Had je al iets gevonden? Ik zit nu nl. net nog weer eens op seriouseats te kijken, en ze hebben gisteren een heel stuk gepost over veganistische pizza :p. Wat een toeval.quote:Op woensdag 6 februari 2013 21:15 schreef minilot het volgende:
Ola Roeler!Ilona hier.
![]()
Heb je de Bosrijk-pizza's al eens op? (Er is gewoon géén pizza in de Efteling zelf te krijgen.. Maf eigenlijk!)
Ontopic: ik bezin mij momenteel (wegens het meedoen aan de Vegan Challenge op een goede plantaardige pizza, die niet saai is.. Iemand een puike suggestie?
Mijn Bestron staat stof te verzamelen - heb al veel te lang geen pizza gemaakt!Wel een vriezer vol deegbolletjes, ik vraag me alleen af hoe lang je die na het invriezen eigenlijk nog zou kunnen gebruiken..
Een of twee uur ongeveer. Wat ik doe: ik heb mijn deeg voor 2 a 3 pizza's in een bak. Als ik die uit de koelkast haal verdeel ik die in porties, maar zakt het iets inelkaar natuurlijk. Dus ik bol ze op, en laat ze rustig op kamertemperatuur komen, en weer rijzen.quote:
Dat deed ik vroeger wel, in van die ronde kwarkbakjes, maar ondanks inwrijven met olie kreeg ik ze daar toch niet ongeschonden uit, dus dacht ik , dan maar in een grote bak. Maar ik kan het wel weer eens zo proberen.quote:Op woensdag 13 februari 2013 22:01 schreef MaximusTG het volgende:
Zou gewoon eens proberen ze in losse bakjes te stoppen op dat moment, na het opbollen. Wel ff olien dan, de bakjes. Als je ze zo los op het aanrecht/werkblad legt dan is het denk ik niet zo gek dat ze uitzakken. Dat is normaal voor vrij nat deeg.
Bij de Hema in een setje: 3 ronde 500 ml bakjes met gekleurd deksel.quote:Op donderdag 14 februari 2013 21:17 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
Dat deed ik vroeger wel, in van die ronde kwarkbakjes, maar ondanks inwrijven met olie kreeg ik ze daar toch niet ongeschonden uit, dus dacht ik , dan maar in een grote bak. Maar ik kan het wel weer eens zo proberen.
Eerst een paar bakjes kwark eten!
Zit daar ook kwark in?quote:Op vrijdag 15 februari 2013 09:49 schreef Milan7 het volgende:
[..]
Bij de Hema in een setje: 3 ronde 500 ml bakjes met gekleurd deksel.
De hoeveelheid kaas komt nog redelijk nauw. Hoe meer hoe lekkerder natuurlijk, maar als het een aaneengesloten laag wordt kan het vocht van de saus en groente niet meer onstnappen, en krijg je pizza met een soort gegratineerde tomatensoep met gekookte salami.quote:Op vrijdag 15 februari 2013 14:18 schreef MaximusTG het volgende:
Wat ging er mis dan? Lekkere hobby is het zeker ja! En als je niet té veel erop doet, dan is het nog niet eens zo´n ongezonde maaltijd
Ik zet idd de bakjes gewoon op de kop. Maar ik snap niet wat je bedoelt met vormeloze hoop? Ze zijn natuurlijk afgeplat aan boven en onderkant, maar het bovenaanzicht is gewoon rond. Ik zal echt eens een foto maken als ik het deeg op het werkblad heb liggen.quote:Op vrijdag 15 februari 2013 22:34 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
De hoeveelheid kaas komt nog redelijk nauw. Hoe meer hoe lekkerder natuurlijk, maar als het een aaneengesloten laag wordt kan het vocht van de saus en groente niet meer onstnappen, en krijg je pizza met een soort gegratineerde tomatensoep met gekookte salami.
Misschien komt dat bij mij omdat ik het deeg er met de hand uithaal, als je die bakjes op zn kop laatstaan blijft het inderdaad wel rond natuurlijk. Ga ik eens porberen!quote:Op vrijdag 15 februari 2013 22:41 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ik zet idd de bakjes gewoon op de kop. Maar ik snap niet wat je bedoelt met vormeloze hoop? Ze zijn natuurlijk afgeplat aan boven en onderkant, maar het bovenaanzicht is gewoon rond. Ik zal echt eens een foto maken als ik het deeg op het werkblad heb liggen.
Maar de bakjes zijn bij mij zo groot, dat het deeg ze voor zeker 3/4 vult als het gerezen is.
Ik heb net deeg gemaakt (nu is het nog beslag eigenlijk: ik doe water met zoveel bloem dat het nog net vloeibaar is, dat laat ik een uurtje staan, en straks gist, zout en nog meer bloem erbij).quote:Op vrijdag 15 februari 2013 22:50 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, nou ja, gewoon normaal. Mix van bloem en griesmeel. Echt waar, probeer het eens!
Ok, hier het resultaat:quote:Op vrijdag 15 februari 2013 22:55 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
Ik heb net deeg gemaakt (nu is het nog beslag eigenlijk: ik doe water met zoveel bloem dat het nog net vloeibaar is, dat laat ik een uurtje staan, en straks gist, zout en nog meer bloem erbij).
morgen proberen!
Die lust geen tomaatquote:Op zondag 17 februari 2013 17:55 schreef kuifje_fok het volgende:
[..]
dat is vies, maar blijkbaar vond je moeder jouw saus nog viezer
Dat had ik vroeger ook, ik lustte geen rauwe tomaat, wel ketchup, tomatensoep, tomatensaus enzo. Totdat ik in het buitenland er niet onderuit kwam een tomatensalade te eten, maar die was van echte rijpe tomaten, ik wist niet wat ik proefde.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |