En?quote:Op donderdag 17 januari 2013 12:40 schreef djkoelkast het volgende:
Vanavond gaat mijn vriendin aan de inferno
Niet lekker, veel te heet, ze kon hem niet op.quote:
De afbakcroissants die in het broodvak liggen zijn ook best goed te doen vergeleken met wat je bij supermarkten en gemiddelde bakkers vindt.quote:Op zondag 20 januari 2013 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanmorgen diepvriescrouissants van de Lidl afgebakken, erg goed voor een afbakproduct, beter dan wat je zoal bij de "bakker" koopt
Truequote:Op zondag 20 januari 2013 14:50 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
De afbakcroissants die in het broodvak liggen zijn ook best goed te doen vergeleken met wat je bij supermarkten en gemiddelde bakkers vindt.
Veel bakkers maken niks meer zelf. Ik zie hetzelfde brood bij de bakker als bij de groothandels.quote:Op zondag 20 januari 2013 15:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
True
Eigenlijk is dit natuurlijk te triest voor woorden
Die vind ik ook lekker, ja. Smaakt als snackbarmayo.quote:
ik bedoel Vita D'orquote:Op dinsdag 22 januari 2013 18:36 schreef Copycat het volgende:
Die vind ik ook lekker, ja. Smaakt als snackbarmayo.
In alle mayo's/fritessauzen van de Lidl zit glucose-fructosestroop of siroop. Dat is vloeibare diabetes, dat hoef ik nietquote:
Nieuwsflits: In 99% van de mayo in NL zit suiker.quote:Op woensdag 23 januari 2013 11:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In alle mayo's/fritessauzen van de Lidl zit glucose-fructosestroop of siroop. Dat is vloeibare diabetes, dat hoef ik niet
De kaasflips zijn trouwens wel top, want die chipito's zijn echt niet meer te eten.
Misschien is dit nieuw voor je, maar suiker is niet hetzelfde als glucose-fructosestroop/siroop.quote:Op donderdag 24 januari 2013 08:17 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Nieuwsflits: In 99% van de mayo in NL zit suiker.
Is geen fritessaus gewoon pot mayonaise van Vita d' orquote:Op woensdag 23 januari 2013 11:08 schreef djkoelkast het volgende:
In alle mayo's/fritessauzen van de Lidl zit glucose-fructosestroop of siroop. Dat is vloeibare diabetes, dat hoef ik niet
De kaasflips zijn trouwens wel top, want die chipito's zijn echt niet meer te eten.
Ook daar zit glucose-fructosesiroop of stroop (dat is dan weer gewoon hetzelfde) in. Gelukkig zit het bij Lidl maar in heel weinig producten. Alle mayo's, alle fritessauzen, alle schepijs behalve de american bekers en de stroopkoeken (niet in de stroopwafels) en in alle limonadesiropen. Dat zijn de producten die ik zo weet, maar er zijn er wel meer.quote:Op donderdag 24 januari 2013 09:23 schreef Haaibaaike het volgende:
[..]
Is geen fritessaus gewoon pot mayonaise van Vita d' or
Volgens mij en volgens wikipedia is het toch grotendeels hetzelfde.quote:Op donderdag 24 januari 2013 08:57 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Misschien is dit nieuw voor je, maar suiker is niet hetzelfde als glucose-fructosestroop/siroop.
Want wikipedia heeft altijd gelijk.quote:Op donderdag 24 januari 2013 10:11 schreef noutie het volgende:
[..]
Volgens mij en volgens wikipedia is het toch grotendeels hetzelfde.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sacharose
Wat is het verschil? Behalve dat het vast of vloeibaar is?
ok dank voor de toelichting, maar glucosestroop (mits met mate) is dus prima want dat is gewoon suiker.quote:Op donderdag 24 januari 2013 10:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Want wikipedia heeft altijd gelijk.
Suiker is sucrose, hetzelfde als glucose.
Vruchtensuiker is fructose, iets totaal anders.
Fructose is rotzooi en moet je mijden, behalve in zijn natuurlijke vorm, dus in vruchten of in honing, want dan zitten er stoffen bij die zorgen dat ons lichaam het kan afbreken.
In fructosepoeder of fructosesiroop of fructosestroop (of elke vorm van combinaties, al dan niet met glucose) zitten die stoffen niet en is het ongelooflijke rotzooi. In de VS doen ze het in plaats van suiker in alle frisdranken, daarom smaken alle frisdranken in de VS heel anders, ze zijn op een andere manier zoet.
Suiker moet je uit suikerbieten of suikerriet halen. Glucose-fructosesiroop (in de VS: high fructose corn syrup) komt uit suikermais. Er zijn veel bronnen te vinden die op z'n minst bedenkingen hebben bij het gebruik van fructose. Ik mijd het helemaal, behalve in natuurlijke, onbewerkte vorm.
Bronnen o.a.
http://www.life.nl/artikelen/afvallen/fructose-pas-op
http://aspartaam.nl/artikelen/hfcs.html
http://mens-en-gezondheid(...)-kwaad-fructose.html
Maar er zijn er nog honderden. En je hoeft niet elk woord letterlijk te nemen natuurlijk, maar beter geen fructosetroep.
Glucosestroop is natuurlijk ook niet super gezond, maar dat kun je inderdaad met mate gewoon nemen. Ik maak het liefste zo veel mogelijk zelf en dan zo veel mogelijk ongeraffineerd product, maargoed, je kunt niet alles zo makkelijk zelf makenquote:Op donderdag 24 januari 2013 10:28 schreef noutie het volgende:
[..]
ok dank voor de toelichting, maar glucosestroop (mits met mate) is dus prima want dat is gewoon suiker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |