FOK!forum / General Chat / Hoe lang moet een bevroren HEMA worst onder warm water ?
Phonezaterdag 5 januari 2013 @ 21:25
Goed ik heb een zooi van die dingen in de vriezer liggen en het water loopt uit m'n mondhoeken als ik er aan denk, maar vergeten er een te ontdooien voor bij de borrel. Een zo'n stijve dikke worst zit nu in een pan met -tot voor kort- kokend water, maar hoe lang moet dat ding er in voordat de binnenkant ontdooid en lekker warm is ?

hema-arabic-atrissi-2.thumbnail.jpg
GekkePoeszaterdag 5 januari 2013 @ 21:26
ik zou de worst een kwartier in net niet kokend water doen. je kan de worst uit het water halen, en als je er in knijpt en hij is lekker zacht, en voelt niet meer koud aan dan issie wel goed.

Doormidden snijden en proeven, anders gewoon in de magnetron. met gaatjes erin prikken
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 21:27
Vraag het aan Unox
vossszaterdag 5 januari 2013 @ 21:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:27 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Vraag het aan Unox
HET IS EEN HEMAWORST HEMAWORSTEN ZIJN NIET VAN DE UNOX!!!!!!!!!!
Phonezaterdag 5 januari 2013 @ 21:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:27 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Vraag het aan Unox
Die zijn nu gesloten.
kingtoppiezaterdag 5 januari 2013 @ 21:28
Ik gok iets van 30 minuten.
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 21:29
quote:
7s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:27 schreef vosss het volgende:

[..]

HET IS EEN HEMAWORST HEMAWORSTEN ZIJN NIET VAN DE UNOX!!!!!!!!!!
JAWEL JAWEL!!!
Phonezaterdag 5 januari 2013 @ 21:30
Zijn er geen Fokkers die bij de HEMA werken die mij met zekerheid kunnen zeggen wat een verantwoorde ontdooi- en opwarm tijd is ?
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 21:30
Heb je trouwens geen vriendin voor die stijve dikke worst of ben je homo of wat TS?
GekkePoeszaterdag 5 januari 2013 @ 21:30
De hemaworsten zijn unox worsten uit de verpakking gehaald en dan aan een rekje gehangen
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 21:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:30 schreef Phone het volgende:
Zijn er geen Fokkers die bij de HEMA werken ?
FOK!kers werken niet.
Ahmad1nejadzaterdag 5 januari 2013 @ 21:32
lekker hoor zo'n worst waar iedereen al met zn tengels aan heeft gezeten :r :r .
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 21:32
quote:
7s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:32 schreef Ahmad1nejad het volgende:
lekker hoor zo'n worst waar iedereen al met zn tengels aan heeft gezeten :r :r .
Je hoort jouw vriendin toch ook niet klagen of wel?
Phonezaterdag 5 januari 2013 @ 21:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:30 schreef GekkePoes het volgende:
De hemaworsten zijn unox worsten uit de verpakking gehaald en dan aan een rekje gehangen
In de rookworsten test kwam Unox als meest smerige uit de test en HEMA als de beste. Unox is te ranzig en melig voor woorden :r Lijkt me sterk dat die voor de HEMA produceert, die komen gewoon uit de HEMA fabriek.
Ahmad1nejadzaterdag 5 januari 2013 @ 21:34
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:32 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:

[..]

Je hoort jouw vriendin toch ook niet klagen of wel?
Alsof er ooit iemand aan mijn worst zit :')
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 21:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:33 schreef Phone het volgende:

[..]

In de rookworsten test kwam Unox als meest smerige uit de test en HEMA als de beste. Unox is te ranzig en melig voor woorden :r Lijkt me sterk dat die voor de HEMA produceert, die komen gewoon uit de HEMA fabriek.
Brabanders vinden van niet

http://www.omroepbrabant.(...)van+Unox+in+Oss.aspx
GekkePoeszaterdag 5 januari 2013 @ 21:35
http://www.nu.nl/economie(...)ij-unox-gemaakt.html
Phonezaterdag 5 januari 2013 @ 21:35
Zal ik hem er nu uithalen of nog even wachten ?
kirsten.zaterdag 5 januari 2013 @ 21:35
Hema raadt zelf aan om ze 20 minuten in net niet kokend water te doen. Dit natuurlijk in onbevroren staat. Ik zou dus lekker gaan om die worst even 15 minuutjes in gewoon water te leggen zodat hij een beetje ontdooid (en dan geen gaatjes in de korst prikken want de sapjes mengen dan met het water en dan smaakt hij niet zo sterk meer) en dan gewoon in de pan met warm water.
Phonezaterdag 5 januari 2013 @ 21:36
quote:
Neem jij Brabanders serieus dan ? :')
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 21:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:36 schreef Phone het volgende:

[..]

Neem jij Brabanders serieus dan ? :')
Als het om rookworst gaat wel
Phonezaterdag 5 januari 2013 @ 21:39
*O* :P :9~

Bedankt, hij is weer geweldig !
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 21:39
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:35 schreef kirsten. het volgende:
(en dan geen gaatjes in de korst prikken want de sapjes mengen dan met het water en dan smaakt hij niet zo sterk meer)
Dit klinkt echt heel vies :r
kirsten.zaterdag 5 januari 2013 @ 21:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:39 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:

[..]

Dit klinkt echt heel vies :r
dat is ook de reden dat halve worsten niet de grote waterpan meer ingaan maar op een bakje erboven met de stoom warmgehouden worden ;)
Spanky78zaterdag 5 januari 2013 @ 21:40
quote:
7s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:27 schreef vosss het volgende:

[..]

HET IS EEN HEMAWORST HEMAWORSTEN ZIJN NIET VAN DE UNOX!!!!!!!!!!
Psies, en ik zou hem minstens 25 minuten in water van +- 90 graden houden.
meestervisserzaterdag 5 januari 2013 @ 21:41
Hema worsten zijn nog rauw. Ze moeten tenminste 20 minuten in net niet kokend water! Anders zit je rauw vlees te vreten.
Als ze bevroren zijn zou ik ze 30 minuten laten garen in net niet kokend water.
Phonezaterdag 5 januari 2013 @ 21:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:41 schreef meestervisser het volgende:
Hema worsten zijn nog rauw. Ze moeten tenminste 20 minuten in net niet kokend water! Anders zit je rauw vlees te vreten.
Als ze bevroren zijn zou ik ze 30 minuten laten garen in net niet kokend water.
Ze zijn net zo rauw als een Hollandse Nieuwe :{w
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 21:43
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:40 schreef kirsten. het volgende:

[..]

dat is ook de reden dat halve worsten niet de grote waterpan meer ingaan maar op een bakje erboven met de stoom warmgehouden worden ;)
Voor de vegetariërs :Y)
emil23zaterdag 5 januari 2013 @ 21:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:41 schreef meestervisser het volgende:
Hema worsten zijn nog rauw. Ze moeten tenminste 20 minuten in net niet kokend water! Anders zit je rauw vlees te vreten.
Als ze bevroren zijn zou ik ze 30 minuten laten garen in net niet kokend water.
Hema worsten zijn gerookt en dus niet rauw. Anders mogen ze geen rookworst heten.
Snakeyzaterdag 5 januari 2013 @ 21:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:41 schreef meestervisser het volgende:
Hema worsten zijn nog rauw. Ze moeten tenminste 20 minuten in net niet kokend water! Anders zit je rauw vlees te vreten.
Als ze bevroren zijn zou ik ze 30 minuten laten garen in net niet kokend water.
:')
kanovinniezaterdag 5 januari 2013 @ 21:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:44 schreef emil23 het volgende:

[..]

Hema worsten zijn gerookt en dus niet rauw. Anders mogen ze geen rookworst heten.
Weet je trouwens wat een rookworst zonder r is?
Phonezaterdag 5 januari 2013 @ 21:51
Zo ! Die zit er ik, en nu een glas Coke om het vet in mijn maag gelijk af te breken :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:49 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Weet je trouwens wat een rookworst zonder r is?
ookwost :?
kanovinniezaterdag 5 januari 2013 @ 21:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:51 schreef Phone het volgende:
Zo ! Die zit er ik, en nu een glas Coke om het vet in mijn maag gelijk af te breken :)

[..]

Rookwost :?
Vroeg ik wat aan jou?
Phonezaterdag 5 januari 2013 @ 21:55
quote:
9s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:52 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Vroeg ik wat aan jou?
Waar slaat dat nou weer op. Dit is een publiek forum ja.
kanovinniezaterdag 5 januari 2013 @ 21:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:55 schreef Phone het volgende:

[..]

Waar slaat dat nou weer op. Dit is een publiek forum ja.
Dat klopt.
Phonezaterdag 5 januari 2013 @ 21:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:55 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dat klopt.
Als een jongeheer met hoge bloeddruk.

slotje.gif

De worst is op.
FAUSTINOzaterdag 5 januari 2013 @ 22:01
Weet dat jij mijn worst altijd warm mag maken.
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 22:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:01 schreef FAUSTINO het volgende:
Weet dat jij mijn worst altijd warm mag maken.
In net niet kokend water?
FAUSTINOzaterdag 5 januari 2013 @ 22:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:03 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:

[..]

In net niet kokend water?
Liefst in je mond zonder te bijten.
Snakeyzaterdag 5 januari 2013 @ 22:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:49 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Weet je trouwens wat een rookworst zonder r is?
Rookwost?
Snakeyzaterdag 5 januari 2013 @ 22:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:03 schreef FAUSTINO het volgende:

[..]

Liefst in je mond zonder te bijten.
Nou, succes Kapt-Ruigbaard...
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 22:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:03 schreef FAUSTINO het volgende:

[..]

Liefst in je mond zonder te bijten.
Daar kookt het water niet net niet.
kanovinniezaterdag 5 januari 2013 @ 22:05
quote:
5s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:04 schreef Snakey het volgende:

[..]

Rookwost?
Inderaad. Bedankt dat je even antwoord. Handig he= Zo´n publiek forum?
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 22:05
quote:
11s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:05 schreef Snakey het volgende:

[..]

Nou, succes Kapt-Ruigbaard...
Ik kielhaal hem wel en storneer hem daarna zo hup terug zijn moeder in.
Kapt-Ruigbaardzaterdag 5 januari 2013 @ 22:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:05 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Inderaad. Bedankt dat je even antwoord. Handig he= Zo´n publiek forum?
Rookworst zonder r is duidelijk ookwost.
Hoezo tevreden zijn met het gegeven antwoordt?
Snakeyzaterdag 5 januari 2013 @ 22:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:05 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:

[..]

Ik kielhaal hem wel en storneer hem daarna zo hup terug zijn moeder in.
Z´n moeder zou groot genoeg moeten zijn nu, na alle ookwosten die in de vriezer lagen.