Verbrandingsmotor, gaat niet werken omdat daar veel te weinig zuurstof is.quote:
Aangepaste versie, blok plutonium achterinquote:Op maandag 27 augustus 2012 23:39 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Verbrandingsmotor, gaat niet werken omdat daar veel te weinig zuurstof is.
quote:Op maandag 27 augustus 2012 23:39 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Verbrandingsmotor, gaat niet werken omdat daar veel te weinig zuurstof is.
quote:Op maandag 27 augustus 2012 23:41 schreef -CRASH- het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Als je vast komt te zitten kun je nog altijd duwen
Vulkanisme... Asteroide inslagen....Erosiequote:Op maandag 27 augustus 2012 23:55 schreef __Saviour__ het volgende:
Waar komen die bergen op Mars eigenlijk vandaan zonder platentektoniek?
Geen ideequote:Op dinsdag 28 augustus 2012 09:01 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Hoe blijft men toch steeds met die onzin komen dat Curiosity luidsprekers zou hebben?
Of dat men de kostbare en beperkte dataoverdracht zou gebruiken om compleet nutteloos mp3's naar Curiosity te sturen. Of Curiosity's beperkte opslag voor zulke crap te gebruiken enz.quote:Op dinsdag 28 augustus 2012 09:01 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Hoe blijft men toch steeds met die onzin komen dat Curiosity luidsprekers zou hebben?
Wat was dan het doel van die stemopname van de NASA topman die is terug gestuurd door Curiousity ?quote:Op dinsdag 28 augustus 2012 15:30 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
Of dat men de kostbare en beperkte dataoverdracht zou gebruiken om compleet nutteloos mp3's naar Curiosity te sturen. Of Curiosity's beperkte opslag voor zulke crap te gebruiken enz.
Damn, dat is echt een behoorlijke zoom!quote:
Het heeft geen doel maar geeft weer hoever we zijn gevorderd. Volgens mij was het een livestream vanaf Curiosity.quote:Op woensdag 29 augustus 2012 09:00 schreef KroodjeBip het volgende:
[..]
Wat was dan het doel van die stemopname van de NASA topman die is terug gestuurd door Curiousity ?
quote:Waarom de Marsrover Curiosity maar lullige 2mp camera’s heeft
De 2 megapixelsensoren van de camera's van Marsrover Curiosity kunnen niet tippen aan die van onze smartphones. Waarom is dat eigenlijk?
Maandagochtend landde Marsrover Curiosity op Mars. De eerste beelden van de Marsover bereikten ons al snel. Maar het zijn slechts 2 megapixelbeelden, dat verwacht je niet van een state-of-the-art ruimtevoertuig dat maar liefst 2,5 miljard dollar heeft gekost. Een beetje smartphone heeft immers al minimaal een 5 megapixelcamera.
Daar is echter een goede reden voor. Fotografie site DP Review sprak met Mike Ravine, de projectmanager verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de camerasystemen van de Marsrover. Een uiterst complex systeem als een Marsrover ontwikkel je volgens Ravine niet in een paar jaar. De voorstellen voor het camera-ontwerp stammen uit 2004. Eenmaal voorgesteld mag je je ontwerpen niet zomaar aanpassen.
In 2004 was een 2 megapixelsensor met 8 gb aan flashgeheugen een realistische keuze voor de NASA, hoewel de 4 megapixelconsumentencamera in die tijd al zijn intrede deed. De voornaamste reden om voor een kleinere sensor te kiezen, was de hoeveelheid data die Curiosity per dag kan versturen. Voor het versturen van data maakt de Curiosity gebruik van een UHF zender die per dag maximaal 250 mb aan data kan versturen naar de aarde. Meer kan niet omdat er zeer veel energie benodigd is om zulke gegevens naar een gespecificeerde locatie op de aarde te sturen wanneer de planeten goed gepositioneerd waren. De camera’s moeten de datastroom delen met een hele riedel instrumenten.
Volgens Ravine speelde ook mee dat de gekozen sensor geschikt moest zijn voor alle vier de camera’s aan boord van de Curiosity, die ieder een eigen doel hebben. Hoewel deze vier camera’s optisch verschillen, was het voor de NASA aanzienlijk goedkoper om ze op één camerasensorplatform te baseren. Ze hoefden dan slechts een tests voor dat ene platform uit te voeren in plaats van vier verschillende testen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. MARDI, de camera die de twee minuten durende landing moest filmen, vereiste een hoge framerate. De Kodak KAI-2020 chip was destijds de kleinste Kodak-chip die voldeed aan de eisen. De 4 megapixelchips waren half zo snel.
Volgens Ravine is het lage aantal pixels geen probleem omdat de mastcamera’s meerdere opnames aan elkaar zullen stitchen. Het verschil met een foto van een enkele hogere megapixelsensor zou niet veel voordelen opleveren.
Ravine had wel gehoopt dat de Curiosity uitgerust zou worden met zoomlenzen die de NASA had ontwikkeld. Twee van die lenzen tezamen hadden 3d-beelden kunnen opleveren. Maar omdat de mechanieken van de zoomlenzen ‘natte’ smering nodig hadden in vorm van olie of vet zouden de lenzen verwarmd moeten worden in de extreem koude temperaturen die op Mars heersen. Daarvoor werd er een gesloten systeem van verwarming getest. Dit bleek echter teveel energie vergen van de Curiosity en het zoomlens project werd geschrapt.
Publiciteitsstunt imo. Misschien zijn ze wel op het idee gebracht door die berichten over muzieknummers telkens. Als je nu op "first human voice" googled... tadaa!quote:Op woensdag 29 augustus 2012 09:00 schreef KroodjeBip het volgende:
[..]
Wat was dan het doel van die stemopname van de NASA topman die is terug gestuurd door Curiousity ?
http://www.astroblogs.nl/(...)-allemaal-aan-boord/quote:Op woensdag 29 augustus 2012 20:40 schreef TheDutchguy het volgende:
[..]
Paar posts boven me staat dat er een 4 megapixel camera opzit. Is deze foto daarmee gemaakt ?
2MP.quote:Op woensdag 29 augustus 2012 20:40 schreef TheDutchguy het volgende:
[..]
Paar posts boven me staat dat er een 4 megapixel camera opzit. Is deze foto daarmee gemaakt ?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |