Nee ik heb nooit 'echte' therapie gehad eigenlijk.quote:Op maandag 23 juli 2012 15:15 schreef Deetch het volgende:
Heb je wel al eens goeie therapie geprobeerd? Het zijn me nogal een bijwerkingen die je noemt en ook je symptomen zonder de medicatie zijn kloten.
Medicijnen zijn in mijn ogen nooit meer dan een tijdelijk hulpmiddel om je door je therapie heen te krijgen.
Misschien helpt dat beter dan die nare medicijnen? Ook wel een beetje raar dat je huisarts je dat niet adviseert. Ook het abrupt stoppen met dit soort medicatie is niet verstandig, afkickverschijnselen kunnen zeer ernstig zijn.quote:Op maandag 23 juli 2012 15:20 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Nee ik heb nooit 'echte' therapie gehad eigenlijk.
Nee ik was een paar maanden geleden toevallig bij de huisarts voor iets anders (met mijn moederquote:Op maandag 23 juli 2012 15:23 schreef Deetch het volgende:
[..]
Misschien helpt dat beter dan die nare medicijnen? Ook wel een beetje raar dat je huisarts je dat niet adviseert. Ook het abrupt stoppen met dit soort medicatie is niet verstandig, afkickverschijnselen kunnen zeer ernstig zijn.
Koop je die medicijnen soms op internet ofzo?
Ditquote:Op maandag 23 juli 2012 20:54 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Volgens mij werkt AD het beste als je er therapie naast hebt, Tenminste dat is wel wat ik in mijn opmgeving en ook bij mezelf ondervind, De AD vlakt het 1 en ander af, maar het probleem zelf wordt niet aangepakt, Dus misschien is therapie zo gek nog niet!
Huh maar hoe kan je er dan depressiever van worden? Bij mij gebeurde dat juist pas toen ik er een tijdje mee gestopt was. En wat is eigenlijk de maximale dosis? Ik ben destijds begonnen met een halve en overgegaan op een hele (per dag).quote:Op woensdag 25 juli 2012 23:22 schreef Nerys het volgende:
Geen bijwerkingen hier, maar na een jaar werkte het gewoon niet meer. Of ik werd depressiever, dat kan ook. Ik zat in ieder geval al aan de maximale dosis, dus voor mij deed het niet zo veel meer.
Tja het menselijk lichaam stelt ons soms voor verrassingen. Inmiddels al met je huisarts gesproken over eventueel therapie? Medicijnen zijn geen oplossing maar een hulpmiddel.quote:Op donderdag 26 juli 2012 09:26 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Huh maar hoe kan je er dan depressiever van worden? Bij mij gebeurde dat juist pas toen ik er een tijdje mee gestopt was. En wat is eigenlijk de maximale dosis? Ik ben destijds begonnen met een halve en overgegaan op een hele (per dag).
Daarmee bedoel ik te zeggen dat je niet kan weten of de werking afneemt na verloopt van tijd, of dat er iets anders veranderd. Bij mij sloeg de depressie na een jaar in ieder geval weer toe. Ik slikte er drie per dag, maar ik kan me even de dosering in mg niet meer herinneren. De maximale dosering staat ook in de bijsluiter als het goed is.quote:Op donderdag 26 juli 2012 09:26 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Huh maar hoe kan je er dan depressiever van worden? Bij mij gebeurde dat juist pas toen ik er een tijdje mee gestopt was. En wat is eigenlijk de maximale dosis? Ik ben destijds begonnen met een halve en overgegaan op een hele (per dag).
Kwam je echt aan met fluoxetine??? Maar hoe kan dat eigenlijk? Ging je er meer van eten dan? Je zegt dat het geen effect had op je haar, had je ook niet dat het niet meer of langzamer groeide?quote:Op vrijdag 27 juli 2012 08:52 schreef geregistreerd het volgende:
Hoewel ik veel lees over goede ervaringen hiermee heb ik persoonlijke geen goede ervaringen met serotonine heropname remmers.
Heb er 3 geprobeerd, Fluoxetine , Paroxetine en Citalopram voor depressie en angsten.
Mijn depressie en vooral angsten verergerden, vooral in het begin maar dat schijnt normaal te zijn, ik stompte compleet af, kon wel heel onredelijk kwaad worden over triviale dingen maar verdere emoties waren vlak en kwam in korte tijd kilo's aan, ook met de fluoxetine maar geen effecten op mijn haar trouwens.
Geen interesse in mijn gezin/werk, libodo heel laag dus al met al werd ik er echt niet vrolijker van (cirkeltje), en kreeg geen voet aan de grond bij mijn toenmalige psychiater ... ik moest maar gewoon doorslikken en het zou moeten verbeteren, zo ben ik bijna 5 jaar aan het rommelen geweest.
Citalopram was wel het minst heftig trouwens.
Het afbouwen was verschrikkelijk, vooral met de paroxetine.
Slikte trouwens de normale dosis, niet het maximale.
Mijn (persoonlijke) conclusie is een beetje dat het bij veel mensen goed helpt voor depressies maar dat het voor angsten niet het ideale medicijn was voor mij. Ook de bijwerkingen verschillen erg per persoon Maar zeg even met klem, ik ben geen psychiater dus kan alleen maar oordelen vanuit mijn eigen ervaring.
Ik ken mensen die zweren bij serotonine remmers, dus dat bewijst dat het echt per persoon verschilt.
Mijn advies is wel kijk naar therapie of andere niet met medicijnen gerelateerde behandel methoden, het zijn wel dingen waar je voor open moet staan natuurlijk. Maar ik heb een beetje een aversie gekregen tegen psychische klachten oplappen met chemicaliën. Het is vaak alleen maar een tijdelijk lapmiddel zodat je kunt blijven functioneren, de echte oorzaak of bron van de klachten worden niet of nauwelijks aangepakt.
Nee johquote:Op vrijdag 27 juli 2012 11:53 schreef locutus51 het volgende:
Klinkt alsof je verslaafd bent aan de fluoxetine.
Maar wat houdt die therapie dan precies in?quote:Op donderdag 26 juli 2012 10:11 schreef Deetch het volgende:
[..]
Tja het menselijk lichaam stelt ons soms voor verrassingen. Inmiddels al met je huisarts gesproken over eventueel therapie? Medicijnen zijn geen oplossing maar een hulpmiddel.
Als ik coke snuif dan doet mijn neus zeer, en denk echt niet van mmm lekker, ik neem nog een snuif. Het is alleen dat ik me er beter door voel wanneer ik het neem.quote:Op vrijdag 27 juli 2012 13:13 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Nee joh, het smaakt ontzettend vies en ik denk echt niet van mmm lekker, ik neem er weer één. Het is alleen dat ik me er beter door voelde toen ik het nog nam.
Dat ligt eraan welke therapie je gaat volgen, daarover kun je beter met je huisarts gaan overleggen.quote:Op vrijdag 27 juli 2012 13:14 schreef roosjeroosje1988 het volgende:
[..]
Maar wat houdt die therapie dan precies in?
Insuline is een stof die door het lichaam zelf wordt aangemaakt, wanneer te weinig dat moet dit toevoegd worden. Dit noem ik geen verslaving, het lichaam kan niet zonder namelijk.quote:Op vrijdag 27 juli 2012 13:43 schreef Mishu het volgende:
Soms is aanleg voor angst of depressie genetisch. Therapie werkt dan maar tot zover maar een fysiek medicijn kan de lichamelijke oorzaak wegnemen. Als een diabetes patient niet zonder zijn insuline kan, noem je hem dan ook verslaafd?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |