kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 10:14 |
De andere dag had ik de nogal rare ervaring dat ik 's ochtends gebeld was door het restaurant waar ik die avond zou eten. 's Middags belde ik terug en toen kreeg ik te horen dat ze me niet "kunnen accomoderen". Ik had via een reserveringssite gereserveerd, waarbij het ging om een speciale actie (Heerlijk10Daagse). Het leek me dat een restaurant hiervoor voldoende couverts heeft gereserveerd, maar kennelijk was er iets fout gegaan. Mij werd verteld dat er zaterdag opeens nogal wat a la carte reserveringen binnen waren gekomen en daarom was er geen plek meer. Maandag waren ze natuurlijk dicht, dus ze hebben mij zo snel mogelijk gebeld. Ik stond eigenlijk een beetje met mijn mond vol tanden. Wij hadden ons verheugd op dat diner en hadden daar ook het e.e.a. voor geregeld die dag. Het aanbod was om op een ander tijdstip van deze actie te komen genieten. Ok, maar het kon dus niet op vrijdag/zaterdag en pas vanaf 11 Juni. Uiteindelijk een datum gekozen en natuurlijk gaan we er dan helemaal voor! Ik kreeg te horen: "Bedankt voor u begrip", maar eigenlijk ben ik helemaal niet begripvol. Ik vond het eigenlijk maar sneu. ![]() ![]() Dus, beste CUL-lers, ben ik nu zo'n zeur of is het restaurant karig? ![]() EDIT: een gratis diner hoeft trouwens niet voor mij hoor maar ik had wel een "koffie is natuurlijk van de zaak"-momentje verwacht. [ Bericht 2% gewijzigd door kahlie op 30-05-2012 10:34:55 (actie specificeren) ] | |
Catch22- | woensdag 30 mei 2012 @ 10:15 |
Welke actie en wat staat er in de voorwaarden? | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 10:16 |
Het gaat om de "Heerlijk 10 Daagse"-actie. Voorwaarden heb ik eigenlijk niet eens naar gekeken, ff checken. | |
kwiwi | woensdag 30 mei 2012 @ 10:16 |
Ik weet niet hoe het bij restaurants zit, maar bij aanbiedingen van hotels en andere dingen staat vaak in de voorwaarden dat zij mogen bepalen of er plaats voor je is (of niet) op een bepaalde dag. Alleen een beetje jammer dat ze het zo laat pas doorgeven ![]() | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 10:17 |
Dat is het in ieder geval niet. Je mag namelijk ook tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren, daarna kunnen er kosten aan verbonden zijn. | |
florisje | woensdag 30 mei 2012 @ 10:20 |
als je je er zo op verheugd had, waarom ging je dan niet gewoon ergens anders eten? het barst van de fijne restaurantjes. ik zou in ieder geval niet meer terug gaan naar zo'n tent... | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 10:23 |
Bij andere restaurants hoeft mijn partner niet in pak. Het ging om een bepaald duur restaurant, wat voor mij niet betaalbaar is, behalve met acties. Ik had me dus verheugd op dit specifieke restaurant, niet op "uit eten gaan". Ik heb de voorwaarden inmiddels gelezen, maar volgens de Heerlijk10Daagse had ik gewoon recht op een etentje. | |
Pagan | woensdag 30 mei 2012 @ 10:31 |
Ik zou het in ieder geval even melden bij de organisatie van de Heerlijk10Daagse, die zijn het kaf van het koren aan het scheiden dit jaar en dit soort missers vallen daar wellicht ook onder. | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 10:33 |
Ik wacht gewoon even af hoe mijn etentje gaat zijn. Ik vond het zelf het netste om het restaurant de kans te geven om het goed te maken. Omdat ik toch wilde weten wat mensen gebruikelijk vinden heb ik dit topic aangemaakt. | |
Gravedigger | woensdag 30 mei 2012 @ 10:33 |
Laat me 1X raden: vakantieveilingen ![]() | |
Silver_Shark | woensdag 30 mei 2012 @ 10:34 |
geweigerd bij een restaurant en gelijk denken dat het eind van de wereld is ![]() | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 10:36 |
Fout! Stond ook verder in het topic dat het ging om de Heerlijk10Daagse, net zoiets als Dining City's Restaurantweek/Dining with the Stars-acties. Dit zijn reserveringssites, geen veilingsite zoals vakantieveilingen. | |
kwiwi | woensdag 30 mei 2012 @ 10:36 |
Ergens is het ook wel logisch dat ze mensen die op een normale manier reserveren verkiezen boven mensen die via een actie komen, aan die laatste groep verdienen ze veel minder en die dienen meer als opvulling voor wanneer het restaurant niet vol zit. | |
JeMoeder | woensdag 30 mei 2012 @ 10:36 |
Groupon fiasco #34536723452626? | |
Gravedigger | woensdag 30 mei 2012 @ 11:23 |
Géén voorwe=aarden op heerlijke10daagse.nl | |
luigisix | woensdag 30 mei 2012 @ 12:21 |
De meeste restaurants verkopen bij een dergelijke actie meer plaatsen dan ze daadwerkelijk kwijt kunnen. Bij deze acties is er doorgaan sprake van een hoger no-show percentage. Dat het restaurant op dit moment aangeeft dat ze je niet kunnen accomoderen heeft hier echter niets mee te maken. Waarschijnlijk heeft een (grotere) groep op het laatste moment gereserveerd en is de restaurateur zich bewust dat deze meer opleveren dan een tweetje die via een actie in het restaurant terecht zijn gekomen. | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 12:36 |
Het eerste is echt niet waar - meestal zijn er maar een beperkt aantal plaatsen aanwezig. Je moet echt geluk hebben met reserveren en heel snel zijn. Deze keer kwam ik te laat achter deze nieuwe actie - ik ging er dus ook vanuit dat ik achter het net zou vissen. Ik heb vanaf vorige week meerdere keren op een dag online gekeken of er plekken beschikbaar waren in de hoop dat iemand zou annuleren en dat ik dus kon reserveren. Uiteindelijk is het me dus zo gelukt. Het tweede is wel waar - maar daar kan ik niets aan doen. Ik ben er namelijk altijd wel. Ongeacht dat ik wel begrijp dat een andere groep meer inkomsten betekend voor het restaurant, vind ik het absoluut onfatsoenlijk om daarom een betalende klant met reservering maar te gaan annuleren. Als ik daar nu met de actie voor zou hebben getekend, dan had ik dat begrepen, maar dat heb ik niet. Nogmaals, ik doe al jaren met dit soort acties mee en het is me nog nooit overkomen. Ik heb ook nog nooit van mensen gehoord dat dit hen overkomen is. Vandaar dat ik om meningen vroeg, maar kennelijk is dit echt heel uitzonderlijk. Gelukkig maar! ![]() | |
luigisix | woensdag 30 mei 2012 @ 12:56 |
Dat eerste is daadwerkelijk waar. Als een restaurant plaats heeft voor 60 couverts en ze daarvan bijvoorbeeld 20 couvert aan een aanbeiding mee laten doen dan verkopen ze er vaak meer. De kans dat de a-la-carte daarnaast volraakt is klein en als dit gebeurt zullen ze een tafel extra moeten creeren door goed met de aanvangstijden te spelen of het sneller doorgeven van gerechten. Dit gebeurt meer in de horeca die tussen topsegment en modaal in liggen dan in het daadwerkelijke topsegment. Maar wel netjes dat ze bellen om het te vertellen. Ik vermoed dat je hier op de dag zelf ook nog wel wat meer uit kan halen als je zou willen. | |
kwiwi | woensdag 30 mei 2012 @ 13:00 |
Het maakt zo'n restaurant natuurlijk niet uit of mensen die er via een actie komen het onfatsoenlijk vinden of niet, want die komen toch nooit meer terug om vervolgens de volle prijs te betalen. De gasten die via de normale weg reserveren wel. En het zal inderdaad wel een uitzondering zijn, hoe vaak zie je een restaurant nou volledig vol zitten de hele avond lang? | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 13:07 |
Oh, zo bedoel je! Ik dacht dat je bedoelde dat ze via zo'n actie meer couverts dan ze in hun restaurant hebben aanbieden. Zoals het overbooking systeem in bijv. de luchtvaart. Met wat je nu beschrijft ben ik het zeker eens, daar heb je helemaal gelijk in. ![]() Meestal zit ik via deze acties in wat ik als het 'topsegment' zie, restaurants met 1 of meerdere Michelin sterren. Het is mij echter nog nooit overkomen dat ik hoorde dat ik niet kon gaan eten. Netjes dat ze bellen om te vertellen? Anders had ik daar 's avonds gestaan met het idee dat ik een reservering had en daar zou gaan eten. Ik vind je klant afbellen wel het minste en had eigenlijk wel verwacht dat mij aan de telefoon een kleine tegemoetkoming als excuus was beloofd zoals bijv koffie van de zaak. | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 13:09 |
Er stonden al plannen om in desbetreffend restaurant te gaan eten met een groep van 7. Wel bij de lunch - niet als diner, want dat vonden grote delen van het gezelschap te duur. | |
luigisix | woensdag 30 mei 2012 @ 13:10 |
Ik kom zelf uit de hotelerie waar het niet normaal is gasten af te bellen dat je overboekt bent. Dan laat je de gast (die in de categorie aanbieding/geen garantie valt ) die als laatste aankomt naar een ander hotel gaan. Dan worden in de duurdere hotels de taxi nog wel betaald maar zelfs dat is er tegenwoordig niet meer altijd bij. | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 13:13 |
Yikes! Ik heb ook weleens gehoord dat dit kan gebeuren, maar de meeste mensen krijgen dan een behoorlijke compensatie van het reisbureau. Zeker als het nieuwe hotel niet evenveel sterren heeft. Gelukkig is me *dat* nog nooit overkomen. | |
Cracka-ass | woensdag 30 mei 2012 @ 13:15 |
Ik vind het een prima oplossing van het restaurant. De volgende keer bij aankomst de gang van zaken terloops vermelden, dan maken ze het vast goed. | |
luigisix | woensdag 30 mei 2012 @ 13:20 |
Maar als je zonder reisorganisatie een hotel boekt dan krijg je geen compensatie. En als je niet akkoord gaat met het andere hotel dan zoek je zelf toch een ander. Het klinkt heel hard naar als op een hotel van 200 kamers dagelijk bijna 10 kamers niet op komen dagen dan ga je die kamers toch verkopen. Of je vraagt standaard om een credit card garantie of vooruitbetaling. | |
JeMoeder | woensdag 30 mei 2012 @ 13:24 |
Als een gast hier werk van maakt, kan ze alsnog haar recht halen/gelijk krijgen. Algemene voorwaarden zeggen een rechter niets als die afwijken van wat binnen de wet mogelijk is. | |
JeMoeder | woensdag 30 mei 2012 @ 13:25 |
Wat dacht je van echt goed kijken? http://www.heerlijk10daagse.nl/algemene-voorwaarden/ Annulering door de restaurateur wordt nergens in het kladje besproken. Een kladje, want die AV zien eruit alsof ze door de inhoud van een peuterspeelzaal zijn opgesteld. | |
luigisix | woensdag 30 mei 2012 @ 13:28 |
Waar staat dit dan in de wet? Als je een kamer reserveert staat er altijd in de voorwaarden gereserveerd tot 16:00 of 18:00 Als je later aankomt dan vervalt de kamer officieel. | |
JeMoeder | woensdag 30 mei 2012 @ 13:38 |
Staat er ook: als wij teveel gasten boeken op te weinig kamers kunt u de tering krijgen? Maar dan in andere woorden? Vast niet, want dat blijft nergens overeind. Dat je te laat komt voor een afspraak is wat anders dan dat de ene partij schijt heeft aan de afspraak. Dat is contractbreuk. Je hebt als gast dan recht op een verblijf van minstens dezelfde kwaliteit en vergoeding van eventuele extra kosten die gemaakt worden. | |
luigisix | woensdag 30 mei 2012 @ 13:49 |
Het staat niet zo letterlijk beschreven maar hieronder 4 punten uit de policy van NH hotels, dit is een keten van 3, 4 en 5 sterren hotels over heel Europa. - Indien de reservering niet voor 16:00 bevestigd wordt, zal deze geannuleerd worden. De reservering kan bevestigd worden met een vooruitbetaling, een credit card autorisatie of een aankomst voor de vervaltijd van de reservering. - Indien de gast aangeeft na de vervaltijd van de reservering aankomt, zal dit als voorkeursaanvraag behandeld worden. - NH Hoteles s.a. kan de reservering altijd laten vervallen en zal dit uiterlijk 24 uur van te voren bekendmaken aan de boeker. - Indien het betreffende NH hotel de reservering niet kan volbrengen zal de gast verplaatst kunnen worden naar een andere NH locatie binnen 150 km van de originele reservering. Deze policy wordt daar al 5 jaar gebruikt en door heel Europa gebruikt. In de realiteit zullen deze regels niet allemaal zo gebruikt worden maar ze mogen het wel. ![]() | |
JeMoeder | woensdag 30 mei 2012 @ 14:26 |
Ik zie hier ook nergens staan dat er bijvoorbeeld kosten aan de klant worden verrekend wat betreft transport oid naar een ander hotel. Ik dacht dat je dat bedoelde ![]() | |
luigisix | woensdag 30 mei 2012 @ 14:32 |
Oh nee zo erg is het ook allemaal weer niet. Je zal je transport zelf moeten betalen als je naar een ander hotel doorverwezen wordt maar als je in een luxer hotel zit dat dan zal er netjes een taxi voorgereden worden. | |
RobinOok | woensdag 30 mei 2012 @ 14:50 |
Ik vind het raar. Stel je voor, straks gaan ze mijn reservering voor 2 personen afbellen omdat ze liever een nieuwe reservering van 4 personen aan dat tafeltje zetten. Fouten maken kan altijd, maar afbellen omdat ze een betere deal kunnen maken is raar. Ik denk dat het juridisch ook niet mag, maar ja, ook al sta je juridisch in je gelijk, zie het dan nog maar eens te krijgen. Dat schiet ook niet op in zo'n geval. Maar raar blijft het. | |
luigisix | woensdag 30 mei 2012 @ 15:07 |
Het is raar maar het kan ook zo zijn dat er eeng roep van bv 18 heeft gereserveerd en het opeens 20 pax wordt. Dan moet het restaurant toch een tweetje zien te vinden om 20 plaatsen te creeeren. | |
RobinOok | woensdag 30 mei 2012 @ 15:25 |
Ja, dat zeg je goed, een tweetje creeëren. Niet mijn tweetje inpikken. | |
Pietverdriet | woensdag 30 mei 2012 @ 16:03 |
Alleen daar waar ie in de bediening werkt? | |
Pietverdriet | woensdag 30 mei 2012 @ 16:05 |
Ik zou zeggen, steek het in een plek waar de zon niet schijnt, als je mij afbellen wil ben je ook voorgoed van me af. Geen hand vol maar een land vol | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 17:17 |
Dat zou ik geen enkel restaurant toewensen. Hij heeft inmiddels als zoveel gesloopt bij mij in huis dat dat wel erg sneu zou zijn ![]() | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 17:19 |
Let op: Er is mij niet verteld dat er mensen waren 'die een betere deal waren' of wat dan ook. Wat mij letterlijk gemeld is, is dat zij mij niet kunnen accomoderen en dat dit kwam omdat er afgelopen zaterdag veel reserveringen zijn aangenomen. Ipv een "die betalen meer", zou het ook kunnen dat een medewerker gewoon een fout heeft gemaakt. Ik snap best wel dat er mensen zijn die zeggen: "Dan kom ik nooit meer/laat maar zitten", maar ik geef het restaurant gewoon een kans om het netjes goed te maken. Iedereen maakt fouten toch? Om mij voor de actieprijs te laten eten op een tijdstip dat mij uitkomt kost hen ook een behoorlijk bedrag, aangezien we geen gerechten krijgen die op de kaart staan. Leuk vond ik het echter niet om dit zo laat te horen en ik vroeg me gewoon af wat anderen daarvan vonden/wat zij zouden doen/wat gebruikelijk is. | |
lily | woensdag 30 mei 2012 @ 17:26 |
Wij hebben ook keer zoiets aan de hand gehad. We hadden gereserveerd met ons vijven ivm de verjaardag van mijn man. We kwamen vaker in dat restaurant. Toen we op het afgesproken tijdstip voor de deur stonden was het dicht. Na even verbrouwereerd voor de deur gestaan te hebben kwam de eigenaar even melden dat ze 3 dagen dicht waren in verband meteen kleine verbouwing. Zijn reactie; ach, hadden jullie gereserveerd, ach wat sneu. Nou ja, helaas, daaag tot de volgende keer dan maar. Nou, nee dus. | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 17:44 |
Oei, dat is wel heel erg onbeschoft lily. Dat het fout gaat, kan gebeuren, maar los het dan netjes op. Ik zou dan dus ook nooit meer teruggegaan zijn. Bah! | |
Pietverdriet | woensdag 30 mei 2012 @ 17:56 |
Kortom, je pikt het gewoon dat ze je slecht behandelen. | |
kahlie | woensdag 30 mei 2012 @ 18:06 |
Hoezo? Ze hebben me z.s.m. afgebeld. Het lijkt erop dat er een menselijke fout is gemaakt. Ze hebben me aangeboden om op een ander tijdstip onder dezelfde voorwaarden terug te komen. Ik zou het waarderen als ik dan nog gratis koffie zou krijgen ofzo. Zo niet, dan zou ik het karig vinden, maar slecht behandeld? Wat moet een restaurant dan doen als er een fout gemaakt is bij het reserveren? | |
Gravedigger | woensdag 30 mei 2012 @ 20:11 |
Maar wat wil je nou precies met dit topic bereiken? | |
luigisix | woensdag 30 mei 2012 @ 20:25 |
Dit doen de meeste mensen en daar maakt de horeca handig gebruik van | |
golfer | woensdag 30 mei 2012 @ 21:16 |
Ik zou alsnog eisen om op dezelfde voorwaarden en prijs van de Heerlijk 10-daagse bij ze te kunnen gaan eten op een andere dag. Zo niet, dan de organisatie van die 10-daagse ervan op de hoogte stellen middels een klacht. edit: dat hebben ze dus al aangeboden. Blijft vreemd dat ze overboekt waren. | |
Pietverdriet | woensdag 30 mei 2012 @ 22:23 |
En daarom is het gros van de hoereca zo kut en duur. | |
luigisix | woensdag 30 mei 2012 @ 22:37 |
Ben ik niet met je eens maar ik ben dan ook een echte horecaman. | |
Kandijfijn | woensdag 30 mei 2012 @ 23:23 |
Ik zal gewoon je ervaring vertellen aan de ober die jou die avond bediend en je teleurstelling over de gang van zaken laten blijken. Niet als een verwijt richting de ober maar alleen om je teleurstelling te uiten. Dat geeft je de grootste kans op een soort van compensatie. Een goede ober zal namelijk altijd proberen de negatieve ervaring te laten verbleken door een daarna positieve ervaring. | |
Taurus | woensdag 30 mei 2012 @ 23:58 |
Het gaat toch hoop ik niet zozeer om de tegemoetkoming? Bepaal gewoon of je het zo vreselijk vindt om later daar een keer te gaan eten of dat je dit etentje laat schieten en iets anders gaat doen. Het is nu ook weer niet zo dat er al betaald is en dat je daar niets voor krijgt, toch? Overigens grappig hoe zeer de meningen uiteen lopen wat dit betreft. Je hebt hele strenge (soms ietwat zure) horecakenners, en mensen die het even aanzien. De opmerking 'netjes van het restaurant dat ze je bellen' vind ik juist weer te slap, uiteraard moeten ze bellen. De opmerking 'mij zie je daar nooit meer' vind ik weer te streng. ![]() | |
Kandijfijn | donderdag 31 mei 2012 @ 02:47 |
Daarom schrijf ik ook specifiek dat ze de teleurstelling die ze heeft ervaren tentoon moet spreiden. Maar de ober geen verwijten moet gaan maken omdat hem natuurlijk niks verwijtbaar is. Als het restaurant wat verwijtbaar is, is een verder punt van discussie. Als ze geluk heeft en ik ga er uit van wel hebben ze vast wel een leuke verrassing voor hen in petto. En als je nu vind als ze compensatie verdienen of niet, de praktijk is dat ze waarschijnlijk zal krijgen als ze het goed speelt. En als ware Hollander maak je daar vanzelfsprekend gebruik van. | |
Pietverdriet | donderdag 31 mei 2012 @ 07:07 |
Tja, luister vooral niet naar de ongezouten feedback zou ik zeggen. Bediening kan meestal niet meer dan brengen wat er gevraagd wordt, het eten is veel te vaak pakjes werk, prefab, diepvriesrommel. Als je dit beeld niet herkent zou ik een brilletje kopen. En nee, het is niet allemaal zo, maar wel veel te vaak wel het geval. | |
luigisix | donderdag 31 mei 2012 @ 12:49 |
Er moet juist meer geluisterd worden naar de gast. Dat is de fout die veel bedrijven momenteel maken. Er wordt teveel vanuit de portemonee gedacht. De horeca draait om de gast en daar moet je je salaris uithalen. Teveel horeca bedrijven hebben tegenwoordig een eigenaar die niet betrokken is met het bedrijf. De eigenaar heeft meerdere horecabedrijven of het horecabedrijf hoort bij een holding met veel verschillende soorten bedrijven. Dat is wat er mis gaat in de horeca. | |
Kandijfijn | donderdag 31 mei 2012 @ 13:29 |
Dat ligt toch echt aan jezelf dan ![]() Je stapt toch echt zelfs bij zulke restaurants naar binnen. | |
Fokpop | donderdag 31 mei 2012 @ 14:23 |
Dat dat in de algemene voorwaarden staat betekent niet dat het ook mag / bindend is. | |
Pietverdriet | donderdag 31 mei 2012 @ 14:28 |
Net was je het niet met me eens, en nu weer wel? | |
Bramito | donderdag 31 mei 2012 @ 15:10 |
Ik ben het er dan wel weer mee eens, maar ik ben dan ook een echte klant. Voor m'n werk veelvuldig bezoeker van hotels en restaurants in vooral Europa. NL horeca is echt heel duur en best wel ondermaats. |