ik voel jequote:
JA!!!quote:
quote:Op dinsdag 28 augustus 2012 16:41 schreef TBakkert het volgende:
[..]
JA!!!
kom op we maken die echte valse ID en gaan gewoon stemmen G
De afkorting NXD staat voor de namen van de kinderen van de lijsttrekker: Narqeez, Xeng-fe en Djenghiz.quote:Op woensdag 5 september 2012 13:17 schreef Elfletterig het volgende:
In kieskring 9 (Amsterdam) doet de Politieke Partij NXD mee. Tot dusver was dat de grote onbekende. Nergens was een logo, een website of zelfs maar een foto van de lijsttrekker te vinden.
Maar het lijkt erop dat de partij zich nu toch manifesteert:
Op een forum voor Turkse studenten prijkt een oproep:
http://forum.turksestuden(...)d-12-september-2012/
Ook is de partij nu op Facebook actief...
http://www.facebook.com/politieke.partijnxd
Inclusief prachtige foto's van "Het Bestuur" - man en vrouw? En van de nummer 3 en 4 op de lijst: hun beide dochters, zo te zien...
Het ligt misschien aan mij, maar het werkt nogal op m'n lachspieren...
Gezien de foto van beide meiden kan dat haast niet anders. Ik vraag me af of die dame die samen met de lijsttrekker "Het Bestuur" vormt, ook niet gewoon zijn vrouw is. Ik denk namelijk van wel, want ze lijkt mij de moeder van die twee dochters (eentje lijkt precies op haar).quote:Op woensdag 5 september 2012 14:12 schreef freako het volgende:
[..]
De afkorting NXD staat voor de namen van de kinderen van de lijsttrekker: Narqeez, Xeng-fe en Djenghiz.. De nummers 3 en 4 zullen dan inderdaad zijn dochters zijn, want hun voorletters zijn N. en X.
Goede ontwikkeling in elk geval dat het passief kiesrecht zo nadrukkelijk door een allochtone familie wordt benut.quote:Op woensdag 5 september 2012 14:23 schreef Elfletterig het volgende:
Thris thread is worthless without pics:
[ afbeelding ]
Linkerfoto: "Het Bestuur" van Politieke Partij NXD, met rechts de lijsttrekker.
Rechterfoto: De nummer 3 en 4 van de kandidatenlijst van NXD...
Volgens de kandidatenlijst is #5 een meneer, R. Krishnasing.quote:Op woensdag 5 september 2012 14:19 schreef Elfletterig het volgende:
Ik gok zo dat zij de #2 van de lijst is? Dan moeten we alleen nog ontrafelen wie de #5 is. Zal vast wel een schoonzus, tante of nichtje zijn...
Tuurlijk, dat absoluut. Maar wat is het nut en wat denken ze in vredesnaam te bereiken? Ze zijn niet of nauwelijks zichtbaar, een programma is nergens te vinden. Meer dan een handjevol stemmen gaan ze niet halen. Waarom al die moeite?quote:Op woensdag 5 september 2012 14:25 schreef Tchock het volgende:
[..]
Goede ontwikkeling in elk geval dat het passief kiesrecht zo nadrukkelijk door een allochtone familie wordt benut.
Herstel: zwager, oom of neef...quote:Op woensdag 5 september 2012 14:25 schreef freako het volgende:
[..]
Volgens de kandidatenlijst is #5 een meneer, R. Krishnasing.
LOL. Ze hebben zeker alleen Noren op de lijst?quote:Op woensdag 5 september 2012 15:09 schreef raptorix het volgende:
http://www.partijvoordeijsbaan.nl/
Nog niet landelijk, wel in de zaanse raad verkozen (waar D66 toen helemaal niet in zat)
Er is de facto al een kiesdrempel. Volgens mij snap je überhaupt niet wat de term inhoudtquote:Op woensdag 5 september 2012 14:51 schreef rop45 het volgende:
Tijd voor een kiesdrempel. We hebben nu teveel partijen.
Een stem laten horen natuurlijk. Niet stilzwijgend protesten, ook al hebben ze misschien niet de middelen of capaciteiten om campagne te voeren.quote:Op woensdag 5 september 2012 14:27 schreef Elfletterig het volgende:
[..]
Tuurlijk, dat absoluut. Maar wat is het nut en wat denken ze in vredesnaam te bereiken? Ze zijn niet of nauwelijks zichtbaar, een programma is nergens te vinden. Meer dan een handjevol stemmen gaan ze niet halen. Waarom al die moeite?
[..]
Herstel: zwager, oom of neef...
Fijn, maar wat hebben ze precies te melden dan? Is er ergens een programma? Zijn er standpunten die we kunnen behandelen? Ze willen de stabiele politiek terug. Alleen daarom ga je toch geen partij oprichten? Stem gewoon op één van de traditionele, grote partijen en moedig anderen daartoe aan.quote:Op woensdag 5 september 2012 15:27 schreef Tchock het volgende:
[..]
Een stem laten horen natuurlijk. Niet stilzwijgend protesten, ook al hebben ze misschien niet de middelen of capaciteiten om campagne te voeren.
Hoe werkt dat eigenlijk, stel dat ze allebei net geen zetel halen en de restzetels worden verdeeld en ze halen er samen één, naar wie gaat die dan? Naar de grootste van de twee, of moet je daar onderling afspraken over maken van tevoren?quote:Op woensdag 5 september 2012 15:09 schreef raptorix het volgende:
Ik snap trouwens niet waarom de piraten niet een lijstverbinding aangaan met de libertariers.
In principe is er geen kiesdrempel hoor, als er 150 stemmen worden uitgebracht op 150 verschillende partijen zitten die alle 150 in de kamer.quote:Op woensdag 5 september 2012 15:26 schreef Tchock het volgende:
[..]
Er is de facto al een kiesdrempel. Volgens mij snap je überhaupt niet wat de term inhoudt
Dat laatste is onze buitenwettelijke kiesdrempelquote:Op woensdag 5 september 2012 15:34 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Hoe werkt dat eigenlijk, stel dat ze allebei net geen zetel halen en de restzetels worden verdeeld en ze halen er samen één, naar wie gaat die dan? Naar de grootste van de twee, of moet je daar onderling afspraken over maken van tevoren?
Edit: ik zit het even op te zoeken (heb het ooit op school geleerd natuurlijk maar was dit vergeten): je kunt geen restzetels krijgen als je de kiesdeler niet hebt gehaald.![]()
Wat had jij graag gezien in dat scenario?quote:Op woensdag 5 september 2012 15:39 schreef heiden6 het volgende:
[..]
In principe is er geen kiesdrempel hoor, als er 150 stemmen worden uitgebracht op 150 verschillende partijen zitten die alle 150 in de kamer.
Klopt. En dat is de de facto kiesdrempel waar Tchock het over heeft. Deze kiesdrempel bestaat alleen voor de Tweede-Kamerverkiezingen en de verkiezingen voor het Europees Parlement.quote:Op woensdag 5 september 2012 15:34 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Hoe werkt dat eigenlijk, stel dat ze allebei net geen zetel halen en de restzetels worden verdeeld en ze halen er samen één, naar wie gaat die dan? Naar de grootste van de twee, of moet je daar onderling afspraken over maken van tevoren?
Edit: ik zit het even op te zoeken (heb het ooit op school geleerd natuurlijk maar was dit vergeten): je kunt geen restzetels krijgen als je de kiesdeler niet hebt gehaald.![]()
Het is een de facto kiesdrempel van 0,66667%.quote:Op woensdag 5 september 2012 15:59 schreef heiden6 het volgende:
Dat is iets anders dan een kiesdrempel.
Dat is gewoon het minimum aantal stemmen wat je voor een zetel nodig hebt. Een kiesdrempel is juist een aanvullende eis, dat het niet voldoende is om procentueel gezien 1/150 van 150 zetels te halen maar dat je bijvoorbeeld minimaal 5% van de stemmen moet hebben gehaald.quote:Op woensdag 5 september 2012 16:02 schreef freako het volgende:
[..]
Het is een de facto kiesdrempel van 0,66667%.
Dat is ook zo. Maar je kunt wel 2 zetels halen als je geen 1/75e van de stemmen hebt of 50 als je niet eenderde van de stemmen hebt. Dua de drempel voor de eerste zetel is 'zwaarder' dan de rest.quote:Op woensdag 5 september 2012 16:13 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Dat is gewoon het minimum aantal stemmen wat je voor een zetel nodig hebt. Een kiesdrempel is juist een aanvullende eis, dat het niet voldoende is om procentueel gezien 1/150 van 150 zetels te halen maar dat je bijvoorbeeld minimaal 5% van de stemmen moet hebben gehaald.
Wat je hier eigenlijk zegt is dat je niet in het parlement kunt komen als je geen zetel haalt.
Dat komt omdat je nu eenmaal niet altijd het aantal stemmen precies kunt delen door 150, en je dus reststemmen overhoudt die je moet verdelen.quote:Op woensdag 5 september 2012 16:15 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dat is ook zo. Maar je kunt wel 2 zetels halen als je geen 1/75e van de stemmen hebt of 50 als je niet eenderde van de stemmen hebt. Dua de drempel voor de eerste zetel is 'zwaarder' dan de rest.
Nee. Het is wel degelijk een kiesdrempel, zij het een lage drempel. Zonder deze eis, zouden ook partijen die de kiesdeler dicht benaderen nog kans maken op een restzetel. Bij gemeenteraadsverkiezingen geldt deze eis bijvoorbeeld niet, waardoor er daar partijen de raad in komen waarvan de enige zetel een restzetel is.quote:Op woensdag 5 september 2012 16:13 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Dat is gewoon het minimum aantal stemmen wat je voor een zetel nodig hebt. Een kiesdrempel is juist een aanvullende eis, dat het niet voldoende is om procentueel gezien 1/150 van 150 zetels te halen maar dat je bijvoorbeeld minimaal 5% van de stemmen moet hebben gehaald.
Wat je hier eigenlijk zegt is dat je niet in het parlement kunt komen als je geen zetel haalt.
Marco Pastors.quote:Op woensdag 5 september 2012 16:20 schreef freako het volgende:
[..]
Nee. Het is wel degelijk een kiesdrempel, zij het een lage drempel. Zonder deze eis, zouden ook partijen die de kiesdeler dicht benaderen nog kans maken op een restzetel. Bij gemeenteraadsverkiezingen geldt deze eis bijvoorbeeld niet, waardoor er daar partijen de raad in komen waarvan de enige zetel een restzetel is.
In 2006 deed de partij EenNL mee aan de Kamerverkiezingen. Deze kwam zo'n 2500 stemmen tekort voor een zetel. Had de eis mbt restzetels niet gegolden, dan had deze partij wel een zetel behaald, namelijk een restzetel. Hetzelfde geldt voor de Partij voor de Dieren bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2009.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |