Onzin, saffraan heeft een hele mooie smaak, kurkuma smaakt bitter en is lelijk groengeelquote:Op zaterdag 1 december 2012 17:20 schreef loecje het volgende:
bij recepten met saffraan gaat meestal meer om de kleur dan om de smaak. voor een goedkopere versie van het recept kan je ook kurkuma toevoegen dit geeft ook een mooie gele kleur.
quote:Op zaterdag 1 december 2012 18:02 schreef Compliment het volgende:
Saffraan is altijd al duur geweest.
Bij de Lidl koop je nu 2 vanillepeulen voor 1,50 in verband met kerstassortiment.quote:Op zaterdag 1 december 2012 18:57 schreef XL het volgende:
Vanille ook zoiets... Waar koop je het en is het duur?
En vergeet ze niet met de hand te bevruchten, ze dragen anders sowieso geen fruitquote:Op zaterdag 1 december 2012 19:43 schreef MaximusTG het volgende:
Lijkt me wel leuk om zelf een keer vanille te kweken. Maar als ik zo lees is dat (vooral het fermentatieproces) nog een flinke klus!
Als het weer dezelfde zijn als vorig jaar kan ik deze van harte aanbevelen. Het zijn tenminste niet van die karige uitgedroogde stokjes zoals die van de doorsnee supermarkt, maar echt grote aromatische bonen met veel merg erin.quote:Op zaterdag 1 december 2012 19:31 schreef foodlover het volgende:
[..]
Bij de Lidl koop je nu 2 vanillepeulen voor 1,50 in verband met kerstassortiment.
Vermoed dat bij een doorsnee AH vanillepeulen wel eens een paar jaar hangen.quote:Op zaterdag 1 december 2012 20:56 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
Als het weer dezelfde zijn als vorig jaar kan ik deze van harte aanbevelen. Het zijn tenminste niet van die karige uitgedroogde stokjes zoals die van de doorsnee supermarkt, maar echt grote aromatische bonen met veel merg erin.
Welnee dat valt reuze mee.quote:Op zondag 2 december 2012 03:46 schreef Fokker89 het volgende:
ik heb voor mn recept maar een 250 gram nodig. Dat zal toch niet zo duur wezen?
Is het altijd al zo duur geweest? Het is namelijk een vrij oud kookboek.quote:Op zondag 2 december 2012 15:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Welnee dat valt reuze mee.
Per kilo is het ongeveer 34.000 euro dus voor jouw 250 gram ben je ongeveer 8.500 euro kwijt.
Ben wel heel benieuwd naar het recept waarbij je zoveel saffraan voor nodig hebt.
Ja, en welk kookboek en recept?quote:Op zondag 2 december 2012 16:42 schreef Fokker89 het volgende:
Is het altijd al zo duur geweest? Het is namelijk een vrij oud kookboek.
Kookboek van de Trollenhaagse Huishoudschoolquote:
quote:Op zondag 2 december 2012 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookboek van de Trollenhaagse Huishoudschool
In dergelijke hoeveelheden kan je wellicht een zijden mantel er in verven maar als je die hoeveelheden eet is het niet gezond. In grotere hoeveelheden is het giftig. Net als veel andere zaken trouwens, nootmuskaat, tonkaboon om er maar 2 te noemen.quote:Op maandag 3 december 2012 01:33 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Als ik een tvkok met saffraan bezig zie dan denk ik ook wel eens dat ze 250 gram toevoegen
In zo een glazen buisje, jaren, verliest langzaam zijn aroma, maar bederven zal het niet snel doen.quote:Op maandag 3 december 2012 08:58 schreef Bleie het volgende:
Even offtopic, maar hoe lang kan je die vanille bewaren?
Dank! Dan stap ik morgen maar even af bij de Lidl.quote:Op maandag 3 december 2012 09:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In zo een glazen buisje, jaren, verliest langzaam zijn aroma, maar bederven zal het niet snel doen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |