XL | zaterdag 23 februari 2013 @ 16:51 |
Ik lees net een artikel dat de Djogo van Parbobier in NL verkocht gaat worden: http://www.biernet.nl/nie(...)nederlandse-schappen Het blik halve liter hebben ze bij AH, maar waar vind ik de Djogo? Omgeving Venlo svp. Dat surinaamse toko's hem soms hebben weet ik, maar die ken ik rond Venlo ook niet. Die tips zijn dus ook welkom! ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2013 @ 17:00 |
Wat is er zo bijzonder aan dit pilsner? Sinds 1968 is dat Heineken | |
BasEnAad | zaterdag 23 februari 2013 @ 17:04 |
Het lijkt zo op Amstel. | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2013 @ 17:05 |
Was eerst van Amstel, toen Heineken Amstel overnam kwam dit mee | |
XL | zaterdag 23 februari 2013 @ 19:18 |
Bijzonder is alleen de literfles. Het is gewoon pils, gebrouwen met rijst (zoals kirin) | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2013 @ 19:29 |
Net zo zoet? | |
XL | zaterdag 23 februari 2013 @ 19:41 |
Beetje zoet is her wel, anders drinken surinamers het niet | |
Pietverdriet | zaterdag 23 februari 2013 @ 19:42 |
Dan zal het er in NL ook goed in gaan | |
MaximusTG | zaterdag 23 februari 2013 @ 20:26 |
Bah, ik moet bitter bier. Duits bier. Weizenbier bitte! Ben echt helemaal geen fan van zoet bier. Zeker niet van die zoete zware Belgisch bieren. | |
Bramito | maandag 25 februari 2013 @ 12:07 |
Was dit niet dat bier dat je vroeger bij de AH kon komen met schroefdop. Daar zat ook maar 2% alcohol in ofzo. | |
XL | maandag 25 februari 2013 @ 12:33 |
Nee, dit is normale sterkte (5%). Geen schroefdop. Literfles | |
Farenji | maandag 25 februari 2013 @ 12:41 |
Heel veel pils wordt aangezoet met glucosestroop. Staat vaak niet op het etiket, omdat die stroop technisch gewoon uit granen gemaakt wordt. Ik hoef ook geen zoet bier, bitter is beter, maar blijkbaar denkt de massa daar anders over. | |
MaximusTG | maandag 25 februari 2013 @ 12:48 |
Je hebt ook de Wilde keuken gekeken ![]() | |
andre_k | maandag 25 februari 2013 @ 13:00 |
Over die halve liters bij AH; kijk wel uit dat het geen bier is van het merk Faja Lobi:![]() Dat is namelijk helemaal geen Parbo, maar bier gebrouwen in Nederland. En aardig vies. | |
Pietverdriet | maandag 25 februari 2013 @ 13:00 |
Waar haal je die wijsheid vandaan? Volgens mij is de meeste pils zoet omdat er weinig (want duur en mensen willen zoet) bittere hop in gedaan wordt. Geen hop in Pils en je zit zoete troep te drinken. | |
Farenji | maandag 25 februari 2013 @ 13:11 |
Kwam laatst langs bij de wilde keuken, waar een producent van deze glucosestroop een paar klanten bij naam noemde. O.a. Bavaria werd genoemd, en Bavaria is ook de producent van veel etiketbieren (zoals het AH huismerk). Een beetje stroop toevoegen is een goedkope en makkelijke manier om het bier "beter" te laten smaken. | |
andre_k | maandag 25 februari 2013 @ 13:13 |
Volgens mij werd daar op Bavaria 8.6 gedoeld. | |
XL | vrijdag 1 maart 2013 @ 13:21 |
Hij is gevonden hoor, hier ook het voorbeeld hoe dat zich tot een 0.33 flesje verhoud![]() |