Als je niet schiet kan je niet scoren he. Dus gewoon proberen bij dat grote architectenbureau. En stel nooit teveel eisen aan een stage, tegenwoordig mag je blij zijn als je er gauw eentje kunt vinden. Het werk wat ik hier doe, is zeker niet zo hoog als het niveau in Nederland. Maar dat is de cultuur die gewoon veel relaxter is en naar zulk soort dingen moet je ook kijken. Zoek anders op bedrijven in Aruba, Curacao etc.die hebben graag wat Nederlandse kennis. Anders spreek je netwerk eens aan via linkedin of facebook.quote:Op dinsdag 2 april 2013 21:44 schreef andreas612 het volgende:
[..]
Hoe vind ik die? ik zoek bedrijven eigenlijk puur op wat voor projecten ze leveren.. anders heb ik niet eens zin om er stage te lopen als 't er niet uit ziet.
Laatst hadden we wel een lezing van een groot architectenbureau maar daar was nog de gehele 3e jaars lichting bij die ook allemaal hongerig waren naar een stageplek dus die is al bezet gok ik
Tja, ben momenteel een 2e jaars student, dus m'n netwerk is nagenoeg 0, en linkedin..quote:Op woensdag 3 april 2013 08:36 schreef Roces18 het volgende:
[..]
Als je niet schiet kan je niet scoren he. Dus gewoon proberen bij dat grote architectenbureau. En stel nooit teveel eisen aan een stage, tegenwoordig mag je blij zijn als je er gauw eentje kunt vinden. Het werk wat ik hier doe, is zeker niet zo hoog als het niveau in Nederland. Maar dat is de cultuur die gewoon veel relaxter is en naar zulk soort dingen moet je ook kijken. Zoek anders op bedrijven in Aruba, Curacao etc.die hebben graag wat Nederlandse kennis. Anders spreek je netwerk eens aan via linkedin of facebook.
Binnen de EU zou het in principe niet mogen dat je als ander-lidstaat-student meer betaalt dan de 'lokale' student.quote:Op donderdag 4 april 2013 21:51 schreef shaderon het volgende:
Het is meestal wel duurder als buitenlandse student, maar veel mensen doen dit gewoon hoor
Oh sorry, geen ervaring met binnen de EU. Wel buiten de EUquote:Op donderdag 4 april 2013 21:57 schreef margaretha_01 het volgende:
[..]
Binnen de EU zou het in principe niet mogen dat je als ander-lidstaat-student meer betaalt dan de 'lokale' student.
Okay anyway, good luck!quote:Op woensdag 3 april 2013 11:00 schreef andreas612 het volgende:
[..]
Tja, ben momenteel een 2e jaars student, dus m'n netwerk is nagenoeg 0, en linkedin..ik haat min of meer alle sociale media, dus om me daar ook voor aan te melden is een beetje too much. Maar misschien dat ik 'm in de toekomst nog aanmaak.
Ik ga mijn volledige studie in het buitenland doen, en ik ken er meer die dat doen. Maar niet in Zweden, het lijkt me inderdaad ingewikkeld met de taal in situaties bijten school.quote:Op donderdag 4 april 2013 20:36 schreef 12345r het volgende:
Ik vroeg me af of het mogelijk is om een volledige studie in het buitenland te volgen.
Wordt dit wel is gedaan of eigenlijk nooit?
Ik studeer momenteel in Zweden (Stockholm/Solna), iedereen spreekt hier na genoeg perfect Engels, zeker op de universiteit. Bachelor opleidingen zijn overwegend Zweeds qua studenten, terwijl in mijn Master groep het ongeveer 50/50 isquote:Op donderdag 4 april 2013 20:36 schreef 12345r het volgende:
Ik vroeg me af of het mogelijk is om een volledige studie in het buitenland te volgen.
Wordt dit wel is gedaan of eigenlijk nooit?
En stel je gaat in Zweden studeren, hoe zit het dan met de taal?
Want kom je dan gewoon in een groep terecht met alleen Zweedse mensen of in een groep juist met allerlei mensen die uit andere landen komen? Lijkt mij wel lastig aansluiting te vinden als derest onderling gewoon Zweeds praat...
In Zweden is het studeren zelfs gratis wanneer je een EU/EER burger bent.quote:Op donderdag 4 april 2013 21:57 schreef margaretha_01 het volgende:
[..]
Binnen de EU zou het in principe niet mogen dat je als ander-lidstaat-student meer betaalt dan de 'lokale' student.
Ja, erg jammer. Had me aangemeld voor economie bij de topinstituten. Wil nu University College gaan doen en anders econometrie.quote:Op donderdag 4 april 2013 22:21 schreef margaretha_01 het volgende:
Wat k.ut! Voor welke studie had je je aangemeld? En wat ben je nu van plan om te gaan doen?
Ik wil nu even tips over stages in het buitenland. Spanje heeft uiteraard de voorkeur, maar ik sta voor meer open.quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:01 schreef andreas612 het volgende:
Waarom vast timmeren op Spanje? Gaat er nu toch meer om dat je werk krijgt en niet in welk land je het liefste bent..
En heb je geen contacten aan je studie over gehouden? zowel leraren als studenten wellicht uit het bedrijfsleven?
Ik zit hier duidelijk tussen de studenten en niet tussen werkzoekenden. Open sollicitaties hebben in deze tijd geen enkel nut. Ik ben een ervaren sollicitant met 200+ sollicitaties. Het enige wat ik nu wil zijn tips over het regelen van een stage.quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:33 schreef Igen het volgende:
Is het heel gek om voor te stellen gewoon eens op internet te kijken bij welke bedrijven je stage zou willen lopen en daar een open sollicitatie heen te sturen?
Je zegt zelf dat je geen student meer bent. Dan kun je (officieel) ook geen stage meer lopen.quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:35 schreef Copthorne het volgende:
[..]
Ik zit hier duidelijk tussen de studenten en niet tussen werkzoekenden. Open sollicitaties hebben in deze tijd geen enkel nut. Ik ben een ervaren sollicitant met 200+ sollicitaties. Het enige wat ik nu wil zijn tips over het regelen van een stage.
Stage is toch niet altijd in het kader van een opleiding? Je kunt toch ook stage doen om, als afgestudeerde, werkervaring op te doen?quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:45 schreef Igen het volgende:
[..]
Je zegt zelf dat je geen student meer bent. Dan kun je (officieel) ook geen stage meer lopen.
Als ik 200+ x had gesolliciteerd zou ik toch wel eerst met een scherp en kritisch oog naar m'n eigen werk/cv/motivatiebrief kijken...quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:35 schreef Copthorne het volgende:
[..]
Ik zit hier duidelijk tussen de studenten en niet tussen werkzoekenden. Open sollicitaties hebben in deze tijd geen enkel nut. Ik ben een ervaren sollicitant met 200+ sollicitaties. Het enige wat ik nu wil zijn tips over het regelen van een stage.
Je kan inderdaad als werkzoekende alsnog een stageplek invullen.. dus eigenlijk gewoon een werkplek maar voor hen 6x zo goedkoop. Voordeel voor je werkervaring inderdaad.quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:49 schreef Copthorne het volgende:
[..]
Stage is toch niet altijd in het kader van een opleiding? Je kunt toch ook stage doen om, als afgestudeerde, werkervaring op te doen?
Ik ben al een paar keer uitgenodigd voor een gesprek als 1 van de 5 uit meer dan 200 brieven (dan zat ik dus bij de 2,5% sollicitanten die werden uitgenodigd). De concurrentie is enorm. Als je het journaal zou volgen, dan zou je weten dat de jeugdwerkloosheid dramatisch oploopt, dus kom niet belerend doen over mijn motivatiebrief / cv, want daar krijg ik juist complimenten over.quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:51 schreef andreas612 het volgende:
[..]
Als ik 200+ x had gesolliciteerd zou ik toch wel eerst met een scherp en kritisch oog naar m'n eigen werk/cv/motivatiebrief kijken...
Dat hangt maar net ervan af.quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:49 schreef Copthorne het volgende:
[..]
Stage is toch niet altijd in het kader van een opleiding? Je kunt toch ook stage doen om, als afgestudeerde, werkervaring op te doen?
Bedankt voor je reactie. Wellicht kan ik een open sollicitatie voor een stage overwegen. Het is in ieder geval het proberen waard. Ik neem aan dat jij nog ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling?quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:58 schreef Igen het volgende:
[..]
Dat hangt maar net ervan af.
In Duitsland mag dat bijvoorbeeld niet, maar omdat ze daar geen minimumloon hebben kan een werkgever de stage gewoon vermommen als slechtbetaald tijdelijk arbeidscontract. In Portugal is een stage idioot streng gereguleerd, met een vaste duur van één jaar, een vaste begindatum elk jaar, een vaste sollicitatiedeadline (eind januari, dacht ik) etc. Hoe het in Spanje zit, weet ik niet.
Afijn, ik loop nu 'stage' in Duitsland, had bij de eerste open sollicitatie meteen beet.
Je hoeft niet zo geïrriteerd te reageren, 'k bedoel maar, je zal niet de eerste zijn die 200x is afgewezen op basis van een slechte brief oid (je cijfers uit je laatste antwoord gaven pas blijk dat je wel degelijk kans heb). En ik volg het journaal wel, alleen het is sterk branche afhankelijk. En was me niet bewust dat je in een moeilijke sector zit, sorry dat ik je tijd verneukt heb.quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:55 schreef Copthorne het volgende:
[..]
Ik ben al een paar keer uitgenodigd voor een gesprek als 1 van de 5 uit meer dan 200 brieven (dan zat ik dus bij de 2,5% sollicitanten die werden uitgenodigd). De concurrentie is enorm. Als je het journaal zou volgen, dan zou je weten dat de jeugdwerkloosheid dramatisch oploopt, dus kom niet belerend doen over mijn motivatiebrief / cv, want daar krijg ik juist complimenten over.
Zo'n reactie geeft alleen maar aan dat je geen idee hebt waar je het over hebt. Ik spreek je nog wel als je zelf de arbeidsmarkt op gaat.
Ik focus me nu op mensen die me daadwerkelijk willen helpen.
Nee, ik ook niet. Dus dat was wat extra gedoe aan formaliteiten om het rond te krijgen.quote:Op vrijdag 12 april 2013 19:01 schreef Copthorne het volgende:
[..]
Bedankt voor je reactie. Wellicht kan ik een open sollicitatie voor een stage overwegen. Het is in ieder geval het proberen waard. Ik neem aan dat jij nog ingeschreven staat bij een onderwijsinstelling?
Dan is het glas toch tenminste half vol.quote:In Spanje hangt het van het bedrijf af. Zo neemt het Nederlandse consulaat alleen stagiairs aan die ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling, maar er zijn bedrijven die die eis niet stellen.
Ja!quote:Op zondag 14 april 2013 16:28 schreef Woerd26 het volgende:
Ik ga naar Zuid-Korea, wens me succes!
Het zal allemaal wel loslopen. Iemand leuke ervaringen/tips voor Seoul of Zuid-Korea in het algemeen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.melksommelier en vertrouwenspersoon fok
Geeft niet. Sorry van mijn reactie, was niet nodig.quote:Op vrijdag 12 april 2013 19:05 schreef andreas612 het volgende:
[..]
Je hoeft niet zo geïrriteerd te reageren, 'k bedoel maar, je zal niet de eerste zijn die 200x is afgewezen op basis van een slechte brief oid (je cijfers uit je laatste antwoord gaven pas blijk dat je wel degelijk kans heb). En ik volg het journaal wel, alleen het is sterk branche afhankelijk. En was me niet bewust dat je in een moeilijke sector zit, sorry dat ik je tijd verneukt heb.
Ik weet niet hoe belangrijk de kosten meespelen, maar ik denk dat Edinburgh een stuk goedkoper is.quote:Op zondag 21 april 2013 01:00 schreef Shroge het volgende:
Heb gisteren gehoord dat ik voorwaardelijk ben toegelaten tot de LLM History and Philosophy of Law aan de UoEdinburgh. Volgens mij heel erg kleinschalig (als in 3 studenten, dit jaar), maar natuurlijk wel een uni die van oudsher (zeker op dit gebied) goed bekend staat. Heb een deadline om te reageren voor 17 mei; en stiekem hoop ik ook nog dat ik word toegelaten tot Legal and Political Theory aan UCL, alhoewel ik daar niet te veel op reken. Lastige keuzes, vooral omdat beide masters een 'comfortabele' carrière als advocaat vrijwel uitsluiten. Iemand ervaring met deze twee uni's?
Yep, dat is zeker waar. Edinburgh lijkt qua kosten vergelijkbaar met Amsterdam en is wellicht zelfs iets goedkoper, voor zover ik het tot nu toe kan beoordelen. Londen daarentegen...quote:Op zondag 21 april 2013 15:50 schreef Renzoku het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe belangrijk de kosten meespelen, maar ik denk dat Edinburgh een stuk goedkoper is.
Beide erg goede universiteiten, al ken ik deze opleidingen niet. De steden zijn ook allebei erg leuk, al heeft Londen natuurlijk meer.quote:Op zondag 21 april 2013 01:00 schreef Shroge het volgende:
Heb gisteren gehoord dat ik voorwaardelijk ben toegelaten tot de LLM History and Philosophy of Law aan de UoEdinburgh. Volgens mij heel erg kleinschalig (als in 3 studenten, dit jaar), maar natuurlijk wel een uni die van oudsher (zeker op dit gebied) goed bekend staat. Heb een deadline om te reageren voor 17 mei; en stiekem hoop ik ook nog dat ik word toegelaten tot Legal and Political Theory aan UCL, alhoewel ik daar niet te veel op reken. Lastige keuzes, vooral omdat beide masters een 'comfortabele' carrière als advocaat vrijwel uitsluiten. Iemand ervaring met deze twee uni's?
Joh, niet opgeven. Je komt er wel.quote:Op woensdag 1 mei 2013 14:40 schreef Copthorne het volgende:
Ik had wat open sollicitaties de deur uitgedaan met de vraag of ik stage kon lopen.
De eerste afwijzing is alweer binnen. Dit heeft ook geen zin.
Ik heb verder geen tips, behalve dat je toch door moet gaan ondanks afwijzingenquote:Op woensdag 1 mei 2013 14:40 schreef Copthorne het volgende:
Ik had wat open sollicitaties de deur uitgedaan met de vraag of ik stage kon lopen.
De eerste afwijzing is alweer binnen. Dit heeft ook geen zin.
Ik ben Belg en studeer vanaf volgend jaar in Antwerpen, dus ik kan waarschijnlijk de meeste van je vragen beantwoorden. Ik heb me dit jaar ook geïnformeerd om in NL (dus buitenland) te studeren dus daarover weet ik ook wel een en ander.quote:Op woensdag 8 mei 2013 15:32 schreef kurk_droog het volgende:
Vorig jaar augustus mijn HBO Bouwkunde diploma behaald en door de crisis nu zit ik eraan te denken om door te studeren om zo geen gat in mijn CV te krijgen en kennis te blijven opdoen in mijn vakgebied. Nu zit ik eraan te denken om in Antwerpen een opleiding te zoeken Bachelor of Master moet ik me nog even in verdiepen maar hebben mensen hier misschien ervaringen met studeren in Belgie en vooral Antwerpen?
Het gaat mij eigenlijk vooral om het studentenleven daar en hoe men omgaat met Nederlanders denk ik aangezien het niveau vergelijkbaar zal zijn met NL maar de kosten qua leergeld veel lager.quote:Op vrijdag 10 mei 2013 00:11 schreef hannelorevl het volgende:
[..]
Ik ben Belg en studeer vanaf volgend jaar in Antwerpen, dus ik kan waarschijnlijk de meeste van je vragen beantwoorden. Ik heb me dit jaar ook geïnformeerd om in NL (dus buitenland) te studeren dus daarover weet ik ook wel een en ander.
Antwerpen is een van de grootste studentensteden, dus daar hoef je je zeker geen zorgen over te maken. Het is ook gewoon een van de grootste steden in België, en er is elke dag wel iets te doen. In mijn huidige studie zitten ook een paar Nederlanders en die worden behandeld zoals een ander. Alleen wordt er misschien af en toe eens gelachen met jullie taaltje (de jus d'orange vs fruitsap en de cliché dingen).quote:Op vrijdag 10 mei 2013 00:35 schreef kurk_droog het volgende:
[..]
Het gaat mij eigenlijk vooral om het studentenleven daar en hoe men omgaat met Nederlanders denk ik aangezien het niveau vergelijkbaar zal zijn met NL maar de kosten qua leergeld veel lager.
Hoe en wat allemaal aansluit op mijn opleiding heb ik nog niet bekeken.
Ik vind het heerlijk hoe jullie een balpen een Bic noemenquote:Op vrijdag 10 mei 2013 00:41 schreef hannelorevl het volgende:
[..]
Alleen wordt er misschien af en toe eens gelachen met jullie taaltje (de jus d'orange vs fruitsap en de cliché dingen).![]()
Of dat met lopen eigenlijk rennen wordt bedoeld haha.quote:Op vrijdag 10 mei 2013 03:00 schreef _Loki het volgende:
[..]
Ik vind het heerlijk hoe jullie een balpen een Bic noemen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |