Lezen:quote:Op vrijdag 15 juni 2012 03:01 schreef NorthernStar het volgende:
Is dit niet een gevolg van dat bedrijven dicteren wat de regering doet?
Mensen dwingen te bellen en geen concurrentie van voip toestaan.
Regering zal wel dik betaald zijn door telefoonbedrijven.
quote:There's just one ISP in Ethiopia, Ethio Telecom, but it is fully under the state's control.
Maakt niks uit of de ISP nu in handen van overheid is. Of ze nu wel of niet voip toestaan maakt nauwelijks verschil in datavebruik.quote:
Altijd weer die duivelse kapitalistische Amerikanen hè!!!!!!quote:Op vrijdag 15 juni 2012 05:59 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
Maakt niks uit of de ISP nu in handen van overheid is. Of ze nu wel of niet voip toestaan maakt nauwelijks verschil in datavebruik.
Het maakt wèl verschil wanneer mensen voip gebruiken ipv de telefoon. Dat is een aderlating voor de telecombedrijven. Die merken het wel in hun omzet.
Verbied voip om mensen te dwingen de traditionele telefoon (in Afrika is dat voornamelijk mobiel) te gebruiken is dus logisch als het om omzet te doen is.
Het is niet logisch dat censuur het motief zou zijn want men kan nog steeds communiceren, alleen nu per telefoon. Het kost alleen heel wat meer. En daar is het om te doen.
Het is hetzelfde als wat de grote platenmaatschappijen en filmindustrie hier doen. Via wetgeving en verboden proberen hun omzet veilig te stellen. Heeft ook niks met censuur te maken, gaat puur om de $$$.
En in landen als Ethiopie is het iets makkelijker de regering te kopen, krijg je dit soort dingen.
Probeer je nu de schuld neer te leggen bij private bedrijven? De overheid voert de regelgeving in en de overheid controleert de enige ISP.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 03:01 schreef NorthernStar het volgende:
Is dit niet een gevolg van dat bedrijven dicteren wat de regering doet?
Mensen dwingen te bellen en geen concurrentie van voip toestaan.
Regering zal wel dik betaald zijn door telefoonbedrijven.
Natuurlijk. Economische vrijheid is slecht. Dus als ergens iets slechts gebeurd moet het wel liggen aan 'de vrije markt'. Kan niet anders toch?quote:Op vrijdag 15 juni 2012 11:52 schreef Glazenmaker het volgende:
[..]
Probeer je nu de schuld neer te leggen bij private bedrijven? De overheid voert de regelgeving in en de overheid controleert de enige ISP.
De zwarte markt die het dichtst bij die evil ''vrije markt'' komt is al de tweede economie van de wereld vlak achter de VS. Ondanks extreem gewelddadige tegenwerking van de staat. Kan je nagaan hoe slecht dat systeem wel niet werkt.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 11:54 schreef TweeGrolsch het volgende:
[..]
Natuurlijk. Economische vrijheid is slecht. Dus als ergens iets slechts gebeurd moet het wel liggen aan 'de vrije markt'. Kan niet anders toch?
Als er maar 1 ISP is die onder staats controle staat, kunnen ze alles censureren wat ze maar willenquote:Op vrijdag 15 juni 2012 02:53 schreef Doler12 het volgende:
Alsof ze de middelen om dit censuur te handhaven.
Bizar idd nooit geweten dat er zoveel mensen leven daar, het groeit gewoon met 5 miljoen per jaarquote:
Ik wist wel dat het iets meer dan 70 miljoen was. Maar... dat was het inwoneraantal in 2007. Nu, 5 jaar later, is dat aantal gestegen met meer dan 10 miljoen.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 12:54 schreef Ronaldsen het volgende:
[..]
Bizar idd nooit geweten dat er zoveel mensen leven daar, het groeit gewoon met 5 miljoen per jaar
En als dat nou nog het enige land was, maar het gaat zo bij bijna alle Afrikaanse landen.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 13:00 schreef zarGon het volgende:
[..]
Ik wist wel dat het iets meer dan 70 miljoen was. Maar... dat was het inwoneraantal in 2007. Nu, 5 jaar later, is dat aantal gestegen met meer dan 10 miljoen.. En volgens de VN blijft dat aantal elk 5 jaar met 10 miljoen stijgen. In 2020 meer dan 100 miljoen inwoners.
.
WTF..
Goed voor de pensioenssysteemquote:Op vrijdag 15 juni 2012 12:54 schreef Ronaldsen het volgende:
[..]
Bizar idd nooit geweten dat er zoveel mensen leven daar, het groeit gewoon met 5 miljoen per jaar
De elite graait voldoende bij elkaar hoor.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 13:04 schreef Metalfreak het volgende:
En dat land heeft écht geen betere dingen om zich druk om te maken?? Ik weet namelijk zeker van wel...
We doen het allemaal zelf. Lekker makkelijk, daar onze voedseloverschotten dumpen. Wij zijn van die troep af en zij hebben te vreten. Ware het niet dat daar geen economie op gang kan komen en als wij een jaartje geen hulp geven is het inwonersaantal weer terug naar 5 miljoen.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 13:02 schreef Ronaldsen het volgende:
[..]
En als dat nou nog het enige land was, maar het gaat zo bij bijna alle Afrikaanse landen.
De wereld is echt verloren over pakweg een eeuw, ben blij dat ik er dan niet meer ben
Man, Ethiopië is één van de snelst groeiende economieën van Afrika en heeft veel landbouwgrond en grondstoffen. Het is echt maar een klein deel van het land (aan de kant van Somalië) wat voedselhulp nodig heeft. Overigens wel wrang dat de huidige regering liever land least aan buitenlandse landbouwbedrijven dan het gebruikt om eigen bevolking te voeden.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 15:00 schreef TJV het volgende:
We doen het allemaal zelf. Lekker makkelijk, daar onze voedseloverschotten dumpen. Wij zijn van die troep af en zij hebben te vreten. Ware het niet dat daar geen economie op gang kan komen en als wij een jaartje geen hulp geven is het inwonersaantal weer terug naar 5 miljoen.
Klopt, er zijn wel meer landen in Afrika die erg rijk kunnen zijn qua grondstoffen en mogelijkheden tot het verbouwen van voedsel, maar de Afrikaanse mentaliteit is niet echt iets wat daarmee samengaat. Op veel plaatsen groeit alles wat je je maar kunt voorstellen en waarvoor wij hier veel geld zouden betalen, maar omdat Afrikanen niet verder denken dan de dag van vandaag zullen ze daar nooit een economische gedachtegang bij hebben.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 15:17 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
[..]
Man, Ethiopië is één van de snelst groeiende economieën van Afrika en heeft veel landbouwgrond en grondstoffen. Het is echt maar een klein deel van het land (aan de kant van Somalië) wat voedselhulp nodig heeft. Overigens wel wrang dat de huidige regering liever land least aan buitenlandse landbouwbedrijven dan het gebruikt om eigen bevolking te voeden.
Dat laatste klopt wel enigszins (voor zover ik dat uit enkel een bezoek aan Ethiopië mag concluderen), maar vergis je ook niet in de handelsbarrière die er in Europa toch nog steeds wel is voor producten uit Afrika.quote:Op vrijdag 15 juni 2012 15:32 schreef Metalfreak het volgende:
Klopt, er zijn wel meer landen in Afrika die erg rijk kunnen zijn qua grondstoffen en mogelijkheden tot het verbouwen van voedsel, maar de Afrikaanse mentaliteit is niet echt iets wat daarmee samengaat. Op veel plaatsen groeit alles wat je je maar kunt voorstellen en waarvoor wij hier veel geld zouden betalen, maar omdat Afrikanen niet verder denken dan de dag van vandaag zullen ze daar nooit een economische gedachtegang bij hebben.
Ik concludeer dat uit mijn bezoek aan Uganda, daar gaat dat ook op die manier. Die mensen leven echt met de dag en zullen ook nooit vooruit kijken naar vorige week...quote:Op vrijdag 15 juni 2012 15:36 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
[..]
Dat laatste klopt wel enigszins (voor zover ik dat uit enkel een bezoek aan Ethiopië mag concluderen), maar vergis je ook niet in de handelsbarrière die er in Europa toch nog steeds wel is voor producten uit Afrika.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |