Nee, mijn vriendin kwam ermee aanzetten. Ze wil komend jaar alles precies goed doen omdat het haar eerste jaar aan de uni gaat worden (premaster). Heb haar al gezegd dat het waarschijnlijk nergens op slaat en dat die verplichting niet veel voor zou stellen, maar kan natuurlijk niet met harde bewijzen komen.quote:Op zaterdag 30 juni 2012 22:01 schreef GlowMouse het volgende:
Je bent toch niet nieuw? Ik heb zoiets nooit gezien bij een van mijn vele masters.
Ja, ik ga Sociologie doenquote:Op donderdag 28 juni 2012 16:16 schreef jooordiii het volgende:
Zijn er hier ook mensen die volgend jaar gaan beginnen aan de uni?
Bwah, weet niet echt wat ik anders moet doen en weer een jaar verspillen/werken zie ik ook niet zitten. Misschien dat ik later nog wat anders ga doen, maar ik wil eerst weer beginnen.quote:Op zaterdag 30 juni 2012 23:19 schreef NightH4wk het volgende:
Sociologie? Je gaat voor de studentes?
Dat is een klein stuk van 30 ECTS (studiepunten) dat je verspilt aan filosofievakken.quote:Op zondag 1 juli 2012 01:38 schreef Senor__Chang het volgende:
[..]
Bwah, weet niet echt wat ik anders moet doen en weer een jaar verspillen/werken zie ik ook niet zitten. Misschien dat ik later nog wat anders ga doen, maar ik wil eerst weer beginnen.
Overigens nog een vraagje: Kan iemand me uitleggen wat een minor nu precies inhoudt?
Weet je misschien uit welke andere opleidingen ik nog kan kiezen?quote:Behalve vakken van je eigen opleiding, heb je ook een vrije keuzeruimte, de zogenaamde minor. De minor houdt in dat je een drietal vakken bij een andere opleiding volgt, bijvoorbeeld bij organisatiewetenschappen, algemene cultuurwetenschappen of psychologie. Hiermee kun je een bepaald accent leggen binnen je opleiding. Je kunt je hiermee extra profileren met het oog op je toekomstige loopbaan en je hebt meer mogelijkheden bij het kiezen van een Masteropleiding.
Ik zou graag het laatste willen doen, maar staat dat los van 'Studeren in het buitenland' of is dat hetzelfde?quote:Je kiest je minor in het tweede studiejaar. In het tweede en derde studiejaar volg je je gekozen minorvakken. Ook kun je er voor kiezen je minor op een andere universiteit of zelfs in het buitenland te volgen!
Dat laatste is een mogelijke invulling van studeren in het buitenland. Kun je een half jaartje die 30 18 ECTS binnen sprokkelen in een land naar keuze.quote:Op zondag 1 juli 2012 13:04 schreef Senor__Chang het volgende:
[..]
Ik zou graag het laatste willen doen, maar staat dat los van 'Studeren in het buitenland' of is dat hetzelfde?
Oh ok. En kan je misschien ook mijn andere vraag beantwoorden? Of een link doorsturen?quote:Op zondag 1 juli 2012 14:29 schreef Friek_ het volgende:
[..]
Dat laatste is een mogelijke invulling van studeren in het buitenland. Kun je een half jaartje die 30 ECTS binnen sprokkelen in een land naar keuze.
In feite staat alles hier:quote:Op zondag 1 juli 2012 14:44 schreef Senor__Chang het volgende:
[..]
Oh ok. En kan je misschien ook mijn andere vraag beantwoorden? Of een link doorsturen?
http://www.tilburgunivers(...)ren/major-minor/fsw/quote:Major-minor systeem in de bachelor Social and Behavioral Sciences
Wat is een minor?
Een minor is een samenhangend pakket cursussen in een bepaald vakgebied. Met de minor kun je een eigen inhoudelijk accent gevan aan je opleiding. Bijvoorbeeld: je studeert personeelwetenschappen met een minor sociologie. Je eigen opleiding wordt ook wel de major genoemd.
Opbouw bachelorprogramma
Je bacheloropleiding bestaat uit:
Eerste studiejaar: 60 ects (Propedeutische fase)
Tweede en derde studiejaar: 120 ects (Postpropedeutische fase)
Major 102 ECTS = verplichte vakken + afstudeertraject (bachelorthesis)
Minor 18 ECTS = samenhangend pakket van vakken
Voor studenten organisatiewetenschappen, personeelwetenschappen en sociologie is de minor een verplicht onderdeel van de bachelor. Wanneer je niet aan de minorverplichting hebt voldaan, ontvang je geen bachelordiploma. Naast de minor is het ook mogelijk dat je opleiding een keuzevak bevat. De spelregels voor het keuzevak zijn vergelijkbaar aan die van de minor. Zie voor meer informatie over het keuzevak de Onderwijs- en Examenregelingen (OER) en de studiegids.
Wanneer moet je kiezen?
Halverwege het tweede studiejaar moet je je keuze hebben gemaakt. Je minor- of differentiatiekeuze hangt vaak samen met je masterkeuze. Daarom is het raadzaam je alvast te orienteren op je masterkeuze.
De minor dien je vast te leggen in je studiegids, onder de kop "mijn programma". Op deze pagina vind je diverse uitrolmenu’s. Als het goed is, staat daar je major (incl. jaar van aanvang) reeds aangegeven. Onderaan deze pagina kun je aangeven welke minor je kiest. Ook bij de minorkeuze dien je te kiezen voor de minor behorende bij jouw jaar van aanvang van de opleiding.
Indien je op een later moment je minorkeuze wil veranderen, dan is dat mogelijk. Dit dien je wel per direct in je studiegids aan te passen.
Ik wil daar nog even bij aanvullen dat naar de colleges gaan bij Wet.Fil. echt aan te raden is. Ik heb het dit jaar gevolgd en ik vond met name het tweede deel van de stof absoluut niet makkelijk. Zonder de colleges was het me al helemaal niet gelukt denk ikquote:Op donderdag 5 juli 2012 14:19 schreef automatic_ het volgende:
Wetenschapsfilosofie heb ik gehad. De andere vakken heeft Tink89 wel gehad.
Bij W'filosofie moet je gewoon goed de colleges kennen. Althans, in mijn jaar was dat ruim voldoende. Als je goed keek, dan zag je wel welke vragen hij zou stellen. Dit lag er soms erg dik bovenop.
Echter, als je al naar het buitenland gaat, dan ga je toch om te zuipen en te chillen?quote:Op zondag 1 juli 2012 15:31 schreef Friek_ het volgende:
Daarbij moet ik wel zeggen dat 18 ECTS wel bijzonder weinig is om voor naar het buitenland te gaan. Als je in het buitenland studeert (voor minimaal een half jaar ga ik vanuit) staat dat gelijk aan een studielast van ten minste 30 ECTS. Minder dan 30 ECTS is een beetje zinloos.
Ik vind het een beetje wisselend. Ik heb het toen één keer gemaakt op basis van alleen de sheets (geen colleges, want ik zat toen nog in de 2e) en toen kwam ik 0.6 te kort ofzo. Ik vond dat nog best knapquote:Op donderdag 5 juli 2012 14:33 schreef Muis006 het volgende:
[..]
Ik wil daar nog even bij aanvullen dat naar de colleges gaan bij Wet.Fil. echt aan te raden is. Ik heb het dit jaar gevolgd en ik vond met name het tweede deel van de stof absoluut niet makkelijk. Zonder de colleges was het me al helemaal niet gelukt denk ik
Meer begrijper, alleen vind ik het altijd wel moeilijk inschatten wat ze ongeveer gaan vragen op tentamensquote:Op donderdag 5 juli 2012 14:21 schreef oompaloompa het volgende:
Die vakken zijn over het alegemeen een stuk "grondiger" dan de algemene bachelorvakken. Het is dus meer stof, maar ik vond het een stuk interessanter dus uiteindelijk veel gemakkelijker. Anderen vonden het weer moeilijker want veel. Denk dat het heel erg aan je algemene studiehouding ligt. Ben je meer een stamper of een begrijper qua stijl?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |