quote:Op zondag 16 september 2012 14:19 schreef vosss het volgende:
Ow kut. Ik dacht dat deze in GAM stond!
Een wat oudere Kopke is erg lekker, bij een kaasplankjequote:Op dinsdag 4 juni 2013 20:30 schreef Portfan het volgende:
Ik vind het grappig dat Kopke wordt gezien als goede port in Nederland. Ik ben er zelf geen fan van.
Ik hoorde laatst ook, dat Kopke in de portbranche gezien wordt als supermarkt port of fabrieks-port.
De opbrengsten per hectare liggen bij Kopke veel hoger dan bij de klassieke port huizen. Hierdoor krijg je dus minder geconcentreerde port
quote:Op dinsdag 4 juni 2013 20:35 schreef highender het volgende:
[..]
Een wat oudere Kopke is erg lekker, bij een kaasplankje![]()
En natuurlijk zullen er wel betere zijn, maar dat wil niet zeggen dat Kopke geen goede port levert.
En wat adviseer je eigenlijk voor witte port? Ik neem dit vaak als aperitief in een restaurant maar weet dan eigenlijk niet wat er geschonken wordt.quote:Op woensdag 5 juni 2013 12:22 schreef Portfan het volgende:
Slecht is het inderdaad niet. Qua supermarkt port waarschijnlijk de beste.
Maar voor het zelfde geld heb je een betere Port van bijvoorbeeld Fonseca of Taylors.
Hier een overzichtje van de Parker punten voor het vintage jaar 2011
Maximaal 100 punten
Fonseca Vintage 97-99 punten
Taylor’s Vintage 96-98 punten
Graham’s Vintage 95-97 punten
Niepoort Vintage 94-96 punten
Churchill Vintage 92-94
Kopke Vintage 88-90 punten
[..]
Het ligt er aan waar je van houdt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan witte port ook heel droog (dus niet zoet) zijn wat deze interessant maakt als aperitief. Churchill's heeft een prachtige droge witte port, zie b.v. hier.quote:Op woensdag 5 juni 2013 21:09 schreef highender het volgende:
[..]
En wat adviseer je eigenlijk voor witte port? Ik neem dit vaak als aperitief in een restaurant maar weet dan eigenlijk niet wat er geschonken wordt.
Een accountje aangemaakt om te forummen? Of je portwebshop aan het promoten?!quote:Op dinsdag 4 juni 2013 11:54 schreef Portfan het volgende:
Misschien even een schop omhoog. Heb een accountje aagemaakt, aangezien er nergens een fatsoenlijk port forum is.
Ik ben zelf een grote Port liefhebber. Ik drink graag Tawny Port en met name de wat oudere, kost was extra maar is de moeite waard. Ik heb laatste deze gedronken en dat beviel me erg goed.
Mijn missie is Nederlands het informeren over port.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 00:02 schreef SiennaForrest het volgende:
[..]
Een accountje aangemaakt om te forummen? Of je portwebshop aan het promoten?!
Oh maar dat is een mooie missie toch!quote:Op vrijdag 7 juni 2013 08:41 schreef Portfan het volgende:
[..]
Mijn missie is Nederlands het informeren over port.Je merkt gewoon dat wijn, al redelijk is ingeburgerd en we niet meer genoegen nemen met een fles Moezel van de Aldi. Nu nog bij port.
Verder zal ik zeker gaan forummen, denk ook in de Las Vegas discussie aangezien ik daar binnenkort heen ga.
Dat is een beetje afhankelijk van wat voor port het is, maar de meeste portjes kan je wel enkele weken bewaren als het eenmaal geopend is. In feite kan je het eeuwen bewaren natuurlijk, maar of het dan nog te zuipen is!quote:Op zondag 9 juni 2013 21:31 schreef Gits het volgende:
Hoe lang blijft port goed, als het flesje eenmaal open is?
Het was al voorbij 'enkele weken'.quote:Op maandag 10 juni 2013 09:13 schreef SiennaForrest het volgende:
[..]
Dat is een beetje afhankelijk van wat voor port het is, maar de meeste portjes kan je wel enkele weken bewaren als het eenmaal geopend is. In feite kan je het eeuwen bewaren natuurlijk, maar of het dan nog te zuipen is!Ik bedoel dus dat het zo lang wel goed kan blijven, lol!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |