Zekers.quote:
Gut o gut, moeilijk he, jij hebt altijd gelijk (quote:Op donderdag 25 oktober 2012 08:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Weet je, kal lekker raas door
Joh, als jij het beter weet dan de Brittanica, succesquote:Op donderdag 25 oktober 2012 08:49 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
Gut o gut, moeilijk he, jij hebt altijd gelijk (), maar als iemand anders je bewijst dat je geen gelijk hebt is het in 1 keer "kal lekker raas door", te eigenwijs en klein ben je (misschien niet in postuur, wel in geest).
That's a fuckin' classic.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 11:27 schreef DroogDok het volgende:
[..]
Vruchten (aardbeien, frambozen, banaan) gedompeld in pure chocolade, heerlijk.
Het kan wel. Je hebt glutenallergie en glutenintolerantie (Coeliakie). Er is ook weer tarwe-allergie, das weer wat anders Een voedselallergie hoeft niet op het allerhoogste niveau te staan (dat je er echt een anafylactische shock er van krijgt) en dus kan je beperkte hoeveelheden klachtenvrij gebruiken. Het is niet slim, want een allergie bouwt meestal op en uiteindelijk krijg je dus steeds meer klachten en steeds meer risico's.quote:Op woensdag 24 oktober 2012 14:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als iemand een echte glutenallergie heeft kan je nog geen rozijnen eten waar bloem als scheidingsmiddel is gebruikt. Lijkt me dus dat deze persoon geen glutenallergie heeft
Ik ook, een vriendin van mij heeft een glutenallergie, en die gaat echt plat bij het eten van rozijnen in een salade waar bloem gebruikt is als scheidingsmiddelquote:Op donderdag 25 oktober 2012 13:25 schreef kahlie het volgende:
En ja, ik irriteer me er weleens aan dat glutenallergie, glutenintolerantie en tarwe allergie door elkaar heen gebruikt worden. Dan is het namelijk ook helemaal niet duidelijk wat er in welke hoeveelheden verdragen wordt en wat je moet doen als het fout gaat. Gelieve namelijk wel m'n moeder te injecteren met haar EpiPen en niet te denken dat ze enkel diarree gaat krijgen.
Ja, een echt heftige allergie is echt knudde. Inclusief levensgevaarlijke situaties, heftige afweerreacties zodat je bijna stikt, blaren in de mond etc. etc.quote:Op donderdag 25 oktober 2012 13:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ook, een vriendin van mij heeft een glutenallergie, en die gaat echt plat bij het eten van rozijnen in een salade waar bloem gebruikt is als scheidingsmiddel
Er zijn nogal wat mensen die zaken niet lekker vinden en roepen dat ze allergisch zijn.
Tja, het getuigt natuurlijk wel van enige naïviteit als je denkt dat men in de horeca in staat is hypoallergeen te koken. Das verdomt moeilijk.quote:Op donderdag 25 oktober 2012 13:35 schreef kahlie het volgende:
[..]
Ja, een echt heftige allergie is echt knudde. Inclusief levensgevaarlijke situaties, heftige afweerreacties zodat je bijna stikt, blaren in de mond etc. etc.
Mensen die roepen dat ze allergisch zijn, terwijl ze het niet zijn dat is nog erger inderdaad... vooral als je van die verhalen hoort van hipsters die dan vinden dat tarwe niet meer ok is ofzo, want een of andere dieet-goeroe roept dat en dan gaan ze in de bakkerij om tarwe-vrije spullen vragen...![]()
Hoewel een ander restaurant waar mijn moeder ging eten die heel fijn adverteerde met: "Glutenvrije-Kaart" online, er in het echt duidelijk op had staan: "Deze producten worden gemaakt in een keuken waar ook bloem gebruikt wordt" .![]()
Dus de horeca kan er ook wat van.
Wij hebben op verschillende plekken hypoallergeen gegeten. Het hangt wel heel erg af van de kok/witte brigade en bediening.quote:Op donderdag 25 oktober 2012 13:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, het getuigt natuurlijk wel van enige naïviteit als je denkt dat men in de horeca in staat is hypoallergeen te koken. Das verdomt moeilijk.
En het gros van de horeca kan geeneens koken maar alleen maar warm maken,.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |