Goed punt Bezwaar is dat ik voor iemand ga koken die allergisch is voor soja in (bijna) alle vormen.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 16:20 schreef Catch22- het volgende:
wat is je bezwaar tegen sojasaus? Voor mensen aankomen met producten die diezelfde bezwaren hebben.
Maar allergie is er in allerlei soorten en maten Ik heb twee collega's die allergisch zijn voor amandelen. De een heeft na een nootje wat opgezette lippen en een kriebel in d'r keel, de ander is na een kruimeltje al bijna op weg naar het ziekenhuis.quote:Op dinsdag 27 maart 2012 16:23 schreef nexus-pilot het volgende:
Ik heb ook een soja-allergie en ik merk toch niets aan sojasaus.
Ben bij Gimsel in Rotterdam geweest, daar hebben ze inderdaad allerlei alternatieve producten, maar de "aziatische sauzen" zijn beperkt tot allerlei varianten van sojasausquote:Op dinsdag 27 maart 2012 16:26 schreef Franknfurter het volgende:
Ben je al bij de natuurwinkel langs geweest? Daar hebben ze vaak vervangende ingrediėnten dacht ik.
Ja TS, waarom een gerecht met sojasaus?quote:Op dinsdag 27 maart 2012 16:53 schreef RobinOok het volgende:
Typisch, moeten koken voor iemand met een soja-allergie en dan een gerecht uitkiezen met sojasaus.
Alsof er niet 83 miljoen gerechten zijn waar geen soja in zit.
Hmm.. Ik heb niet echt een specifiek gerecht in gedachten, gebruik het gewoon in een aantal gerechten als smaakmaker en die wil ik haar in de toekomst ook voor kunnen zetten En gewoon meer zout erin mikken is het 'm toch net nietquote:Op dinsdag 27 maart 2012 16:53 schreef RobinOok het volgende:
Typisch, moeten koken voor iemand met een soja-allergie en dan een gerecht uitkiezen met sojasaus.
Alsof er niet 83 miljoen gerechten zijn waar geen soja in zit.
En als je dan er bij zou vertellen wat je precies wilt maken, dat zou ook al een stuk helpen met het meedenken voor een alternatief.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |