http://books.google.nl/bo(...)of%20an%20os&f=falsequote:Op dinsdag 9 april 2013 17:55 schreef superky het volgende:
3.2 Wat verstaan computergebruikers onder een OS?
Yes! Nogmaals hartstikke bedankt voor uw hulp!quote:Op dinsdag 9 april 2013 18:09 schreef Scuidward het volgende:
[..]
http://books.google.nl/bo(...)of%20an%20os&f=false
Heb hier een bronnetje.
Hey Scuidward een vraagje, kan jij de laatste factor in het Nederlands vertalen? Want dat lukt me niet. Iemand anders mag me ook helpen als diegene dat wiltquote:Op dinsdag 9 april 2013 18:09 schreef Scuidward het volgende:
[..]
http://books.google.nl/bo(...)of%20an%20os&f=false
Heb hier een bronnetje.
Dit is al opgelost, dus op mijn vraag hoeft er niet meer gereageerd te wordenquote:Op woensdag 10 april 2013 00:18 schreef superky het volgende:
[..]
Hey Scuidward een vraagje, kan jij de laatste factor in het Nederlands vertalen? Want dat lukt me niet. Iemand anders mag me ook helpen als diegene dat wiltHier is de afbeelding waarin je de laatste factor kan lezen:
[ afbeelding ]
De eerste twee factoren heb ik al namelijk:
Volgens Tata McGraw-Hill verschillen de antwoorden, dit omdat de perceptie van de gebruiker namelijk afhankelijk is van drie factoren:
-Het doel waarvoor een computer gebruikt wordt.
- De omgeving waarin een computer systeem wordt gebruikt.
- De mate van de overeenstemming met het computersysteem waarvoor het doel wordt <---- Dit is de factor die ik nog niet goed kan omzetten in het Nederlands..
Graag wacht ik op uw reactie, alvast bedankt voor uw antwoord!
Gr,
superky
Er zijn eigenlijk 2 soorten titraties in het VWO-programma, probeer te bedenken welke dat zijn en welke je hier aantreft. Dan kun je vervolgens m.b.v. de bijbehorende binas tabel verder.quote:Op woensdag 8 mei 2013 13:33 schreef ulq het volgende:
Hey ik heb een vrij specifieke vraag over titraties.
Hoe weet je in welke oplossing je een bepaalde stof moet titreren? Heeft dat te maken met de oplosbaarheid (BINAS tabel 45A)? Of is daar een andere specifieke tabel voor oid?
Ik kom bijvoorbeeld niet uit opgave 1 Scheikunde examen vwo 2010 tijdvak 1.
Hierin wordt vind deze reactie plaats.
I2 + SO2 + 2 H2O --> 2 I (-) + SO4 (2-) + 4 H (+)
Vervolgens wordt de ontstane oplossing getitreerd om de hoeveelheid jood te bepalen.
Nu moet ik weten in welke oplossing wordt getitreerd en bij het antwoord geven ze dat dit Natriumthiosulfaat moet zijn. Ik heb echter geen idee hoe ze hier op komen? Zou iemand mij kunnen helpen?
Bij voorbaat dank!!!
Ja ik heb die stof nooit precies gehad. Weet wel het principe van titreren uiteraard. Maar bedoel je met 'de bijbehorende binas tabel' mijn eerdergenoemde tabel 45A over neerslagvorming van zouten? Of bestaat er een speciale titratietabel ofzo? (denk het niet eigenlijkquote:Op woensdag 8 mei 2013 14:13 schreef De-Haas het volgende:
[..]
Er zijn eigenlijk 2 soorten titraties in het VWO-programma, probeer te bedenken welke dat zijn en welke je hier aantreft. Dan kun je vervolgens m.b.v. de bijbehorende binas tabel verder.
Pak een woordenboek en zoek het op. Daar heb je heel wat meer aan of wil jij de rest van je leven afhankelijk blijven van een ander voor simpele Engelse tekstjes? Dan heb je namelijk een vrij fors probleem zo gauw je een hbo-opleiding gaat volgen.quote:Op woensdag 10 april 2013 00:18 schreef superky het volgende:
[..]
Hey Scuidward een vraagje, kan jij de laatste factor in het Nederlands vertalen?
Heb je opgezocht wat de structuurformule is van thiosulfaat en hoe het kan reageren met een van de moleculen/ionen die in de oplossing aanwezig is? Afgaande op wat jij uitlegt ligt het antwoord erg voor de hand als je dat opzoekt. Geef de volgende keer alsjeblieft even een link naar het examen, dat is wat handiger. Er ontstaat al snel ruis als je informatie uit een tweede bron krijgt.quote:Op woensdag 8 mei 2013 13:33 schreef ulq het volgende:
Hey ik heb een vrij specifieke vraag over titraties.
Hoe weet je in welke oplossing je een bepaalde stof moet titreren? Heeft dat te maken met de oplosbaarheid (BINAS tabel 45A)? Of is daar een andere specifieke tabel voor oid?
Ik kom bijvoorbeeld niet uit opgave 1 Scheikunde examen vwo 2010 tijdvak 1.
Hierin wordt vind deze reactie plaats.
I2 + SO2 + 2 H2O --> 2 I (-) + SO4 (2-) + 4 H (+)
Vervolgens wordt de ontstane oplossing getitreerd om de hoeveelheid jood te bepalen.
Nu moet ik weten in welke oplossing wordt getitreerd en bij het antwoord geven ze dat dit Natriumthiosulfaat moet zijn. Ik heb echter geen idee hoe ze hier op komen? Zou iemand mij kunnen helpen?
Bij voorbaat dank!!!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
Oke laat ik het zo zeggen, er zijn zuur-base titraties en redoxtitraties, als je kijkt naar je reactie en de stoffen die daarin voorkomen en de stof waarvan je de hoeveelheid wil bepalen, wat voor soort titratie zou dit dan zijn?quote:Op woensdag 8 mei 2013 14:21 schreef ulq het volgende:
[..]
Ja ik heb die stof nooit precies gehad. Weet wel het principe van titreren uiteraard. Maar bedoel je met 'de bijbehorende binas tabel' mijn eerdergenoemde tabel 45A over neerslagvorming van zouten? Of bestaat er een speciale titratietabel ofzo? (denk het niet eigenlijk)
Nu even niets meer zeggen zodat hij zelf wat nadenkt, anders leert hij er nog niets van.quote:Op woensdag 8 mei 2013 14:40 schreef De-Haas het volgende:
[..]
Oke laat ik het zo zeggen, er zijn zuur-base titraties en redoxtitraties, als je kijkt naar je reactie en de stoffen die daarin voorkomen en de stof waarvan je de hoeveelheid wil bepalen, wat voor soort titratie zou dit dan zijn?
Ja precies, maar hij begreep de vorige hint niet, dus ik denk ik geef hem een zetje in de goede richting.quote:Op woensdag 8 mei 2013 14:44 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nu even niets meer zeggen zodat hij zelf wat nadenkt, anders leert hij er nog niets van.
quote:Op woensdag 8 mei 2013 14:46 schreef De-Haas het volgende:
[..]
Ja precies, maar hij begreep de vorige hint niet, dus ik denk ik geef hem een zetje in de goede richting.
Sorry als ik wat lui over kom, dat is helemaal niet de bedoeling. Ik doorgrond de opgave gewoon niet zo goed.quote:Op woensdag 8 mei 2013 14:44 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nu even niets meer zeggen zodat hij zelf wat nadenkt, anders leert hij er nog niets van.
Welke concentratie moet je bepalen de I2 of de I-?quote:Op woensdag 8 mei 2013 15:45 schreef ulq het volgende:
[..]
[..]
Sorry als ik wat lui over kom, dat is helemaal niet de bedoeling. Ik doorgrond de opgave gewoon niet zo goed.
Ik denk dat dit dan een redox-titratie is aangezien de H+ niet direct meedoet aan de reactie, het gaat immers om het bepalen van de I2 (-) ionen. En als het een zuur-base titratie was zou er ook een indicator nodig zijn en ook door wordt niks over gezegd
Maar ook als het een redox-titratie zou zijn snap ik niet precies welke dat dan zou zijn en hoe daaruit dan de I2 (-) concentratie berekend kan worden. Zie ook geen reactie waar thioslufaat ( S2O3 (2-) ) in betrokken wordt in mijn tabel staan.
quote:Op woensdag 8 mei 2013 14:40 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Heb je opgezocht wat de structuurformule is van thiosulfaat en hoe het kan reageren met een van de moleculen/ionen die in de oplossing aanwezig is? Afgaande op wat jij uitlegt ligt het antwoord erg voor de hand als je dat opzoekt. Geef de volgende keer alsjeblieft even een link naar het examen, dat is wat handiger. Er ontstaat al snel ruis als je informatie uit een tweede bron krijgt.Net alsof structuurformules van anorganische ionen een rol spelen bij scheikunde op vwo-niveau.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Ok, je zit volgens mij in de goede tabel. Het is inderdaad een redoxreactie (tabel standaardelektrodepotentialen) en geen pH-titratie. Ik zal misschien proberen het truucje uit te leggen, dan kan je zelf wellicht met de getallen goochelen, maar volgens mij weet je die wel van de pH-titratie?quote:Op woensdag 8 mei 2013 15:45 schreef ulq het volgende:
Maar ook als het een redox-titratie zou zijn snap ik niet precies welke dat dan zou zijn en hoe daaruit dan de I2 (-) concentratie berekend kan worden. Zie ook geen reactie waar thioslufaat ( S2O3 (2-) ) in betrokken wordt als oxidator en I2 (-) als reductor of via versa. Ze staan allebei alleen als reductor genoemd.
Macht der gewoonte. Goed, in dat geval mag hij gewoon simpelweg kijken naar de formule.quote:Op woensdag 8 mei 2013 15:59 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Net alsof structuurformules van anorganische ionen een rol spelen bij scheikunde op vwo-niveau.
Ik snap goed hoe redoxreacties in het algemeen gaan. Alleen hier is geen van de gegeven stoffen ''te gebruiken'' als een oxidator. Dus daarom snap ik niet precies hoe dit een redoxreactie zou zijn en hoe je dan uberhaupt daarmee de concentratie van de 2 I (-) kan bepalen.quote:Op woensdag 8 mei 2013 17:27 schreef Scuidward het volgende:
[..]
Ok, je zit volgens mij in de goede tabel. Het is inderdaad een redoxreactie (tabel standaardelektrodepotentialen) en geen pH-titratie. Ik zal misschien proberen het truucje uit te leggen, dan kan je zelf wellicht met de getallen goochelen, maar volgens mij weet je die wel van de pH-titratie?
Die S2O32- staat bij +0,10. Daar gebruiken ze er dus 2 van.
Verder is het 2 I- en geen I2-
Maar hoeveel heeft je docent behandelt? En titreren ze niet IN maar MET de oplossing?
Ik snap je punt. Is het niet iets van triviale kennis ofzo? Net als dat je methaan, ethaan, propaan, butaan moet weten?quote:Op woensdag 8 mei 2013 20:46 schreef ulq het volgende:
[..]
Ik snap goed hoe redoxreacties in het algemeen gaan. Alleen hier is geen van de gegeven stoffen ''te gebruiken'' als een oxidator. Dus daarom snap ik niet precies hoe dit een redoxreactie zou zijn en hoe je dan uberhaupt daarmee de concentratie van de 2 I (-) kan bepalen.
De vergelijking die je in je eerste post toonde is namelijk de redox reactie, immers.quote:Iodometry
In analytical chemistry, the most important use comes from the fact that the thiosulfate anion reacts stoichiometrically with iodine in aqueous solution, reducing it to iodide as it is oxidized to tetrathionate:
2 S2O32− + I2 → S4O62− + 2 I−
http://www.havovwo.nl/vwo/vsk/bestanden/vsk10iex.pdfquote:Op woensdag 8 mei 2013 21:09 schreef Scuidward het volgende:
[..]
Ik snap je punt. Is het niet iets van triviale kennis ofzo? Net als dat je methaan, ethaan, propaan, butaan moet weten?
Dit staat namelijk op de Engelse wikipedia maar niet op de Nederlandse.
[..]
De vergelijking die je in je eerste post toonde is namelijk de redox reactie, immers.
a + e <-> b
c <-> d + e
--------------------- +
wegstrepen.
Verder kon ik hier de vraag niet vinden. En redoxreacties met een potentiaalverschil van meer dan 0.3 eV zijn in principe aflopend.
Ik denk dat je moet oppassen om iemand die hier een vraag komt stellen te behandelen als ongemotiveerd. Je kent simpelweg de achtergrond van een vraagsteller niet. En volgens mij hebben wij allebei niet een erg hoge pet op van het onderwijs in de bèta-vakken op de middelbare school.quote:Op woensdag 8 mei 2013 18:27 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Macht der gewoonte. Goed, in dat geval mag hij gewoon simpelweg kijken naar de formule.
Zo een geavanceerde stof is dat nu ook weer niet, in andere landen is dat gewoon stof voor de middelbare school.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |