Ik snap je punt. Zal nu en dan wat kazen posten die ik heb geprobeerd. Dat geeft het topic net wat beters.quote:Op maandag 21 januari 2013 11:13 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Of je plaatst zo'n stukje over een kaas om een bepaalde reden. Bijvoorbeeld omdat je er nieuwsgierig naar bent, omdat die net in het seizoen zit, omdat je hem gehad hebt, omdat je hem hebt zien liggen.
Het idee van een encyclopedisch kaastopic dan wel site, dan wel wiki spreekt me ook wel aan, en daar zou ik graag aan meewerken, maar dan ligt een volledig systematische aanpak meer voor de hand, dan wordt het een soort naslagwerk. Ik durf wel te stellen dat mijn interesse en kennis van kaas enigzins bovengemiddeld is, maar na 10 van die stukjes denk ik bij no 11 'wat moet ik hiermee?' Het vertelt mij vooral dat er heel veel verschillende kazen zijn, en dat wist ik al.
Dus vandaar mijn opmerking, maar ik zie ook dat niet iedereen dat gevoel deelt.
Gaan we zeker doen, alleen de laatste pagina's het liefst met wat persoonlijke ervaringen van mensen.quote:Op maandag 21 januari 2013 10:56 schreef Scootmobiel het volgende:
[..]
Ik vind het juist goed, zo'n opsomming. Zo leer je weer 'onbekende' soorten kennen.
Dus wat mij betreft, gewoon zo doorgaan, Jellereppe.![]()
En van het aanvullen met persoonlijke ervaringen wordt dit topic alleen nóg maar beter, dus die zou ik ook graag willen lezen.
quote:Op maandag 21 januari 2013 21:45 schreef Jellereppe het volgende:
[..]
Ik snap je punt. Zal nu en dan wat kazen posten die ik heb geprobeerd. Dat geeft het topic net wat beters.
Omdat schijnbaar niet veel kaaskoppen schrijverig zijn, of zolderfok!nerd...quote:
quote:Alleen vaak is het aanbod aan kaaswinkels vrij laag in de meeste steden tegenwoordig (tenzij er een goede tip is voor ergens in Eindhoven)
quote:Op donderdag 1 mei 2014 14:51 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Omdat schijnbaar niet veel kaaskoppen schrijverig zijn, of zolderfok!nerd...
[..]
Ja, ik heb een vaak een Langres coupe, een stuk van zo'n grote platte. Even laten uitwaaien in de vensterbank en dan met een theelepeltje opeten.quote:Op vrijdag 2 mei 2014 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goede langres kan ik ook erg waarderen
[ afbeelding ]
En dan tergend langzaam zodat je alles proeft...quote:Op zaterdag 3 mei 2014 15:13 schreef Weltschmerz het volgende:
Ja, ik heb een vaak een Langres coupe, een stuk van zo'n grote platte. Even laten uitwaaien in de vensterbank en dan met een theelepeltje opeten.
Die vind ik ook heerlijk jaquote:Op vrijdag 2 mei 2014 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goede langres kan ik ook erg waarderen
[ afbeelding ]
Ziet eruit als een stel ontstoken hersenen. Smaakt ongetwijfeld anders. Nog niet tegengekomen, anders had ik deze uit pure belangstelling al eens geproeft.quote:Op vrijdag 2 mei 2014 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goede langres kan ik ook erg waarderen
[ afbeelding ]
Dat is net zoals bij de bieren bij pils blijven of bij wijn niet verder gaan dan chardonnay.quote:Op maandag 12 mei 2014 15:06 schreef AMAR420 het volgende:
jong belegen goudse kaas wint het altijd gewoon..f**k the rest
Ik ben het in zoverre wel met hem eens dat belegen of jong belegen Stolwijker (boerengoudse) die in jumbovorm gerijpt is (door de dikkere kaas rijpt hij smeuiiger voor zijn leeftijd), zich kan meten met allerhande exotica.quote:Op maandag 12 mei 2014 16:29 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dat is net zoals bij de bieren bij pils blijven of bij wijn niet verder gaan dan chardonnay.
Ieder z'n smaak natuurlijk, maar er is zo onnoemelijk veel meer dan alleen pils, goudse of chardonnay.
Juist leuk om dan op avontuur te gaan.
nah, blijf terugkomen op goudse jong belegen, zelfs bij een exclusief wijntje..quote:Op maandag 12 mei 2014 16:29 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dat is net zoals bij de bieren bij pils blijven of bij wijn niet verder gaan dan chardonnay.
Ieder z'n smaak natuurlijk, maar er is zo onnoemelijk veel meer dan alleen pils, goudse of chardonnay.
Juist leuk om dan op avontuur te gaan.
Persoonlijke mening toch?quote:Op maandag 12 mei 2014 20:05 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
nah, blijf terugkomen op goudse jong belegen, zelfs bij een exclusief wijntje..
ik vind de rest maar stinken, noem eens een vergelijkbare kaas svp
Moet eerlijk bekennen dat ik die nog nooit bewust gegeten heb.quote:Op maandag 12 mei 2014 17:19 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik ben het in zoverre wel met hem eens dat belegen of jong belegen Stolwijker (boerengoudse) die in jumbovorm gerijpt is (door de dikkere kaas rijpt hij smeuiiger voor zijn leeftijd), zich kan meten met allerhande exotica.
Enmentahler, chedder?quote:Op maandag 12 mei 2014 20:05 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
nah, blijf terugkomen op goudse jong belegen, zelfs bij een exclusief wijntje..
ik vind de rest maar stinken, noem eens een vergelijkbare kaas svp
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |