hemarookworst | zondag 16 september 2012 @ 13:57 |
Welke Port is goed en niet al te duur? Het gaat om zowel rode als witte port. Wat ik nu in gedachte heb: ![]() ![]() | |
padlarf | zondag 16 september 2012 @ 14:08 |
Die Warre's heb ik ook staan, en vind ik persoonlijk erg lekker. Daarbij moet ik wel vermelden dat ik niet bijzonder veel verstand van port heb. | |
vosss | zondag 16 september 2012 @ 14:19 |
Nou Dark Souls - Prepare to Die Edition is in elk geval een hele slechte port. Ik zou er mn geld niet aan uit geven ![]() | |
vosss | zondag 16 september 2012 @ 14:19 |
Ow kut. Ik dacht dat deze in GAM stond ![]() | |
hemarookworst | zondag 16 september 2012 @ 16:17 |
![]() | |
golfer | zondag 16 september 2012 @ 16:23 |
![]() Lekker en goedkoop (ca. 13 euro per fles). | |
Molleman | zondag 16 september 2012 @ 18:13 |
Hier kun je wellicht nog wel wat interessants vinden. Port | |
Weltschmerz | zondag 16 september 2012 @ 20:09 |
Zuid-Afrikaanse port heeft vaak de beste prijs/kwaliteitverhouding in de goedkopere categorie. Alleen is de naam port bepert tot portugal, dus werk het niet zo, vandaar dat het ook zo goedkoop is. Voor onder de 15 euro heb je al een aardige portwijn. | |
hemarookworst | maandag 17 september 2012 @ 00:34 |
Conqueror is een AH huismerk heb ik begrepen en schijnt best oke te zijn voor die prijs. | |
Portfan | dinsdag 4 juni 2013 @ 11:54 |
Misschien even een schop omhoog. Heb een accountje aagemaakt, aangezien er nergens een fatsoenlijk port forum is. Ik ben zelf een grote Port liefhebber. Ik drink graag Tawny Port en met name de wat oudere, kost was extra maar is de moeite waard. Ik heb laatste deze gedronken en dat beviel me erg goed. | |
Gits | dinsdag 4 juni 2013 @ 19:28 |
Kopke![]() | |
highender | dinsdag 4 juni 2013 @ 19:43 |
| |
Portfan | dinsdag 4 juni 2013 @ 20:30 |
Ik vind het grappig dat Kopke wordt gezien als goede port in Nederland. Ik ben er zelf geen fan van. Ik hoorde laatst ook, dat Kopke in de portbranche gezien wordt als supermarkt port of fabrieks-port. De opbrengsten per hectare liggen bij Kopke veel hoger dan bij de klassieke port huizen. Hierdoor krijg je dus minder geconcentreerde port | |
highender | dinsdag 4 juni 2013 @ 20:35 |
Een wat oudere Kopke is erg lekker, bij een kaasplankje ![]() En natuurlijk zullen er wel betere zijn, maar dat wil niet zeggen dat Kopke geen goede port levert. | |
Ferdii | woensdag 5 juni 2013 @ 00:11 |
Kopje is een prima port, maar dan niet de standaard tawny/ruby pakken. Pak liever de lbv, colheita of een wat oudere port van kopke | |
Portfan | woensdag 5 juni 2013 @ 12:22 |
Slecht is het inderdaad niet. Qua supermarkt port waarschijnlijk de beste. Maar voor het zelfde geld heb je een betere Port van bijvoorbeeld Fonseca of Taylors. Hier een overzichtje van de Parker punten voor het vintage jaar 2011 Maximaal 100 punten Fonseca Vintage 97-99 punten Taylor’s Vintage 96-98 punten Graham’s Vintage 95-97 punten Niepoort Vintage 94-96 punten Churchill Vintage 92-94 Kopke Vintage 88-90 punten
| |
highender | woensdag 5 juni 2013 @ 21:09 |
En wat adviseer je eigenlijk voor witte port? Ik neem dit vaak als aperitief in een restaurant maar weet dan eigenlijk niet wat er geschonken wordt. | |
Portfan | donderdag 6 juni 2013 @ 10:41 |
Het ligt er aan waar je van houdt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan witte port ook heel droog (dus niet zoet) zijn wat deze interessant maakt als aperitief. Churchill's heeft een prachtige droge witte port, zie b.v. hier. Wil je je witte port toch wat zoeter, dan heeft Fonseca een erg goede witte port. | |
SiennaForrest | vrijdag 7 juni 2013 @ 00:00 |
Lekker een portje op zijn tijd! Op een koud winteravondje, met open haardje aan, samen met vriendin een lekker Kopke portje, want die is natuurlijk nummer 1! ![]() | |
SiennaForrest | vrijdag 7 juni 2013 @ 00:02 |
Een accountje aangemaakt om te forummen? Of je portwebshop aan het promoten?! ![]() | |
Portfan | vrijdag 7 juni 2013 @ 08:41 |
Mijn missie is Nederlands het informeren over port. ![]() Verder zal ik zeker gaan forummen, denk ook in de Las Vegas discussie aangezien ik daar binnenkort heen ga ![]() | |
SiennaForrest | vrijdag 7 juni 2013 @ 09:06 |
Oh maar dat is een mooie missie toch! ![]() ![]() ![]() Tevens krijg ik plots zin in een heerlijke fles moezelwijn voor bij de barbeque, dus we gaan zo maar eens naar de Aldi! ![]() | |
Gits | zondag 9 juni 2013 @ 21:31 |
Hoe lang blijft port goed, als het flesje eenmaal open is? | |
SiennaForrest | maandag 10 juni 2013 @ 09:13 |
Dat is een beetje afhankelijk van wat voor port het is, maar de meeste portjes kan je wel enkele weken bewaren als het eenmaal geopend is. In feite kan je het eeuwen bewaren natuurlijk, maar of het dan nog te zuipen is! ![]() ![]() | |
Gits | maandag 10 juni 2013 @ 12:14 |
Het was al voorbij 'enkele weken'. Doorgespoeld ![]() | |
SiennaForrest | maandag 10 juni 2013 @ 13:01 |
Zonduh! Toch geen mooi oud vintage portje he... ![]() | |
Gits | maandag 10 juni 2013 @ 13:53 |
Er dreven ook wel vreemde dingen in moet ik zeggen hoor! | |
SiennaForrest | maandag 10 juni 2013 @ 15:09 |
Ok, dan denk ik dat je een zeer goede keuze hebt gemaakt! ![]() | |
Portfan | maandag 10 juni 2013 @ 15:14 |
Bewaren van de port heeft het meeste mee te maken of deze gefilterd of ongefiterd is. Wanneer een port ongefilterd is (dus residu op de bodem, bijna alle Vintage port maar er zijn meer port soorten), is deze kort houdbaar. Een ongefilterde port dient eigenlijk binnen 2 dagen leeg te zijn. Een gefilterde port in de regel 1 maand, voordat de smaak veranderd, sommige tawny's kunnen wel 6 maanden houdbaar zijn. | |
DA-TS24 | vrijdag 14 februari 2014 @ 14:46 |
Dag lieve mensen! Ik hoop dat iemand of meerderen mij kunnen helpen? Ik ben op zoek naar goede port, zoals het topic ook heet. Ik zoek eigenlijk iets voor m'n ouders die binnenkort 50 jaar samen zijn. Welke port zou ik het beste kunnen kopen? ik lees iets over Vintage maar kom ook colheita tegen. Wat is het verschil? Moet iig iets uit 1964 zijn. Bedankt. hopelijk zijn er nog mensen die deze topic lezen | |
Portfan | vrijdag 14 februari 2014 @ 16:18 |
Een kwalitatief goed vintage port uit 1964 gaat een dure hobby worden. Een Colheita is makkelijker te vinden. Bijvoorbeeld hier: http://www.vinhodoporto.nl/50_jaar_oude_port Verschil tussen de 2 is als volgt. Een vintage Port heeft 2 jaar op hout gelegen en wordt gebottled, waar hij verder rijpt. Een Colheita port, is een tawny achtige port uit 1 enkel oogstjaar, en ligt bijna zijn hele "leven" op hout en wordt kort voordat die in de winkel ligt gebottled. Dit merk je ook wel in de port, wat bruin/oranje van kleur terwijl een vintage vaak wat meer rood/paars van kleur is. Een vintage port heeft meer de smaak van rood fruit, terwijl een Colheita meer smaakt naar vijgen, karamel en gebrande noten. | |
Bramito | zaterdag 15 februari 2014 @ 11:08 |
Rot op met je spam! Goede port is port die jij lekker vindt. Proeven, proeven, proeven! | |
Ferdii | zaterdag 15 februari 2014 @ 11:13 |
Toch wel handig om wat basiskennis te hebben voor je lukraak een fles uit het schap plukt ![]() | |
Bramito | zaterdag 15 februari 2014 @ 19:55 |
Dan nog moet je proeven... | |
Mord_Sith | zondag 16 februari 2014 @ 13:41 |
Nou nou niet zo heftig.. | |
Bramito | zondag 16 februari 2014 @ 18:58 |
Niet goed? | |
sieske | zondag 23 februari 2014 @ 21:02 |
nou nee,eigenlijk niet. Ik zou een proeverijtje van verschillende soorten wel leuk en lekker vinden net zoals je wel eens bij wijnzaken kunt doen, misschien kan dat ook wel en weet ik dat gewoon niet). Je moet natuurlijk wel gewoon proeven maar ik vind het zonde om verschillende flessen te kopen die je dan eigenlijk toch niet zo lekker vindt (en helemaal zonde als je dat merkt na een glaasje) Vind ik dan, is persoonlijk natuurlijk. Want ik drink niet zo vaak dat ik in de winkel het verschil weet tussen 7 soorten port. | |
Bramito | maandag 24 februari 2014 @ 13:04 |
Dus jij wilt de fles kopen die jij lekker vindt zonder te proeven? Tsja en hoe doe je dat? |