Was eerst van Amstel, toen Heineken Amstel overnam kwam dit meequote:
Net zo zoet?quote:Op zaterdag 23 februari 2013 19:18 schreef XL het volgende:
Bijzonder is alleen de literfles. Het is gewoon pils, gebrouwen met rijst (zoals kirin)
Dan zal het er in NL ook goed in gaanquote:Op zaterdag 23 februari 2013 19:41 schreef XL het volgende:
Beetje zoet is her wel, anders drinken surinamers het niet
Heel veel pils wordt aangezoet met glucosestroop. Staat vaak niet op het etiket, omdat die stroop technisch gewoon uit granen gemaakt wordt. Ik hoef ook geen zoet bier, bitter is beter, maar blijkbaar denkt de massa daar anders over.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 20:26 schreef MaximusTG het volgende:
Bah, ik moet bitter bier. Duits bier. Weizenbier bitte! Ben echt helemaal geen fan van zoet bier. Zeker niet van die zoete zware Belgisch bieren.
Waar haal je die wijsheid vandaan?quote:Op maandag 25 februari 2013 12:41 schreef Farenji het volgende:
[..]
Heel veel pils wordt aangezoet met glucosestroop. Staat vaak niet op het etiket, omdat die stroop technisch gewoon uit granen gemaakt wordt. Ik hoef ook geen zoet bier, bitter is beter, maar blijkbaar denkt de massa daar anders over.
Kwam laatst langs bij de wilde keuken, waar een producent van deze glucosestroop een paar klanten bij naam noemde. O.a. Bavaria werd genoemd, en Bavaria is ook de producent van veel etiketbieren (zoals het AH huismerk). Een beetje stroop toevoegen is een goedkope en makkelijke manier om het bier "beter" te laten smaken.quote:Op maandag 25 februari 2013 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar haal je die wijsheid vandaan?
Volgens mij is de meeste pils zoet omdat er weinig (want duur en mensen willen zoet) bittere hop in gedaan wordt. Geen hop in Pils en je zit zoete troep te drinken.
Volgens mij werd daar op Bavaria 8.6 gedoeld.quote:Op maandag 25 februari 2013 13:11 schreef Farenji het volgende:
[..]
Kwam laatst langs bij de wilde keuken, waar een producent van deze glucosestroop een paar klanten bij naam noemde. O.a. Bavaria werd genoemd, en Bavaria is ook de producent van veel etiketbieren (zoals het AH huismerk). Een beetje stroop toevoegen is een goedkope en makkelijke manier om het bier "beter" te laten smaken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |