abonnement Unibet Coolblue
pi_122214278
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 07:53 schreef Monsieursander het volgende:

[..]

Is precies hetzelfde.
}:| - bruine suiker geeft bruine kleur mee, witte suiker niet, honing werkt voor 90% ongeveer gelijk aan normale suiker, overige 10% zullen smaakstoffen mee geven.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_122218475
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 15:23 schreef DrParanoid het volgende:

[..]

}:| - bruine suiker geeft bruine kleur mee, witte suiker niet, honing werkt voor 90% ongeveer gelijk aan normale suiker, overige 10% zullen smaakstoffen mee geven.
Je hebt ook witte rietsuiker
  dinsdag 29 januari 2013 @ 17:10:47 #53
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_122218891
Geen suiker gebruiken!

quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 21:19 schreef Fokpop het volgende:
Waarom zou jouw bier lekkerder zijn dan fabrieksbier? Het is een vrij simpel proces dat perfect geautomatiseerd kan worden en de bierproducenten gebruiken ook geen inferieure ingredienten of rare toevoegingen zoals bij sommige andere prefab producten. en ze voegen zeker geen suiker toe aan hun bier zoals jij :r
:')
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 29 januari 2013 @ 17:13:42 #54
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_122219044
quote:
12s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 17:10 schreef popolon het volgende:
Geen suiker gebruiken!

[..]

:')
Ja dat blijft een hilarisch figuur _O-
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 29 januari 2013 @ 17:20:15 #55
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_122219349
:D Ja.

Heb nu twee van de drie zwagers aan het brouwen gekregen. Niet slecht. :Y)

Ondertussen is m'n Nut Brown Ale al op en ben ik een lichte ale aan het brouwen. Binnenkort weer wat bestellen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  dinsdag 29 januari 2013 @ 17:28:55 #56
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_122219751
Ik ga me binnenkort wagen aan een saison, een RIS met espresso en wellicht nog wat leuke dingen :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_122227717
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 17:02 schreef Monsieursander het volgende:

[..]

Je hebt ook witte rietsuiker
Klopt :) maar over het algemeen is rietsuiker bruin, en word witte rietsuiker ook echt witte rietsuiker genoemd. Naast dit is het wel fijn om te weten dat het wat extra effect mee brengt bij het brouwen :) en dat ie straks niet met een bruine bierre blanche zit :P
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_122265184
quote:
12s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 17:10 schreef popolon het volgende:
Geen suiker gebruiken!

[..]

:')
:?
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
pi_122265222
quote:
7s.gif Op woensdag 30 januari 2013 18:46 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]

:?
Gewoon doen
pi_122265274
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2013 18:46 schreef Monsieursander het volgende:

[..]

Gewoon doen
oh t was gewoon een grapje
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
pi_122265917
quote:
7s.gif Op woensdag 30 januari 2013 18:47 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]

oh t was gewoon een grapje
Denk het.
  woensdag 30 januari 2013 @ 19:11:21 #62
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_122266302
quote:
7s.gif Op woensdag 30 januari 2013 18:47 schreef Ahmad1nejad het volgende:

[..]

oh t was gewoon een grapje
Een hele flauwe van 't vorige topic.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 15 februari 2013 @ 09:20:17 #63
340390 sinepedraap
lieve baggeraar
pi_122904387
tvp

Wil het ook graag een keer proberne
Mijn nieuwe ondertitel
pi_122982892
Oh ja, dit topic was ik een beetje vergeten :)

Heb inmiddels 2 ladingen blikbier in kratten in de fles zitten: brewferm Diabolo en brewferm Triple.

De Diabolo heb ik al een paar flessen geproefd, is echt heel erg lekker bier geworden(is eind november in de fles gegaan). Het enige probleem is dat ze ook 'lekker doordrinken'; dus opstaan wordt op een gegeven moment wat moeilijker :D

Triple nog niet geproefd, die zit nog maar drie weken op de fles.

Gisteren wel een paar nieuwe blikken gehaald, om wat nieuwe smaakjes te testen. Vanmiddag maar even de Brupaks Witbier brouwen. Ben benieuwd :D
Voor wat foto's, kijk hier
  zaterdag 23 februari 2013 @ 21:20:34 #65
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_123254976
Eerste dry-hop experiment is onderweg; een Brew House all-grain IPA kit met American Ale gist en met 1 ounce Citra en 1 ounce Cascade hopbellen er in. Ruikt al verschrikkelijk lekker, ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat is :)
  maandag 25 februari 2013 @ 18:59:56 #66
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_123335094
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 21:20 schreef GoCanucksGo het volgende:
Eerste dry-hop experiment is onderweg; een Brew House all-grain IPA kit met American Ale gist en met 1 ounce Citra en 1 ounce Cascade hopbellen er in. Ruikt al verschrikkelijk lekker, ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat is :)
Zal wel prima worden :)

Ik ben nu bezig met een witbier en ga heeeeel snel experimenteren met een coffee and creamstout :9
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 25 februari 2013 @ 22:16:06 #67
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_123347838
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 18:59 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik ben nu bezig met een witbier en ga heeeeel snel experimenteren met een coffee and creamstout :9
Oeh, daar ben ik wel in geïnteresseerd, er staat hier ook een koffiestout op de planning. Hoe ga je de koffie toevoegen, koude extractie en dan bij de tweede fermentatie?
  maandag 25 februari 2013 @ 23:08:59 #68
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_123350609
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 22:16 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Oeh, daar ben ik wel in geïnteresseerd, er staat hier ook een koffiestout op de planning. Hoe ga je de koffie toevoegen, koude extractie en dan bij de tweede fermentatie?
Koffiebonen bij de secondaire fermentatie ja :Y

En lactose voor het cream effect en volmondigheid :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 26 februari 2013 @ 00:22:10 #69
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_123353659
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 23:08 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Koffiebonen bij de secondaire fermentatie ja :Y

En lactose voor het cream effect en volmondigheid :)
Hoeveel bonen ga je er bij doen?
  dinsdag 26 februari 2013 @ 08:55:04 #70
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_123357210
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 00:22 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Hoeveel bonen ga je er bij doen?
Dat moet ik nog even opzoeken/beredeneren/berekenen :)
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 1 maart 2013 @ 15:11:23 #71
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_123501872
Ondertussen nog een batch nut brown ale gemaakt, die gaat over een week of wat in de fles.

Dat zal het totaal op bijna 60 liter bier, in de fles, maken. :D Moet maar eens beginnen met drinken en de microbrews even met rust laten.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 1 maart 2013 @ 18:33:59 #72
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_123509449


De dry-hopped IPA zit in de fles. Wel veel verlies door de losse hop, volgende keer toch maar in een zakje doen denk ik. Het bier heeft wel een hele mooie oranje gloed gekregen.

Ruikt echt fantastisch, precies als een Fat Tug of een Switchback. Beetje naar bittere nasmaak nog, maar dat zou ook door het hopgruis dat er nu nog in dreef kunnen komen.
  zaterdag 2 maart 2013 @ 12:25:11 #73
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_123531788
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 18:33 schreef GoCanucksGo het volgende:
[ afbeelding ]

De dry-hopped IPA zit in de fles. Wel veel verlies door de losse hop, volgende keer toch maar in een zakje doen denk ik. Het bier heeft wel een hele mooie oranje gloed gekregen.

Ruikt echt fantastisch, precies als een Fat Tug of een Switchback. Beetje naar bittere nasmaak nog, maar dat zou ook door het hopgruis dat er nu nog in dreef kunnen komen.
Moet je alleen even nadenken hoe je het hopzakje er weer uitkrijgt :)

Oh, en als je het met een zakje doet, stop er een paar goed zware knikkers bij.

Verder zie ik dat je bier heeeel erg licht staat. Ik zou hem inpakken zodat er geen zonlicht bijkomt. Zonlicht is slecht voor je bier(smaak).
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 2 maart 2013 @ 17:05:44 #74
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_123540228
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 12:25 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Verder zie ik dat je bier heeeel erg licht staat. Ik zou hem inpakken zodat er geen zonlicht bijkomt. Zonlicht is slecht voor je bier(smaak).
Licht was alleen voor de foto, normaal staat het veel donkerder :)

Ik heb uiteindelijk met een koffiefilter nog een hele growler uit de hop weten te persen, maar daar is wel veel lucht bij gekomen en die moet snel op denk ik.

Woensdag gaat de stout in de primary, dan de week daarop een mooie koffie kopen. Ik denk dat ik voor 18 liter een 200 gram vers gemalen niet al te sterk gebrande koffie een dag laat extraheren in afgekoeld water en dat bij de secondary doe.
  zaterdag 2 maart 2013 @ 17:43:54 #75
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_123541687
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 17:05 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

Licht was alleen voor de foto, normaal staat het veel donkerder :)

Ik heb uiteindelijk met een koffiefilter nog een hele growler uit de hop weten te persen, maar daar is wel veel lucht bij gekomen en die moet snel op denk ik.

Woensdag gaat de stout in de primary, dan de week daarop een mooie koffie kopen. Ik denk dat ik voor 18 liter een 200 gram vers gemalen niet al te sterk gebrande koffie een dag laat extraheren in afgekoeld water en dat bij de secondary doe.
Ik ga van de week even langs de koffiespecialist, overleggen/proeven :)

Ik zit er ook over te denken koffie te maken met een percolator en dat erbij te gooien. Ooit deze op: http://beeradvocate.com/beer/profile/1471/39129

Dat was echt kick.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')