new_moon | zondag 7 oktober 2012 @ 13:03 |
Goedemiddag! Ik ben van plan zometeen gevulde pasta te gaan maken, maar heb helaas geen pastamachine heeft iemand nog goede tips, uit ervaring het liefst! hoe lang moet ik het deeg bijvoorbeeld laten rusten, hoe kan ik het beste uitrollen, ik heb maar een (klein) deegrollertje | |
RobinOok | zondag 7 oktober 2012 @ 13:06 |
Alleen dan wel een stuk dunner uitrollen dan dat ie daar doet! | |
MaximusTG | zondag 7 oktober 2012 @ 13:31 |
Best zwaar werk trouwens! | |
Jellereppe | zondag 7 oktober 2012 @ 13:53 |
Als je dat kan, dan heb je zeker wat kwaliteiten in huis. Petje af. | |
Pietverdriet | zondag 7 oktober 2012 @ 14:01 |
Zelf pasta maken is heel eenvoudig, zelfs zonder pastamachine. Eieren en bloem tot een stevig deeg mengen, kneden en uitrollen. Daarna met een mes snijden. Deed het kneden vroeger met de hand en het uitrollen met een wijnfles. Je kan er sliertjes van snijden, of rondjes, de rondjes voorzie je van een beetje vulling en klapt ze dicht en legt er een rondje bovenop. Met een vork kan je ze eenvoudig aan elkaar sealen zoals ook koffiefilters geperst zijn. | |
CafeRoker | zondag 7 oktober 2012 @ 14:05 |
Gevulde pasta is in ieder geval veel makkelijker met de hand te maken dan spaghetti. Het is wel lastig om de dikte constant te houden, juist omdat het zo dun moet zijn. Het makkelijkste doe je dat door de deegroller een paar mm afstand te laten houden door hem over sateprikkers of iets dergelijks te laten rollen. Hetzelfde idee als een muur stucken met geleiderails ![]() | |
new_moon | woensdag 10 oktober 2012 @ 15:08 |
dank dank voor de goede tips! uiteindelijk zondag geen pasta gemaakt maar ga het binnenkort proberen | |
hemarookworst | woensdag 10 oktober 2012 @ 22:47 |
Heb onlangs pasta gemaakt![]() chocopasta | |
fotostarter | zaterdag 13 oktober 2012 @ 14:26 |
Serieus? Ziet er goed uit ![]() Heb je een recept? Niet dus ![]() | |
Kowloon | zaterdag 13 oktober 2012 @ 14:58 |
Pasta maken zonder machine, en dan beginnen met het kneden van het deeg in een keukenmachine. ![]() | |
Erasmo | zaterdag 13 oktober 2012 @ 19:59 |
Machine slaat in dit geval natuurlijk op een pastamachine:![]() | |
Kowloon | zondag 14 oktober 2012 @ 00:11 |
Dat had ik wel door, maar ik vond het wel grappig dat ie dan wel voor het kneden naar een machine grijpt terwijl dat nog gemakkelijker gaat zonder machine. | |
DaneV | zondag 14 oktober 2012 @ 14:22 |
Belangrijk is ook dat je het goede meel gebruikt. Ik vind zelf een 1:1 mengel van "Semola di grano duro" en normaal Tipo "00" bloem, samen met ongeveer 1 ei en 1 eierdooier per 150 gram meel de fijnste "al dente" structuur geven. En rusten moet ongeveer een uur in de koelkast ![]() | |
hemarookworst | zondag 14 oktober 2012 @ 17:41 |
Eigenlijk heb ik mijn diarree in een potje gestopt. | |
DaneV | zondag 14 oktober 2012 @ 23:56 |
![]() | |
fotostarter | maandag 15 oktober 2012 @ 15:48 |
Over smaak valt niet te twisten. De een eet liever zijn eigen stront ![]() |