van het product en moet je lekker jouw zintuigen gebruiken. | |
#ANONIEM | zondag 24 februari 2013 @ 10:49 |
Goeddoorbakken, geen enkel probleem. | |
Stefan | zondag 24 februari 2013 @ 10:50 |
Ze brengen er sowieso een ruime marge op aan qua datum | |
andre_k | zondag 24 februari 2013 @ 11:11 |
Als t niet stinkt kun je het gewoon eten. | |
TheFreshPrince | zondag 24 februari 2013 @ 11:12 |
Als het nu een week was... Nah, zou het gewoon opbakken. | |
Unfckingtitled | zondag 24 februari 2013 @ 11:16 |
Dit. Als het nog goed ruikt kan je het zonder problemen eten. | |
summer2bird | zondag 24 februari 2013 @ 11:17 |
Okeu, zometeen lekker hamburgertje dus ![]() | |
Apuleius | zondag 24 februari 2013 @ 11:17 |
Mocht je er aan komen te overlijden, dan weet je dat je het de volgende keer niet meer moet doen. | |
Stefan | zondag 24 februari 2013 @ 11:20 |
Sowieso altijd gezond verstand, vlees kan namelijk ook bedorven zijn IN de datum | |
paarse_paashaas | zondag 24 februari 2013 @ 11:24 |
Niet weggooien, zonde van een goed stuk paardenvlees.. | |
Vaatwastablet | zondag 24 februari 2013 @ 11:25 |
![]() | |
__Saviour__ | zondag 24 februari 2013 @ 12:40 |
Gewoon doen, aan voedselvergiftiging is nog nooit iemand overleden | |
Molleman | zondag 24 februari 2013 @ 12:50 |
Mocht er iets mis mee zijn dan ga je hoogstens een keer goed aan de schijterij. Opeten dat ding. | |
DeGemaskerdeMuchacho | zondag 24 februari 2013 @ 12:57 |
In de pan dat ding, hoppakee. | |
Tinkepink | zondag 24 februari 2013 @ 13:07 |
Als de hamburger niet stinkt, niet beschimmeld is, niet groen of glibberig is kan je het gewoon eten. | |
SaxoPower | zondag 24 februari 2013 @ 13:11 |
die datum is de uiterste verkoopdatum ![]() Hij is nog wel goed | |
MaximusTG | zondag 24 februari 2013 @ 13:33 |
Nee, voor producten als bv vers vlees is dat een uiterste gebruiksdatum. Neemt niet weg dat deze waarschijnlijk nog gewoon te eten is idd. | |
#ANONIEM | zondag 24 februari 2013 @ 13:52 |
Niet vers dus. | |
Stefan | zondag 24 februari 2013 @ 15:29 |
Vers is rechtstreeks op je bord na de slacht? | |
pussywillow | zondag 24 februari 2013 @ 18:40 |
Dat is THT (Tenminste Houdbaar Tot). Vers vlees heeft een TGT-datum, Te Gebruiken Tot. Dat luistert iets nauwer. Als het nou een goede biefstuk was ofzo dan zou ik het niet zo'n punt vinden, maar een hamburger die over de datum is zou ik persoonlijk gewoon weggooien. | |
Stefan | zondag 24 februari 2013 @ 20:17 |
TS heeft een hamburger die 11 uur over de datum was, dus zou je m ook niet meer 1 over 12 eten? | |
Sjeenkske | zondag 24 februari 2013 @ 20:21 |
Ligt eraan of het varken, rund of paardenvlees is. | |
andre_k | zondag 24 februari 2013 @ 20:27 |
Ja, man, paardenvlees. Beetje te veel tv gekeken de afgelopen twee weken? | |
Red_85 | maandag 25 februari 2013 @ 10:23 |
Als t niet zurig ruikt, is er voor mij niet veel aan de hand. | |
EJ403 | maandag 25 februari 2013 @ 10:34 |
Leeft TS nog? ![]() | |
Eris | dinsdag 26 februari 2013 @ 23:38 |
Veel plezier dan van je Vlees. Het is dan niet te eten... Rund vlees moet eerst een paar dagen besterven... | |
Eben12 | woensdag 27 februari 2013 @ 00:25 |
Wettelijk moeten producten 3 dagen na datum eetbaar zijn geloof ik | |
Abed | donderdag 7 maart 2013 @ 14:35 |
miss_dynastie | donderdag 7 maart 2013 @ 14:41 |
Hoe wil de wet dat verplichten dan? Er zijn mensen die hun koelkast op 9 graden hebben staan.... | |
Specularium | vrijdag 8 maart 2013 @ 02:28 |
Edgar is al ruim 3 jaar over datum. | |
Killaht | vrijdag 8 maart 2013 @ 09:24 |
De datum die de fabrikant erop zet wil alleen zeggen dat hij na het verlopen van deze datum, geen garantie voor de kwaliteit kan bieden. Dat wil nog niet zeggen dat het een dag erna gelijk bedorven is. Melk bijvoorbeeld kun je makkelijk nog 5 dagen na gestelde datum drinken. | |
MaximusTG | vrijdag 8 maart 2013 @ 13:42 |
Dat geldt niet in die mate voor bederfelijke producten als vlees. | |
borbit | vrijdag 8 maart 2013 @ 20:36 |
Ik weiger om eten weg te gooien. Dus als ik dingen heb die bijna over de datum zijn eet ik ze altijd snel op maar wel altijd voor de datum. 1 minuut kan mischien nog wel. Maar als vanacht over de datum gaat vertrouw ik morgen echt niet meer hoor. Zeker met rauw broodbeleg enzo. | |
NEC-Nijmegen | vrijdag 8 maart 2013 @ 21:46 |
lol |