abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_115507619
Franse kaas

Camembert



Coulommiers (vergelijkbaar met camembert)



Spaanse kazen

Manchego



Romero





Tetilla



Italiaanse kazen

Mozarella



Parmesan





Padano



Formaggio al Tartufo

Italiaanse caciotta kaas met zwarte truffels



Griekse kazen

Feta



Kasseri



Graviera



Belgische kaas

Brugse Blomme



Brusselse Kaas



Hervekaas



Orvalkaas



Oud Brugge



Passendale kaas



Paterskaas



Pateau de Herve kaas



Postelkaas



Wijnendale



Rubenskaas



Maredsouse



Cyprus

Halloumi



Duitse kazen

Munsterkaas



Tilsiter



Denemarken

Castello Blue



Danbo cheese



Danish Blue



Esrom



[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 13-08-2012 13:50:26 ]
  maandag 13 augustus 2012 @ 12:33:03 #2
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_115507646
Goed topic.

Voor in de OP: Stilton.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_115507730
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 12:33 schreef Id_do_her het volgende:
Goed topic.

Voor in de OP: Stilton.
Dank je. Ga dit topic nog aanvullen met vele kaassoorten.
pi_115507756
:9
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_115507928
:9~
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_115507952
:~ :~
Op maandag 8 oktober 2012 22:34 schreef LompeHork het volgende:
:W trusten baas!
Op dinsdag 13 augustus 2013 21:29 schreef smegmanus het volgende:
Kudo's voor deze TS +1 positieve note.
pi_115508005
Nederlandse kazen

Gouda kaas



Commissiekaas





Friese nagelkaas



Leidse boerenkaas



Maasdammer



Maaslander



Vermeer kaas (beste kaas ter wereld volgens World Championships Cheese Contest 2012)



2012 World Championships Cheese Contest

pi_115508054
Evenals fromage de chèvre (Franse geitenkaas)

en crottin de chèvre :)


En natuurlijk Taleggio Romano, mijn favoriete Italiaanse zweetvoetenkaas :9

pi_115508565
Groot Brittannië

Cheddar



Cheshire



Double Gloucester



Lancashire



Shropshire Blue





Staffordshire cheese





Stilton



Wensleydale



Broodje Wensleydale met wortelchutney

  maandag 13 augustus 2012 @ 13:10:12 #10
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115508876
Indiaase kaas

Paneer kaas



Poolse kazen

Podlaski



Twaróg

  maandag 13 augustus 2012 @ 13:23:56 #11
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115509295
Zwitserse kazen

Emmental



Appenzeller





Emmentaler



Raclette (kaasfondue)









Sbrinz





Tête de Moine





Vacherin Fribourgeois (fonduekaas)





[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 13-08-2012 13:50:54 ]
  maandag 13 augustus 2012 @ 13:49:05 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115510106
Emmentaler is Zwitsers by the way
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 13 augustus 2012 @ 13:59:55 #13
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115510449
Portugese kazen

Queijo da Serra da Estrela (halfzachte, boterachtige kaas met een sterke smaak.)





Queijo de Cabra Transmontano (harde, witte geitenkaas.)



Queijo Amarelo da Beira Baixa (harde, donkergele kaas van schapenmelk of een mix van schapenmelk en geitenmelk.)





Queijo Picante da Beira Baixa (pikante stevige, maar zachte kaas, gemaakt van schapenmelk of een mix van schapen- en geitenmelk :') .)



Requeijão da Beira Baixa (vaak gegeten als toetje, met honing, kaneel of suiker.)





Queijo de Nisa (halfzachte kaas, gemaakt van schapenmelk. Licht zure smaak en daarom geschikt voor als hapje bij de wijn.)





Queijo Mestiço de Tolosa (een van de oudste kazen van Portugal, gemaakt van schapen- en geitenmelk, zeer sterke licht-pikante smaak.)





Queijo de Serpa (boterachtige, halfzachte kaas. Deze kaas wordt geproduceerd door de kaas te filteren met wollen doeken.)



Queijo de São Jorge (harde, donkergele kaas gemaakt van koeienmelk, met een sterke geur en smaak.)





Queijo do Pico (zachte kaas van koeienmelk, wordt vooral gegeten als dessertkaas of aperitief.)



  maandag 13 augustus 2012 @ 14:00:07 #14
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115510458
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Emmentaler is Zwitsers by the way
Aangepast. Dank je.
pi_115510519
kaas :9~

alhoewel niet alle kazen me kunnen bekoren, van die verschrikkelijke stinkkazen met een echt stevige, uitgesproken stal-smaak vind ik echt te heftig bijv.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 14:03:59 #16
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115510582
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 14:02 schreef Mirjam het volgende:
kaas :9~

alhoewel niet alle kazen me kunnen bekoren, van die verschrikkelijke stinkkazen met een echt stevige, uitgesproken stal-smaak vind ik echt te heftig bijv.
Ben er sinds pas kort achter hoeveel kazen er op de wereld zijn. Duizenden. :{
pi_115510614
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 14:03 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ben er sinds pas kort achter hoeveel kazen er op de wereld zijn. Duizenden. :{
zomg in alle vormen en maten.
echt, ik ben gék op kaas.
overal neem ik wel kaas mee, liefst uit het buitenland ook indien mogelijk om uit te proberen.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 14:06:53 #18
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115510692
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 14:04 schreef Mirjam het volgende:

[..]

zomg in alle vormen en maten.
echt, ik ben gék op kaas.
overal neem ik wel kaas mee, liefst uit het buitenland ook indien mogelijk om uit te proberen.
Ik heb nog niet vele soorten op, maar daar gaat de komende tijd verandering in komen. :Y Ik wil beetje bij beetje elke week gaan mixen bij de boodschappen. Volgend jaar zal ik ook in het buitenland mijn ogen de kost geven. 8-)
pi_115510735
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 14:06 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ik heb nog niet vele soorten op, maar daar gaat de komende tijd verandering in komen. :Y Ik wil beetje bij beetje elke week gaan mixen bij de boodschappen. Volgend jaar zal ik ook in het buitenland mijn ogen de kost geven. 8-)
vooral op de markt en bij de echte speciaalzaken is het leuk kaas halen.
en neem er eens kletzenbrot bij, voor op het plankje :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 13 augustus 2012 @ 14:09:32 #20
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115510799
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2012 14:07 schreef Mirjam het volgende:

[..]

vooral op de markt en bij de echte speciaalzaken is het leuk kaas halen.
en neem er eens kletzenbrot bij, voor op het plankje :9
Ja, er staat hier wekelijks op dinsdag een kaasboer op de markt en bij de supermarkten. Zal eens vragen naar een lekkere kaas. Het liefst natuurlijk voor op de brood.
pi_115512300
Kaas _O_
Die connectie van Wensleydale en Wallace & gromit wist ik niet, tof! _O_

Alsmede: Roquefort Papillon _O_ O+
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_115513036
Honger gekregen.
pi_115513279
Echte goeie feta mag natuurlijk niet ontbreken in dit geweldige lijstje!
Kaas :) :)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 13 augustus 2012 @ 15:14:34 #24
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_115513421
Franse kazen

Abondance kaas (fijne smaak met hazelnoten en licht bitter)



Beaufort (diepe, volle smaak, geur van noten en toffee. De smaak is nootachtig. Deze kaas kun je vies vinden of heel lekker.)





Bleu d'Auvergne (blauwschimmelkaas, smaak is zilt-kruidig en blijft even hangen :') .)





Blue des Causses (de kaas dient 6 maanden te rijpen in grotten, smaakt het beste bij witte wijn, bijvoorbeeld met een biscuitje.)





Blue de Gex (kaas heeft geen sterke geur, maar een smaak met een vleugje noten erin.)



Bleu du Vercors-Sassenage (Kaas die zacht van smaak is voor een blauwe kaas.)





Brie de Meaux (behoort tot de briekazen, net zoals cacembert en Coulommiers.)



Broccio (wordt verwerkt in vele gerechten, bijvoorbeeld: fritelle (beignets), omeletten (met munt), canelloni, imbrucciata (een soort gebakje) en fiadone (een soort flan van ei, brocciu, suiker en citroenrasp (met eventueel een scheut acquavita). Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Broccio.



Cantal (de kaas wordt gebruikt in het lokale aardappelengerecht truffade.)



Truffade





Chabichou du Poitou (kaas heeft een geitensmaak, zurig en stevige smaak)





Chaorce (zurige kaas)





Comté (Franse kaas met een gewicht van 40 tot 80 kg. Vergt tot 500 liter melk om een kaas te maken.)





Crottin de Chavignol (verschilt van smaak, aan de hand van rijping :7 .)





Epoisses (smaak van de kaas varieert volgens de rijpingsgraad. Hoe langer de kaas wordt gerijpt, hoe roder de kaas wordt.)



Laguiole





Langres (de ingezakte bovenkant, wordt gevuld met Marc de Bourgogne, even er in laten trekken, voordat deze gegeten wordt :') .)



[ Bericht 0% gewijzigd door Jellereppe op 13-08-2012 15:22:56 ]
pi_115513513
port salut vind ik erg lekker.
ook hele oude kazen waar je van die zout kristallen in proeft.

laatst zag ik ook een kaas voorbij komen die ze helemaal weg laten rotten en dan pas eten.
was volgens mij op fok ook?
dat zag er echt ranzig uit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')