"It's surprising that the data are even better than we ever had during tests on Earth, in signal-to-noise ratio," said ChemCam Deputy Project Scientist Sylvestre Maurice of the Institut de Recherche en Astrophysique et Planetologie (IRAP) in Toulouse, France. "It's so rich, we can expect great science from investigating what might be thousands of targets with ChemCam in the next two years."quote:Op zondag 19 augustus 2012 22:52 schreef xzaz het volgende:
http://www.jpl.nasa.gov/news/news.cfm?release=2012-248
Oplossing staat in de comments...quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:33 schreef Blueenvy het volgende:
Zal wel een fout zijn ofso maar wel een beetje raar
quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:33 schreef Blueenvy het volgende:
Zal wel een fout zijn ofso maar wel een beetje raar
Is geen fout. De Curiosity rijd gewoon rond in de Arizona woestijn.quote:Op maandag 20 augustus 2012 22:33 schreef Blueenvy het volgende:
Zal wel een fout zijn ofso maar wel een beetje raar
Ben je blind ofsow?quote:Op maandag 20 augustus 2012 23:03 schreef Asphias het volgende:
shit, we hebben net een paar miljoen aan fondsen verduisterd, een marslanding gefaked, maar nu worden we betrapt doordat we per ongeluk de echte locatie aan de fotos toegevoegd hebben...![]()
right...
360cities.net heeft de panoramafoto van Curi ergens in New Mexico geplakt omdat ze alleen een wereldkaart, de aarde dus, hebben en ene Amerikaan is daardoor helemaal in de war..quote:
http://history.nasa.gov/wakeup%20calls.pdfquote:MARS SPIRIT AND OPPORTUNITY
The function of the Wake-Up Music is as it would suggest, to 'wake-up' the mission team and get them focused on the days activities. As we will see the selection is often a little bit tongue-in-cheek. The music was originally played for the team around the time that the "sweep" was transmitted to the Rover shortly after it woke up. This sweeps the transmit frequency so the Rover's receiver can lock onto it. This occurs at around 8.45AM local time (at the landing site). However this meant the song was being played before many of the team members came-in, so the time was subsequently shifted to 10AM local time. By this time most of the crew are on station and ready to begin the Sol's activities. Sol is the term for a Martian 'Day'. One Martian Sol is 39.5 minutes longer than one Earth Day.
Volgens mij was het de lander van de Cassini missie (weet het niet helemaal zeker meer) die op het oppervlak nog heel hard een nummer afspeelde voordat hij verging in de extreme omstandighedenquote:Op dinsdag 21 augustus 2012 09:06 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Ik neem aan dat die nummers gedraaid worden in de controlekamer aan het begin van een sol? Ik kan het nergens vinden maar het lijkt me sterk dat ze die nummers naar Mars sturen, en een speaker zal ie sowieso niet hebben.
Jammer, hoe het gevormd is, is eigenlijk geen leuke vraag. Stop het geld en de manuren liever in het ontwikkelen van een basis.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 09:23 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
NASA gaat nog een ruimtetuig naar Mars sturen
Hij meent dat de landing gefaked is omdat ie een 360 foto van Curi's omgevingquote:
Deden ze ook altijd bij de Shuttlecrew... "wakeup call".quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 09:06 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Ik neem aan dat die nummers gedraaid worden in de controlekamer aan het begin van een sol? Ik kan het nergens vinden maar het lijkt me sterk dat ze die nummers naar Mars sturen, en een speaker zal ie sowieso niet hebben.
Om heel eerlijk te zijn, denk dat ik dat een marsbasis nog ontzettend lang gaat duren. Het zou me zelfs niks verbazen als de meeste van ons het helemaal niet meer gaan meemaken... Ja je hebt MarsOne, maar die zijn ontiegelijk optimistisch.... Een basis op de maan is zelfs al erg ver. De vraag is ook of het uberhaupt nuttig is om mensen naar mars te brengen, tegen die tijd zou je misschien ook robots met AI kunnen sturen...quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 14:58 schreef xzaz het volgende:
[..]
Jammer, hoe het gevormd is, is eigenlijk geen leuke vraag. Stop het geld en de manuren liever in het ontwikkelen van een basis.
Als we geen complete nieuwe manier van aandrijven vinden blijft het nog wel even toekomstmuziek idd. Sample retrieval, het terugsturen van een schepje Mars zand is al zo kostbaar dat ze het steeds uitstellen. En dat weegt amper iets, hoeft geen zuurstof, voedsel, verwarming etc. Mensen heen en terug sturen is op het randje van wat we kunnen maar zou zo gigantisch kostbaar worden, dat gaat voorlopig niet gebeuren. Nog een stap verder naar een marsbasis kun je imo helemaal vergeten. We vliegen nog eerder met een jetpack op de rug naar ons werkquote:Op dinsdag 21 augustus 2012 17:23 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
[..]
Om heel eerlijk te zijn, denk dat ik dat een marsbasis nog ontzettend lang gaat duren. Het zou me zelfs niks verbazen als de meeste van ons het helemaal niet meer gaan meemaken... Ja je hebt MarsOne, maar die zijn ontiegelijk optimistisch.... Een basis op de maan is zelfs al erg ver. De vraag is ook of het uberhaupt nuttig is om mensen naar mars te brengen, tegen die tijd zou je misschien ook robots met AI kunnen sturen...
quote:Wiggle in the Gravel
This set of images shows the movement of the rear right wheel of NASA's Curiosity as rover drivers turned the wheels in place at the landing site on Mars. Engineers wiggled the wheels as a test of the rover's steering and anticipate embarking on Curiosity's first drive in the next couple of days. This image was taken by one of Curiosity's Navigation cameras on Aug. 21.
Ik denk dat een marsbasis na een maanbasis prima te doen is. Het hele programma wat NASA uitvoert is als doel om een mens op Mars te zetten. Hoe dit kan en ik welke vorm boeit mij niet zo. NASA zal het meer doen om de wetenschap, MarsOne zal het meer doen om de amusumentwaarde. Dat het technisch mogelijk is is een zekerheid. Wanneer we een mens op mars hebben gezet kunnen we ook testen uitvoeren; daar hebben we geen dure robots meer voor nodig. Je laat gewoon een container met apparatuur met de skycrane naar beneden gaan en je bent klaar.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 17:23 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
[..]
Om heel eerlijk te zijn, denk dat ik dat een marsbasis nog ontzettend lang gaat duren. Het zou me zelfs niks verbazen als de meeste van ons het helemaal niet meer gaan meemaken... Ja je hebt MarsOne, maar die zijn ontiegelijk optimistisch.... Een basis op de maan is zelfs al erg ver. De vraag is ook of het uberhaupt nuttig is om mensen naar mars te brengen, tegen die tijd zou je misschien ook robots met AI kunnen sturen...
Zoals je zegt... een marsbasis na een maanbasisquote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:47 schreef xzaz het volgende:
[..]
Ik denk dat een marsbasis na een maanbasis prima te doen is. Het hele programma wat NASA uitvoert is als doel om een mens op Mars te zetten. Hoe dit kan en ik welke vorm boeit mij niet zo. NASA zal het meer doen om de wetenschap, MarsOne zal het meer doen om de amusumentwaarde. Dat het technisch mogelijk is is een zekerheid. Wanneer we een mens op mars hebben gezet kunnen we ook testen uitvoeren; daar hebben we geen dure robots meer voor nodig. Je laat gewoon een container met apparatuur met de skycrane naar beneden gaan en je bent klaar.
Gemakkelijk gezegd.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 20:47 schreef xzaz het volgende:
[..]
Dat het technisch mogelijk is is een zekerheid.
Ruimtevaart is niet makkelijk, hoeveel raketten heeft NASA niet opgeblazen voordat ze een stabiele raket hadden die mensen op een redelijke veilige manier de ruimte in konden blazen. Heen en terug van Mars naar de maan / Aarde werkt ook niet; dat zit er gewoon niet in. Ben je op Mars kom je niet meer terug; er zou dus stap voor stap een systeem in elkaar gezet moeten worden modulair om leven in stand te houden zoals wij die kunnen. Desnoods sturen we er eerst een aap / robot naar toe die sleutelt aan de buitenkant maar beginnen we daar nu niet alvast aan te denken wanneer zullen ze er dan ooit aan beginnen te denken.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 21:53 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
Gemakkelijk gezegd.Kernfusie is technisch ook mogelijk maar er staan voorlopig nog geen fusiereactors. Een bemande marsmissie, laat staan een marsbasis, zou alle vernuft vragen die we hebben en dan nog. Alleen al een bemande missie, gewoon even heen en terug, zou zo'n gigantisch ruimteschip vereisen dat het amper voor te stellen is. Het zou in een baan om de aarde in elkaar gezet moeten worden, beetje bij beetje omhoog brengen enz. Het Apollo project en het ISS vallen erbij in het niet.
Als we nou een andere manier om massa in de ruimte te brengen zouden hebben, dat zou al heel wat schelen. Dat je bij wijze spreken van een loden bunker de ruimte in kan sturen. Dat zou mogelijkheden scheppen. Met de veredelde V2 raketten waar we het nog steeds mee moeten doen, nah, het blijft prutsen in de marge (op zonnestelsel schaal).
Ooit zij iemand; het beste voor de ruimtevaart is als er een komeet ons eens goed te grazen neemt. Daar zit een kern van waarheid in; het 'nut' is altijd ver te zoeken omdat men maar ~84 jaar leeft. Geld is echt niet het probleem; prioriteiten van uitgeven is het probleem. De wil is wel een probleem en politiek is al helemaal een probleem. Politiek van tegenwoordig, opgegroeid zelfs in de Apollotijdperk heeft er totaal geen intresse meer in.quote:Op dinsdag 21 augustus 2012 21:17 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Ik denk ook niet dat het onmogelijk is, ik denk alleen dat het nog vrij lang duurt. De techniek is er wel, alhoewel een deel van de benodigde techniek nog alleen op papier staat volgens mij, want is het ze bijvoorbeeld nou al eens gelukt om in een klein afgesloten systeem een leefomgeving voor mensen te maken, met zuurstof en eten? Volgens mij niet. Het ISS kan ook niet zonder de voorraden van de aarde....
Maar er is meer nodig dan alleen de techniek natuurlijk. Geld, de wil, politiek, etc... tellen ook allemaal mee...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |