abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 13:45:23 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115949852
quote:
14s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 13:37 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet,

De laatste tijd eet ik veel spinazie. Op zichzelf vind ik het erg lekker maar af en toe een ander smaakje aan de spinazie is ook wel lekker.

Ik had laatst spinazie gemaakt met uitjes, knoflook en wat mozarella er doorheen, het was erg lekker maar zoiets verveeld ook snel.

Mijn vraag is dus hoe je spinazie op een ander soort manier kan klaarmaken. Het moet allemaal gezond blijven btw.
Met blauwschimmelkaas?
Met van die krokante gebakken uitjes?
Roerbakken met gembersiroop en oestersaus?
Doe het in een lasagna?
Stamppot met nieuwe aardappels en spek?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_115949991
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Met blauwschimmelkaas?
Met van die krokante gebakken uitjes?
Roerbakken met gembersiroop en oestersaus?
Doe het in een lasagna?
Stamppot met nieuwe aardappels en spek?
Eigenlijk bedoel ik meer hoe ik de smaak van de spinazie op zichzelf wat anders kan krijgen d.m.v. toevoegingen.
If not now, then when.
pi_115951476
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 13:48 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Eigenlijk bedoel ik meer hoe ik de smaak van de spinazie op zichzelf wat anders kan krijgen d.m.v. toevoegingen.
Heel kort en heet bakken houdt de smaak van de spinazie het best. En je kunt het ook rauw eten. Ik combineer het vaak met bosui en peterselie, en met iets notigs, rucola of gegrilde walnoten. Lekker ook met gerookte vis, met name makreel uiteraard.

Je zou ook geitenkaas ipv mozzarella kunnen nemen, feta of chevre buche of zo.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 15:18:20 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115990945
Zeg Piet, wat denk jij, voor kroketten (in dit geval garnalenkroketten) gebruik je dan liever bloem met hoog glutengehalte of juist laag glutengehalte. 'k Heb koppijn, dus ik kan het effe niet zelf bedenken. :D
pi_115990978
Wat is de ideale kerntemperatuur voor een beenham? Ik lees op internet temperaturen die uiteenlopen van 52 - 70 graden.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 16:40:53 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115993408
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 15:18 schreef RobinOok het volgende:
Zeg Piet, wat denk jij, voor kroketten (in dit geval garnalenkroketten) gebruik je dan liever bloem met hoog glutengehalte of juist laag glutengehalte. 'k Heb koppijn, dus ik kan het effe niet zelf bedenken. :D
Voor het binden van de salpicon? Denk niet dat het veel uitmaakt, maar het gaat daarbij om het zetmeelgehalte want dat bindt. Ergo, laag kan prima.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 16:43:26 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115993497
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 15:19 schreef tech4u het volgende:
Wat is de ideale kerntemperatuur voor een beenham? Ik lees op internet temperaturen die uiteenlopen van 52 - 70 graden.
Ligt er denk ik een beetje aan wat je wilt, wil je hem lekker moddergaar dan hoger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 18:30:52 #208
174598 zakstront
het gaat om de inhoud
pi_115996480
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 15:18 schreef RobinOok het volgende:
Zeg Piet, wat denk jij, voor kroketten (in dit geval garnalenkroketten) gebruik je dan liever bloem met hoog glutengehalte of juist laag glutengehalte. 'k Heb koppijn, dus ik kan het effe niet zelf bedenken. :D
Lekker, hier ter inspiratie het recept van Cees Holtkamp, die heeft wel een naam hoog te houden met zijn garnalenkroketten. Onduidelijk welke bloem hij gebruikt overigens.
maar het oog wil ook wat
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:20:48 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_115999752
Ah, bedankt, maar ik ga het recept van Edwin Katz uit het Het groot culinair croquetten kookboek gebruiken. Volgende keer misschien Holtkamp.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:22:58 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_115999832
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 20:20 schreef RobinOok het volgende:
Ah, bedankt, maar ik ga het recept van Edwin Katz uit het Het groot culinair croquetten kookboek gebruiken. Volgende keer misschien Holtkamp.
Wat gebruik je voor de bouillon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 20:28:47 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_116000064
Kippenbouillon. Komt die ook eens op. :-)
pi_116000632
Zeg piet, heb je wel een croissants gemaakt?

Ben nu bezig, en heb het deeg drie keer gevouwen nadat ik de boter in het deeg gesloten heb. Twee vouwen als een envelop, in drieën, en een keer als een boek, in vieren. Dit moet genoeg zijn, toch? Lees verschillende dingen online...
pi_116044495
Piet,

Hoe kan ik het beste eigen gemaakt ijs goed houden in de vriezer? Er gaat niet boven zelf gedraaid ijs eten. Vaak houd ik wat over, maar als ik dit invries vind ik het lang niet meer zo lekker(wordt wat korrelig/kristalliseert en kwaliteit gaat achteruit. Ook al laat ik het wat 'afkoelen' de smeuigheid krijg ik niet terug. Moet ik hier mee leven of kan ik ook een of ander conserveringsmiddel eraan toevoegen om het net als fabrieksijs goed te houden.
  zondag 26 augustus 2012 @ 22:08:06 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116044700
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2012 22:05 schreef franky_sl het volgende:
Piet,

Hoe kan ik het beste eigen gemaakt ijs goed houden in de vriezer? Er gaat niet boven zelf gedraaid ijs eten. Vaak houd ik wat over, maar als ik dit invries vind ik het lang niet meer zo lekker(wordt wat korrelig/kristalliseert en kwaliteit gaat achteruit. Ook al laat ik het wat 'afkoelen' de smeuigheid krijg ik niet terug. Moet ik hier mee leven of kan ik ook een of ander conserveringsmiddel eraan toevoegen om het net als fabrieksijs goed te houden.
Vergeet het, dat gaat nooit zo lekker worden dan vers gedraaid ijs. Je zal met veel emulgatoren moeten gaan werken wil het enigszins lukken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 augustus 2012 @ 22:12:19 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116045058
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 20:41 schreef Jagärtrut het volgende:
Zeg piet, heb je wel een croissants gemaakt?

Ben nu bezig, en heb het deeg drie keer gevouwen nadat ik de boter in het deeg gesloten heb. Twee vouwen als een envelop, in drieën, en een keer als een boek, in vieren. Dit moet genoeg zijn, toch? Lees verschillende dingen online...
Ja, maar is wel een tijdje geleden,
volgens Julia Child heb je 55 laagjes deeg/boter na de 4e tour
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 augustus 2012 @ 22:13:04 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116045120
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 augustus 2012 20:28 schreef RobinOok het volgende:
Kippenbouillon. Komt die ook eens op. :-)
Deze keer wel zelfgemaakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 augustus 2012 @ 22:26:37 #217
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_116046281
Qua croissants is dit wel leerzaam om te kijken:

  zondag 26 augustus 2012 @ 22:33:13 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116046758
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2012 22:26 schreef Erasmo het volgende:
Qua croissants is dit wel leerzaam om te kijken:

Ik word zoooo ziek van die auteursrechtmaffia, ik kan die clip hier in Duitsland niet kijken vanwege de muziekrechten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116046933
Piet,

Ik ben helemaal gek van kippenpoten :P heb jij nog een top recept kwa marinade en hoe bak ik hem het lekkerst mals en sappig? :)
hardcoholic
  zondag 26 augustus 2012 @ 22:37:18 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116047006
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2012 22:36 schreef Ferdii het volgende:
Piet,

Ik ben helemaal gek van kippenpoten :P heb jij nog een top recept kwa marinade en hoe bak ik hem het lekkerst mals en sappig? :)
Ik eet ze nooit, als ik kip eet zijn het vleugels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 augustus 2012 @ 22:37:32 #221
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_116047022
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2012 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik word zoooo ziek van die auteursrechtmaffia, ik kan die clip hier in Duitsland niet kijken vanwege de muziekrechten
Had je maar in NL moeten blijven :6 Ik weet niet of je een NL-proxy hebt rondslingeren daar maar het wel de moeite waard.
  zondag 26 augustus 2012 @ 22:39:08 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116047117
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2012 22:37 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Had je maar in NL moeten blijven :6
:6 :6 :6
quote:
Ik weet niet of je een NL-proxy hebt rondslingeren daar maar het wel de moeite waard.
mja, even bij KPN inloggen via mobiel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116047143
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2012 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik word zoooo ziek van die auteursrechtmaffia, ik kan die clip hier in Duitsland niet kijken vanwege de muziekrechten
Ik hier in Zweden ook niet. Croissants zijn trouwens goed gelukt...
  zondag 26 augustus 2012 @ 22:40:19 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_116047192
quote:
1s.gif Op zondag 26 augustus 2012 22:39 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Ik hier in Zweden ook niet. Croissants zijn trouwens goed gelukt...[ afbeelding ]
prachtig
Zijn ze ook zo lekker als ze er uit zien?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_116048090
quote:
0s.gif Op zondag 26 augustus 2012 22:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

prachtig
Zijn ze ook zo lekker als ze er uit zien?
Yes. Boterig, met een knapperige korst die in kleine stukjes uiteen breekt, en een binnenkant met veel laagjes. Volgende keer maak ik ook een foto van de binnenkant..er liggen er nog acht klaar in de vriezer om gebakken te worden...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')