Is dat het criterium voor wanbeheer en zelfverrijking? Juridisch is daar geen onderscheid in?quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:35 schreef Perrin het volgende:
[..]
Hoezo, KPN kost de belastingbetaler toch geen miljarden als het failliet gaat?
Wat een private onderneming met zijn geld doet moet het toch zelf weten? Behalve als je als too-big-to-fail instituut er een puinzooi van maakt waarna vervolgens de rekening op de mat van de belastingbetaler valt.quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:36 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Is dat het criterium voor wanbeheer en zelfverrijking?
Dan moeten ze eerst even de wet aanpassen, zodat het ene varken wat gelijker is dan het andere varken.quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:38 schreef Perrin het volgende:
[..]
Wat een private onderneming met zijn geld doet moet het toch zelf weten? Behalve als je als too-big-to-fail instituut er een puinzooi van maakt waarna vervolgens de rekening op de mat van de belastingbetaler valt.
Doen financiele instellingen toch ook, het is de overheid die ze als to big to fail bestempeld. Schijnbaar is het leuker om bankiertje te bashen, het verkoopt in ieder geval beter. Misschien leuk voor de buhne, maar ik mis die discussie trouwens als kiespijn. Het leid de aandacht af van de zaken/oplossingen die er werkelijk toe doen.quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:38 schreef Perrin het volgende:
Wat een private onderneming met zijn geld doet moet het toch zelf weten?
LIjkt me dat de discussie inderdaad beter kan gaan over hoe ondernemingen prudenter geleid kunnen worden, en het besef dat dit niet exclusief het domein van financials is (KPN, Imtech, en nog wat meer gevalletjes waterschade)quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:48 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Doen financiele instellingen toch ook, het is de overheid die ze als to big to fail bestempeld. Schijnbaar is het leuker om bankiertje te bashen, het verkoopt in ieder geval beter. Ik mis die discussie trouwens als kiespijn, het leid de aandacht af van de zaken/oplossingen die er werkelijk toe doen.
quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:51 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
LIjkt me dat de discussie inderdaad beter kan gaan over hoe ondernemingen prudenter geleid kunnen worden, en het besef dat dit niet exclusief het domein van financials is (KPN, Imtech, en nog wat meer gevalletjes waterschade)
Hieronder iets meer informatie van ABN AMRO. Duidelijk is in ieder geval dat Carlos Slim voor de emissie gaat stemmen. Vraag 2 is of hij zelf ook gebruik maakt van zijn claim rechten om aandelen bij te kopen. Dit is in geen enkel nieuwsbericht helder, maar ik ga er vanuit dat dit wel toegezegd is. Anders zou Eelco Blok, topman van KPN, dit bericht niet als een succesverhaal rondbazuinen, want zonder deelname door Carlos Slim zal de claim emissie een mislukking worden.quote:Op woensdag 20 februari 2013 08:20 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
PS:
[..]
En wat zou daar nou instaan?
quote:American Movil steunt emissie KPN
20 februari | 11:41
In ruil voor meer invloed gaat de grootste aandeelhouder van het telecombedrijf KPN (EUR 3,20 – Houden), América Móvil, akkoord met een nieuwe aandelenemissie.
In ruil voor de steun mag América Móvil twee van de acht leden van de raad van commissarissen bij het bedrijf benoemen. Ook wordt de aandeelhouder meer betrokken bij strategische, operationele en financiële beslissingen.
KPN zal na goedkeuring van de aandeelhouders EUR 4 miljard aan nieuwe aandelen uitgeven. Drie miljard euro wordt opgehaald via een aandelenemissie en twee miljard in de vorm van een hybride lening, waarvan de helft bestaat uit converteerbare obligaties.
América Móvil heeft toegezegd zich geen groter belang in KPN te zullen toe-eigenen. Die belofte houdt twee maanden na opzegging kracht, of verliest zijn geldigheid in geval van een bod op KPN of één van de dochterbedrijven.
Het lagere bedrag dat wordt opgehaald met de emissie en de belofte van de grootste aandeelhouder is positief nieuws voor het aandeel, hoewel het ook een volledige overname door América Móvil op korte termijn uitsluit. Afgaande op de hybride schuld van Telekom Austria gaan we ervan uit dat de kredietbeoordelaars 50% van de converteerbare obligaties toerekenen aan de hybride schuld van het telecombedrijf. We gaan ervan uit dat KPN voor EUR 2 miljard aan hybride obligaties zal uitgeven.
Wij handhaven onze opinie Houden voor KPN.
quote:Vertrouwen in KPN naar dieptepunt, overnamefantasie gekrenkt
AMSTERDAM -
Het vertrouwen van telecombedrijf KPN lijkt tot een dieptepunt gedaald, martvorsers wijzen erop dat er veel gespeculeerd wordt in het aandeel. Het Britse hedgefonds Marshall Wace heeft zijn shortpositie in het aandeel vergroot naar 0,66%. Analist Jos Versteeg verwacht op termijn wel een bod van Carlos Slim op het hele bedrijf.
,,Het is typisch voor Carlos Slim om het zo te spelen", zegt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. ,,Het is waarschijnlijk dat hij enkele jaren wacht, en dan een bod uitbrengt. Nu laat hij de aandeelhouders meelijden, in de claimemissie, en stelt hij een bod uit." Hij verlaagde zijn koersdoel voor het aandeel KPN naar ¤3.
Zou Slim op korte termijn van zeg ¤5 doen, dan zou dat een verlossing zijn voor aandeelhouders, zegt Versteeg. ,,Maar op termijn verwacht ik wel een bod, hij wil zijn imperium in Europa nu eenmaal uitbreiden. Door de claimemissie te ondersteunen geeft hij KPN meer lucht om te investeren. En KPN moet investeren, om niet nog meer terrein te verliezen."
,,Dat de koers van KPN daalt vanmorgen, komt mede omdat Carlos Slim heeft aangegeven voorlopig geen belang van meer dan 30% wil", zegt beleggingstrainer Jim Tehupuring. Daardoor is de overnamefantasie en -speculatie een beetje van de baan.
http://www.nu.nl/economie(...)m-energiekosten.htmlquote:e top van het Nederlandse bedrijfsleven slaat alarm over de oplopende kosten voor energie. Verfbedrijf AkzoNobel, speciaalchemiebedrijf DSM en olie- en gasconcern Shell luiden de noodklok, schrijft De Telegraaf donderdag.
''De VS hebben enorme concurrentievoordelen door de goedkope energie'', zegt topman Ton Büchner van AkzoNobel. In de Verenigde Staten wordt schaliegas en -olie gewonnen, wat veel goedkoper blijkt. In Nederland stuit dat op grote bezwaren van de milieubeweging. De Amerikanen willen verder binnen 10 jaar tot vierhonderd fabrieken bouwen die biobenzine en diesel moeten gaan fabriceren uit maďs, suikerriet en landbouwafval.
DSM-topman Feike Sijbesma roept politici op tot actie: ''Dit begint een serieuze zaak te worden, Europa moet iets doen.'' Büchner van Akzo sluit niet uit dat productiecentra worden verplaatst.
Altijd?quote:Op donderdag 21 februari 2013 11:35 schreef Bayswater het volgende:
Het is weer een traditionele februarimaand hier in Europa na een Amerikaans verkiezingsjaar. Het goede nieuws : na februari is het altijd veruit het beste beursjaar.
[ afbeelding ]
vaakquote:
Ik had het over het verleden, voor de duidelijkheid. Nu zitten we natuurlijk in een vrij unieke situatie.quote:
Bij telegraaf berichten scroll ik altijd meteen naar de reacties eronder. Prachtig.quote:Op donderdag 21 februari 2013 06:54 schreef arjan1212 het volgende:
http://www.telegraaf.nl/d(...)eurs_onderuit__.html
Vaak klopt het wel redelijk, vorig jaar liep het ook redelijk synchroon. Je moet je er niet blind op staren maar in mijn achterhoofd neem ik deze statistieken zeker mee.quote:Op donderdag 21 februari 2013 12:11 schreef piepeloi55 het volgende:
Dat plaatje geeft enkel de jaren na de verkiezingen in de US. Veel te weinig data punten om een zinnige conclusie uit te trekken als je al uberhaupt een conclusie kunt trekken uit dit soort gegevens. Ik denk het niet.
Vorig jaar was geen post-election year.quote:Op donderdag 21 februari 2013 12:44 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Vaak klopt het wel redelijk, vorig jaar liep het ook redelijk synchroon. Je moet je er niet blind op staren maar in mijn achterhoofd neem ik deze statistieken zeker mee.
Ik krijg altijd jeuk van dit soort 'wetmatigheden'.quote:Op donderdag 21 februari 2013 12:44 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Vaak klopt het wel redelijk, vorig jaar liep het ook redelijk synchroon. Je moet je er niet blind op staren maar in mijn achterhoofd neem ik deze statistieken zeker mee.
Dergelijke statistieken maken ze ook voor bijvoorbeeld het jaarlijkse temperatuurverloop, daarachter zit echter een fundamenteel verband door de stand van onze planeet t.o.v. de zon.quote:Op donderdag 21 februari 2013 12:44 schreef Bayswater het volgende:
Vaak klopt het wel redelijk, vorig jaar liep het ook redelijk synchroon. Je moet je er niet blind op staren maar in mijn achterhoofd neem ik deze statistieken zeker mee.
Ik heb ook het meeste gesloten maar verwacht toch dat het nog wat verder terug kan, wall street heeft nog amper 1% ingeleverd.quote:Op donderdag 21 februari 2013 15:31 schreef Bayswater het volgende:
Ach, ik heb in de afgelopen 25 jaar zoveel ta voorbij zien komen. Maanstanden, de 38,2 % etc van Fibonacci, oude bodems en toppen. Die simpele van hierboven werkt nog het beste en daarbij natuurlijk sinds november het Short selling register van AFM. De fondsen waar je short op moest gaan werden daar gewoon op bord gelegd voor je.
Overigens vandaag shorts gesloten, helaas iets te vroeg in de ochtend, alleen nog long juni AEX
Je ziet nu ook grote chemieconcerns zoals Dow lobbyen bij de Amerikaanse overheid om de grootschalige export van Amerikaans gas te voorkomen. Gewoon ordinair "rent seeking".quote:Op donderdag 21 februari 2013 07:26 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
interessant gegeven
[..]
http://www.nu.nl/economie(...)m-energiekosten.html
Vrees ik ook voor, daarentegen komt de draai altijd uit een onverwachte hoek. En WS laten we wel vaker links liggen.quote:Op donderdag 21 februari 2013 15:33 schreef fedsingularity het volgende:
[..]
Ik heb ook het meeste gesloten maar verwacht toch dat het nog wat verder terug kan, wall street heeft nog amper 1% ingeleverd.
AMSTERDAM (Dow Jones)--Carlos Slim zet in Nederland dubbel in. De telecom-magnaat, eigenaar van het Mexicaanse America Movil (AMX.MX), steunt de EUR4 miljard bedragende aandelen-emissie van KPN (KPN.AE) waarmee de financiele positie van het Nederlandse concern gewaarborgd is en het een afwaardering van zijn rating naar junkstatus voorkomt.quote:Op donderdag 21 februari 2013 17:11 schreef Sloggi het volgende:
KPN knalt nog even omlaag in het laatste uurtje. -5,15%.
Ooit zal ons calvanistisch volk toch uit haar schulp kruipen en de magere spaarrentes opzij zetten. Ik verwacht wel een lenterally.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 22:13 schreef Lemans24 het volgende:
Volgend jaar staat de DJ dus op 20.000 en de AEX op 200...
Jij met je grafiekquote:Op vrijdag 22 februari 2013 22:44 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Ooit zal ons calvanistisch volk toch uit haar schulp kruipen en de magere spaarrentes opzij zetten. Ik verwacht wel een lenterally.
Met een DJ van 14.000,57 zul je wel goed slapenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 22:44 schreef Bayswater het volgende:
[..]
Ooit zal ons calvanistisch volk toch uit haar schulp kruipen en de magere spaarrentes opzij zetten. Ik verwacht wel een lenterally.
France Telecom kampt met het Iliad probleem: dit is een nieuwe prijsvechter telco die veel klanten bij de bestaande franse telco's weet weg te lokken. Iliad is ook een van de (vele) nagels aan de doodskist van Vivendi. KPN krijgt dit probleem mogelijk ook op haar bord als Tele2 een prijsvechter strategie gaat uitvoeren met haar nieuwe frequenties.quote:Op woensdag 20 februari 2013 10:58 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
voor de telecom cum. achtbaan liefhebber:
France Telecom
van 7.72 naar 7.99 naar atm 7.6
en dat is niet de koersontwikkeling van een minibedrijfje van deze maand, maar van de eerste twee uur handel in een mega multinational, die vanochtend haar cijfers publiceerde waarbij kennelijk niemand goed weet hoe die te interpreteren
Dat kan nooit man. als de dj naar 20.000 gaat , gaat de aex naar 450quote:Op vrijdag 22 februari 2013 22:13 schreef Lemans24 het volgende:
Volgend jaar staat de DJ dus op 20.000 en de AEX op 200...
Dat zou wel erg laag zijn, ik gok op de 320-340.quote:Op vrijdag 22 februari 2013 22:13 schreef Lemans24 het volgende:
Volgend jaar staat de DJ dus op 20.000 en de AEX op 200...
Je betaald dat niet over stockdividend.quote:Op zondag 24 februari 2013 14:42 schreef AQuila360 het volgende:
Ik ben even aan het kijken naar mijn belasting aangifte 2012.
Als je dividend omlaat zetten in aandelen houden ze dan niet die dividendbelasting in?
Oke helder!quote:Op zondag 24 februari 2013 14:48 schreef Kirov het volgende:
[..]
Je betaald dat niet over stockdividend.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |