abonnement Unibet Coolblue
pi_41412267
Dat restaurant zal aan het meer van Tiberias zitten. Het is alweer 9 jaar geleden dat ik er was (31 augustus 1997 vertrok ik, nieuws van Diana las ik in de krant in het vliegtuig). Ik heb op die kibbutz gewerkt, veel in de tuin en in het vakantiepark.

Wat je er van kan verwachten, het idee van een kibbutz is er nog wel maar veel mensen werken ook elders en wonen er alleen nog maar. Als je er in een weekend bent zal je wel iets van de Shabat merken, dan is er meestal een wat uitgebreider diner in de eetzaal.

Ik zou proberen om naar Nazareth te gaan, daar zit je niet zo ver vandaan en is wel de moeite waard en verder een rondje om het meer en naar Tiberias. Als je naar Tel Aviv kunt zou je naar Jaffa kunnen gaan. Ik weet niet hoe het nu zit met Jeruzalem en of je overal kunt komen maar de oude stad is zeker de moeite waard

Wat moet je gaan doen in Israel?
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_41412605
quote:
Op zaterdag 2 september 2006 00:33 schreef Vava het volgende:
Wat moet je gaan doen in Israel?
de korte versie :
dat bedrijf is een concurent van ons maar we gebruiken hun spullen voor ons systeem.
(electronica en software voor de melkveehouderij)
Ze hebben wat veranderd in hun spullen en nu werkt t niet meer met ons spul (t bedrijf waar ik werk is ook hun grootste klant)

ik mag ze gaan uitleggen wat ze verkeerd doen en ze ons systeem uitleggen zodat ze er mee kunnen testen en dit soort problemen in de toekomst kunnen voorkomen.

even iets hoe ik t ervaar en hopelijk trap ik niemand op de tenen....
ik ken nu een stuk of 15 israeliers en ik vind t niet echt "meewerkende" personen, ze hebben ook iets "kijk ons eens goed zijn" over zich heen, meer dan een gemiddelde yank heeft. ik vind ze ook vrij stug, tijdens besprekingen let ik extreem op mijn woorden omdat t nog wel eens tegen je gebruikt kan worden op een achterbakse manier. ik ken ze een aantal jaar dus de kat uit de boom kijken zal t niet zijn...

let wel, ik zeg niet dat ze allemaal zo zijn, t valt alleen op bij de mensen die ik ken.....

toen je daar zat had je ook zulke ervaringen??
suck my asshole taco bender
pi_41413205
Ah vandaar ik ben wel op een kibbutz geweest waar een melkveehouderij was maar dat was denk ik iets meer naar het zuiden, bij Bet Shean in de buurt (daar is een stukje uit de film van Jesus Christ Superstar opgenomen)

En over die Israeliers, zo komen ze idd wel over, ik vond wel dat wanneer je ze wat beter gaat kennen ze wat opener en makkelijker worden. Ik heb het ook vaak gemerkt hoor. Maar op de kibbutz waren vooral erg leuke en lieve mensen
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_43720352
Ik was vorige week in Israel en heb er dit filmpje over gemaakt:

http://www.campus.tv/index.php?action=showmovie&movieid=245

Hopelijk is het educatief genoeg
pi_43735293
Ja, wondjes en zwemmen in de Dode Zee Die modder van je gezicht krijgen, is dat een beetje gelukt zonder dat er water in je ogen kwam? Want zelfs met je ogen dicht lijkt het me nog lastig..
Tof! Ik ben net op tijd voor de gnoes!
Let's plant a tree
pi_48188757
Ik heb gelezen dat als je vanuit Israel naar andere landen in het midden-oosten gaat, je dan vantevoren op het vliegveld moet vragen of ze de visastempel op een papiertje kunnen zetten. Geldt dit ook als je vanuit bv. Tunesie naar Jordanie en Egypte gaat en dan naar Israel of is dat geen probleem met visastempels in het paspoort?
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_48267541
Met israelische stempels kom je zonder problemen in Egypte en Jordanië, omdat tussen die landen een vredesverdrag is. Omgekeerd is het iets lastiger maar ik heb zelf geen problemen ondervonden bij de grens Eilat- Aqaba (Jordanië), en de grens Eilat-Taba (Egypte).
Wel moet je er rekening mee houden dat beide grenzen op elk moment van de dag zomaar gesloten kunnen worden, maar dat gebeurt de laatste tijd niet vaak meer.
Ook moet je er rekening mee houden dat je met Israelische stempels in je paspoort geen enkel ander Arabisch (of Perzisch) land meer inkomt totdat je een nieuw paspoort hebt.
Het is dus wel verstandig een apart papiertje te vragen, ik bedenk me alleen net dat dat volgens mij alleen op vliegveld Ben Gurion (Tel Aviv) kan... Weet ik niet zeker, zou het even navragen.
  zaterdag 14 april 2007 @ 15:09:04 #83
167723 sanni
Acima de seu
pi_48323069
Yo TS, ben ooit in Haifa geweest. Leuke plaats en aardige bevolking.
Hieronder een voorbeeld van de stad

pi_58136807
Jammer dat hier zo lang niet is gereageerd! Heb vorige maand een (snelle) rondreis gedaan door Israel en ben echt onder de indruk van het land.
pi_58917216
Ik ben ook weer terug van m'n Israël vakantie. Supermooi, supertovve mensen, erg interessante dingen gezien, en het huren van de auto was gelukkig geen enkel probleem Onder andere in nes ammim geweest, een Nederlandse kibboets bij de Libaneze grens. En natuurlijk heel veel Jeruzalem
-
pi_58920062
Ik blijf het zonde vinden dat ik maar zo kort de tijd heb gehad voor Jeruzalem (5 uurtjes)
pi_58921336
Jeruzalem is vrij klein, vooral de oude binnenstad, maar 5 uurtjes is inderdaad wel erg kort De tempelberg was erg indrukwekkend, me'ah she'ariem was ook bijzonder om door te lopen ( heb daar nog met een antiekhandelaar in een boekenwinkel gesproken; hij kwam jaarlijks naar de antiekbeurs in Utrecht. Heb er mooi wat Hebreeuwse literatuur ingeslagen ) en een rondje buiten de stad langs de olijfberg was ook erg mooi.

Maar dan heb je in ieder geval een goede reden om nog es terug te komen
-
pi_58921580
True! Tel Aviv was ook tekort (van 16.00 tot 04.00 uur, waarin ik ook toch echt even een paar uurtjes heb geslapen)
pi_58937292
ik vlieg er in augustus weer heen, lekker de immense hitte opzoeken. 2 weken waarvan 1 week TLV en Jeruzalem, en een weekje Eilat. Zin an!
  dinsdag 27 mei 2008 @ 17:28:17 #90
111528 Viajero
Who dares wins
pi_58945290
Ik ga eind december, begin Januari voor het eerst naar Israel.

In elk geval Jerusalem, en daarnaast hopelijk ook Tel Aviv, Masada, Dode Zee, Eilat. Kan je van Eilat een dagtrip maken naar Petra? Kan je dagtrips maken van Jordanie naar Saudi Arabie (alleen al om te zeggen dat ik in Saudi Arabie ben geweest). Eventueel ook Bethlehem of ergens anders in de Palestijnse gebieden.

Ik zal dit topic in elk geval in de gaten houden.
It really is just like a medieval doctor bleeding his patient, observing that the patient is getting sicker, not better, and deciding that this calls for even more bleeding.
pi_58955790
Van eilat naar Petra wel (op dit moment, you never know). De rest weet ik eigenlijk niet.
pi_58957400
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 17:28 schreef Viajero het volgende:
Ik ga eind december, begin Januari voor het eerst naar Israel.

In elk geval Jerusalem, en daarnaast hopelijk ook Tel Aviv, Masada, Dode Zee, Eilat. Kan je van Eilat een dagtrip maken naar Petra? Kan je dagtrips maken van Jordanie naar Saudi Arabie (alleen al om te zeggen dat ik in Saudi Arabie ben geweest). Eventueel ook Bethlehem of ergens anders in de Palestijnse gebieden.

Ik zal dit topic in elk geval in de gaten houden.
Vanaf Eilat kun je met een georganiseerde tour, maar daar betaal je veel te veel voor (Minstens ¤120 p.p.).
Wat je het beste kunt doen is rond een uur of 8 's ochtends de grens over gaan bij Arava. Aan de Jordaanse kant staan altijd taxi's klaar. Ze brengen je voor $100 (per auto) heen en weer en wachten de hele dag op je in Petra. De rit duurt zo'n 2 uur en is, zeker via de kings highway, erg mooi.

Saudi-Arabië kun je vergeten. Je hebt dan al een Israëlische stempel in je paspoort, wat betekent dat je alleen de buurlanden Egypte en Jordanië kunt bezoeken. En ook al had je die stempel niet, dan kom je alleen met een door het ministerie gecheckte uitnodiging in het voor Arabieren 'heilige land'.

De Palestijnse gebieden zijn gewoon te bezoeken, maar ook dan ben je afhankelijk van de grillen van de Israëlische douane. Als ze de grens om de een of andere reden dichtgooien heb je gewoon pech.
pi_58957515
tvp. Ik ga misschien in oktober naar Nazareth, maar ik weet nog niet of het wel zo'n goed plan is.
pi_58958840
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 09:54 schreef skiczukie het volgende:
tvp. Ik ga misschien in oktober naar Nazareth, maar ik weet nog niet of het wel zo'n goed plan is.
Ben zelf vorige week naar Betlehem geweest; ging prima.
-
  vrijdag 30 mei 2008 @ 03:40:21 #95
174018 AryaMehr
By any means necessary
pi_59004462
Mensen ik ben van plan om dit jaar een weekje naar Israel te gaan. Weet iemand hoeveel me dit ongeveer gaat kosten? Plaatsen die ik eventueel wil bezoeken zijn: Tel Aviv en Jeruzalem. Andere leuke ''aanraders'' zijn ook van harte welkom.

Alvast bedankt.
pi_59008141
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 03:40 schreef AryaMehr het volgende:
Mensen ik ben van plan om dit jaar een weekje naar Israel te gaan. Weet iemand hoeveel me dit ongeveer gaat kosten? Plaatsen die ik eventueel wil bezoeken zijn: Tel Aviv en Jeruzalem. Andere leuke ''aanraders'' zijn ook van harte welkom.

Alvast bedankt.
dat ligt er maar helemaal aan hoe je de reis wilt organiseren.
Als je budget krap is, zou ik vliegen vanaf Keulen (tuifly.com) of Luik (jetairfly.com). IK doe deze zomer hetzelfde, wat me ¤240 voor een retourtje kost. Als je geld zat hebt kun je ook direct vanaf Amsterdam vliegen, kost ja, afhankelijk van dag en seizoen, zo'n 400 euro.

In Israel zelf zijn aardig wat hostels, te boeken via hostelworld.com. In Tel Aviv kan ik Hayarkon48 aanraden, in Jeruzalem Jaffa gate hostel. Heen en weer reizen kan erg gemakkelijk dankzij het enorm uitgebreide busnetwerk en is niet duur. Als je in de winter die kant op wilt, kun je ook nog een paar dagen Eilat doen, het is er nooit kouder dan 25 graden en regen valt er vrijwel niet.

Vanuit Jeruzalem kun je nog een tripje naar de dode zee maken, ook leuk om een dagje te doen. Maar omdat je maar een week weg wilt zou ik het bij 2 plaatsen houden.

Het leven in Israel is goed te betalen. De shekel is gekoppeld aan de dollar dus het is zeker het laatste jaar wat goedkoper geworden.
pi_59008444
Ik zat in Jeruzalem in Hashimi Hostel, wat geloof ik 19 euro per overnachting kostte. Je hebt dan een fenomenaal uitzicht 's ochtends tijdens je ontbijt, wat trouwens ook erg goed was. Echt schoon wordt het niet in hostels vrees ik Het New Palm Hostel daarentegen was een klein drama; matrassen van 3 centimeter, geen hoezen, dronken eigenaars op de bank... niet aan te raden
-
  woensdag 23 juli 2008 @ 05:44:33 #98
174018 AryaMehr
By any means necessary
pi_60286911
Ik ben van plan om in september naar Tel Aviv te gaan. Hier wonen gelukkig een aantal kenissen van mijn moeder die me dan ook uitgenodigd hebben om bij hen te verblijven. Nog een aantal aanraders?
pi_60936103
Ik ga eind september naar Israel, Tel Aviv. Lijkt me erg bijzonder. En ben niet bang voor een bom op m'n knar. Gewoon het openbaar vervoer vermijden en lief zijn

Voor redelijk betaalbare overnachtingsplekken sta ik uiteraard zeer open. Zo rijk ben ik ook weer niet
  maandag 18 augustus 2008 @ 22:10:23 #100
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_60936315
Heb vorige week hier in Amsterdam een erg leuk Israelisch meisje leren kennen, maar das detail voor een ander soort forum .

Wat mij vooral verbaasde, bahalve dat ze nogal klein was maar wel soldate, is dat ze het zo raar vond dat het in Amsterdam na 1:00 doods was op straat door de weeks, ze zei dat in Haifa, waar ze woont, het altijd wel druk was tot heel laat. Is het echt zo lekker stappen daar?

Nou komt het er nooit van met dit soort dingen hoor, we smsen nu al nauwelijks meer , maar zou het een aanrader zijn om er eens heen te gaan? Zou me alleen de reis kosten natuurlijk. Is het ook gewoon leuk of ga je het als stomme verwende Nederlander saai vinden? Ik kan me er echt weinig bij voorstellen eigenlijk...

Ik hoorde ook dingen als "ach bij ons is de drugs nog veel makkelijker te krijgen, het mag alleen niet" etc. Ik had echt een heel ander beeld bij Israel....
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')