Ik wel ze altijd in water met een scheutje Whisky, geeft net dat beetje extra.quote:Op dinsdag 31 december 2013 15:07 schreef Daeron het volgende:
Vrouwlief kwam net met wat interessants aanzetten, eens kijken hoe het reageert als ik de krenten en rozijnen laat wellen in het bier.
Ik gebruik nooit 100% bier, altijd ongeveer 30% bier, 50% water, 20% melk.quote:Op dinsdag 31 december 2013 14:46 schreef Soohr het volgende:
Voor het eerst ooit ga ik een batch oliebollen helemaal vanaf nul maken,
voor de zekerheid ook nog een batch vanuit een mix pak ernaast mocht het mislukken.
Uit het recept 330ml melk wel vervangen door een flesje westmalle dubbel.
Het deeg staat nu te rijzen,
en na doorlezen van dit topic zie ik dat ik de duivel ga aanroepen met mijn zonnebloemen olie,
maar dat mag de pret niet drukken.
en hoe zijn ze geworden?quote:Op dinsdag 31 december 2013 17:34 schreef Daeron het volgende:
Zo, weer klaar met bakken voor een jaar. Tot volgend jaar!
Drie bollen gehad als ontbijt en zometeen nog effe wat wegkanen. Prima anti-katerspul altijdquote:
Is het je al gelukt om 100% volkoren spelt oliebollen te maken? Kan ik je echt aanraden. Geeft veel meer smaak aan je eindproduct en het voelt erg spannend aan in je mondquote:Op woensdag 24 december 2014 11:46 schreef djkoelkast het volgende:
It's that time again!
Dit jaar ga ik in plaats van pils eens witbier proberen door mijn beslag. En toch iets meer melk, want vorig jaar vond ik ze iets te licht. Het blijft een spel, ik bak ze 1x per jaar en elk jaar probeer ik ze te verbeteren![]()
Heb ik niet geprobeerd, wel 100% speltoliebollen en dan 10% volkoren. Of met Einkorn en dit jaar krijg ik voor het eerst Emmer.quote:Op zondag 28 december 2014 20:15 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Is het je al gelukt om 100% volkoren spelt oliebollen te maken? Kan ik je echt aanraden. Geeft veel meer smaak aan je eindproduct en het voelt erg spannend aan in je mond.
Waarom maar 10% volkoren? 100% volkoren is zo veel lekkerder en je moet natuurlijk altijd met hele producten werken. Vergelijk het maar met onbewerkte suikers t.o.v. geraffineerde suikersquote:Op zondag 28 december 2014 20:40 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Heb ik niet geprobeerd, wel 100% speltoliebollen en dan 10% volkoren. Of met Einkorn en dit jaar krijg ik voor het eerst Emmer.
Omdat oliebollen toch echt wel wit moeten zijn, althans, dat vind ik. Ik zou de krentenbollen dit jaar kunnen proberen met 25% einkorn. En dan gebruik ik witbier ipv pils dit jaar (en ik weet dat daar tarwe in zit, maar 't is wel biologischquote:Op zondag 28 december 2014 20:42 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Waarom maar 10% volkoren? 100% volkoren is zo veel lekkerder en je moet natuurlijk altijd met hele producten werken. Vergelijk het maar met onbewerkte suikers t.o.v. geraffineerde suikers.
Ik zou esthetische waarde nooit boven smaakbeleving verkiezen. Ik vind dat wel jammer, want dit lijkt wel een trend te zijn. Mensen komen op die manier steeds verder van hun voedsel af te staan.quote:Op zondag 28 december 2014 20:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Omdat oliebollen toch echt wel wit moeten zijn, althans, dat vind ik. Ik zou de krentenbollen dit jaar kunnen proberen met 25% einkorn. En dan gebruik ik witbier ipv pils dit jaar (en ik weet dat daar tarwe in zit, maar 't is wel biologisch)
Vind dit nogal bekrompen.quote:Op zondag 28 december 2014 20:45 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Omdat oliebollen toch echt wel wit moeten zijn, althans, dat vind ik.
Kan jij dan een goed recept geven voor spelt/volkoren oliebollen?quote:Op zondag 28 december 2014 20:52 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik zou esthetische waarde nooit boven smaakbeleving verkiezen. Ik vind dat wel jammer, want dit lijkt wel een trend te zijn. Mensen komen op die manier steeds verder van hun voedsel af te staan.
Maar jij werkt dus met "gewone" biologische producten? Neem maar van mij aan dat je beter biologisch dynamische producten van de boer kunt halen. "Gewoon" biologisch is tegenwoordig toch niks meer dan een stempel en je wilt natuurlijk geen rotzooi in je lijf stoppen. Als ik jou was zou ik het eens proberen, dan merk je het vanzelf wel.
Dat mag je zelf uitvogelen, ik ga niet al m'n geheimen prijs geven op een publiek forum.quote:Op zondag 28 december 2014 21:05 schreef Piger het volgende:
[..]
Kan jij dan een goed recept geven voor spelt/volkoren oliebollen?
Dan ga ik dat dit jaar eens proberen.
Klinkt interessant, let je er wel op dat je het biologisch dynamisch houdt?quote:Op zondag 28 december 2014 21:01 schreef housesoftheholy het volgende:
[..]
Vind dit nogal bekrompen.Ik ga dit jaar voor de vegan oliebol met gojibessen. Suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij. Ook (bijna) olievrij: ze worden gebakken in mijn Philips airfryer met een beetje kokosolie.
Scheelt, soms BD, soms 'gewoon' biologisch. Een 100% volkorenoliebol lijkt me gewoon niet lekker.quote:Op zondag 28 december 2014 20:52 schreef voederbietel het volgende:
[..]
Ik zou esthetische waarde nooit boven smaakbeleving verkiezen. Ik vind dat wel jammer, want dit lijkt wel een trend te zijn. Mensen komen op die manier steeds verder van hun voedsel af te staan.
Maar jij werkt dus met "gewone" biologische producten? Neem maar van mij aan dat je beter biologisch dynamische producten van de boer kunt halen. "Gewoon" biologisch is tegenwoordig toch niks meer dan een stempel en je wilt natuurlijk geen rotzooi in je lijf stoppen. Als ik jou was zou ik het eens proberen, dan merk je het vanzelf wel.
Ik wil je ook nergens van overtuigen verder hoor, maar BD 100% volkoren oliebollen zijn gewoon veel lekkerder.quote:Op zondag 28 december 2014 22:02 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Scheelt, soms BD, soms 'gewoon' biologisch. Een 100% volkorenoliebol lijkt me gewoon niet lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |