#ANONIEM | zaterdag 1 december 2012 @ 17:13 |
In recepten staan soms kruiden/ingredienten waar ik me van afvraag waar ik dat invredesnaam vandaan moet halen Zo heb ik nu saffraan nodig. weet iemand waar ik dat kan kopen. en wat kost dat? | |
trovey | zaterdag 1 december 2012 @ 17:15 |
Supermarkt en duur. ![]() | |
BasEnAad | zaterdag 1 december 2012 @ 17:15 |
Bijna alle kruiden zijn wel in de supermarkt te koop, wel duur vaak. In de toko heb je meer keus en goedkoper. | |
loecje | zaterdag 1 december 2012 @ 17:20 |
bij recepten met saffraan gaat meestal meer om de kleur dan om de smaak. voor een goedkopere versie van het recept kan je ook kurkuma toevoegen dit geeft ook een mooie gele kleur. | |
RobinOok | zaterdag 1 december 2012 @ 17:35 |
Zo duur is saffraan nou ook weer niet. Alleen als je t omrekent naar kilo's. En ja, volgens mij heeft een beetje supermarkt wel saffraan. Delishop ook. Toko soms ook. | |
Pietverdriet | zaterdag 1 december 2012 @ 17:45 |
Onzin, saffraan heeft een hele mooie smaak, kurkuma smaakt bitter en is lelijk groengeel | |
Compliment | zaterdag 1 december 2012 @ 18:02 |
Saffraan is altijd al duur geweest. | |
Pietverdriet | zaterdag 1 december 2012 @ 18:08 |
Je hebt er ook niet veel van nodig. Zie ze bij masterchef en andere kookprogrammas soms hele plukken van gebruiken, das niet nodig. | |
Id_do_her | zaterdag 1 december 2012 @ 18:54 |
| |
XL | zaterdag 1 december 2012 @ 18:57 |
Vanille ook zoiets... Waar koop je het en is het duur? | |
DancingPhoebe | zaterdag 1 december 2012 @ 18:58 |
Waar hoorde ik dat nou laatst? Dat saffraan gewoon eigenlijk altijd heel duur is geweest? | |
MaximusTG | zaterdag 1 december 2012 @ 19:21 |
Misschien het topic over de keuringsdienst van waarde. Dat ging laatst over peterseliedure peterselie. | |
foodlover | zaterdag 1 december 2012 @ 19:31 |
Bij de Lidl koop je nu 2 vanillepeulen voor 1,50 in verband met kerstassortiment. | |
MaximusTG | zaterdag 1 december 2012 @ 19:43 |
Lijkt me wel leuk om zelf een keer vanille te kweken. Maar als ik zo lees is dat (vooral het fermentatieproces) nog een flinke klus! | |
Pietverdriet | zaterdag 1 december 2012 @ 19:46 |
En vergeet ze niet met de hand te bevruchten, ze dragen anders sowieso geen fruit | |
MaximusTG | zaterdag 1 december 2012 @ 20:07 |
Ik was er al achter ja ![]() | |
FigureBirdStars | zaterdag 1 december 2012 @ 20:56 |
Als het weer dezelfde zijn als vorig jaar kan ik deze van harte aanbevelen. Het zijn tenminste niet van die karige uitgedroogde stokjes zoals die van de doorsnee supermarkt, maar echt grote aromatische bonen met veel merg erin. | |
RobinOok | zaterdag 1 december 2012 @ 21:09 |
Eens!![]() Vanille van de Lidl | |
Pietverdriet | zaterdag 1 december 2012 @ 21:31 |
Vermoed dat bij een doorsnee AH vanillepeulen wel eens een paar jaar hangen. | |
motorbloempje | zaterdag 1 december 2012 @ 23:42 |
![]() ![]() ![]() | |
Prowl | zondag 2 december 2012 @ 01:27 |
Saffraan is duur hoorde ik pas. Volgens mij is het bij de albert heijn een aanbieding | |
#ANONIEM | zondag 2 december 2012 @ 03:46 |
ik heb voor mn recept maar een 250 gram nodig. Dat zal toch niet zo duur wezen? | |
RobinOok | zondag 2 december 2012 @ 06:53 |
Je doet je naam eer aan. | |
golfer | zondag 2 december 2012 @ 15:31 |
Welnee dat valt reuze mee. Per kilo is het ongeveer 34.000 euro dus voor jouw 250 gram ben je ongeveer 8.500 euro kwijt. Ben wel heel benieuwd naar het recept waarbij je zoveel saffraan voor nodig hebt. | |
RobinOok | zondag 2 december 2012 @ 15:46 |
Gewoon, 4000 kreeften voor de kerst. Maak jij dat nooit dan? | |
#ANONIEM | zondag 2 december 2012 @ 16:42 |
Is het altijd al zo duur geweest? Het is namelijk een vrij oud kookboek. | |
golfer | zondag 2 december 2012 @ 16:43 |
Ja, en welk kookboek en recept? | |
Kandijfijn | zondag 2 december 2012 @ 18:34 |
250 gram saffraan? Dat kan nooit kloppen | |
Pietverdriet | zondag 2 december 2012 @ 18:47 |
Kookboek van de Trollenhaagse Huishoudschool | |
Isabeau | maandag 3 december 2012 @ 01:33 |
![]() Als ik een tvkok met saffraan bezig zie dan denk ik ook wel eens dat ze 250 gram toevoegen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 3 december 2012 @ 07:11 |
In dergelijke hoeveelheden kan je wellicht een zijden mantel er in verven maar als je die hoeveelheden eet is het niet gezond. In grotere hoeveelheden is het giftig. Net als veel andere zaken trouwens, nootmuskaat, tonkaboon om er maar 2 te noemen. Maar goed, water is ook dodelijk als je er maar genoeg van drinkt | |
Bleie | maandag 3 december 2012 @ 08:58 |
Even offtopic, maar hoe lang kan je die vanille bewaren? | |
Pietverdriet | maandag 3 december 2012 @ 09:43 |
In zo een glazen buisje, jaren, verliest langzaam zijn aroma, maar bederven zal het niet snel doen. | |
Bleie | maandag 3 december 2012 @ 11:49 |
Dank! Dan stap ik morgen maar even af bij de Lidl. |