abonnement Unibet Coolblue
pi_119487581
Dat wordt een hele plank Ronde Huis materiaal al die boeken/verslagen bij elkaar.
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
  woensdag 21 november 2012 @ 23:07:00 #277
382373 Zonnestraal10
Ooh Weet Nie,,!!
pi_119488140
quote:
Zoals ik vorige week al zei, ik kijk meer uit naar het rapport van werkgroep nr2 en de paper van D.Naald
Ben zeer benieuwd wat de rvhrh/wg2 te zeggen hebben als reactie op het boek ??
pi_119488924
quote:
Daar zorgt meneer Schalkwijk wel voor (hij leest overigens iedere avond dit forum en lacht zich kapot).
Maak dan een account aan en doe gezellig mee :)
  woensdag 21 november 2012 @ 23:28:25 #279
382373 Zonnestraal10
Ooh Weet Nie,,!!
pi_119489116
Weet iemand toevallig wat de oplage van dit boek is ? :)
pi_119489155
quote:
2s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:23 schreef Nemephis het volgende:

[..]

Maak dan een account aan en doe gezellig mee :)
Ja, dat zou wel zo leuk zijn.
Nu heeft hij gewoon gebruik gemaakt van onze input. Geeft niet, maar zet dan bronvermelding in je boek, en dat heeft hij niet gedaan en dat vind ik niet netjes.
pi_119491324
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:28 schreef Zonnestraal10 het volgende:
Weet iemand toevallig wat de oplage van dit boek is ? :)
Eerste druk zijn in totaal duizend keer gedrukt ;) die krijgen ook alleen de kaart erbij.
pi_119492040
quote:
Schalkwijk heeft met ongeveer honderd arbeiders gesproken die destijds op het landgoed rond het Ronde Huis werkten.
http://www.destentor.nl/r(...)rzoek-Ronde-Huis.ece

Dat kunnen nooit allemaal mensen geweest zijn die werkten onder FvV.
En wie hij wel sprak in 1980 werkte maar een paar jaar onder FvV vanwege de leeftijd.
In 1990 mensen spreken was al erg moeilijk want een 25 jarige in 1930 was toen 85 jaar.
Er staan geen namen van getuigen in het boek ? Hoeveel verhalen zijn er duidelijk beschreven.
Voornamelijk verhalen die de verdachtmaking aandikken ? En zijn er ook een evenredig aantal verhalen van arbeiders in de trant van ' niks bijzonders sexueel en moordend gemerkt onder FvV'

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 22-11-2012 01:58:56 ]
pi_119492377
boek vluchtig doorgelezen; helaas was het niet dat geld waard;
het is niet het papier waard waar het opdedrukt staat: veel te veel onjuistheden.

wel leuk dat Ton Biesemaat ook aanwezig was; dat had ik niet van hem verwacht;
die man is dapperder dan ik dacht en ik geloof nu ook wel dat hij met enig succes
achter de schrijver van het boek aan kan gaan. veel succes, Ton!

nu pitten
pi_119493327
quote:
10s.gif Op woensdag 21 november 2012 19:35 schreef Toppie_ het volgende:
Bij de presentatie geweest in het gemeentehuis.

De presentatie werd geopend door de heer Osinga, die samen met zijn broer (van de boekhandel) de uitgeverij Nunspeet zijn begonnen om boeken over Nunspeet en omgeving uit te brengen.
Het boek over het Ronde Huis, geschreven door Schalkwijk na 40 jaar onderzoek, is het eerste boek dat deze uitgeverij uitgeeft.

Hierna was het woord aan de schrijver zelf, die vertelde hoe e.e.a. tot stand was gekomen, het is ooit begonnen met een boekje over spoormaterieel, en hoe hij in contact is gekomen met diverse personen, enz.

Het boek werd vervolgens aangeboden aan Berni van Vloten (neef van Frank van Vloten), burgemeester Dick van Hemmen en aan de heer Jacobs van Staatsbosbeheer.
Staatsbosbeheer beloofde te gaan kijken of misschien (een deel van) de restanten kan worden blootgelegd en geschikt gemaakt voor bezichtiging. Men gaat echter niet als een wilde graven.

Hierna kon men de auteur vragen stellen en was er even een opstootje. Ton Biesemaat was ook aanwezig en dreigde zijn advocaat op auteur en uitgever af te sturen. E.e.a. werd gesust, maar het was wel even een bijzonder moment.

Ben nu het boek zelf aan het lezen. Veel leuke historische feiten over het landgoed en dat er een Wodanfiguur (de welbekende geolief) in te zien zou zijn. Komt wel redelijk geloofwaardig over moet ik zeggen. Verklaart misschien ook de vreemde opdrachten die arbeiders wel eens kregen.
Over de misbruikverhalen blijft het boek tot dusver wat vaag en echt feiten heb ik nog niet gezien. Maar ik ben nu ongeveer op de helft, dus ik moet nog zien hoe het afloopt.

Ik heb het boek nog niet uit, maar ik vind het zijn geld nu al wel waard. Er staan veel mooie foto's in en het geeft een mooi beeld over hoe het er daar vroeger moet hebben uitgezien.
Voor wie het interesseert, hierbij een link naar enkele foto's van de presentatie van het boek van Schalkwijk:

http://www.flickr.com/pho(...)49/#photo_8207038049
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
pi_119493879
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 20:45 schreef reintuininga het volgende:
Even updaten;-)

Na afloop stonden Ton Biesemaat, Jeroen de Jager en een vriend en die meneer met die lange staarten buiten na te kletsen. Komt Schalkwijk naar buiten, zegt Ton: Meneer Schalkwijk tot in de rechtzaal.
Maar goed, ik heb Schalkwijk een paar vragen gesteld. Zal niet zeggen wat Schalkwijk over mij zei;-)
Ik heb Schalkwijk gevraagd wie er in de werkgroep zitten. Dat wil hij niet zeggen. Ik vroeg hoeveel mensen er in de werkgroep zitten. Dat zijn een man of acht, had Schalkwijk het over. Leuker wordt nog dat Schalkwijk zei nooit bedreigd te zijn. Hij woont dus ook niet in België maar is veel in het buitendland. Nog meer? Jazeker. Dirk Septer zat zeker niet in de eerste werkgroep en zijn proza is geschikt voor de open haard.Schalkwijk noemde in zijn toespraakje ook nog even de proza uit de jaren '70. Dirk Septer is nooit bedreigd, niemand is bedreigd. Geen remleidingen doorgesneden etc.
Wie hoofdstuk 12 pakt en het stuk over H. leest krijgt de indruk dat het over Hendrik gaat. Volgens Schalkwijk is niet bekend wie die H. is. Ik heb van Biesemaat begrepen dat het Hendrik is (met Prins ervoor). Maar dat ontkent Schalkwijk ten stelligste. Maar goed. In het boek staat geen enkel feit. Ook missen allerlei bronnen, dus valt er weinig te verifieren. Daar zorgt meneer Schalkwijk wel voor (hij leest overigens iedere avond dit forum en lacht zich kapot).

Al met al kun je concluderen wat er overblijft van de betrouwbaarheid van Hans Schalkwijk. Ik geloof er namelijk helemaal niets van dat hij gevraagd is om als woordvoerder van werkgroep I op te treden. Ik geloof er namelijk helemaal niets van dat er uberhaupt nog een werkgroep I is.

Al met al kun je je achter oren krabben over de betrouwbaarheid van Hans Schalkwijk en zijn onderzoekswerk. Het enige wat er overblijft is de leuke geschiedenis van een bijzonder huis in Nunspeet, maar of die geschiedenis klopt is en blijft de grote vraag.

Handig trouwens hoe het gespeeld werd door Schalkwijk. Alleen genodigden mochten vragen stellen. Toen Ton wat wilde vragen werd het handig afgewimpeld. Benieuwd hoe het af gaat lopen vanwege de schadeclaim die Biesemaat bij Schalkwijk heeft liggen.

BTW: Hans veel lees- en lachplezier op dit forum
Tja, als ik alleen al dat stukje over het ritueel op TV Gelderland zag en hoe Schalkwijk dat beschreef... Dan klinkt hij niet als een onderzoeker die tot over zijn oren in de materie heeft gezeten. Dan weet je wat voor ceremoniële voorwerpen gebruikt worden, hoe het ritueel ongeveer globaal verloopt. Dit was de globale versie van de globale versie om het maar zo te zeggen...

Dat Septer niet bedreigd is was mij al duidelijk. Zet de feiten nou eens op een rij: het artikel verschijnt in een plaatselijk krantje in Nunspeet. Hoeveel mensen in toenmalig Nederland zouden ervan gehoord hebben? En daar moet de BVD hun bed voor uit? Waarschijnlijk heeft Septer een aantal vervelende dingen moeten horen van inwoners in Nunspeet, werd hij nagewezen van 'kijk, dat is die jongen van Septer, die al die vervelende dingen in de krant heeft gezet', en getuige de beschrijving van Nunspeetse inwoners van RHSearcher, kan ik mij indenken dat je dan maar besluit om de wijk te nemen richting Canada, waar je immers al drie jaar lang geweest bent. En dan verzin je een prachtig verhaal over bedreiging en doorgesneden remleidingen om aan mensen te verklaren waarom je ineens weer zo plotseling vertrokken bent.

Dat Montenberg en Schalkwijk de BVD hebben gebruikt om hun verhaal interessanter te maken, is ook eenvoudig te verklaren uit het FEIT dat je als historicus de archieven van de AIVD niet mag inzien. Ik ben afgelopen weekend ook opgepakt door de AIVD en voor verhoor naar Zoetermeer gebracht, over wat ik heb gevonden in een mysterieus archief in Belmondo in Wageningen. Alle kopieën die ik had gemaakt en alle onderzoeksresultaten voor mijn artikel zijn in beslag genomen. Gaan jullie maar bewijzen dat het niet zo is.
pi_119493994
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 21:14 schreef reintuininga het volgende:
@toppie Ik heb van Bram van der Biezen begrepen dat hij binnenkort een keer over het gebied gaat vliegen;-)

Wat ik veelzeggend vond is de vraag van Theo Paijmans. Hij stelde zich voor als kenner van Duitse geheime genootschappen. Hij vroeg naar de bronnen hierover aan Schalkwijk. Die gaf Schalkwijk dus niet. Dus ook niet waarop Schalkwijk zich heeft gebaseerd bij zijn stukken in het boek
Paijmans heb ik wel eens aan de telefoon gehad toen hij in omgeving Amsterdam op een lokale zender een programma had over 'duistere zaken'. Heb ook nog een boek van hem, 'Kosmisch Netwerk'. Gedreven onderzoeker die tenminste wel aan bronvermelding doet. Ik ben het niet altijd met hem eens, maar ik weet wel dat hij goed geïnformeerd is. Ik zag hem overigens niet op de foto's van Toppie... Toch even beter kijken...
pi_119494005
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 08:55 schreef Dissectienaald het volgende:

[..]

Paijmans heb ik wel eens aan de telefoon gehad toen hij in omgeving Amsterdam op een lokale zender een programma had over 'duistere zaken'. .............
Ik zag hem overigens niet op de foto's van Toppie... Toch even beter kijken...
Niet iedereen staat op de foto's, want het was toch wel behoorlijk druk.
Het puntje van een pen, is het felste wapen dat ik ken.
Jacob Cats (1577-1660).
Want wie schrijft, die blijft !
  donderdag 22 november 2012 @ 09:52:35 #289
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_119495055
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 19:17 schreef TARAraboemdijee het volgende:
En een echt historicus zou een dergelijk boek van de nodige bronvermeldingen voorzien, van wat ik van Captain_Fabulous begrijp is dat niet echt aanwezig. Kan iemand daar iets meer over vertellen?
Ik ben verkeerd begrepen...het feit dat er niet gelijk mensen hier kwamen met OMFG er staan keiharde fieten in dat boek...vond ik veelbetekenend. maar kennelijk staat er inderdaad weinig qua bronvermeling ed in het boek, dus ik krijg achteraf toch gelijk, of zoiets. Niet dat dat nou belangrijk is. Ik heb er geen enkel belang bij of het een goed of slecht boek is.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_119495105
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 09:52 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Ik ben verkeerd begrepen...het feit dat er niet gelijk mensen hier kwamen met OMFG er staan keiharde fieten in dat boek...vond ik veelbetekenend. maar kennelijk staat er inderdaad weinig qua bronvermeling ed in het boek, dus ik krijg achteraf toch gelijk, of zoiets. Niet dat dat nou belangrijk is. Ik heb er geen enkel belang bij of het een goed of slecht boek is.
Ik las wat anders in eerste instantie :D

Maar goed, het boek. Ik ga het wel kopen, maar dan alleen voor Nunspeet.
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 22 november 2012 @ 10:08:19 #291
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_119495366
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 09:52 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Ik ben verkeerd begrepen...het feit dat er niet gelijk mensen hier kwamen met OMFG er staan keiharde fieten in dat boek...vond ik veelbetekenend. maar kennelijk staat er inderdaad weinig qua bronvermeling ed in het boek, dus ik krijg achteraf toch gelijk, of zoiets. Niet dat dat nou belangrijk is. Ik heb er geen enkel belang bij of het een goed of slecht boek is.
Ik vind het wel belangrijk. Want juist met die keiharde feiten en duidelijke bronvermelding kunnen welles/nietes discussies hier verstommen. Zeker de sceptici willen graag bewijzen zien
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_119495688
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 10:08 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Ik vind het wel belangrijk. Want juist met die keiharde feiten en duidelijke bronvermelding kunnen welles/nietes discussies hier verstommen. Zeker de sceptici willen graag bewijzen zien
Ja inderdaad.
Gemiste kans van de schrijver/onderzoeker.
  donderdag 22 november 2012 @ 10:30:05 #293
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_119495858
Oh, natuurlijk, een gemiste kans. Maar mischien waren er ook geen gegevens om te vermelden.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_119496201
Dat Montenberg verhaal wordt met de posting erger. Ik zal het boek dan even moeten aanschaffen om te zien hoe zij de tijdlijn van betrokkenheid bij het prostitutienetwerk weergeven. Ik weet dat Johan Montenberg een bijgelovig man was, maar ik begin nu ook te vermoeden dat Johan Montenberg een psychische stoornis heeft: je moeder is een kleindochter van koning Willem III? En Couzy kwam ook al aan met Montenberg de 'onechte zoon' van Prins Hendrik?

Nogmaals: hoe is dit bewezen? Het verhaal wordt warrig op die manier. Wilhelmina is al geen troonopvolgster, want geadopteerd omdat Willem III aan syfilis leed. Juliana zou ook al om dergelijke redenen geen dochter van Wilhelmina en Hendrik zijn. Juliana werd volgens 'een bron' misbruikt op het Ronde Huis, vermoedelijk door haar 'vader'. En dan nu Montenberg, wiens woning in Hilversum op een heilige lijn ligt met Groeneveld, Ronde Huis, Nieuw Soerel, maar de woningen in Boskoop en Renesse dus weer niet...

Dus nu maar hopen dat Johan Montenberg niet gecremeerd is. Dan zou een vergelijkend DNA onderzoek kunnen aantonen dat hij verwant is aan de koninklijke familie. Maar ja, zie maar eens dat je de koninklijke grafkelder in Delft kunt binnenkomen...
  donderdag 22 november 2012 @ 11:12:36 #295
293036 DeMolay
Asmodeus & Me
pi_119496965
quote:
Dus nu maar hopen dat Johan Montenberg niet gecremeerd is. Dan zou een vergelijkend DNA onderzoek kunnen aantonen dat hij verwant is aan de koninklijke familie. Maar ja, zie maar eens dat je de koninklijke grafkelder in Delft kunt binnenkomen...
Dit vergelijkend DNA onderzoek zal er nooit komen aangezien ze deze deksel dicht op de pot willen houden , denk maar aan het fijt dat Beatrix geen DNA wilde afstaan voor verwanten onderzoek toen ze de vermeeende stoffelijke overschotten van de Romanov's hadden gevonden dit itt tot Koningin Elizabeth die wel gewoon DNA materiaal heeft afgestaan.
TTT [img]http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/tripletau.jpg[/img]
Δημοσθένης
http://www.youtube.com/watch?v=18FgnFVm5k0&fmt=37&hd=1&autoplay=1
pi_119497466
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 11:12 schreef DeMolay het volgende:

[..]

Dit vergelijkend DNA onderzoek zal er nooit komen aangezien ze deze deksel dicht op de pot willen houden , denk maar aan het fijt dat Beatrix geen DNA wilde afstaan voor verwanten onderzoek toen ze de vermeeende stoffelijke overschotten van de Romanov's hadden gevonden dit itt tot Koningin Elizabeth die wel gewoon DNA materiaal heeft afgestaan.
Ga jij het boek kopen De Molay?
  donderdag 22 november 2012 @ 11:34:16 #297
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_119497587
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 09:55 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Ik las wat anders in eerste instantie :D
Begon het met een t ? was wel een originele marketing geweest, een paar antieke blootplaatjes rin stoppen als 'voorbeeld van een lichte vrouw in de jaren 20' ofzo :P
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_119497637
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2012 11:34 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Begon het met een t ? was wel een originele marketing geweest, een paar antieke blootplaatjes rin stoppen als 'voorbeeld van een lichte vrouw in de jaren 20' ofzo :P
Uhuh :D
Misschien een inlegvel erbij doen?
pi_119497723
Dirk heeft mischien de archieven maar volgens schalkwijk deed hij niet eens mee met de werkgroep, en dat broodje aap verhaal van doorgesneden remleidingen wat hij verkondigde.. tja ;)
pi_119498121
Maar wat blijft er in dat boek nu over van dat complot van de toenmalige elite om minderjarige meisjes te ontvoeren en na allerlei seksorgieën te vermoorden?
I´m back.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')