Franse kazenAbondance kaas (fijne smaak met hazelnoten en licht bitter)
![Abondance%20AOC.jpg]()
Beaufort (diepe, volle smaak, geur van noten en toffee. De smaak is nootachtig. Deze kaas kun je vies vinden of heel lekker.)
![beaufort+kaas+fromage.JPG]()
![beaufort-d-alpage-3488_640.jpg]()
Bleu d'Auvergne (blauwschimmelkaas, smaak is zilt-kruidig en blijft even hangen

.)
![bleu-2.jpg]()
![bleudauvergne.jpg]()
Blue des Causses (de kaas dient 6 maanden te rijpen in grotten, smaakt het beste bij witte wijn, bijvoorbeeld met een biscuitje.)
![10_Bleu_des_Causses.JPG]()
![Bleu_de_causses_-_Sierpinski_pour_Xavier.fr.jpg]()
Blue de Gex (kaas heeft geen sterke geur, maar een smaak met een vleugje noten erin.)
![ble_de_geks_(Blue_de_Gex)-10682.jpg]()
Bleu du Vercors-Sassenage (Kaas die zacht van smaak is voor een blauwe kaas.)
![bleu-du-vercors-sassenage-31.jpg]()
![grand-bleu-a-corren%C3%A7on-img251_2.jpg]()
Brie de Meaux (behoort tot de briekazen, net zoals cacembert en Coulommiers.)
![Brie%20de%20Meaux1.jpg]()
Broccio (wordt verwerkt in vele gerechten, bijvoorbeeld: fritelle (beignets), omeletten (met munt), canelloni, imbrucciata (een soort gebakje) en fiadone (een soort flan van ei, brocciu, suiker en citroenrasp (met eventueel een scheut acquavita). Bron:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Broccio.
![Broccio%20AOC.jpg]()
Cantal (de kaas wordt gebruikt in het lokale aardappelengerecht truffade.)
![cantal.jpg]()
Truffade
![truffade.jpg]()
![truffade.jpeg]()
Chabichou du Poitou (kaas heeft een geitensmaak, zurig en stevige smaak)
![chabichou.jpg]()
![chabichou-du-poitou2.jpg?1285185301]()
Chaorce (zurige kaas)
![bg_chaource.jpg]()
![chaource-3.jpg]()
Comté (Franse kaas met een gewicht van 40 tot 80 kg. Vergt tot 500 liter melk om een kaas te maken.)
![comte-clochettes.jpg]()
![frco-comte.jpg]()
Crottin de Chavignol (verschilt van smaak, aan de hand van rijping

.)
![169.Crottin_de_Chavignol.jpg]()
![Crottin.jpg]()
Epoisses (smaak van de kaas varieert volgens de rijpingsgraad. Hoe langer de kaas wordt gerijpt, hoe roder de kaas wordt.)
![264px-Epoisses.jpg]()
Laguiole
![Laguiole.gif]()
![VacherinFribourg.jpg]()
Langres (de ingezakte bovenkant, wordt gevuld met Marc de Bourgogne, even er in laten trekken, voordat deze gegeten wordt

.)
[ Bericht 0% gewijzigd door Jellereppe op 13-08-2012 15:22:56 ]