abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_115165982
quote:
10s.gif Op zondag 5 augustus 2012 19:42 schreef MissHobje het volgende:
enne nu de pizza ham vraag, hoe heb je die deur opengekregen? ging het makkelijk of onbegonnen werk en pizza zwart :o!
Met een ovenhandschoen de binnenkant kunnen losklikken, dat ging gelukkig.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_115166037
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2012 20:09 schreef MaximusTG het volgende:
:o Wow. Hij kent zn eigen krachten nie!. Maar de deur zit er nog steeds in toch? Is alleen de behuizing van de deur die eraf is?

@golfer; Ziet er lekker uit ja!
Het is de behuizing inc. glas.
Wat je zit is het spatrooster en de omlijsting, rijp voor de sloop.
De scharnieren braken af, waarschijnlijk door de warmte.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  † In Memoriam † maandag 6 augustus 2012 @ 08:00:24 #33
91830 MaximusTG
pi_115173669
Hmm, lekker dan. Maar dat is geen spatrooster hoor, trouwens. Dat metalen rooster met die gaatjes zit er om de kooi van Faraday dicht te maken, zodat je er wel in kan kijken, maar dat microgolven van de magnetron er niet uitkunnen. Anders kook je je zelf gaar als je er in de buurt gaat staan.
pi_115208221
Ook nog 2 gemaakt die ik dan in de koelkast doe als lunchhapje. Niet voor het mooie gemaakt, gewoon erop gedaan wat er was. Zijnde geitenkaas, champignons, achterham en wat eitjes. Nog wat peperolie, gemalen peper, geraspte Gouda en diepvriesbasilicum.
Oh. En uiringen zie ik nog.
Overigens is 1 v/d 2 pizza's vanuit experimenteel oogpunt met patentbloem gemaakt. Dat gaat dus prima.

pi_115211889
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 08:00 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, lekker dan. Maar dat is geen spatrooster hoor, trouwens. Dat metalen rooster met die gaatjes zit er om de kooi van Faraday dicht te maken, zodat je er wel in kan kijken, maar dat microgolven van de magnetron er niet uitkunnen. Anders kook je je zelf gaar als je er in de buurt gaat staan.
Oh dat kan best, maar in die deur zit ook nog glas dus ik dacht dat het een spatscherm was.
Weer wat geleerd :)
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_115217764
Bij domino,s pizza,s hebben ze van die pizzadingen met gaten erin. Ze trekken het deeg uit tot een ronde plak en dan leggen ze ze op die dingen en dan beleggen ze ze en dan gaan ze de oven in.
Ik ben die dingen 1 keer tegengekomen op internet maar vergeten in mijn bladwijzers te stoppen en nu kan ik die site niet meer vinden ;(
Iemand die weet waar ik op moet zoeken in google ?
  † In Memoriam † dinsdag 7 augustus 2012 @ 05:10:44 #37
91830 MaximusTG
pi_115226058
De Engelse term is 'pizza screen'. Wordt idd vaak gebruikt voor Amerikaanse stijl pizza's.



Zo een bedoel je toch?

Edit: http://www.vanhattemhoreca.nl/contents/nl/d415.html
pi_115227033
Dank je wel :):)
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 11:46:01 #39
380115 LoganMCV
Ik doe ook maar wat
pi_115231517
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2012 20:25 schreef MaximusTG het volgende:
Heel goed! Dat werkt toch het beste voor de smaak! Beter dan knoflookpoeder of Italiaanse kruiden iig!
Desempizza is helemaal lekker!
We zien de foto's wel weer verschijnen :).
Ijskast beter dan knoflookpoeder? ijskast is voor de textuur, niet voor de smaak ;)
  † In Memoriam † dinsdag 7 augustus 2012 @ 12:06:10 #40
91830 MaximusTG
pi_115232281
Nee. Langzame rijs in koelkast geeft deeg de tijd complexere smaken te ontwikkelen. Net zoals een goed brood.
;).
pi_115236244
Jeeh bij onze AH XL eindelijk de mozarella geraspt gevonden en eventueel ook plakken.
Die bolletjes zijn altijd zo nat. (ook nog na een nacht in keukenpapier).
Jammerlijke is alleen dat het netzo duur is, en die bolletjes van buffel gemaakt is die andere waarschijnlijk nog een deel analoge kaas ook.
pi_115258508
Zo, hier staat deeg in de koelkast voor morgen :9~ .
pi_115266136
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 23:50 schreef Sorella het volgende:
Bij domino,s pizza,s hebben ze van die pizzadingen met gaten erin. Ze trekken het deeg uit tot een ronde plak en dan leggen ze ze op die dingen en dan beleggen ze ze en dan gaan ze de oven in.
Ik ben die dingen 1 keer tegengekomen op internet maar vergeten in mijn bladwijzers te stoppen en nu kan ik die site niet meer vinden ;(
Iemand die weet waar ik op moet zoeken in google ?
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 05:10 schreef MaximusTG het volgende:
De Engelse term is 'pizza screen'. Wordt idd vaak gebruikt voor Amerikaanse stijl pizza's.

[ afbeelding ]

Zo een bedoel je toch?

Edit: http://www.vanhattemhoreca.nl/contents/nl/d415.html
Die hebben ze bij de action, die heb ik gebruikt voor deze:

pi_115326904
Vanavond na het werk ff pizzaatje eten bij Bastacosi, (volgens mij de enige?) hout-oven pizzeria in Utrecht. Simpel concept, pizza bestellen, tafeltje zoeken en desnoods bij mensen aanschuiven, reserveren is niet mogelijk.

Eens kijken of ze het net zo lekker kunnen als ikzelf :P
En toch eens uitvinden hoe je nou goed een bodem vormt. Vorige week had ik er een met de vorm van Groenland.... Zo moeilijk kan het toch niet zijn om ze rond te krijgen :')
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † donderdag 9 augustus 2012 @ 11:11:42 #45
91830 MaximusTG
pi_115328595
Eet smakelijk alvast! Voor dat vormen; heb je het nieuwste filmpje in de OP al bekeken?


Vanaf 4:00 vormen van pizza. Zo doe ik het ook ongeveer.
pi_115392949
Eindelijk een fatsoenlijk resultaat. 8-)
De steen is zo'n 10 cm hoger in de bbq geplaatst en nu is de warmteverdeling wel goed *O*



[ Bericht 15% gewijzigd door Schism6 op 10-08-2012 20:46:24 ]
pi_115433279
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2012 20:07 schreef Schism6 het volgende:
Eindelijk een fatsoenlijk resultaat. 8-)
De steen is zo'n 10 cm hoger in de bbq geplaatst en nu is de warmteverdeling wel goed *O*

[ afbeelding ]
Ja, absoluut. Meer dan fatsoenlijk zelfs. Er komen wel eens mindere exemplaren voorbij. En dan is deze nog van de BBQ ook. Oftewel moeilijker.
  zaterdag 11 augustus 2012 @ 22:47:19 #48
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115442006
Ik heb ook weer es deeg gemaakt. Morgen het spannendste gedeelte, waar het het vaakst fout is gegaan: het verplaatsen vd pizza naar de pizzasteen :X
heitieh
pi_115458732
Ik geef het maar op om een goede bodem uit een goede combimagnetron/oven te krijgen. Op de hoogste stand/hetelucht(250C, wat in werkelijkheid ongeveer 225-230 is) krijg ik de onderkant niet mooi bruin. Blijft maar bleek. Zelfs met een pizzasteen. Op mijn bakplaat werd het nog bruiner.
pi_115460170
quote:
0s.gif Op zondag 12 augustus 2012 12:59 schreef franky_sl het volgende:
Ik geef het maar op om een goede bodem uit een goede combimagnetron/oven te krijgen. Op de hoogste stand/hetelucht(250C, wat in werkelijkheid ongeveer 225-230 is) krijg ik de onderkant niet mooi bruin. Blijft maar bleek. Zelfs met een pizzasteen. Op mijn bakplaat werd het nog bruiner.
Fuck, mijn oven komt ook niet boven de 250°C. Hetelucht, heb geen thermometer om te zien hoe heet het precies wordt. ;(
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_115464973
Ik maak nu mijn eitjes altijd op deze manier op:
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:20:43 #52
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_115465632
Gelukkig ben niet de enige die een eitje op zijn pizza doet :P
pi_115465885
Zo lekker, man. Ik zat net een aflevering Rick Stein te kijken, taste of Italian opera. Daar deden ze zelfs hardgekookt ei en mayonaise over de pizza. Let wel: in Italië zelf.
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:29:54 #54
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115465976
Hoe krijg je ze dan in die paar minuten gaar? Ik heb het een keer gedaan en toen was het ei nog zacht :{
heitieh
pi_115466103
Bestron is dit, hè? Gewoon wat halverwege. Hangt van de totale bereidingstijd af. Beetje op gevoel. In jouw geval moeten ze wat eerder. Helemaal doorbakken wil je de dooier ook niet. Op de plank gaart het natuurlijk stevig na. Eventueel de dooier stukmaken?
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:37:23 #56
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115466249
ik heb geen bestron :N. Ik moet het doen met een gewone combi-oven. Of ik moet de bbq (outdoorchef) op gas aanslaan... Is ook een idee :P
heitieh
pi_115466373
Anyway, in principe gaat het eitje erop als de pizza aardig heet is. De kaas borrelt dan. (je kunt natuurlijk ook stiekem een eitje in een koekepan bakken en dat erop doen. Voor de smaak maakt het denk ik niet zoveel uit)
  zondag 12 augustus 2012 @ 16:43:59 #58
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115466541
Goeie tip. Eerst maar eens een goeie bodem maken. Het deeg ziet er iig goed uit :)
heitieh
pi_115466803
En staar je niet blind op alle zogenaamde regeltjes. Hoe je het ook doet, goed pizzadeeg plakt niet. Plakt het wel, dan is er iets niet goed. Biergist en tipo00 is leuk, maakt absoluut geen betere pizza. Als je het met patentbloem uit de reguliere supermarkt niet kan, dan wordt het niets. Let alleen op het eiwitgehalte synoniem voor gluten. Liefst in de 10% marge of hoger.
  maandag 13 augustus 2012 @ 08:48:04 #60
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_115502298
Nou, ik was zeer tevreden over het resultaat. Misschien wel de beste pizza's die ik ooit zelf heb gemaakt. :D Het vormen ging goed en het verplaatsen ook ^O^ met een heel mooi eindresultaat.

Ik vond de pizza eerst nog wat flauw, maar een beetje zout doet wonderen. Da's misschien ook wel een tip: beetje zout na het bakken om op smaak te brengen :9

Ik heb foto's, maar die post ik later wel ff.
heitieh
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')