abonnement Unibet Coolblue
pi_123035709
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 16:12 schreef THEFXR het volgende:

[..]

vers brood snijden is geen normaal gebruik?
als je nu je struiken in de tuin er mee ha gesnoeid...
HArde materialen wordt niet geadviseerd. Dit is behoorlijk hard brood (de korst dan).
anonieme razernist
pi_123035802
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 16:50 schreef NoCigar het volgende:

[..]

HArde materialen wordt niet geadviseerd. Dit is behoorlijk hard brood (de korst dan).
ooh, ik dacht dat ze daar koperen snoeren mee bedoelde.
pi_123036128
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 16:52 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ooh, ik dacht dat ze daar koperen snoeren mee bedoelde.
Geen pompoen ook enzovoort, dus ik beschouw het eigenlijk als mijn eigen fout...maaar ik las op twitter dat S. Witteman er ook haar brood mee sneed dus ik dacht, dat kan ik ook, kan ik eindelijk eens wat dunner plakjes hiervan snijden.
anonieme razernist
pi_123036153
Sowieso een harde korst snijden gaat voor geen meter met een glad mes, kartelmes moet je dan hebben.
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_123149780
quote:
9s.gif Op maandag 18 februari 2013 15:24 schreef NoCigar het volgende:
Ik heb mijn nieuwe handgemaakts japanse mes stukgemaakt door er vers zuurdesembrood mee te willen snijden. Nou ja, er zijn chipjes uit, de rest snijdt nog wel. Misschien is dat ooit weg te slijpen, maar daar wacht ik mee aangezien hij net een week oud is.
Maar ik ben dus verbaasd over hoe dun de snijkant is, die blijft soms ook een beetje vastzitten in de snijplank. Maar het snijdt wel erg fijn, heerlijk licht. En voor het zware werk heb ik mijn Zwillingen nog.
Dat is wel vreemd, Van welk merk en van welke staalsoort is je mes gemaakt?
pi_123150736
Eindelijk een aanzetstaal gekocht voor mijn Zwillingmessen. Ik vind het maar doodeng om dat te gebruiken. Hoe weet je zo zeker dat je een 20graden hoek hebt? Het voelt wel al scherper dus ik denk dat ik het wel goed heb gedaan.
pi_123151242
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 09:20 schreef bloempje-moi het volgende:
Eindelijk een aanzetstaal gekocht voor mijn Zwillingmessen. Ik vind het maar doodeng om dat te gebruiken. Hoe weet je zo zeker dat je een 20graden hoek hebt? Het voelt wel al scherper dus ik denk dat ik het wel goed heb gedaan.
Houd het mes er recht op (dus 90 graden) dan pak je daar de helft van (45 graden) en dan daar weer de helft van (ongeveer 20 graden). Hou dat aan als referentiepunt. Kan niet missen.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_123151246
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 09:20 schreef bloempje-moi het volgende:
Eindelijk een aanzetstaal gekocht voor mijn Zwillingmessen. Ik vind het maar doodeng om dat te gebruiken. Hoe weet je zo zeker dat je een 20graden hoek hebt? Het voelt wel al scherper dus ik denk dat ik het wel goed heb gedaan.
Echt opmeten is lastig, wat ik altijd doe is het midden van mijn duim op de achterkant van het mes leggen. Als je dan het mes op de aanzetstaaf legt heb ik een mooie fijne slijphoek (minder dan 20). Ik heb dit nooit gemeten en het is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de duim. Mijn gevoel zeg dat mijn manier ongeveer 12-15 graden is. Ik hou van zeer scherpe messen ;)

Je kan ook onderstaand plaatje uitprinten hiermee wat vogelen?

pi_123151730
Dank! Ik heb het nu inderdaad hetzelfde gedaan zoals Hostimeister zegt, en goed naar het mes zelf gekeken of ik die hoek aanhoudt. Maar aangezien mijn messen sowieso nog moeten worden geslepen, zullen ze door het aanzetstaal nooit heel scherp worden. Gebruiken jullie het aanzetstaal dagelijks, iedere keer voordat je kookt of af en toe als je merkt dat het mes minder gemakkelijk snijdt?
pi_123151852
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 10:07 schreef bloempje-moi het volgende:
Dank! Ik heb het nu inderdaad hetzelfde gedaan zoals Hostimeister zegt, en goed naar het mes zelf gekeken of ik die hoek aanhoudt. Maar aangezien mijn messen sowieso nog moeten worden geslepen, zullen ze door het aanzetstaal nooit heel scherp worden. Gebruiken jullie het aanzetstaal dagelijks, iedere keer voordat je kookt of af en toe als je merkt dat het mes minder gemakkelijk snijdt?
Als ik merk dat ik bv. bij een tomaat werk moet doen ipv mijn mes zet ik het aan. Ongeveer een keer per week denk ik.
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 25 februari 2013 @ 09:46:23 #221
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_123316129
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 14:09 schreef Henkie_Jan het volgende:

[..]

Klopt, je krijgt ze ook wel scherp maar je mooie originele slijphoek ben je kwijt...
Als ze maar scherp zijn.... Ik ben tevreden.
Siesta & Fiesta!
  maandag 25 februari 2013 @ 12:40:42 #222
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_123320627
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 10:07 schreef bloempje-moi het volgende:
Dank! Ik heb het nu inderdaad hetzelfde gedaan zoals Hostimeister zegt, en goed naar het mes zelf gekeken of ik die hoek aanhoudt. Maar aangezien mijn messen sowieso nog moeten worden geslepen, zullen ze door het aanzetstaal nooit heel scherp worden. Gebruiken jullie het aanzetstaal dagelijks, iedere keer voordat je kookt of af en toe als je merkt dat het mes minder gemakkelijk snijdt?
Alleen als er een braam aan het mes zit heeft aanzetten zin.
Dat moet overigens niet gebeuren op de manier waarop TV-koks dat doen: te pas en te onpas het mes snel en krachtig aanzetten.
Aanzetten hoeft niet snel en je hoeft het mes ook niet met brute kracht over het aanzetstaal te halen, rustig en beheerst is zelfs beter.

Ja, het ziet er interessant uit voor gasten die in de keuken meekijken maar meer dan dat is het vaak niet.
pi_124050282
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 22:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

houdertjes voor het mes over de wetstone te halen, verschillende graden heb je daar in.
Die houdertjes om je mes precies de goede slijphoek te geven kun je oa hier kopen

http://www.japansemessen.nl/a-28664079/slijpen/slijphulp/

Ik weet niet precies welke deze heeft maar hij is gemaakt voor Japanse messen dus het zal wel goed zijn.

Dat lompe aanzetten wat de TV-koks doen is inderdaad funest voor je geometrie van je mes, je creert hiermee een "deuk" in het lemmet waar het aanzetstaal het mes als eerste raakt, je hele snijkant wordt een zooi...Kortom kijk niet te veel af van TV-koks, het is meer show dan kookkunst helaas.
pi_124863650
Ik heb deze 4 dagen geleden gekocht O+
http://www.knivesandtools(...)kshandigen-20-cm.htm
Because you know i'm all about that ass
  Redactie Frontpage maandag 15 april 2013 @ 22:00:37 #225
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_125330509
Ik heb op dit moment een Global G2. Dit mes vind ik eigenlijk te licht, en de balans is het voor mij net niet. Dit mes wil ik graag tweedehands verkopen voor een euro of 70. Mochten hier mensen zijn met interesse laat me dat dan even weten (PM), dan kunnen we tot een mooie prijs komen.

Verder in Japan (augustus 2012) een Yaxell Zen Santoku 165mm gekocht (VG-10 37 laags):


Dat bevalt zo goed (balans en gewicht - zwaar en ook de scherpheid en duur daarvan) dat deze jongen nu onderweg is:


De Yaxell Zen Gyuto 255mm
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  maandag 15 april 2013 @ 22:13:14 #226
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_125331272
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 22:00 schreef JeMoeder het volgende:
De Yaxell Zen Gyuto 255mm
had je dit mes uitgeprobeerd in een winkel/beurs?
het is nl veel geld voor een scherp mes
  Redactie Frontpage maandag 15 april 2013 @ 22:20:31 #227
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_125331739
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 22:13 schreef THEFXR het volgende:

[..]

had je dit mes uitgeprobeerd in een winkel/beurs?
het is nl veel geld voor een scherp mes
De Santoku kostte maar 50 euro, de Gyuto kost me nu 65 euro (let wel, in Japan - bij een retailer in Europa betaal je minimaal het dubbele of zelfs het viervoudige). Helemaal niet veel geld als je het mij vraagt. De Santoku heb ik als test gekocht. Dat bevalt zo goed dat de Iets duurdere Gyuto er nu ook bij komt.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  maandag 15 april 2013 @ 22:22:16 #228
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_125331867
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 22:20 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

De Santoku kost maar 50 euro, de Gyuto 65 euro. Helemaal niet veel geld als je het mij vraagt. De Santoku heb ik als test gekocht. Dat bevalt zo goed dat de Iets duurdere Gyuto er nu ook bij komt.
ooh, dat scheelt veel itt wat ik aan prijzen op het inet zag staan, vanaf 80 e voor een klein mesje.
  Redactie Frontpage maandag 15 april 2013 @ 22:23:00 #229
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_125331931
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 22:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ooh, dat scheelt veel itt wat ik aan prijzen op het inet zag staan, vanaf 80 e voor een klein mesje.
Ja, anders had ik het niet zo maar blind gekocht hoor :)
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  dinsdag 16 april 2013 @ 00:44:11 #230
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125339703
Waar heb je die besteld dan? ¤65 valt echt enorm mee, m'n Zwilling 5star messen waren duurder en die zijn niet eens van damaststaal
pi_125340796
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 12:40 schreef SiGNe het volgende:
Alleen als er een braam aan het mes zit heeft aanzetten zin.
Dat moet overigens niet gebeuren op de manier waarop TV-koks dat doen: te pas en te onpas het mes snel en krachtig aanzetten.
Aanzetten hoeft niet snel en je hoeft het mes ook niet met brute kracht over het aanzetstaal te halen, rustig en beheerst is zelfs beter.
Het wordt alleen meer in beeld gebracht omdat het interessant lijkt ja. Maar ik weet vrijwel zeker dat tv koks hun mes niet overdreven vaak aanhalen.

Als ik het ze zie aanhalen, zie ik ze trouwens nooit teveel kracht gebruiken dat lijkt alleen maar zo omdat het ze het sneller dan veel andere mensen het kunnen/willen. Net zoals elke kok in elk lokaal dorp.

Een kok snijdt trouwens zoveel dat minstens elke (om de) dag aanzetten geen overdreven luxe is-

[ Bericht 2% gewijzigd door Kandijfijn op 16-04-2013 01:52:07 ]
  dinsdag 16 april 2013 @ 02:10:00 #232
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_125341308
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 22:20 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

De Santoku kostte maar 50 euro, de Gyuto kost me nu 65 euro (let wel, in Japan - bij een retailer in Europa betaal je minimaal het dubbele of zelfs het viervoudige). Helemaal niet veel geld als je het mij vraagt. De Santoku heb ik als test gekocht. Dat bevalt zo goed dat de Iets duurdere Gyuto er nu ook bij komt.
Je woont in Japan?
pi_125342545
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 00:44 schreef SiGNe het volgende:
Waar heb je die besteld dan? ¤65 valt echt enorm mee, m'n Zwilling 5star messen waren duurder en die zijn niet eens van damaststaal
Messen kan je echt goedkoop vinden als je geduld hebt.

Hier in huis (van mijn ouders);
De original; Wusthof Classic + officemes van 12 cm; gekocht aan originele prijs op knives and tools.

Met grote korting bijgekocht op ebay omdat het kon:
Myabi 7000D voor 145 euro (niet gebruikt maar heeft als demo achter glas op beurzen gelegen etc.).

Een zesdelige set van Zwilling van 300 euro voor 160, zelfde verhaal. Niet zo goed als de Myabi maar handig om enkele messen die je niet vaak gebruikt uit te pikken en de rest door te verkopen. Zo zou hier zelf nooit een worstmes (klein broodmes) gekocht zijn, maar blijkt dat nu wel verrekte handig te zijn om tomaatjes enz. te snijden. Broodmes zat daar ook in, ook superhandig om er een écht scherp te hebben voor ananassen enz.

Mijn favoriet is de Wusthof btw. De Myabi is scherper en dus beter voor fijn werk maar heeft een punt dicht tegen het handvat. Vind de Wusthof veiliger en dat is voorlopig het enige mes dat ik ook voor mijzelf zou kopen. Molenmesjes volstaan voor de rest.
  Redactie Frontpage dinsdag 16 april 2013 @ 09:26:46 #234
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_125343675
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 02:10 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Je woont in Japan?
Nope, gewoon bestellen in Japan :)

Ik zie trouwens de prijzen van die Yaxell messen op een Nederlandse website, die kerel draait gewoon 150-200% marge op die dingen... belachelijk.

[ Bericht 12% gewijzigd door JeMoeder op 16-04-2013 09:44:53 ]
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  dinsdag 16 april 2013 @ 12:14:13 #235
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_125348380
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 09:26 schreef JeMoeder het volgende:

[..]

Nope, gewoon bestellen in Japan :)

Ik zie trouwens de prijzen van die Yaxell messen op een Nederlandse website, die kerel draait gewoon 150-200% marge op die dingen... belachelijk.
ja, daarom dacht ik ook, wat kosten die messen veel geld, normaal zijn dat marges voor meubelen.
  Redactie Frontpage dinsdag 16 april 2013 @ 13:13:08 #236
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_125350221
Aangezien ik hier geen reclame wil maken, kan je me per pm/dm vragen om mijn besteladres :)
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  dinsdag 16 april 2013 @ 17:12:02 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125359667
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 13:13 schreef JeMoeder het volgende:
Aangezien ik hier geen reclame wil maken, kan je me per pm/dm vragen om mijn besteladres :)
www.imitatieuitchina.nl
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage dinsdag 16 april 2013 @ 17:52:32 #238
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_125361198
quote:
Heel grappig :')

Dat een retailer in Nederland debiele winsten moet maken, ik vervolgens iets koop in Japan voor een derde van de prijs, dat moet wel namaak zijn? Grappig, goed geprobeerd.

[ Bericht 6% gewijzigd door JeMoeder op 16-04-2013 19:26:33 ]
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_127351040
De Yaxcell messen kun je ook gewoon in NL krijgen voor schappelijke prijzen:

Yaxcell bij Japansemessen.nl

Weliswaar geen 65 euro maar als je een mes uit Japan besteld komt er nog verzendkosten bij (10-15 euro?) en daarover moet je nog 21% btw, importheffingen en administratiekosten bij (10 euri)

totaal dus 65+15= 80 ex btw = 96,80 incl btw + 10 euro = 106,80 euro.

Verkijk je niet op de prijzen in het buitenland (ebay etc.)
pi_127351110
Hier heb je ze ook maar dan heten ze GEFU (zelfde merk)

http://www.mix4max.com/GE(...)kumes-RAN-30060.html

wel iets duurder...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')