- bruine suiker geeft bruine kleur mee, witte suiker niet, honing werkt voor 90% ongeveer gelijk aan normale suiker, overige 10% zullen smaakstoffen mee geven.quote:
Je hebt ook witte rietsuikerquote:Op dinsdag 29 januari 2013 15:23 schreef DrParanoid het volgende:
[..]
- bruine suiker geeft bruine kleur mee, witte suiker niet, honing werkt voor 90% ongeveer gelijk aan normale suiker, overige 10% zullen smaakstoffen mee geven.
quote:Op zaterdag 29 oktober 2011 21:19 schreef Fokpop het volgende:
Waarom zou jouw bier lekkerder zijn dan fabrieksbier? Het is een vrij simpel proces dat perfect geautomatiseerd kan worden en de bierproducenten gebruiken ook geen inferieure ingredienten of rare toevoegingen zoals bij sommige andere prefab producten. en ze voegen zeker geen suiker toe aan hun bier zoals jij
Ja dat blijft een hilarisch figuurquote:
Klopt maar over het algemeen is rietsuiker bruin, en word witte rietsuiker ook echt witte rietsuiker genoemd. Naast dit is het wel fijn om te weten dat het wat extra effect mee brengt bij het brouwen en dat ie straks niet met een bruine bierre blanche zitquote:Op dinsdag 29 januari 2013 17:02 schreef Monsieursander het volgende:
[..]
Je hebt ook witte rietsuiker
oh t was gewoon een grapjequote:
Een hele flauwe van 't vorige topic.quote:
Zal wel prima wordenquote:Op zaterdag 23 februari 2013 21:20 schreef GoCanucksGo het volgende:
Eerste dry-hop experiment is onderweg; een Brew House all-grain IPA kit met American Ale gist en met 1 ounce Citra en 1 ounce Cascade hopbellen er in. Ruikt al verschrikkelijk lekker, ik ben heel benieuwd hoe het uiteindelijke resultaat is
Oeh, daar ben ik wel in geïnteresseerd, er staat hier ook een koffiestout op de planning. Hoe ga je de koffie toevoegen, koude extractie en dan bij de tweede fermentatie?quote:Op maandag 25 februari 2013 18:59 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik ben nu bezig met een witbier en ga heeeeel snel experimenteren met een coffee and creamstout
Koffiebonen bij de secondaire fermentatie jaquote:Op maandag 25 februari 2013 22:16 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Oeh, daar ben ik wel in geïnteresseerd, er staat hier ook een koffiestout op de planning. Hoe ga je de koffie toevoegen, koude extractie en dan bij de tweede fermentatie?
Hoeveel bonen ga je er bij doen?quote:Op maandag 25 februari 2013 23:08 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Koffiebonen bij de secondaire fermentatie ja
En lactose voor het cream effect en volmondigheid
Dat moet ik nog even opzoeken/beredeneren/berekenenquote:Op dinsdag 26 februari 2013 00:22 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Hoeveel bonen ga je er bij doen?
Moet je alleen even nadenken hoe je het hopzakje er weer uitkrijgtquote:Op vrijdag 1 maart 2013 18:33 schreef GoCanucksGo het volgende:
[ afbeelding ]
De dry-hopped IPA zit in de fles. Wel veel verlies door de losse hop, volgende keer toch maar in een zakje doen denk ik. Het bier heeft wel een hele mooie oranje gloed gekregen.
Ruikt echt fantastisch, precies als een Fat Tug of een Switchback. Beetje naar bittere nasmaak nog, maar dat zou ook door het hopgruis dat er nu nog in dreef kunnen komen.
Licht was alleen voor de foto, normaal staat het veel donkerderquote:Op zaterdag 2 maart 2013 12:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Verder zie ik dat je bier heeeel erg licht staat. Ik zou hem inpakken zodat er geen zonlicht bijkomt. Zonlicht is slecht voor je bier(smaak).
Ik ga van de week even langs de koffiespecialist, overleggen/proevenquote:Op zaterdag 2 maart 2013 17:05 schreef GoCanucksGo het volgende:
[..]
Licht was alleen voor de foto, normaal staat het veel donkerder
Ik heb uiteindelijk met een koffiefilter nog een hele growler uit de hop weten te persen, maar daar is wel veel lucht bij gekomen en die moet snel op denk ik.
Woensdag gaat de stout in de primary, dan de week daarop een mooie koffie kopen. Ik denk dat ik voor 18 liter een 200 gram vers gemalen niet al te sterk gebrande koffie een dag laat extraheren in afgekoeld water en dat bij de secondary doe.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |