abonnement Unibet Coolblue
pi_124732046
Zo heel alles dan weer voor en nadelen denk ik...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_124738738
Groof ik ben buitenshuis gaan vieren woensdag door omstandigheden kreeg ik dat hier thuis niet gedaan. Kinderen waren super blij ;) Wat ik wel altijd doe is kindjes die makkelijk zijn uitkiezen :@
Jezelf het makkelijk maken is wel een tip die ik je wil meegeven. Ik wilde me ook altijd in alle straatjes laten passen maar daar bereik je niks mee.

Maar de nachtmerrie was met de familie gisteren. Ik heb gezegd dat ik niks meer doe en dat ik met de kinderen weg ben. De grootouders kunnen niet door 1 deur met elkaar en dan is het te veel gevraagd om 3 keer per jaar elkaar te negeren op een verjaardag? Dan ook nog mijn man en mij er tussen in zetten. Daar pas ik voor!
mama van 3 kids!
pi_124750316
Gezellig popples...
Mama van 2 lieve meiden :)
  Licht Ontvlambaar maandag 1 april 2013 @ 11:13:17 #179
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_124750997
quote:
1s.gif Op zondag 31 maart 2013 20:39 schreef Brighteyes het volgende:
Wij hadden laatst een ophaalborrel na afloop van een feestje waar Sasha was. Erg leuk en gezellig. :Y
Die ga ik onthouden :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  maandag 1 april 2013 @ 11:27:54 #180
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_124751300
Ja, ik dus ook. Er waren lekkere wijntjes en kaasjes etc, echt leuk! :Y
***
  dinsdag 2 april 2013 @ 13:33:28 #181
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_124790248
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 21:32 schreef miss_sly het volgende:
Ik vind het voor S zo rot dat ze in de vakantie jarig is. Mijn ouders houden er rekening mee, maar verder niemand. Op zich niet gek, veel mensen hebben schoolvakantie en hebben niet veel keus als het gaat m de weken waarin ze op vakantie zijn. Ik probeer S er dan ook maar op voor te bereiden dat veel mensen er niet zullen zijn. En dan begint ze heel blij op te sommen wie er uitgenodigd worden door haar, en moet ik nu al zeggen dat die en die en die niet zullen komen omdat ze op vakantie zijn.
Hier een jarige op dezelfde datum als S ;) Wij vieren het ook altijd gewoon en de mensen die op de datum van het feestje niet kunnen, komen na de vakantie nog eens gezellig langs. Dan kan ze juist nóg een keer extra met de kindjes spelen die langskomen en krijgt ze gewoon alwéér een cadeautje! Hier helpt het altijd wel als ik het uitleg als een soort extra mini-verjaardag :P
  Moderator dinsdag 2 april 2013 @ 13:46:10 #182
5428 crew  miss_sly
pi_124790659
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 13:33 schreef Stiemie het volgende:

[..]

Hier een jarige op dezelfde datum als S ;) Wij vieren het ook altijd gewoon en de mensen die op de datum van het feestje niet kunnen, komen na de vakantie nog eens gezellig langs. Dan kan ze juist nóg een keer extra met de kindjes spelen die langskomen en krijgt ze gewoon alwéér een cadeautje! Hier helpt het altijd wel als ik het uitleg als een soort extra mini-verjaardag :P
Ja, dat is waar! Mijnes wordt de volgende keer alweer 4, dus jouwnes wordt echt groot :o O+

Het probleem met later nog eens gezellig langskomen, vind ik dat je dan dadelijk van juli tot en met september ieder weekend weer een keer haar verjaardag aan het vieren bent, en nog een rondje moet maken langs de 2 nichtjes en de 2 neefjes die ook in juli jarig waren en waar we dan ook niet geweest zijn. Ik vind die verjaardag vieren al niet leuk, maar om het dan ook nog eens 6 keer te moeten vieren...
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 2 april 2013 @ 13:47:41 #183
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_124790708
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 13:46 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Ja, dat is waar! Mijnes wordt de volgende keer alweer 4, dus jouwnes wordt echt groot :o O+

Het probleem met later nog eens gezellig langskomen, vind ik dat je dan dadelijk van juli tot en met september ieder weekend weer een keer haar verjaardag aan het vieren bent, en nog een rondje moet maken langs de 2 nichtjes en de 2 neefjes die ook in juli jarig waren en waar we dan ook niet geweest zijn. Ik vind die verjaardag vieren al niet leuk, maar om het dan ook nog eens 6 keer te moeten vieren...
:Y Ze wordt alweer 6!

Nou ja vieren is een groot woord hoor. Er komen dan nog regelmatig vrienden gezellig een middag namiddag met eten langs. erg gezellig voor haar en voor ons. ;)
pi_126160401
Ik kom hier even van me afschrijven. Heb het al kort in het babytopic gezet, maar ik vind het daar niet passend. Voor mensen met een zwak gestel: het is nogal een bloederig verhaal.

Zo'n 5, 5 week geleden ben ik bevallen van Rosalie. Direct na de bevalling kreeg ik een fluxus, wat in mijn geval inhield dat ik in 20/25 minuten tijd 3,2 liter bloed ben verloren. Het ok team en reanimatie team stonden al klaar, maar zijn gelukkig niet nodig geweest omdat het met medicijnen onder controle is gekregen.
Toch vond ik de ervaring heel heftig (zie topic bevallingsverhalen).

In de weken erna verloor ik tijdens het vloeien ook regelmatig stolsels. Formaat grote knikker over het algemeen. Ik heb er 1x de vk over gebeld omdat het toen een stolsel formaat banaan was en ik daar wel van schrok.
Eén van de dingen die ze vroeg was 'lig je in een plas met bloed?'. Dat was gelukkig niet zo en voor haar een reden om niet direct langs te komen. Het was gewoon een groter stolsel dan de andere, dat kon.
Na ongeveer 2 weken verloor ik geen stolsels meer. Een week later nog eentje, formaat grote knikker.

Ik vloei nog steeds, maar maak me daar geen zorgen om. Er staat 6 weken voor en bij eva heb ik dit ook 6,5 week gedaan.
Afgelopen zondagavond ga ik op tijd naar bed om wat bij te slapen. Uiteindelijk slaap ik om 22.00. Om middernacht komt mijn vriend naar boven met Rosalie.
Ik wordt er een beetje wakker van en denk 'gatver, waar lig ik nou in?' Het voelde warm en plakkerig en zat tot mijn onderrug.
Ik schrik ervan als ik besef dat het maar 1 ding kan zijn en sta in notime naast mijn bed om naar de wc te gaan. Bij de eerste stappen denk ik dat ik het voel lopen, maar op het toilet kom ik erachter dat het een groot stolsel is wat ik verloren ben. Formaat mango ongeveer. Er ligt nog een tweede stolsel formaat knikker naast.
Ik lag dus in een flinke plas met bloed wat in nog geen 2 uurtjes is ontstaan.

Ik voel me misselijk en licht in mijn hoofd en het duurt even voordat ik me weer oké voel. In de tussentijd heeft mijn vriend het bed afgehaald en geconcludeerd dat er een nieuw matras moet komen.
Ik bel de vk en zij adviseert me de hap te bellen.
Ik kan om 01.00 terecht (eva logeert bij opa en oma dus dat komt goed uit).
De arts voelt wat aan mijn buik, meet mijn bloeddruk en hoort mijn verhaal aan. Hij overlegt met de gynaecoloog.
Zij denkt dat dit een eerste menstruatie is die op gang is gekomen. Omdat mijn baarmoeder nog niet helemaal zijn oude formaat heeft, is er makkelijker kans op meer bloedverlies en stolsels.
Ik krijg primolut voorgeschreven. Een middel wat ik ken omdat ik het als puber gebruikte om mijn menstruatie uit te stellen als ik op vakantie ging. Ik was toen nog niet aan de pil.
Als het goed is moet ik na 3 dagen helemaal niet meer vloeien. Als de kuur na 10 dagen afgelopen is zou er binnen 3 dagen een normale menstruatie op gang moeten komen.
Verder moet ik op korte termijn een echo laten maken zodat ze zeker weten dat er geen placentaresten zijn achtergebleven.

Van de schrik bekomen gaan we naar huis.
Maar gisteravond merkte ik dat ik niet goed durfde te gaan slapen, bang voor herhaling. Dat is niet gebeurd, maar ik merkte gisteravond ineens dat het meer met me geeft gedaan op emotioneel vlak, dan ik in eerste instantie dacht.

Ik moet morgen voor de echo, maar heb inmiddels ook veel vragen.
Want als dit geen menstruatie is, werkt die primolut dan wel?
En als het wel een menstruatie is, blijft dat dan zo heftig? Heb geen zin in iedere maand angst/stress en een nieuw matras.
Een molton met matrasbeschermer ga ik vandaag nog halen, maar toch....ik vond dit niet normaal.

Daarbij denk ik steeds terug aan die eerste week waarbij mijn vk vroeg of ik in een plas met bloed lag. Schijnbaar toch heel belangrijk. Nu had ik dit wel en wordt er niet heel zwaar over gedacht.
Mede door de fluxus vind ik het allemaal behoorlijk eng. Ik hoop dat de gynaecoloog me hierin kan geruststellen. Mijn vragenlijstje gaat mee iig.

Sorry voor het lange verhaal maar ik wilde dit graag kwijt. Spoiler lukt helaas niet omdat ik mobiel zit nu.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 07:33:24 #185
216602 mikoxx
Trotse tweelingmama!!
pi_126160643
Oh ik kan me heel goed voorstellen dat dit je onzeker maakt danic! Fijn dat er morgen een echo gepland staat en je hopelijk meer te horen krijgt over hoe dit kan en hoe je het vloeien tegen kunt gaan. Sterkte voor morgen alvast !

[ Bericht 6% gewijzigd door mikoxx op 07-05-2013 08:32:31 (morgen ipv vandaag.....) ]
  dinsdag 7 mei 2013 @ 07:46:27 #186
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_126160739
Tjee Danic, ik kan me goed voorstellen dat je daar idd van schrikt.
Het zou nog kunnen dat de vraag over die plas bloed zo vlak na de bevalling op een ander 'probleem' zou kunnen duiden dan nu, omdat in principe de wond van de placenta nu wel zo'n beetje dicht zou moeten zijn, maar dan nog... Ik zou geloof ik ook niet lekker gaan slapen dan.
Hopelijk vandaag iig goed nieuws bij de echo en ook goede antwoorden op je vragen. :*
***
pi_126160855
Lief van jullie. Echo is morgen hoor. Ben erg benieuwd wat daar uit komt.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 08:54:49 #188
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_126161655
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 06:38 schreef danic het volgende:

En als het wel een menstruatie is, blijft dat dan zo heftig?
Ik pik deze er heel even uit. Na Leyla kwam mijn menstruatie na een maand of 10 weer op gang. Veel en veel heftiger dan ik gewent was... Ik lek binnen een uur door een supertampon EN grote maandverband heen.
Nu heb ik een spiraal laten plaatsen en is volgens mij ook mn eerste menstruatie al geweest... Weer flink veel bloed... Ik slik ibuprofen, dat lijkt het vele bloed verlies iets te temperen...

Dus alleen voor dit zou het kunnen dat je menstruaties echt veel heftiger blijven... Volgens mij kun je wel een hoop doen met hormonen, maar dat is hier geen optie.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_126161766
Hier ook menstruaties die vele malen heftiger zijn. Ik wijt het altijd aan dat de doorgang gewoon ehm, ruimer is nu :P , en dat dus alle bloed er in één keer doorheen kan stromen. Ik ben van vijf gematigde dagen naar twee a drie heftige dagen gegaan. En dan net wat Tico zegt, de tampons/het maandverband is dan ook bijna niet aan te slepen.

Zelf geen fluxus gehad, maar wel zes weken vloeien met echt hele grote stolsels (daar is ook een vk extra naar komen kijken) en daarna direct door in de menstruatie (ondanks volledige borstvoeding).

Het kan dus ook echt niks betekenen en gewoon met de tijd goedkomen.

Maar ik begrijp je angst ook en hoop net als de anderen dat de echo straks geruststelling kan geven.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 09:04:33 #190
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_126161804
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 09:01 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Hier ook menstruaties die vele malen heftiger zijn. Ik wijt het altijd aan dat de doorgang gewoon ehm, ruimer is nu :P , en dat dus alle bloed er in één keer doorheen kan stromen. Ik ben van vijf gematigde dagen naar twee a drie heftige dagen gegaan. En dan net wat Tico zegt, de tampons/het maandverband is dan ook bijna niet aan te slepen.

Zelf geen fluxus gehad, maar wel zes weken vloeien met echt hele grote stolsels (daar is ook een vk extra naar komen kijken) en daarna direct door in de menstruatie (ondanks volledige borstvoeding).

Het kan dus ook echt niks betekenen en gewoon met de tijd goedkomen.

Maar ik begrijp je angst ook en hoop net als de anderen dat de echo straks geruststelling kan geven.
Helaas hier ook niet het geluk dat het dan korter is...
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 09:05:11 #191
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_126161818
Oh jeetje Danic, ik kan me voorstellen dat je geschrokken bent. Fijn dat je de echo snel krijgt. De gyn behandelt het dus nu verder?

Ik ben ooit, bijna 20 jaar geleden, levensgevaarlijk ziek geweest, en ik heb daar emotioneel inderdaad flink van bij moeten komen. Met name door er veel over te praten. Ik heb het verhaal wel 100 keer herhaald, tegen wie het maar wilde horen ;) En wanneer het echt eng was sprak ik dat ook uit tegen m'n man en tegen de artsen: "Ik ben bang, want zo voelde het toen ik dat had". Het eerste griepje was ik ook bang om te gaan slapen, maar door het te (h)erkennen en erover te praten, ging het over.
pi_126162039
Maar tico en groofs, al is dit een heftigere menstruatie, us h et san normaal om binnen 2 uur zoveel bloed te verliezen dat je echt in een pkas ligt van 40x40? Dat vind ik zo eng, dat het zo absurd veel was.

Hormonen zijn voor mij ook niet echt meer een optie. Ik wordt daar echt een draak van.
pi_126162054
Oh excuses voor de typfouten. Zit ook en fles te geven.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 09:26:49 #194
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_126162230
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 09:17 schreef danic het volgende:
Maar tico en groofs, al is dit een heftigere menstruatie, us h et san normaal om binnen 2 uur zoveel bloed te verliezen dat je echt in een pkas ligt van 40x40? Dat vind ik zo eng, dat het zo absurd veel was.

Hormonen zijn voor mij ook niet echt meer een optie. Ik wordt daar echt een draak van.
Dat vind ik moeilijk om te antwoorden danic. Normaal is het natuurlijk niet.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 09:27:18 #195
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_126162242
Wat heftig danic. Kan me voorstellen dat het ontzettend eng is en je bang bent voor herhaling. Ik hoop dat je morgen antwoord op al je vragen krijgt. :*
pi_126162419
Dat heb ik eigenlijk nooit getest, zonder tampon of zonder maandverband in bed liggen ;-). Maar het klinkt als heftig en veel. En ik kan me niet voorstellen dat mijn ongesteldheid zo heftig is, nee.

Ik weet wel dat ik erg lang 's nachts dat kraamverband heb moeten grbuiken. daarom bleef ik bij S ook langer onder controle bij de vk. Bij R had ik er minder extreem last van, weet ik nog.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 09:49:22 #197
100412 mefke79
komt goed!
pi_126162734
Ik heb na Tienus ook enorm heftige menstruaties gehad, compleet met stolsels en amper kunnen lopen van de pijn (in mijn bekken, niet eens mijn buik). Maar zelfs dan kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat het in 2 uur zo enorm veel geworden zou zijn. Wat natuurlijk wel kan is dat er een stolsel de boel geblokkeerd heeft waardoor je al langer bloedverlies had en dat het er pas uitkwam toen het stolsel er niet meer voor lag (oid).
Ik heb nog altijd een doosje primolut in huis liggen en de afspraak met de huisarts dat als ik weer van die heftige menstruaties zou krijgen ik die als 'schoonmaakactie' zou slikken. Maar na een jaar werd het ineens weer wat minder. Nu is het op dag drie nog even heftig, met een paar stolsels en dat is het dan. Bij mij ligt de oorzaak ook in het extreem naar achter gekanteld liggen van de baarmoeder.

Maar los van het lichamelijke, ik snap dat je je dood geschrokken bent. Blijven praten lijkt me inderdaad een prima tip. En ik hoop dat de gyn een goede uitleg voor je heeft.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_126162897
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 09:35 schreef groofskendezoveelste het volgende:
Dat heb ik eigenlijk nooit getest, zonder tampon of zonder maandverband in bed liggen ;-).
:D

Klinkt aannemelijk Mefke. Soort kurk effect. Ik vraag me dan wel gelijk af waarom sommig bloed dan een stolsel vormt en het andere weer niet. Waarom die enorme plas zich niet bij het stolsel heeft gevoegd zeg maar.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 10:05:26 #199
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_126163171
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 09:49 schreef mefke79 het volgende:
Ik heb na Tienus ook enorm heftige menstruaties gehad, compleet met stolsels en amper kunnen lopen van de pijn (in mijn bekken, niet eens mijn buik). Maar zelfs dan kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat het in 2 uur zo enorm veel geworden zou zijn. Wat natuurlijk wel kan is dat er een stolsel de boel geblokkeerd heeft waardoor je al langer bloedverlies had en dat het er pas uitkwam toen het stolsel er niet meer voor lag (oid).
Ik heb nog altijd een doosje primolut in huis liggen en de afspraak met de huisarts dat als ik weer van die heftige menstruaties zou krijgen ik die als 'schoonmaakactie' zou slikken. Maar na een jaar werd het ineens weer wat minder. Nu is het op dag drie nog even heftig, met een paar stolsels en dat is het dan. Bij mij ligt de oorzaak ook in het extreem naar achter gekanteld liggen van de baarmoeder.

Maar los van het lichamelijke, ik snap dat je je dood geschrokken bent. Blijven praten lijkt me inderdaad een prima tip. En ik hoop dat de gyn een goede uitleg voor je heeft.
Kan dat een oorzaak zijn ja?
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  dinsdag 7 mei 2013 @ 10:16:31 #200
100412 mefke79
komt goed!
pi_126163471
Ik heb ter controle een echo gehad omdat ook mijn eisprong zo pijnlijk is. De vrouw van de echo riep toen meteen: zo, die baarmoeder ligt wel heel ver naar achteren gekanteld. Dat was voor de zwangerschappen al zo en het is niet beter geworden zeg maar. De huisarts gaf na dat onderzoek aan dat het naar achterliggen het niet makkelijker maakt om het bloed kwijt te raken. Ik vind het op zich ook wel logisch klinken, anatomisch gezien. Ik heb ook altijd meer last van mijn bekken en rug dan van mijn buik bij ongesteld zijn (en bij bevallingen }:| ).

Danic geen idee waarom er een stolsel op een gegeven moment niet meer groeit. Ik weet niet precies hoe stollingsreacties werken, misschien is er wel lucht bij nodig? Want stolsels zijn nooit echt heel hard bloed, althans, bij mij niet. Het blijft glibberig.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')