Met blauwschimmelkaas?quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 13:37 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet,
De laatste tijd eet ik veel spinazie. Op zichzelf vind ik het erg lekker maar af en toe een ander smaakje aan de spinazie is ook wel lekker.
Ik had laatst spinazie gemaakt met uitjes, knoflook en wat mozarella er doorheen, het was erg lekker maar zoiets verveeld ook snel.
Mijn vraag is dus hoe je spinazie op een ander soort manier kan klaarmaken. Het moet allemaal gezond blijven btw.
Eigenlijk bedoel ik meer hoe ik de smaak van de spinazie op zichzelf wat anders kan krijgen d.m.v. toevoegingen.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 13:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met blauwschimmelkaas?
Met van die krokante gebakken uitjes?
Roerbakken met gembersiroop en oestersaus?
Doe het in een lasagna?
Stamppot met nieuwe aardappels en spek?
Heel kort en heet bakken houdt de smaak van de spinazie het best. En je kunt het ook rauw eten. Ik combineer het vaak met bosui en peterselie, en met iets notigs, rucola of gegrilde walnoten. Lekker ook met gerookte vis, met name makreel uiteraard.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 13:48 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Eigenlijk bedoel ik meer hoe ik de smaak van de spinazie op zichzelf wat anders kan krijgen d.m.v. toevoegingen.
Voor het binden van de salpicon? Denk niet dat het veel uitmaakt, maar het gaat daarbij om het zetmeelgehalte want dat bindt. Ergo, laag kan prima.quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 15:18 schreef RobinOok het volgende:
Zeg Piet, wat denk jij, voor kroketten (in dit geval garnalenkroketten) gebruik je dan liever bloem met hoog glutengehalte of juist laag glutengehalte. 'k Heb koppijn, dus ik kan het effe niet zelf bedenken.
Ligt er denk ik een beetje aan wat je wilt, wil je hem lekker moddergaar dan hogerquote:Op zaterdag 25 augustus 2012 15:19 schreef tech4u het volgende:
Wat is de ideale kerntemperatuur voor een beenham? Ik lees op internet temperaturen die uiteenlopen van 52 - 70 graden.
Lekker, hier ter inspiratie het recept van Cees Holtkamp, die heeft wel een naam hoog te houden met zijn garnalenkroketten. Onduidelijk welke bloem hij gebruikt overigens.quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 15:18 schreef RobinOok het volgende:
Zeg Piet, wat denk jij, voor kroketten (in dit geval garnalenkroketten) gebruik je dan liever bloem met hoog glutengehalte of juist laag glutengehalte. 'k Heb koppijn, dus ik kan het effe niet zelf bedenken.
Wat gebruik je voor de bouillon?quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 20:20 schreef RobinOok het volgende:
Ah, bedankt, maar ik ga het recept van Edwin Katz uit het Het groot culinair croquetten kookboek gebruiken. Volgende keer misschien Holtkamp.
Vergeet het, dat gaat nooit zo lekker worden dan vers gedraaid ijs. Je zal met veel emulgatoren moeten gaan werken wil het enigszins lukken.quote:Op zondag 26 augustus 2012 22:05 schreef franky_sl het volgende:
Piet,
Hoe kan ik het beste eigen gemaakt ijs goed houden in de vriezer? Er gaat niet boven zelf gedraaid ijs eten. Vaak houd ik wat over, maar als ik dit invries vind ik het lang niet meer zo lekker(wordt wat korrelig/kristalliseert en kwaliteit gaat achteruit. Ook al laat ik het wat 'afkoelen' de smeuigheid krijg ik niet terug. Moet ik hier mee leven of kan ik ook een of ander conserveringsmiddel eraan toevoegen om het net als fabrieksijs goed te houden.
Ja, maar is wel een tijdje geleden,quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 20:41 schreef Jagärtrut het volgende:
Zeg piet, heb je wel een croissants gemaakt?
Ben nu bezig, en heb het deeg drie keer gevouwen nadat ik de boter in het deeg gesloten heb. Twee vouwen als een envelop, in drieën, en een keer als een boek, in vieren. Dit moet genoeg zijn, toch? Lees verschillende dingen online...
Deze keer wel zelfgemaakt?quote:Op zaterdag 25 augustus 2012 20:28 schreef RobinOok het volgende:
Kippenbouillon. Komt die ook eens op. :-)
Ik word zoooo ziek van die auteursrechtmaffia, ik kan die clip hier in Duitsland niet kijken vanwege de muziekrechtenquote:Op zondag 26 augustus 2012 22:26 schreef Erasmo het volgende:
Qua croissants is dit wel leerzaam om te kijken:
Ik eet ze nooit, als ik kip eet zijn het vleugelsquote:Op zondag 26 augustus 2012 22:36 schreef Ferdii het volgende:
Piet,
Ik ben helemaal gek van kippenpoten heb jij nog een top recept kwa marinade en hoe bak ik hem het lekkerst mals en sappig?
Had je maar in NL moeten blijven Ik weet niet of je een NL-proxy hebt rondslingeren daar maar het wel de moeite waard.quote:Op zondag 26 augustus 2012 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik word zoooo ziek van die auteursrechtmaffia, ik kan die clip hier in Duitsland niet kijken vanwege de muziekrechten
quote:
mja, even bij KPN inloggen via mobielquote:Ik weet niet of je een NL-proxy hebt rondslingeren daar maar het wel de moeite waard.
Ik hier in Zweden ook niet. Croissants zijn trouwens goed gelukt...quote:Op zondag 26 augustus 2012 22:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik word zoooo ziek van die auteursrechtmaffia, ik kan die clip hier in Duitsland niet kijken vanwege de muziekrechten
prachtigquote:Op zondag 26 augustus 2012 22:39 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
Ik hier in Zweden ook niet. Croissants zijn trouwens goed gelukt...[ afbeelding ]
Yes. Boterig, met een knapperige korst die in kleine stukjes uiteen breekt, en een binnenkant met veel laagjes. Volgende keer maak ik ook een foto van de binnenkant..er liggen er nog acht klaar in de vriezer om gebakken te worden...quote:Op zondag 26 augustus 2012 22:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
prachtig
Zijn ze ook zo lekker als ze er uit zien?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |