Bedoel je dan gewoon een functie in de advocatuur?quote:Op vrijdag 21 september 2012 16:59 schreef H-D het volgende:
[..]
Als je echt op dat grensvlak van bestuurs(proces)recht en civiel recht gaat zitten en dus van beiden erg veel weet kan je ook echt goed geld verdienen. Daar zijn er een stuk minder van namelijk.
Bestuur & privaat recht is een hele mooie en buitengewoon ingewikkelde combinatie. Maar je komt dan al snel in grondzaken terecht. De grootste slangenkuil die politiek en ambtelijk Nederland rijk is. Machtig interessant, maar ik denk dat er weinig mensen zijn die daar hun vingers aan willen branden.quote:Op vrijdag 21 september 2012 16:59 schreef H-D het volgende:
[..]
Als je echt op dat grensvlak van bestuurs(proces)recht en civiel recht gaat zitten en dus van beiden erg veel weet kan je ook echt goed geld verdienen. Daar zijn er een stuk minder van namelijk.
Carriere op de Zuidas en ondernemingsrecht, dat valt natuurlijk ook wel aardig te nuanceren. Een soortgelijke uitspraak zou zijn: carriere willen maken bij de overheid en dus bestuursrecht.quote:Op vrijdag 21 september 2012 16:57 schreef Ryon het volgende:
[..]
De meerderheid die bestuursrecht doet wil ambtenaar worden (ik denk 85% van mijn lichting) of is dat al reeds. Het is dan ook heel moeilijk om uitspraken te doen over de werkgelegenheid. De meeste mensen hebben al een baan voordat zij zijn afgestudeerd, maar het is heel erg afhankelijk van waar je naar opzoek bent waar je terecht komt. Er zit een groot verschil tussen de gemeente Zoetermeer, ministerie van economische zaken, vluchtelingenwerk of als omgevingsrecht jurist bij een projectontwikkelaar. Dat zijn echt keuzes die je moet maken. Het is een stuk minder eenduidig dan als je ondernemingsrecht gaat studeren en je carričre wil maken op de Zuidas.
Ja. Ik heb een tijdje bestuursrecht gehad van een advocaat-partner van een kantoor hier die specialist was op dat gebied. Civiel en bestuurs. En dus ook ingewikkelde zaken met projectontwikkelaars en waarbij de gemeente partner is..of contracteren met de overheid dat soort dingen.quote:Op vrijdag 21 september 2012 17:03 schreef Speedy_T het volgende:
[..]
Bedoel je dan gewoon een functie in de advocatuur?
Hmm ja zoveel weet ik er niet vanaf...maar ik neem het meteen van je aan. Als specialist.quote:Op vrijdag 21 september 2012 17:03 schreef Ryon het volgende:
[..]
Bestuur & privaat recht is een hele mooie en buitengewoon ingewikkelde combinatie. Maar je komt dan al snel in grondzaken terecht. De grootste slangenkuil die politiek en ambtelijk Nederland rijk is. Machtig interessant, maar ik denk dat er weinig mensen zijn die daar hun vingers aan willen branden.
Dat is waar. Hoewel ik denk dat als je ondernemingsrecht studeert (wat al redelijk specialistisch is) je wel een meer gerichter doel voor ogen hebt.quote:Op vrijdag 21 september 2012 17:04 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Carriere op de Zuidas en ondernemingsrecht, dat valt natuurlijk ook wel aardig te nuanceren. Een soortgelijke uitspraak zou zijn: carriere willen maken bij de overheid en dus bestuursrecht.
Tjah, het voorbeeld dat je gaf van de projectontwikkelaar is wat ik bedoel. Dat gaat bijna altijd over grondzaken en stadsontwikkeling. Grote bedragen en belangen en als het mis gaat (en dat gaat het regelmatig) krijg je een hele ingewikkelde juridische procedure.quote:Op vrijdag 21 september 2012 17:06 schreef H-D het volgende:
[..]
Hmm ja zoveel weet ik er niet vanaf...maar ik neem het meteen van je aan. Als specialist.
Wat is dit trouwens? We hebben gewoon een gesprek en geen verhitte discussie![]()
In de zin van weinig opdrachten of gewoon stille mensen?quote:Op vrijdag 21 september 2012 17:09 schreef Maharbal het volgende:
Hier op kantoor zit overigens ook een bestuursrecht hoekje.
Rustig hoekje.
Ja dat was inderdaad precies waar hij zich mee bezig hield! Het klonk wel interessant, maar ik geloof je wel dat het waarschijnlijk heel complex kan zijn. Hoewel dat misschien ook weer een leuke uitdaging is als bestuursrechtjurist? Maar ik kreeg wel het idee dat je dan dus ook behoorlijk veel van het civiele recht moet afweten? En dat is natuurlijk weer niet bij elke bestuursrechtjurist het geval. Net als vice versa.quote:Op vrijdag 21 september 2012 17:12 schreef Ryon het volgende:
[..]
Tjah, het voorbeeld dat je gaf van de projectontwikkelaar is wat ik bedoel. Dat gaat bijna altijd over grondzaken en stadsontwikkeling. Grote bedragen en belangen en als het mis gaat (en dat gaat het regelmatig) krijg je een hele ingewikkelde juridische procedure.
En tjah, soms komt het voor dat er weinig stof tot discussie is
Stille mensen heb ik het idee. Sowieso zitten ze een paar verdiepingen onder mij, dus spreek ze weinigquote:Op vrijdag 21 september 2012 17:13 schreef Ryon het volgende:
[..]
In de zin van weinig opdrachten of gewoon stille mensen?
Handelsrecht direct gehaald gelukkig, daarom maak ik me ook niet zo'n zorgen om insolventie. Combo van handelsrecht en goederen, beide al gehaaldquote:Op vrijdag 21 september 2012 13:32 schreef Yreal het volgende:
[..]
met een 7. 3x is scheepsrecht, je weet. Al ga ik liever insolventierecht doen dan onderzoeksmethodiek
Ik ben voor handelsrecht op mijn bek gegaan over fsw. had godver net een 5 en 0 punten op fsw...![]()
![]()
Ja.. Bestuursrechterlijke juristen staan niet bekend als de meest vlotte en spontane mensen. En dat is een understatement. Borrels zijn dan ook echt geweldig als je van cola en pijnlijke stiltes houdt.quote:Op vrijdag 21 september 2012 17:16 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Stille mensen heb ik het idee. Sowieso zitten ze een paar verdiepingen onder mij, dus spreek ze weinig.
Er wordt altijd lacherig gedaan als er een nieuwe stagiair komt. "En jij komt voor welke afdeling?" "Bestuursrecht" -> O_O
Die zaken doe je als jurist nooit in je eentje. In hele ingewikkelde gevallen zit je zelfs met tien a twaalf specialisten aan tafel uit verschillende disciplines uren te vergaderen. Als je bedenkt dat het declarabel uursalaris van die specialisten soms wel rond de 300 euro per uur ligt zijn dat altijd erg prijzige middagen. Het is wel waar dat het meeste geld in die hoek zit, aangezien het vaak om forse bedragen gaat waar men met de gemeente (of provincie) ruzie om maakt.quote:Op vrijdag 21 september 2012 17:15 schreef H-D het volgende:
[..]
Ja dat was inderdaad precies waar hij zich mee bezig hield! Het klonk wel interessant, maar ik geloof je wel dat het waarschijnlijk heel complex kan zijn. Hoewel dat misschien ook weer een leuke uitdaging is als bestuursrechtjurist? Maar ik kreeg wel het idee dat je dan dus ook behoorlijk veel van het civiele recht moet afweten? En dat is natuurlijk weer niet bij elke bestuursrechtjurist het geval. Net als vice versa.
Ja dat kloptmaar meestal als wij posts uitwisselen is het altijd discussie en zijn we het niet eens..dus het viel me zo op
![]()
Nee was ook in een team inderdaad. Hij was één van de specialisten. Maar er zaten ook andere juristen bij. En ook een notaris nog geloof ik.quote:Op vrijdag 21 september 2012 17:23 schreef Ryon het volgende:
[..]
Ja.. Bestuursrechterlijke juristen staan niet bekend als de meest vlotte en spontane mensen. En dat is een understatement. Borrels zijn dan ook echt geweldig als je van cola en pijnlijke stiltes houdt.
[..]
Die zaken doe je als jurist nooit in je eentje. In hele ingewikkelde gevallen zit je zelfs met tien a twaalf specialisten aan tafel uit verschillende disciplines uren te vergaderen. Als je bedenkt dat het declarabel uursalaris van die specialisten soms wel rond de 300 euro per uur ligt zijn dat altijd erg prijzige middagen. Het is wel waar dat het meeste geld in die hoek zit, aangezien het vaak om forse bedragen gaat waar men met de gemeente (of provincie) ruzie om maakt.
Veel mensen hebben ook zo'n attitude van nou als we niemand anders aansprakelijk kunnen stellen dan de overheid maar.quote:Op vrijdag 21 september 2012 17:26 schreef Ryon het volgende:
Ander leuk aspect van de kruising tussen bestuur en privaat is het overheidsaansprakelijkheidsrecht. De overheid staat bekend als een instituut met oneindig veel geld, en het is bijna verbazingwekkend hoeveel claims (over van alles en nog wat) er dagelijks binnen komen.
Bekende zaak: meisje valt te pletter op een vakantieboerderij omdat de beheerder een raam niet had afgesloten. De boerderij stond echter op het punt failliet te gaan dus uiteindelijk kon de lokale gemeente dokken vanwege gebrekkig toezicht op de bouwvoorschriften. Ging ook om vele tienduizenden euro's.
quote:Een goed dat een echtgenoot anders dan om niet verkrijgt, blijft buiten de gemeenschap, indien het voor meer dan de helft van zijn prijs ten laste van hem persoonlijk komt. ( art. I:124 lid 2 BW)
Dus als ik iets koop blijft het buiten de gemeenschap indien het voor meer dan de helft van de koopsom door mij betaald wordt?quote:Op vrijdag 21 september 2012 18:24 schreef Speedy_T het volgende:
Wat snap je er niet aan? Anders dan om niet betekent dat er een tegenprestatie moet zijn gedaan om het goed te verkrijgen. Zoals het betalen van de koopsom
Dat staat er inderdaad.quote:Op vrijdag 21 september 2012 18:29 schreef Duderd het volgende:
[..]
Dus als ik iets koop blijft het buiten de gemeenschap indien het voor meer dan de helft van de koopsom door mij betaald wordt?
C'est ca. Soms is het recht zo makkelijk.quote:Op vrijdag 21 september 2012 18:29 schreef Duderd het volgende:
[..]
Dus als ik iets koop blijft het buiten de gemeenschap indien het voor meer dan de helft van de koopsom door mij betaald wordt?
Zelfs op het forum is die ratio aardig representatief. Alleen de mensen die fiscaal recht doen (of hebben gedaan) trekken gewoon vaker hun scheur open hier.quote:Op zaterdag 22 september 2012 01:08 schreef Keyos het volgende:
Het is maar goed dat de ratio rechten:fiscaal in de praktijk anders is dan op het forum, anders kan ik straks alsnog fluiten naar een baan bij de big 4 zou ik uiteindelijk voor fiscaal gaan.
Ik wil natuurlijk niet opgeleid worden tot de werkloosheid.
Ik ken een iemand die bij E&Y werkt en iemand die bij Deloitte werkt en beide hebben het er erg naar hun zin. Volgens mij heb je bij de Big 4 ook de beste doorgroeimogelijkheden en zijn hun zeer riant met leaseauto's . Het lijkt mij ook zeer leuk om buitenlandse klanten te helpen, ik denk dat in die zin de Big 4 ook wel helpt (al zou ik mijn god niet weten of dat in de praktijk ook zo is).quote:Op zaterdag 22 september 2012 12:36 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Zelfs op het forum is die ratio aardig representatief. Alleen de mensen die fiscaal recht doen (of hebben gedaan) trekken gewoon vaker hun scheur open hier.
Uit nieuwsgierigheid: waarom denk je nu al voor de Big 4 te gaan?
En waarom niet advocatenkantoren?quote:Op zaterdag 22 september 2012 12:51 schreef Keyos het volgende:
[..]
Ik ken een iemand die bij E&Y werkt en iemand die bij Deloitte werkt en beide hebben het er erg naar hun zin. Volgens mij heb je bij de Big 4 ook de beste doorgroeimogelijkheden en zijn hun zeer riant met leaseauto's . Het lijkt mij ook zeer leuk om buitenlandse klanten te helpen, ik denk dat in die zin de Big 4 ook wel helpt (al zou ik mijn god niet weten of dat in de praktijk ook zo is).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |