abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_117350720
quote:
0s.gif Op donderdag 27 september 2012 19:51 schreef opabrutus het volgende:
Hoihoihoi allemaal :) ,

Ik heb al eens eerder een berichtje geplaatst, maar bij deze mijn iets specifiekere vragen.

Mijn situatie:

Ik heb mijn VWO netjes behaald, heb hierna een jaar economie gestudeerd aan de universiteit gent, en doe nu HBO technische bedrijfskunde (2e jaars).

Ik ben altijd erg "internationaal geörienteerd" geweest, om het zo maar even te noemen, en zou dan ook met plezier voor een periode in het buitenland verblijven. Nu zou ik volgend jaar graag een minor (half jaar) doen in het buitenland.

Ik was de afgelopen weken voornamelijk aan het orienteren wáár mijn voorkeur precies naar uit gaat.

Ikzelf (persoonlijk uiteraard ;) ) vind de Verenigde Staten veruit het aantrekkelijkste.
Om hierbij specifieker te zijn denk ik aan Chicago, Michigan.

Waarom?

Ik heb hier (verre) familie wonen wat eventueel van pas kan komen bij e.e.a.
Ook trekt Michigan mij al (jaren) erg aan, maar dat is vooral een onderbuik gevoel (waarvandaan ik de herkomst niet kan verklaren :P )

Een heel verhaal, maar er moet een keer een poging gedaan worden om de knoop door te hakken, nietwaar O-) .

Mijn vragen:

Zijn er mensen met ervaringen in/rond Chicago?

Zijn er mensen met ervaringen van het volgen van een HBO-minor in de VS, en is dit mogelijk op universitair niveau (ik meen van wel?)

Alvast bedankt allemaal :D
Ten eerste, als je naar Chicago in Michigan wilt zul je heel hard moeten zoeken. Misschien dat er één of ander boerendorp in Michigan Chicago heet maar het Chicago wat jij zoekt zul je niet vinden. Dat ligt toch echt in Illinois :P

Ik zelf heb een half jaar stage gelopen in Holland, MI. 2 uur van Chicago vandaan (dat is in Amerika net geen voorstad meer). Hbo-Minor (of wo-minor) volgen in de US gaat prima, zijn zoveel mogelijkheden (welke richting? iets specifieker graag :) ) . Je kunt in Michigan kijken naar Michigan State. Dat ligt afhankelijk van je studierichting in Lansing en Kalamazoo (die laatste ligt op 1 uur van Chicago.
Wil je daarentegen echt in Illinois studeren, dus in Chicago, dan zul je voor het niveau wat jij zoekt naar Illinois state moeten of een hele goede private college moeten zoeken. Let wel, in zo een geval als het laatste ligt je tuition fee wel onnoemelijk hoog.
Heeft je hbo-instelling geen partner universities in die contreien liggen?

Hoop dat dit je in ieder geval een beetje op weg wilt. Overigens kun je beter in Michigan wonen dan in Illinois. State tax is in Illinois ruim 3x zo hoog :P
pi_117351052
quote:
8-) Studie huidig:

• GotenSSJ - Solna (Stockholm) - Zweden
• motorbloempje - Hull, Verenigd Koninkrijk
• Nithosm - San Jose, Costa Rica
• Oliviertje1994 - London, Verenigd Koninkrijk
• Captain_koek - Cardiff, Wales

8-) Stage huidig:

• _Loki - Melbourne, Australië

8-) Weer terug (stage én studie):
• fh101 - keuzevakken Queen's University, Canada
• Larry91- Studie Molde, Noorwegen. Stage Holland, MI. USA

8-) Wannabe's:
• MaxC - Melbourne, Australië (per 1-2-2013)
• truttebelletje - Sydney, Australië (per 1-2-2013)
Meteen ook maar even mezelf bijgevoegd 8-)
pi_117360231
Hee larry, super bedankt, daar kan ik wat mee _O_ !!

Het is Illinois inderdaad, had niet goed gekeken met mijn enthoushiaste kop :D . I.i.g. zou ik graag in de buurt van Michigan zitten, laten we het daar op houden :P ...

Ik doe nu Technische Bedrijfskunde, maar zou graag een minor doen in een iets bredere richting. Dus vooral qua managementkant, en wat mij ook interesseert is de groei van bedrijven.

Heb de site van MSU even globaal bekeken, en ziet er interessant uit.

Nu heb ik nog een vraagje, wat is het Amerikaanse equivalent van HBO-minor?

Ik kom o.a. de volgende zaken tegen op Amerikaanse site's van onderwijsinstellingen:

Undergraduate Degrees
Undergraduate Minors
Undergraduate Specializations
Teaching Minors
Graduate Degrees
Graduate Professional Degrees
Graduate Specializations
Graduate Certificates
Discontinued Programs
Archived Academic Programs

Voor zover ik begrijp ben ik Undergraduate, want ik heb nog geen bachelordiploma behaald. Het zou dus een "Undergraduate minor" betreffen?

Studeerde jij zelf HBO of WO overigens :) ? En hab je ter plaatse familie/contacten i.v.m. je stage?
pi_117363303
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2012 17:48 schreef opabrutus het volgende:
Nu heb ik nog een vraagje, wat is het Amerikaanse equivalent van HBO-minor?
Gewoon een minor. HBO is qua niveau hetzelfde als de gemiddelde college in Amerika. Voor een minor moet je iets van 6-8 credits hebben.
pi_117364840
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2012 17:48 schreef opabrutus het volgende:
Undergraduate Minors
Undergraduate Specializations
Zowel undergraduate specialization als minor is mogelijk. Graduate is alleen voor afgestudeerde natuurlijk en een undergraduate degree, nou ja dat het je zelf ook al door! Specialization lijkt me, afgaande op jouw brede blik, niet wat je wilt. Dus een undergraduate minor is wat jij zoekt :)

Ik heb hbo gedaan, doe nu wo.
Hoe ik uiteindelijk aan mn stageplaats ben gekomen is een lang verhaal. Maar het is wel deels door familiecontacten tot stand gekomen. Familie van mij had contacten in Amerika en die heb ik toen aangeschreven en zo is van het een het ander gekomen.

MSU is overigens wel echt een geniale universiteit. Lansing is overigens best een leuke stad (hoe oud ben je eigenlijk, 21 lijkt me afgaande op je studieverleden?), veel gezellige bars, en je mag er als enige stad in Michigan legaal gokken ;)
En natuurlijk de Spartans _O_

Wat jij dan voor een minor zoekt is dan sowieso Business of Business Administration. Amerikaanse opleidingen staan bekend om hun brede blik op management. Ik heb bijvoorbeeld in Noorwegen een soort van Minor in transport gedaan. Dat valt in Amerika haast niet te vinden. Daar heet een minor al snel business, perfect voor jou lijkt mij

Kies overigens niet al te snel voor Michigan University (Dus de eeuwige concurrent van MSU). Dan kom je in Detroit terecht.... Of net zuidelijk van Detroit. En dat wil je je ergste vijand nog niet aandoen.
En kies nooit, maar dan ook nooit, voor een Amerikaanse community college. Een paar Amerikaanse vrienden van mij zitten erop en ik heb gezien wat zij moeten doen... Dat is 1 HAVO niveau.. :P
pi_117388039
Oke, dat is duidelijk :) .

Ik denk dat ik het beste de komende tijd verschillende universiteiten aan kan schrijven, voor een toelating. Dit is in mijn ogen toch wel de voorwaarde voor ik verder kan gaan kijken naar bijkomende zaken.

Ik vroeg me ook af of er ergens een site is met een (simpel) overzicht van universiteiten in VS, danwel regio Michigan e.o.
pi_117389983
http://www.michigancollegeguide.com/
There you go! Staat ook meteen tuition fee achter en is per regio ingedeeld. Upper peninsula is ook een erg mooi gebied maar is wel tamelijk afgelegen .
De tuition fee is wel slechts ter indicatie aangezien jij waarschijnlijk een fractie daarvan (of alleen standaard collegegeld in Nederland) moet betalen.
pi_117394252
Hallo iedereen,

Ben van plan begin volgend jaar een half jaar op stage. Studeer momenteel bestuurskunde. Zit al wat te zoeken maar hoor nog al wat verschillende verhalen mbt de kosten van verschillende bestemmingen. Zo zou je voor een stage in de VS sowieso al 3000eur kwijt zijn alleen al aan een visum? Kan iemand wat duidelijkheid scheppen over hoe de meesten hun stage bekostigen en welke bestemmingen duur zijn/ welke niet?
Who's the black private dick
That's a sex machine to all the chicks?
  zaterdag 29 september 2012 @ 22:20:26 #59
205891 Nithosm
alles komt goed
pi_117406277
Tijd vliegt! Ik heb mijn blog niet bijgehouden, hier niets laten horen... ben alleen maar op pad geweest 8-) Ik zou nu ook op pad moeten zijn ware het niet dat ik buikgriep had(wekelijks,het eten hier wordt nauwelijks gereinigd).
Het geld vliegt mijn portemonnee uit, de ervaringen zijn onvergetelijk en.. de studie is middelbare school-niveau xD. Ach, je moet wat hè.

Herinnert iemand zich die aardbeving van een paar weken geleden nog? Dat was ik...
  zaterdag 29 september 2012 @ 22:39:18 #60
205891 Nithosm
alles komt goed
pi_117407197
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 september 2012 10:47 schreef balloetje het volgende:

[..]

Vet man, maar wel jammer denk dat het volk zo stug is? Ik vraag me af hoe je daar terecht bent gekomen en voor hoelang je daar dan gaat studeren? Midden-Amerika spreekt mij namelijk ook heel erg aan.
Ik zit hier vanaf 29 augustus en vlieg 15 januari terug. Mijn eigen hogeschool heeft een uitwisselingsverdrag met een universiteit hier. 'n Kwestie van een hokje aankruisen en je bent geplaatst :D Het volk is denk ik stug door meerdere redenen - er zijn hier ontzettend veel 'gringo's' (Amerikanen) die met geld smijten en zo de prijs omhoog jagen. Tevens zijn de meeste omringende landen plek van onheil, corruptie, staatsgrepen, drugsoorlogen e.d. Costa Rica is eigenlijk een ongeschonden landje tussen veel ellende.

Ik zie dat ze daar ook erg trots op zijn, en dat ook voor zichzelf willen houden. Heel veel huizen hebben prikkeldraad, puntige hekken en omheiningen. 't Is gewoon een gesloten volkje - letterlijk.

Verder zal ik na dit verhaal maar eens mijn blog gaan bijwerken.
Pura vida!
pi_117413332
Even mezelf kopiëren

"http://www.kuleuven.be/st(...)en/academiejaar.html
http://www.uhasselt.be/UH(...)elden-2012-2013.html
http://www.erasmushogeschool.be/studiegelden
http://www.ua.ac.be/main.aspx?c=.ENROLL&n=52043
http://www.ugent.be/nl/on(...)udiegeld20122013.htm
http://www.kdg.be/praktis(...)teuning/studiekosten

quote:
Voor buitenlandse studenten die onderdaan zijn van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte (EER) geldt het reguliere inschrijvingsgeld dat je terugvindt op deze pagina. De EER bestaat uit alle landen binnen de Europese Unie, aangevuld met IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.
¤596,30 collegegeld per jaar(niet-beurs en voltijds studie) en het is ook nog eens (a,jaarlijks)centraal geïndexeerd door (b)Vlaamse Ministerie van Onderwijs. :'( 8)7

Belachelijk gewoon,hoe de fuck is dat mogelijk??Volgens veel mensen in NL is België een "bananenrepubliek",hebben een enorme staatsschuld(en 21% BTW) en zijn dom/lelijk(wegen,huizen en zo)!En ik heb ook nog eens een jarenlange hekel aan katholieken! " :') _O-

* Blue_Panther_Ninja wil graag HBO Bachelor ICT doen in Antwerpen

[ Bericht 3% gewijzigd door Blue_Panther_Ninja op 30-09-2012 02:11:41 ]
  zondag 30 september 2012 @ 10:47:31 #62
286575 Roces18
Chef de party
pi_117417035
Dus ik kan voor 600 euro collegegeld per jaar overal in Europa levenslang studeren behalve in Nederland waar je al 1800 euro betaalt en dan nog eens een langstudeerboete erbij krijgt :')
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zondag 30 september 2012 @ 10:51:04 #63
379283 LittleBrownie
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_117417093
Ook in Engeland? :o
[i] When you try your best but you don't succeed. When you get what you want but not what you need. [/i]
pi_117423965
quote:
1s.gif Op zondag 30 september 2012 10:51 schreef LittleBrownie het volgende:
Ook in Engeland? :o
Ik betaal in Wales wel even wat meer voor mijn MSc, maar ik ben dan ook gewoon een student die zich rechtstreeks bij de school heeft ingeschreven. ik zit op 3500 pound schoolgeld...
Aigh aigh Captain!
pi_117424002
quote:
15s.gif Op zondag 30 september 2012 15:05 schreef Captain_koek het volgende:

[..]

Ik betaal in Wales wel even wat meer voor mijn MSc, maar ik ben dan ook gewoon een student die zich rechtstreeks bij de school heeft ingeschreven. ik zit op 3500 pound schoolgeld...
Koopje! :D
3828 hier ;(
Ja doei.
pi_117424056
Ik vond het inderdaad ook een redelijk bedrag. Zeker aangezien het schoolgeld voor niet EU studenten 9000 (!) pound is. Ook heb ik nog een beurs gehad zodat er nog is 1500 pond van af gaat !

In Nederland had ik (minstens) 2 jaar moeten studeren en was ik dus ongeveer het zelfde kwijt geweest.
Aigh aigh Captain!
pi_117424112
Geen beurs hier, al m'n spaargeld gaat er aan op, maar dat is 't waard :) hierna PhD als alles meezit. Donderdag eerste kennismakingsgesprek bij Leeds!
Ja doei.
pi_117424242
Veel succes op je kennismakingsgesprek! jammer van het spaargeld (het geld vliegt er hier ook aan alle kanten uit) maar het is een goede investering in je toekomst!
Aigh aigh Captain!
pi_117426546
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 10:47 schreef Roces18 het volgende:
Dus ik kan voor 600 euro collegegeld per jaar overal in Europa levenslang studeren behalve in Nederland waar je al 1800 euro betaalt en dan nog eens een langstudeerboete erbij krijgt :')
Alleen in Vlaanderen :Y)

Over Frankrijk en collegegeld
quote:
Tuition costs

Since higher education is funded by the state, the fees are very low; the tuition varies from ¤150 to ¤700 depending on the university and the different levels of education. (licence, master, doctorate). One can therefore get a Master's degree (in 5 years) for about ¤750-3,500.
Additionally, students from low-income families can apply for scholarships, paying nominal sums for tuition or textbooks, and can receive a monthly stipend of up to ¤450 per month.

The tuition in public engineering schools is comparable to universities, albeit a little higher (around ¤700). However it can reach ¤7000 a year for private engineering schools, and some business schools, which are all private or partially private, charge up to ¤8900 a year.

Health insurance for students is free until the age of 20, so only the costs of living and books have to be added. After the age of 20 the health insurance for students costs ¤200 a year and cover most of the medical expenses.

Some public schools have other ways of gaining money. Some do not receive sufficient funds from the government for class trips and other extra activities, and so these schools may ask for a small (optional) entrance fee for new students.
De Fransen zijn zelfs goedkoper met een Universitaire Master degreestudie in 5 jaar tijd en zorgverzekering voor studenten(vanaf 20 jaar) is ¤200 per jaar _O-

Niet slecht voor een land met 63.5 miljoen mensen :Y

Beter dan in Nederland zelfs: met mijn 1 jaar zorgverzekering bij Unive Zekur(~¤1160),betaal ik 1 jaar HBO/Uni en zorg in Frankrijk(zelfde als in Belgie + ook nog eens 1 jaar OV) :')

[ Bericht 24% gewijzigd door Blue_Panther_Ninja op 30-09-2012 16:51:48 ]
  zondag 30 september 2012 @ 22:46:35 #70
379283 LittleBrownie
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_117446231
quote:
15s.gif Op zondag 30 september 2012 15:05 schreef Captain_koek het volgende:

[..]

Ik betaal in Wales wel even wat meer voor mijn MSc, maar ik ben dan ook gewoon een student die zich rechtstreeks bij de school heeft ingeschreven. ik zit op 3500 pound schoolgeld...
Is dat per jaar of..? :@
[i] When you try your best but you don't succeed. When you get what you want but not what you need. [/i]
pi_117447570
quote:
7s.gif Op zaterdag 29 september 2012 17:30 schreef Ahmad1nejad het volgende:
Hallo iedereen,

Ben van plan begin volgend jaar een half jaar op stage. Studeer momenteel bestuurskunde. Zit al wat te zoeken maar hoor nog al wat verschillende verhalen mbt de kosten van verschillende bestemmingen. Zo zou je voor een stage in de VS sowieso al 3000eur kwijt zijn alleen al aan een visum? Kan iemand wat duidelijkheid scheppen over hoe de meesten hun stage bekostigen en welke bestemmingen duur zijn/ welke niet?
Waar haal je die bedragen vandaan? Mij heeft het in 2011 net ¤1000 gekost, maar toen was ook alles geregeld. Als je besluit het via de CIEE (sponsor via de Nuffic voor jouw soort studie) dan betaal je ongeveer 900¤ voor je visum. Bij het consulaat van Amerika in Amsterdam mag je ook nog even 98 euro aftikken voor een interview met 2 vragen. Maar nogmaals, dan is echt alles geregeld: van zorgverzekering tot aan juridische hulp (mocht je dat ooit nodig hebben....).
pi_117447633
quote:
7s.gif Op zondag 30 september 2012 22:46 schreef LittleBrownie het volgende:

[..]

Is dat per jaar of..? :@
Ja.
Ja doei.
pi_117448165
quote:
0s.gif Op zondag 30 september 2012 23:05 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Ja.
Klopt maar het is slechts een 1-jarig programma en daardoor goedkoper (of even duur) als in Nl
Aigh aigh Captain!
pi_117448230
Ook de volle 12 maanden trouwens? Of ben je in juli al klaar?
Ja doei.
pi_117448733
In juli heb ik de laatste lessen dan drie maanden de tijd om een thesis te schrijven. Ben (tot nu toe) wel van plan om de thesis in NL te schrijven
Aigh aigh Captain!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')