quote:
Tsja, invuloefeningetjes zijn altijd makkelijker. Met die open vragen hoop ik op een antwoord wat aangeeft wat de respondent vindt, niet dat hij/zij invult wat ik er misschien van vind.quote:
nu krijg je waarschijnlijk een hoop resultaten met wat random onzin die mensen ingevuld hebbenquote:Op woensdag 20 februari 2013 15:50 schreef mdj15 het volgende:
[..]
Tsja, invuloefeningetjes zijn altijd makkelijker. Met die open vragen hoop ik op een antwoord wat aangeeft wat de respondent vindt, niet dat hij/zij invult wat ik er misschien van vind.
Enquettes zijn bedoelt voor het meten van aantallen. Met openvragen krijg je alleen random onzin terug (zoals deadprez zegt). Als je meningen wilt weten moet je gebruik maken van interviews. Tijdens een interview kun je de geinterviewde sturen door middel van vragen zodat je te horen krijgt wat je daadwerkelijk wilt horen ipv random onzin.quote:Op woensdag 20 februari 2013 15:50 schreef mdj15 het volgende:
[..]
Tsja, invuloefeningetjes zijn altijd makkelijker. Met die open vragen hoop ik op een antwoord wat aangeeft wat de respondent vindt, niet dat hij/zij invult wat ik er misschien van vind.
Daar zitten inderdaad een paar resultaten van tussen. Heb er ook wel even over gedaan om die keuze te maken. Ik had ook een hele rij met antwoorden neer kunnen zetten, maar dan was iedereen een half uur bezig met het zoeken naar het antwoord wat ze willen geven.quote:Op woensdag 20 februari 2013 15:55 schreef deadprez het volgende:
[..]
nu krijg je waarschijnlijk een hoop resultaten met wat random onzin die mensen ingevuld hebben
Die random onzin is inderdaad een negatief gevolg van open vragen. Maar (zie post hierboven) er komen ook hele goede resultaten uit. Interviews worden ook nog gehouden, maar ik heb ook weer niet de tijd om een paar honderd interviews te gaan houden.quote:Op woensdag 20 februari 2013 15:57 schreef EJ403 het volgende:
[..]
Enquettes zijn bedoelt voor het meten van aantallen. Met openvragen krijg je alleen random onzin terug (zoals deadprez zegt). Als je meningen wilt weten moet je gebruik maken van interviews. Tijdens een interview kun je de geinterviewde sturen door middel van vragen zodat je te horen krijgt wat je daadwerkelijk wilt horen ipv random onzin.
Het makkelijkste is dan ook om een paar interviews te houden, daar de belangrijkste antwoorden uithalen, en vervolgens de enquette daarop baseren. Tevens moet je je afvragen in hoeverre het belangrijk is dat een bepaalde optie die bijna niemand zal kiezen ontbreekt in je onderzoek.quote:Op woensdag 20 februari 2013 16:01 schreef mdj15 het volgende:
[..]
Die random onzin is inderdaad een negatief gevolg van open vragen. Maar (zie post hierboven) er komen ook hele goede resultaten uit. Interviews worden ook nog gehouden, maar ik heb ook weer niet de tijd om een paar honderd interviews te gaan houden.
Dat is inderdaad een handige optie, en wat betreft je laatste punt heb je ook zeker gelijk.quote:Op woensdag 20 februari 2013 16:04 schreef EJ403 het volgende:
[..]
Het makkelijkste is dan ook om een paar interviews te houden, daar de belangrijkste antwoorden uithalen, en vervolgens de enquette daarop baseren. Tevens moet je je afvragen in hoeverre het belangrijk is dat een bepaalde optie die bijna niemand zal kiezen ontbreekt in je onderzoek.
Jammer, maar in ieder geval bedankt voor de ingevulde antwoorden.quote:Op woensdag 20 februari 2013 16:50 schreef Luxuria het volgende:
Ik ben afgehaakt door de open vragen.
Dan moet je een beredeneerde keuze maken tussen kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Niet een (bijzonder gare) tussenoplossing kiezen. Dit is net zo stompzinnig als je respondenten uitzoeken, een afspraak maken en ze dan een enquete voorlezen.quote:Op woensdag 20 februari 2013 16:01 schreef mdj15 het volgende:
[..]
Die random onzin is inderdaad een negatief gevolg van open vragen. Maar (zie post hierboven) er komen ook hele goede resultaten uit. Interviews worden ook nog gehouden, maar ik heb ook weer niet de tijd om een paar honderd interviews te gaan houden.
quote:Op woensdag 20 februari 2013 17:44 schreef Skv het volgende:
[..]
Dan moet je een beredeneerde keuze maken tussen kwalitatief en kwantitatief onderzoek. Niet een (bijzonder gare) tussenoplossing kiezen. Dit is net zo stompzinnig als je respondenten uitzoeken, een afspraak maken en ze dan een enquete voorlezen..
De gemeente is van belang om te achterhalen dat we de juiste doelgroep benaderen, zoals gezegd die uit de omgeving Rotterdam, Gouda, Gorinchem, Den Haag, Drechtsteden en Utrecht. Het is waarschijnlijker dat iemand uit die regio het gebied kent, dan iemand uit de regio van Leeuwarden o.i.d. Je hoeft mij ook niet iets te gaan vragen over een gebied in Friesland, maar dat kan bijvoorbeeld wel over een gebied wat aan mijn woonomgeving grenst. Wil je weten wat iemand uit Friesland van het gebied vindt? Nee. Wil je weten wat iemand uit Rotterdam van het gebied vindt? Ja, want die woont dichtbij en is gemakkelijker te bereiken. Wel zo handig om dat dus te weten. Daarnaast, weten uit welke gemeente je komt geeft me niet zoveel informatie dat ik weet wie je bent. Je kunt anonimiteit ook té serieus nemen.quote:Op woensdag 20 februari 2013 17:45 schreef Skv het volgende:
En waarom is het van belang dat je mijn beroep en gemeente weet? Iets met anonimiteit?
En de eerste vraag die ik krijg is direct 'Wat vindt u belangrijk bij recreatie/vrijetijdsbesteding buitenshuis?'
Wat voor soort recreatie gaat het nou over? Sport, vakantie, avondinvulling, weekenden?
En de tweede is Wat vindt u belangrijk in uw woonomgeving?
Waar gaat het dan over? Dat het centraal ligt, dat er groen is, dat het schoon is, wie er woont? Hier kan je toch helemaal niks mee..
Oh. Dit was het ook al.! Ik mag dus mn beroep en woonplaats geven en dan iets willekeurigs vertellen over wat ik belangrijk vind in mn vrije tijd en wat ik belangrijk vind in mn woonomgeving. Ben érg benieuwd naar de validiteit van je onderzoek.
.
Ik heb bij de vraag over het beroep aangegeven dat men niet hoeft te antwoorden als ze de informatie niet willen geven. Kan inderdaad gevoelige info zijn.quote:Op woensdag 20 februari 2013 18:59 schreef Skv het volgende:
Dan doe je vraag 1: woont u in de omgeving van Rotterdam, etc. Nu kan je dat alsnog handmatig uitzoeken. En je kan anonimiteit niet té serieus nemen, helemaal niet als je ook al vraagt naar het beroep van iemand (dat is heel wat anders dan sector of bedrijfstak oid).
Daarnaast heb je het in je tweede alinea over 'de doelgroep'. Volgens mij behoor ik niet tot je doelgroep omdat ik in een ander stuk Nederland woon, maar heb ik wil de vragen beantwoord over woonomgeving en recreatie. Dat gaat dus over een hele andere regio; sterker nog; ik heb het ingevuld alsof het over mijn straat gaat (dat zie ik als 'woonomgeving'). Je meet je constructen dus verkeerd en je externe validiteit is zeer laag als iedereen het zo in kan vullen.
Tot slot denk ik dat er betere manieren zijn om je doelgroep te bereiken dan het op een internetforum te tyfen waar heel Nederland komt. Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond zou ik je in ieder geval ten zeerste aanraden de boel grondig te herzien.
Het verbaast mij meer dat er antwoorden tussen zitten die WEL bruikbaar zijnquote:Ik verbaas me erover wat een ontzettende kleuters hier zitten.
Kleuters? Krijg toch de klere, hbo-er met je 'onderzoek'.quote:Op woensdag 20 februari 2013 22:25 schreef mdj15 het volgende:
[..]
Ik heb bij de vraag over het beroep aangegeven dat men niet hoeft te antwoorden als ze de informatie niet willen geven. Kan inderdaad gevoelige info zijn.
Als je inderdaad in een heel ander stuk van het land woont, behoor je inderdaad niet tot de doelgroep. De antwoorden die je hebt gegeven, kunnen wel bruikbaar zijn, maar zullen dan niet meegenomen worden in de opsomming van de zaken die de doelgroep (lees: mensen uit de regio Rotterdam, Gouda, Den Haag, Drechtsteden, Gorinchem en Utrecht).
Dat er betere manieren zijn om de doelgroep is zeker zo en andere mogelijkheden daartoe zullen ook zeker gebruikt worden. Maar elke respondent die binnen gehaald kan worden is er één natuurlijk, mits hij of zij normale informatie kan geven. Ik verbaas me erover wat een ontzettende kleuters hier zitten. Degenen die serieuze info hebben kunnen geven, in ieder geval hartstikke bedankt.
Ja sommigen hier zijn kleuters. Daarmee bedoel ik jou waarschijnlijk niet, maar wel de paar mensen die alleen maar antwoorden kunnen geven waar kanker in staat.quote:Op donderdag 21 februari 2013 11:44 schreef Skv het volgende:
[..]
Kleuters? Krijg toch de klere, hbo-er met je 'onderzoek'.
De vragen ga ik vandaag nog een keer herzien met mijn begeleider. De huidige enquête kan er hier in ieder geval af, dus wat mij betreft kan het topic op slot gegooid worden. Iedereen die hem serieus heeft ingevuld of serieuze feedback heeft gegeven, bedankt.quote:Op zaterdag 23 februari 2013 10:28 schreef Clemenza het volgende:
Niet bepaald een goede enquête. De antwoorden zul je niet veel mee kunnen. Je constructies zijn te open, je vragen niet goed geformuleerd en door het gebruik van open vragen in deze setting vraag je héél veel onzin (die je later weer weg kan filteren).
quote:Op maandag 25 februari 2013 15:12 schreef HenkXL het volgende:
Ook ingevuld, goede vragen juiste antwoorden!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |