FOK!forum / Culinesse à gogo / Djogo/Parbobier
XLzaterdag 23 februari 2013 @ 16:51
Ik lees net een artikel dat de Djogo van Parbobier in NL verkocht gaat worden:

http://www.biernet.nl/nie(...)nederlandse-schappen


Het blik halve liter hebben ze bij AH, maar waar vind ik de Djogo?

Omgeving Venlo svp. Dat surinaamse toko's hem soms hebben weet ik, maar die ken ik rond Venlo ook niet. Die tips zijn dus ook welkom!

Djogo.gif
Pietverdrietzaterdag 23 februari 2013 @ 17:00
Wat is er zo bijzonder aan dit pilsner? Sinds 1968 is dat Heineken
BasEnAadzaterdag 23 februari 2013 @ 17:04
Het lijkt zo op Amstel.
Pietverdrietzaterdag 23 februari 2013 @ 17:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 17:04 schreef BasEnAad het volgende:
Het lijkt zo op Amstel.
Was eerst van Amstel, toen Heineken Amstel overnam kwam dit mee
XLzaterdag 23 februari 2013 @ 19:18
Bijzonder is alleen de literfles. Het is gewoon pils, gebrouwen met rijst (zoals kirin)
Pietverdrietzaterdag 23 februari 2013 @ 19:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 19:18 schreef XL het volgende:
Bijzonder is alleen de literfles. Het is gewoon pils, gebrouwen met rijst (zoals kirin)
Net zo zoet?
XLzaterdag 23 februari 2013 @ 19:41
Beetje zoet is her wel, anders drinken surinamers het niet
Pietverdrietzaterdag 23 februari 2013 @ 19:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 19:41 schreef XL het volgende:
Beetje zoet is her wel, anders drinken surinamers het niet
Dan zal het er in NL ook goed in gaan
MaximusTGzaterdag 23 februari 2013 @ 20:26
Bah, ik moet bitter bier. Duits bier. Weizenbier bitte! Ben echt helemaal geen fan van zoet bier. Zeker niet van die zoete zware Belgisch bieren.
Bramitomaandag 25 februari 2013 @ 12:07
Was dit niet dat bier dat je vroeger bij de AH kon komen met schroefdop. Daar zat ook maar 2% alcohol in ofzo.
XLmaandag 25 februari 2013 @ 12:33
Nee, dit is normale sterkte (5%). Geen schroefdop. Literfles
Farenjimaandag 25 februari 2013 @ 12:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 20:26 schreef MaximusTG het volgende:
Bah, ik moet bitter bier. Duits bier. Weizenbier bitte! Ben echt helemaal geen fan van zoet bier. Zeker niet van die zoete zware Belgisch bieren.
Heel veel pils wordt aangezoet met glucosestroop. Staat vaak niet op het etiket, omdat die stroop technisch gewoon uit granen gemaakt wordt. Ik hoef ook geen zoet bier, bitter is beter, maar blijkbaar denkt de massa daar anders over.
MaximusTGmaandag 25 februari 2013 @ 12:48
Je hebt ook de Wilde keuken gekeken ;)? Ik weet het; dat vind je dus ook veel in Belgische bieren. Verhoogt ook het alcoholpercentage. Vind ik niet zo lekker.
andre_kmaandag 25 februari 2013 @ 13:00
Over die halve liters bij AH; kijk wel uit dat het geen bier is van het merk Faja Lobi:

1318891284478104668.gif

Dat is namelijk helemaal geen Parbo, maar bier gebrouwen in Nederland. En aardig vies.
Pietverdrietmaandag 25 februari 2013 @ 13:00
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 12:41 schreef Farenji het volgende:

[..]

Heel veel pils wordt aangezoet met glucosestroop. Staat vaak niet op het etiket, omdat die stroop technisch gewoon uit granen gemaakt wordt. Ik hoef ook geen zoet bier, bitter is beter, maar blijkbaar denkt de massa daar anders over.
Waar haal je die wijsheid vandaan?
Volgens mij is de meeste pils zoet omdat er weinig (want duur en mensen willen zoet) bittere hop in gedaan wordt. Geen hop in Pils en je zit zoete troep te drinken.
Farenjimaandag 25 februari 2013 @ 13:11
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waar haal je die wijsheid vandaan?
Volgens mij is de meeste pils zoet omdat er weinig (want duur en mensen willen zoet) bittere hop in gedaan wordt. Geen hop in Pils en je zit zoete troep te drinken.
Kwam laatst langs bij de wilde keuken, waar een producent van deze glucosestroop een paar klanten bij naam noemde. O.a. Bavaria werd genoemd, en Bavaria is ook de producent van veel etiketbieren (zoals het AH huismerk). Een beetje stroop toevoegen is een goedkope en makkelijke manier om het bier "beter" te laten smaken.
andre_kmaandag 25 februari 2013 @ 13:13
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 13:11 schreef Farenji het volgende:

[..]

Kwam laatst langs bij de wilde keuken, waar een producent van deze glucosestroop een paar klanten bij naam noemde. O.a. Bavaria werd genoemd, en Bavaria is ook de producent van veel etiketbieren (zoals het AH huismerk). Een beetje stroop toevoegen is een goedkope en makkelijke manier om het bier "beter" te laten smaken.
Volgens mij werd daar op Bavaria 8.6 gedoeld.
XLvrijdag 1 maart 2013 @ 13:21
Hij is gevonden hoor, hier ook het voorbeeld hoe dat zich tot een 0.33 flesje verhoud

111tnyw.jpg