Dat is al de eerste onzin; zolang de kamervloer warmer is dan de kruipruimte, is geen enkel vochtprobleem te verwachten, ventilatie of niet.quote:Op donderdag 20 september 2012 14:07 schreef dr.Bellows het volgende:
Een ongeventileerde kruipruimte zorgt altijd voor vochtproblemen, dat ten eerste.
Even relativeren: de complete houten vloer is er al uit, en de bodem is al afgegraven: het is sowieso al enorm ingrijpend!quote:Op donderdag 20 september 2012 14:07 schreef dr.Bellows het volgende:
Wil je echt nooit meer problemen en een garantie daarop, dan kun je een betonnen vloer storten. Let wel, dit is kostbaar en ingrijpend.
Klopt, dat scheelt wel weer in de rommel. TS zou ook meteen voor een vloerverwarming kunnen kiezen, als er toch beton in gaat.quote:Op vrijdag 21 september 2012 11:13 schreef Ai_KaRaMBa het volgende:
Even relativeren: de complete houten vloer is er al uit, en de bodem is al afgegraven: het is sowieso al enorm ingrijpend!
Goed ideequote:Op vrijdag 21 september 2012 12:01 schreef dr.Bellows het volgende:
[..]
Klopt, dat scheelt wel weer in de rommel. TS zou ook meteen voor een vloerverwarming kunnen kiezen, als er toch beton in gaat.
Dat dacht ik onmiddelijk, toen ik "Toen ik dat had gedaan bleek dat de uitlopers van de schimmel over de gehele ondervloer zaten." in de op van TS las...quote:Op donderdag 20 september 2012 16:43 schreef blomke het volgende:
Ten tweede heeft de TS te maken met de huiszwam, en dat is buitengewoon ernstig. Het beste is de hele vloer eruit rauzen en alle zwammen en splinters e.d. afgraven. Dan chemisch ontsmetten.
Als ervaringsdeskundige kan ik dit alleen maar volmondig beamen.quote:Het beste haal je hier een gerenommeerd bedrijf bij.
En, kon die het een beetje??quote:Op donderdag 20 september 2012 13:45 schreef Dirk333 het volgende:
Ik heb 12 jaar geleden een jaren30 huisje gekocht.
De vloer aan de voorzijde was doorgezakt en moest vervangen worden.
Ik heb dit door een plaatselijke kusser laten uitvoeren.
Vertel mij wat.quote:Op vrijdag 21 september 2012 20:02 schreef blomke het volgende:
De sporen van die zwam kunnen zich door het hele huis verspreiden; zelfs via de pvc buizen van 't elektriciteitsnet.
Zorg er dus voor dat dit goed ontsmet wordt; anders heb je over 5 jaar hetzelfde gedonder.
ATan, wat Ella33 voorstelt, is een piepschuimbroodjesvloer met afwerkvloer erbovenop. Dus dan heb je niet met bekisting, of beton op de grond te maken. In principe is dat een hele goede manier om een lichtgewicht geïsoleerde vloer te maken met geventileerde kruipruimte.quote:Op donderdag 10 januari 2013 00:02 schreef ATan het volgende:
Ik zou niet cement direct willen storten op de grond, dat droogt niet lekker en trekt daarna ook weer net zo hard vocht aan uit de ondergrond en verroest de bewapening. Ik zou ook met beton een goed geventileerde kruipruimte willen aanhouden. Die bekisting zou anders kunnen gaan rotten, maar ook als het gaat rotten, dan houden de bewapening en de gemetselde pilaren de betonvloer op zijn plek.
Voor mijn nieuwsgierigheid, in het geval van piepschuimbroodjes, waar rust een dergelijke vloer dan op? Wat gebeurt er als de grond verzakt? Wat zorgt er dan voor dat er geen scheuren in de vloer komen?quote:Op donderdag 10 januari 2013 09:23 schreef blomke het volgende:
[..]
ATan, wat Ella33 voorstelt, is een piepschuimbroodjesvloer met afwerkvloer erbovenop. Dus dan heb je niet met bekisting, of beton op de grond te maken. In principe is dat een hele goede manier om een lichtgewicht geïsoleerde vloer te maken met geventileerde kruipruimte.
Huiszwam bestrijden heeft hoogste prioroteit; dat kan door én afvoer/afgraven én chemische middelen te spuiten. Idd profiwerk.
quote:Op vrijdag 11 januari 2013 14:21 schreef blomke het volgende:
Die betonnen dragers, rusten weer op de muren van het pand. Het is dus wel zaak dat je van te voren laat vaststellen, of de muren en fundering die extra massa (betonlaag en betonnen dragers) kunnen hebben. Dus eerst een constructeur raadplegen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |