abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_119394129
registreer om deze reclame te verbergen
face.jpg

voila...... het bewijs dat er mensen of intelligent leven op Mars zijn.
Zo zoeken ze contact met ons.
Misschien is dit bouwwerk van hun al eeuwenoud en zijn ze ondertussen op aarde geweest en hebben ze de body van Frankie boy gesnatcht
pi_119394264
quote:
10s.gif Op maandag 19 november 2012 18:30 schreef Toppie_ het volgende:

[..]

Ach ja, waarom ook niet.
Gaan we regelen.
Fijn!
pi_119394325
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 18:27 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd, waar kunnen we het gaan lezen? Hier?
DN kan wel een link op het internet geven als het online gezet wordt.
Maar kopiëren en publiceren op het internet is hem misschien verboden.
Dat andere fokkers zich daar niks van aantrekken kan hem natuurlijk niet verweten worden.
pi_119395887
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 18:25 schreef lxhkrd het volgende:
deze nog: ooit een beetje laten zien..
O ja, nu zie ik hem ook, met de nodige fantasie. Op deze militaire kaart uit 1916 is het wat duidelijker omdat daar de oorspronkelijke weggetjes ook zijn aangegeven. Die komen ten zuiden van het poeltje, de "mond", bij elkaar in een drie- of viersprong, die dan a.h.w. de punt van de "baard" vormt, als de figuur tenminste overeenkomt met de afbeelding die Dissectienaald plaatste. Het pad dat van oost naar west over de richel (de "wenkbrauwboog") loopt, is de "haarlijn" of de onderzijde van de "helm". Het paadje dat zich daarvan afsplitst en naar het noordwesten loopt vormt dan de "spang" aan de voorzijde van de "helm".
pi_119399504
Maar ja, ze hadden de lijntjes natuurlijk ook meteen even door kunnen trekken, zoals bij de "Cerne Abbas Giant". Ik denk dat hoe meer verbeeldingskracht het vergt om zo'n figuur te zien, hoe kleiner de kans is dat de maker het ook zo bedoeld heeft...

[ Bericht 10% gewijzigd door Iblardi op 19-11-2012 20:23:48 ]
pi_119416403
Maar DAT is een geoglief. Of de Nazcalijnen, dat zijn ook geogliefen, het punt is dat men hier loopt te schermen met een term die de lading niet dekt. En zoals Bluesdude treffend aangaf: een gezicht ergens in zien is niet moeilijk en kan leiden tot de grootste misvattingen die er bestaan. Want naar aanleiding van bovengenoemd gezicht in Cydonia op Mars zijn er 'piramiden' gevonden en een complete 'stad'. Toen ze dertig jaar later nogmaals in de gelegenheid waren om het gebied te fotograferen waar het 'gezicht' lag, kwam dit naar boven: m1cyl8gwtkmk.gif

Schijnt pareidolie te heten: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pareidolie
pi_119416444
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 18:27 schreef lxhkrd het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd, waar kunnen we het gaan lezen? Hier?
Tijdschrift voor Geschiedenis. Ik krijg bij plaatsing echter 3 presentexemplaren die ik alle 3 in principe al kwijt ben. Dus ik maak er wel een PDF van voor de geïnteresseerden.
pi_119416627
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 08:53 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]

Tijdschrift voor Geschiedenis. Ik krijg bij plaatsing echter 3 presentexemplaren die ik alle 3 in principe al kwijt ben. Dus ik maak er wel een PDF van voor de geïnteresseerden.
Ik ben zeer geinteresseerd. : )
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 20 november 2012 @ 09:13:32 #59
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_119416710
Ik ook wel
Overigens, ik moest denken aan dit filmpje bij het 'gezichten zien'
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_119417938
We rest our case ;-)
pi_119418414
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 08:50 schreef Dissectienaald het volgende:
Maar DAT is een geoglief. Of de Nazcalijnen, dat zijn ook geogliefen, het punt is dat men hier loopt te schermen met een term die de lading niet dekt.
Zou Van Vloten dan door de aanplant van verschillende boom- en plantensoorten een Wodanskop hebben willen "tekenen"? Dat lijkt me lastig. Een complete Wodanskop uittekenen is nogal een onderneming, heel wat ingewikkelder dan het aanbrengen van een relatief simpele figuur als de swastika in de bossen bij Zernikow. Die lijkt trouwens vooral bestemd te zijn geweest voor propagandadoeleinden, in een tijd waarin er al veel gevlogen werd. Maar voor wie zou Van Vloten het hebben moeten doen? Voor een waarnemer op de grond is zo'n grootschalig patroon in de beplanting onmogelijk te zien. Er is ook geen heuvel in de buurt die daar hoog genoeg voor is, noch een toren, voor zover ik weet, en de luchtvaart stond in die tijd nog in de kinderschoenen. Veel voldoening zal Van Vloten dus niet van zijn kunstwerk gehad hebben. En op moderne luchtfoto's zie ik trouwens ook maar heel weinig dat op de aanwezigheid van zo'n patroon zou wijzen... Luchtfoto's uit de jaren 1910-1950 of daaromtrent zouden meer uitsluitsel kunnen geven, maar ik weet niet of die überhaupt bestaan.
pi_119419608
Weekkrant.nl schrijft:
quote:
Wie zoekt naar bewijzen zal ze in het boek moeilijk vinden. Veel feitelijkheden is gebaseerd op getuigenverklaringen, oude aantekeningenboekjes en ook voor een deel op suggestie.
http://www.deweekkrant.nl(...)praktijken_op_veluwe
Zoiets dus als gezichten op Mars zien?
pi_119420061
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 10:22 schreef Dissectienaald het volgende:
We rest our case ;-)
Idee voor jou : een artikel van 'gezichten zien' door de historie heen ???
Waaronder deze beroemde.... Satan liet zich zien in de rook van de Twin Towers.
http://gto486.deviantart.(...)e-in-smoke-102082852
pi_119420663
Op grond van wat ik in de weekkrant lees over het boek van Schalkwijk, vraag ik mij af of ik het überhaupt moet kopen. Vooral de connectie met de nazi's lijkt mij ietwat merkwaardig. Heeft dat te maken met dit:

quote:
Op 31 oktober 1895 werd een vennootschap aangegaan voor notaris Johan Frederik Neeb te Harderwijk door Constance Joanne Wilhelmina Henriette Lans, echtgenote van Frank van Vloten; dezelfde Frank van Vloten, grondeigenaar, voor zich en “ter adsistentie” van zijn echtgenote, en Willem van Vloten, ingenieur. De vennootschap had ten doel “het in exploitatie brengen van zand- en heidegronden, de uitoefening van boschcultuur, alsmede het door middel van ontginning, aan- en verkoopen van onroerende goederen, zooveel mogelijk voordeel trekken van hare gronden.” Van de twee eerstgenoemde vennoten bracht Constance Lans omvangrijke onroerende goederen-zowel in Nunspeet als in Beilen gelegen – in in de vennootschap, die dus al voor die tijd in haar bezit waren gekomen. Een deel van deze bezittingen is nu nog in eigendom van nakomelingen van dit echtpaar. Dit archief gaat niet over de bezittingen van deze tak van de familie Van Vloten, dat verspreid rond Nunspeet ligt (Hoophuizen, Saxenheim, Nieuw Groeneveld). In de inventaris treft men wel enkele gegevens aan, doch dit is van zeer geringe betekenis. De derde vennoot, Willem van Vloten, bracht in in de vennootschap onroerend goed, gelegen onder de gemeente Nunspeet, kadastraal bekend sectie G nummer 236, groot 37 hectare, 22 are, 50 centiare. Hij had dit goed in eigendom verkregen blijkens akte van transport verleden 31 december 1892.


De vennootschap werd ontbonden in 1912 en op 16 december is voor dezelfde notaris Neeb een akte van scheiding van onroerende goederen te Nunspeet en Beilen verleden tussen de drie voormalige vennoten. Het huwelijk Van Vloten-Lans was overigens ook ontbonden, natuurlijk niet bij deze akte. Bij de scheiding van het onroerend goed verkreeg Willem van Vloten aanmerkelijk meer eigendom dan hij had ingebracht, grotendeels gelegen binnen de secties G en K onder de gemeente Nunspeet. 100 jaar na de eerste aankoop van grond in Nunspeet door Willem van Vloten in 1993 is het laatste deel van het bosbezit (het Willemsbos) door de nakomelingen van Willem van Vloten verkocht en weer zeven jaar later ook het laatste grondbezit (de Ihorst), met uitzondering van een verbouwde boerderij, die nog in bezit is van Jannie Marie van Vloten. In de tussentijd was de omvang van het door Willem van Vloten bij de scheiding verkregen gebied (379 hectare, 85 are 50 centiare), ondanks enkele aankopen door hemzelf, zijn zoon Heinrich en kleinzoon Berni, aanzienlijk gekrompen.

Willem van Vloten woonde en werkte te Hörde bij Dortmund als mijnbouwkundig ingenieur en directeur van Phoenix Stahlwerke aldaar. Naast zijn zoon Heinrich (Heini, later Henk) waren er uit zijn huwelijk met Marie Helene Wagner nog twee dochters (twee andere kinderen, een zoon en een dochter waren jong gestorven) Johanna (Hanna) en Elisabeth (Else). Deze twee dochters waren beide met een Duitser gehuwd en na het overlijden van hun vader (1925) en hun moeder (1933) in bezit gekomen van een deel van het gebied. Na de Tweede Wereldoorlog werd dit gebied als vijandelijk bezit onteigend. Zodoende bleef er een aanmerkelijk verkleind bezit in eigendom van deze tak van de familie Van Vloten. In de jaren na de oorlog werden nog enkele kleine stukken onteigend ten behoeve van een aan de snelweg Amersfoort-Zwolle gevestigde vrachtwagenpleisterplaats en een benzinestation. Uiteindelijk werd het Willemsbos in een omvang van ongeveer 200 hectare verkocht in 1993 en de Ihorst in een omvang van ongeveer 10 hectare in 2000.
www.geldersarchief.nl
pi_119420904
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 11:44 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Idee voor jou : een artikel van 'gezichten zien' door de historie heen ???
Waaronder deze beroemde.... Satan liet zich zien in de rook van de Twin Towers.
http://gto486.deviantart.(...)e-in-smoke-102082852
Die van het gezicht van Jezus in de kont van een hond vond ik ook erg komisch. Een psycholoog moet daar maar eens een boek over schrijven...
pi_119421079
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 12:03 schreef Dissectienaald het volgende:
Op grond van wat ik in de weekkrant lees over het boek van Schalkwijk, vraag ik mij af of ik het überhaupt moet kopen. Vooral de connectie met de nazi's lijkt mij ietwat merkwaardig. Heeft dat te maken met dit:

[..]

www.geldersarchief.nl
Ik heb er voorlopig geen zin in, maar jij moet wel kopen... ivm het artikel.
Septer en Biesemaat noemden in hun artikeltjes wel vaag iets met occulte en germaanse bezigheden, kennelijk van Fv V... maar dat is zo vaag als een gezicht in een bewegend rookwolk.
Het boek belooft meer onderbouwingen te geven. Althans.... dat kondigt men aan.
Het is mogelijk te dwepen met de oude germanen en hun mystiek, zonder racist en nazi te zijn.
FvV heeft nog wel over de putsch van Hitler kunnen lezen en misschien daarna iets over dat de nsdap groeiend was, maar het is niet waarschijnlijk dat hij ook een racist was . Hij had een donkere vrouw en donkere kinderen .
pi_119422173
Ik doel op deze passage uit de weekkrant van Rein Tuininga:

quote:
Het meest schokkende hoofdstukken gaan over occulte praktijken. Over de ideeën en banden met Nazi-Duitsland. Maar ook het ronselen van ‘meisjes’ voor de occulte riten. Een veelzeggende zin is dat de reis voor de meisjes naar Nunspeet een enkele reis betrof. Bewijzen hiervan worden echter niet geleverd in het boek. Wel wordt de suggestie gewekt dat Prins Hendrik op het Ronde Huis een regelmatige gast was op het Ronde Huis, maar niet zijn betrokkenheid. Gesuggereerd wordt iemand die met ‘H’ wordt aangeduid dat dit een verwijzing is naar Prins Hendrik. Wie zoekt naar bewijzen zal ze in het boek moeilijk vinden. Veel feitelijkheden is gebaseerd op getuigenverklaringen, oude aantekeningenboekjes en ook voor een deel op suggestie. Echter, het geeft wel een beeld van de geschiedenis van het bijzondere huis en dus ook van de Nunspeetse geschiedenis. Het boek sluit af met de zin: De waarheid zal niet altijd geliefd zijn.
Zie 'getuigenverklaringen', 'aantekeningenboekjes'(van wie?), 'suggestie'... Ook levert het boek geen 'bewijzen' voor de enkele reis van de meisjes. Waar ik bang voor ben is dat het wederom een boek is zoals ik er al erg veel in de kast heb staan: met minimale bronvermelding, geen literatuurverwijzing en al helemaal geen juiste weergave van de 'feiten'. Moet overigens zeggen dat het stukje van Rein er 'gehaast' uitziet: veel spel- en taalfouten en een beroerde grammatica'. Ik blijf nog steeds bij mijn eigen hypothese.
pi_119422500
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 12:03 schreef Dissectienaald het volgende:
(Marie Helene) Wagner
Deze naam, en dan iemand die de Orde van de Rode Adelaar heeft verward met één of ander schimmig pangermaans genootschap? (Zie hier, onder "Leben".)
  dinsdag 20 november 2012 @ 13:04:24 #70
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_119422507
Als ik het zo lees, weer een heleboel suggestief gelul zonder enig bewijs. Word er wat moe van.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_119422641
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 13:04 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Als ik het zo lees, weer een heleboel suggestief gelul zonder enig bewijs. Word er wat moe van.
Echt jammer idd. Had gehoopt op iets meer dan wat we hier al honderd keer gelezen hebben.

Maar wellicht valt het mee. Morgen weten we meer.

Ook krijgen we binnenkort het boek van Michael Sadleir te zien. Iemand heeft nog 2 exemplaren in bezit.
Daar ben ik nog het meeste benieuwd naar eigenlijk. Vooral omdat je het nergens meer kunt vinden .
  dinsdag 20 november 2012 @ 13:10:19 #72
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_119422762
Tastbare feitem, Lavenderr, maak me gek!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_119422870
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 13:07 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Echt jammer idd. Had gehoopt op iets meer dan wat we hier al honderd keer gelezen hebben.

Maar wellicht valt het mee. Morgen weten we meer.

Ook krijgen we binnenkort het boek van Michael Sadleir te zien. Iemand heeft nog 2 exemplaren in bezit.
Daar ben ik nog het meeste benieuwd naar eigenlijk. Vooral omdat je het nergens meer kunt vinden .
Ik heb begrepen dat het boek van Sadleir op 19 november 2012 van de Argumentenlijst is afgevoerd.
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:42 schreef aos het volgende:
Update van mijn bron over "the round house" van Sadleir ;

Het is niet van belang daar het na 1930 is uitgegeven, dus kan niet als inspiratiebron gebruikt zijn door FvV. Het is een fictief verhaal en speelt zich af in Engeland in de 19e eeuw.
  Admin dinsdag 20 november 2012 @ 13:14:24 #74
2589 crew  yvonne
Mitochondriale Eva
pi_119422909
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 18:00 schreef nunspeet1953 het volgende:
@lavenderr:

is dit de eerste keer dat je iets op het internet ziet dat niet juist is?

als je me niet gelooft, vraag het dan maar direct aan Just Publishers:

Ze hebben niets meer met TB te maken enTon heeft nu toch wel de boot gemist ook elders....
Ik ken de lui van JP, ik weet dat er moelijkheden rondom het boek waren.
Aspekt is al afgehaakt, JP nu ook dus.
Jammer wel.
It ain't over till the fat lady sings
pi_119423003
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 13:13 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Ik heb begrepen dat het boek van Sadleir op 19 november 2012 van de Argumentenlijst is afgevoerd.

[..]

Van de argumentenlijst welllicht, maar als er toch een paar exemplaren opduiken zou dat betekenen dat het boek wel degelijk bestaat en daar gaat het om toch?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')