Alles kan maar of het verstandig is, is wat anders.quote:Op dinsdag 24 april 2012 19:45 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dat klopt, of ze verhogen de hoogste schijf wat extra.
Praktisch gezien kan het wel wat de SP wil.
Maar dan zit je weer met uitverdieneffecten. Dan krijg je de vraag wat belangrijker is: geld of vrije tijd?quote:Op dinsdag 24 april 2012 19:45 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dat klopt, of ze verhogen de hoogste schijf wat extra.
Praktisch gezien kan het wel wat de SP wil.
Ach, daar zit je met het voorgestelde pakket waar het op klapte ook wel mee, het netto-effect viel nogal tegen.quote:Op dinsdag 24 april 2012 19:46 schreef TJV het volgende:
[..]
Maar dan zit je weer met uitverdieneffecten. Dan krijg je de vraag wat belangrijker is: geld of vrije tijd?
Dat het verstandig is claim ik dan ook nietquote:Op dinsdag 24 april 2012 19:46 schreef Kirov het volgende:
[..]
Alles kan maar of het verstandig is, is wat anders.
Zeker, maar het altijd maar gooien op 'lastenverzwaring voor de grootverdieners einzeinz!11!!11!!!1!' wordt nogal doorzichtig. Als je daar nog intrapt..quote:Op dinsdag 24 april 2012 19:49 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Ach, daar zit je met het voorgestelde pakket waar het op klapte ook wel mee, het netto-effect viel nogal tegen.
Goh.... en ik maar denken dat de VVD juist het socialisme opnieuw uitgevonden heeft...quote:Op dinsdag 24 april 2012 19:18 schreef TJV het volgende:
[ afbeelding ]
De VVD staat op dit moment in de peilingen nog maar 3 zetels voor op de aartsvijand van de politieke wereld; den socialist.
quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:39 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Goh.... en ik maar denken dat de VVD juist het socialisme opnieuw uitgevonden heeft...
Onuitputtelijke solidariteit met falende banken, onuitputtelijke solidariteit met scheefleners en kamikazekopers. Tja... ik kan er naast zitten natuurlijk maar ik vind het rieken naar communisme en een centraal geleide economie
Dat is natuurlijk wel zo, de VVD heeft ook z'n sociale kant.quote:Op dinsdag 24 april 2012 22:39 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Goh.... en ik maar denken dat de VVD juist het socialisme opnieuw uitgevonden heeft...
Onuitputtelijke solidariteit met falende banken, onuitputtelijke solidariteit met scheefleners en kamikazekopers. Tja... ik kan er naast zitten natuurlijk maar ik vind het rieken naar communisme en een centraal geleide economie
Dan kun je net zo goed stellen dat iedere partij zijn 'sociale kant' heeft... er is altijd wel een groepje aan te wijzen die profiteert van een zeker beleid. In het geval van de VVD lijkt het vooral op een inverse Robin Hood variant, stelen van de armen om het te geven aan de rijken. Wat dat betreft mag je wel stellen dat ze inderdaad de tegenpool zijn van 'den socialist'.quote:Op woensdag 25 april 2012 12:03 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk wel zo, de VVD heeft ook z'n sociale kant.
Wat klaag je dan?quote:Op woensdag 25 april 2012 12:32 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Dan kun je net zo goed stellen dat iedere partij zijn 'sociale kant' heeft... er is altijd wel een groepje aan te wijzen die profiteert van een zeker beleid. In het geval van de VVD lijkt het vooral op een inverse Robin Hood variant, stelen van de armen om het te geven aan de rijken. Wat dat betreft mag je wel stellen dat ze inderdaad de tegenpool zijn van 'den socialist'.
Het probleem is dan ook niet de banken gered zijn, maar dat ze gered moesten worden. Als banken zo'n omvang hebben dat ze een bedreiging vormen voor het economische bestel wanneer ze omvallen, dan klopt er iets niet.quote:Op woensdag 25 april 2012 12:43 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Wat klaag je dan?
Overigens was het redden van de banken net zo'n feest voor de armen als voor de rijken, je moet er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als de hele financiële sector was ingestort, daar was niemand beter van geworden. Tenzij met voedselbonnen door de schaars ingerichte supermarkt heen lopen een wenselijke uitkomst is voor je.
De omvang is niet zozeer een probleem als dat verwevenheid dat wel is, banken zijn geen individuele instellingen meer maar zijn allemaal met elkaar verbonden. Als een valt krijg je een domino effect.quote:Op woensdag 25 april 2012 12:57 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Het probleem is dan ook niet de banken gered zijn, maar dat ze gered moesten worden. Als banken zo'n omvang hebben dat ze een bedreiging vormen voor het economische bestel wanneer ze omvallen, dan klopt er iets niet.
Ik klaag over het feit dat de VVD de rekening voor het falen van de vrije markt wil neerleggen bij degene die part nog deel hebben gehad aan het falen. Als liberaal en voorstander van het zelfreinigende vermogen van de markten zorg je natuurlijk dat de rekening komt te liggen bij de verantwoordelijke bestuurders en investeerders. De rekening van dit feestje gaat echter na een hele andere groep mensen.... Walgelijk beleid.quote:
Drogredenatie... als jullie ons niet redden gaat jullie er ook aan!!!quote:Overigens was het redden van de banken net zo'n feest voor de armen als voor de rijken, je moet er niet aan denken wat er zou zijn gebeurd als de hele financiële sector was ingestort, daar was niemand beter van geworden.
Bangmakerijquote:Tenzij met voedselbonnen door de schaars ingerichte supermarkt heen lopen een wenselijke uitkomst is voor je.
Gaar populistisch geleuter dit, je kan de rekening daar wel neerleggen maar dan weet je zeker dat die niet betaald gaat worden. Faillietgaande banken kan je niet laten betalen voor hun eigen redding, als ze zo liquide waren dan waren ze ook niet in de problemen geraakt.quote:Op woensdag 25 april 2012 13:02 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Ik klaag over het feit dat de VVD de rekening voor het falen van de vrije markt wil neerleggen bij degene die part nog deel hebben gehad aan het falen. Als liberaal en voorstander van het zelfreinigende vermogen van de markten zorg je natuurlijk dat de rekening komt te liggen bij de verantwoordelijke bestuurders en investeerders. De rekening van dit feestje gaat echter na een hele andere groep mensen.... Walgelijk beleid.
Zelfde verhaal als hierboven, nietszeggend geblaat.quote:Op woensdag 25 april 2012 13:02 schreef xenobinol het volgende:
Drogredenatie... als jullie ons niet redden gaat jullie er ook aan!!!
Niets verhinderde de overheid om de banken te redden en de verantwoordelijke bestuurders en aandeelhouders te laten fluiten naar hun centen. Waarom moest er betaald worden voor een technische failliet bedrijf? Nationaliseren en de bank herkapitaliseren koste al genoeg... Hetzelfde zie je nu gebeuren met 'junk bonds' en andere waardeloze producten, de centrale banken maken er een potje van en kopen alle waardeloze troep op tegen 'gefingeerde' boekwaarde... de rekening gaat dus gewoon naar de belastingbetaler zodat de mensen die 'domme dingen' gedaan hebben schadeloos gesteld worden. En dat beleid zit Rutte gewoon te verdedigen? Lenin zou zich in zijn kist omdraaien
Ja leuk, maar we zitten met de Euro, dus herwaardering van de munt of een andere munt zit er niet in, kijk naar Griekenland. Wederom dom populistisch geblaat dus.quote:Op woensdag 25 april 2012 13:02 schreef xenobinol het volgende:
Bangmakerij![]()
Het financiele stelsel produceert helemaal niets, de overheid kan gewoon een nieuw fiat geld systeem opzetten, is vaker gebeurt. Dit soort bangmakerij hoort niet thuis bij een daadkrachtige politieke elite.. tenzij ze corrupt is
Natuurlijk kun je ze wel laten betalen voor hun eigen redding... namelijk door ze failliet te laten gaan. Nu blijven de poppetjes allemaal op hun plek zitten en word het slechte beleid beloont.quote:Op woensdag 25 april 2012 13:36 schreef Voorschrift het volgende:
Gaar populistisch geleuter dit, je kan de rekening daar wel neerleggen maar dan weet je zeker dat die niet betaald gaat worden. Faillietgaande banken kan je niet laten betalen voor hun eigen redding, als ze zo liquide waren dan waren ze ook niet in de problemen geraakt.
Anders ga je er even inhoudelijk op inquote:Zelfde verhaal als hierboven, nietszeggend geblaat.
Herwaardering vind iedere dag plaats... de waarde van de euro is geen fixed point.quote:Ja leuk, maar we zitten met de Euro, dus herwaardering van de munt of een andere munt zit er niet in, kijk naar Griekenland. Wederom dom populistisch geblaat dus.
Voor mijn part pak je er een onderwerp uit... eentje waarvan je bent overtuigd dat ik er naast zit... Ik hoor graag je argumenten, dan zal ik ze daarna geduldig weerleggenquote:Op woensdag 25 april 2012 14:34 schreef Voorschrift het volgende:
Ik weet niet waar ik moet beginnen met zoveel onwaarheden.
Waarheden bedoel je? Je hebt al uitvoerig bewezen in dit topic het af te laten weten wanneer inhoudelijke kennis vereist is. Maak jezelf toch geen illusies.quote:Op woensdag 25 april 2012 14:34 schreef Voorschrift het volgende:
Ik weet niet waar ik moet beginnen met zoveel onwaarheden.
Ja hoor, de wereld blijft gewoon door draaien met instortende pensioenfondsen, consumenten die hun spaargeld zien verdwijnen en bedrijven die geen kredieten meer kunnen afsluiten. Er ontstaat geen paniek, geen negatieve vicieuze cirkel, alles blijft zoals het was, behalve voor de aandeelhouders van de banken.quote:Op woensdag 25 april 2012 14:17 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Natuurlijk kun je ze wel laten betalen voor hun eigen redding... namelijk door ze failliet te laten gaan. Nu blijven de poppetjes allemaal op hun plek zitten en word het slechte beleid beloont.
Als er een faillissement komt valt er prima te onderhandelen met schuldeisers en schuldenaren over de nieuwe voorwaarden waarop de boel voortgezet kan worden. Dat is het hele idee achter de vrije markt.
[..]
Anders ga je er even inhoudelijk op in
[..]
Herwaardering vind iedere dag plaats... de waarde van de euro is geen fixed point.
Bij een systeem crash is het eerste wat overheden zullen doen een nieuwe munteenheid invoeren. Bij zo'n crash blijven echter alle productie faciliteiten bestaan, dus jouw doemscenario van lege supermarkten is gewoon bangmakerij. Je zou je veel grotere zorgen moeten maken over zaken die in de echte wereld instorten dan over instortende banken. Dat is geen populistisch geblaat... maar gewoon de realiteit. Maar goed.... laat je vooral bang maken en indoctrineren door de elite... je zal het goed doen als schuldslaaf
Je kan toch niet serieus geloven dat wanneer de financiële wereld instort we allemaal vrolijk op eenzelfde voet door kunnen gaan? Mijn God zeg.quote:Op woensdag 25 april 2012 14:52 schreef HyperViper het volgende:
[..]
Waarheden bedoel je? Je hebt al uitvoerig bewezen in dit topic het af te laten weten wanneer inhoudelijke kennis vereist is. Maak jezelf toch geen illusies.
Dankzij de massatraagheid blijft de wereld nog heel lang doordraaien. En natuurlijk zal er een situatie ontstaan waarin niemand even weet waar hij/zij aan toe is. Daar ligt nu juist een belangrijke rol weg gelegd voor de overheid. De overheid kan gewoon de rol van de private banken overnemen, simpelweg door het monopoly op de geldcreatie in eigen beheer te nemen. Ons huidige geldsysteem is gebaseerd op IOY's en een nieuw geldsysteem zal niet veel anders zijn. Kwestie van goed de bevolking voorlichten, dat laatste ontbreekt het nogal aan... de reden daarvoor laat zich natuurlijk radenquote:Op woensdag 25 april 2012 14:56 schreef Hephaistos. het volgende:
Ja hoor, de wereld blijft gewoon door draaien met instortende pensioenfondsen, consumenten die hun spaargeld zien verdwijnen en bedrijven die geen kredieten meer kunnen afsluiten. Er ontstaat geen paniek, geen negatieve vicieuze cirkel, alles blijft zoals het was, behalve voor de aandeelhouders van de banken.![]()
Natuurlijk zullen er dingen veranderen.... sterker nog... dat is de hele essentie van een hervorming...quote:Op woensdag 25 april 2012 15:10 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Je kan toch niet serieus geloven dat wanneer de financiële wereld instort we allemaal vrolijk op eenzelfde voet door kunnen gaan? Mijn God zeg.
In dat geval zullen de werkenden weer de lul zijn en de uitkeringstrekker (want ze hebben het al zo zwaar) zullen er geen last van hebben. Topregel! Zo zal het met alles gaan de komende jaren, ja de modale verdiener zal bloeden voor het gegeven dat ze een links kabinet gaan kiezen. En ik gun het ze godverdomme inmiddels ook nog allemaal. Blijkbaar is steuntrekkend Nederland een stuk slimmer dan de modale inkomens.quote:Op dinsdag 24 april 2012 19:39 schreef TJV het volgende:
[..]
Stel nou dat de overheid besluit om de helft van de uitgaven aan de zorg te schrappen. Dat is zo'n 36 miljard. Daar zullen wij dan (een deel van) moeten betalen. Hoe gaan de minimumloners() dat betalen? Met andere woorden: hoe wil je hun inkomsten zo verhogen dat ze erop vooruit gaan, of dat de schade echt beperkt blijft?
Zeg ik dat dan? Wat jij schetst daarentegen is gewoon angst propaganda. Bullshit. De productie hoeft niet te stoppen. Banken leveren ons niéts tastbaars. Totale onzin wat jij claimt. Redeneren vanuit angst is laf en daar schieten wij als samenleving al helemaal niets mee op. Lethargische duivels noem ik die mensen.quote:Op woensdag 25 april 2012 15:10 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Je kan toch niet serieus geloven dat wanneer de financiële wereld instort we allemaal vrolijk op eenzelfde voet door kunnen gaan? Mijn God zeg.
Bangmakerij.... hoe gaat de VVD dit probleem oplossen? Gewoon geen zorg meer verstrekken? De burger nog meer laten meebetalen? Het eerste is onmenselijk het tweede zorgt voor verdere economische stagnatie en dus voor een negatieve versterkende feedback.quote:Op woensdag 25 april 2012 15:20 schreef Ronnie_bravo het volgende:
In dat geval zullen de werkenden weer de lul zijn en de uitkeringstrekker (want ze hebben het al zo zwaar) zullen er geen last van hebben. Topregel! Zo zal het met alles gaan de komende jaren, ja de modale verdiener zal bloeden voor het gegeven dat ze een links kabinet gaan kiezen. En ik gun het ze godverdomme inmiddels ook nog allemaal. Blijkbaar is steuntrekkend Nederland een stuk slimmer dan de modale inkomens.
Lekker SP en Pvda gaan stemmen mensen, kies voor een lege beurs!
Dat banken niets leveren is gewoonweg quatsch.quote:Op woensdag 25 april 2012 15:25 schreef HyperViper het volgende:
[..]
Zeg ik dat dan? Wat jij schetst daarentegen is gewoon angst propaganda. Bullshit. De productie hoeft niet te stoppen. Banken leveren ons niéts tastbaars. Totale onzin wat jij claimt. Redeneren vanuit angst is laf en daar schieten wij als samenleving al helemaal niets mee op. Lethargische duivels noem ik die mensen.
Banken produceren niets... ze creëren geen welvaart. De kosten die opgaan aan 'bankieren' zijn gewoon kostprijs verhogende factoren. Ik wil niet zeggen dat banken geen nuttige functie hebben maar het huidige prijskaartje van de dienstverlening is te hoog.quote:Op woensdag 25 april 2012 15:27 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Dat banken niets leveren is gewoonweg quatsch.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |