PLAE@ | dinsdag 13 maart 2012 @ 21:33 |
Hallo, Ben nu wat kipfilet aan het bakken wat ik zondag uit de vriezer heb gehaald (en in de magnetron gedeeltelijk ontdooid heb). Heb 3 van de 5 stukjes in plastic zakjes in de koelkast gelegd daarna. Zouden jullie dat na 48 uur nog eten of niet ![]() Als ik zo wat google begin ik te twijfelen. Pikant detail is dat ik morgen onder het mes moet en dat dan beroerd zijn echt niet uitkomt (hoef niet nuchter te zijn) maar andere kant van dat verhaal is dat ik me wel had verheugd op dit galgenmaaltje ![]() | |
Tuinman | dinsdag 13 maart 2012 @ 21:40 |
goed doorbakken niks aan de hand | |
superkoos | dinsdag 13 maart 2012 @ 21:44 |
Ik zou het risco met oog op morgen niet lopen. Normaliter wel, maar als je morgen ligt te kotsen en te schijten is dat alles beha;ve praktisch. | |
_Michiel_ | dinsdag 13 maart 2012 @ 21:58 |
Als je morgen nuchter op een operatietafel moet liggen moet je nu geen grote maaltijd nuttigen! | |
RobinOok | dinsdag 13 maart 2012 @ 22:00 |
Zondag in de magnetron ontdooid maar niet bereid? Weggooien. | |
PLAE@ | dinsdag 13 maart 2012 @ 22:02 |
Heb het maar weggegooid ![]() ![]() | |
Piger | dinsdag 13 maart 2012 @ 22:11 |
2 dagen zou ik geen probleem vinden als je het gewoon had laten ontdooien in de koelkast. In de magnetron vind ik dan weer een risicogeval. | |
_Michiel_ | dinsdag 13 maart 2012 @ 22:11 |
Dat doe ik nooit! | |
trovey | dinsdag 13 maart 2012 @ 22:35 |
Heel verstandig, kip is nogal een gevoelig produkt. | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 13 maart 2012 @ 22:38 |
Ik begrijp eruit dat hij het na het ontdooien allemaal gebakken heeft, maar echt duidelijk is het inderdaad niet. Bovendien vind ik de topictitel eigenlijk niet kloppen, want het gaat hier over houdbaarheid van kip uit de koelkast. En dan ook nog kip die 'geforceerd' ontdooid is. Ik vind het sowieso nooit zo'n goed idee om kip/vlees in de magnetron te ontdooien. De beste manier is om het de avond/nacht ervoor vanuit de vriezer in de koelkast te leggen. Maar goed, het maakt nog wel erg veel verschil of die kip meteen gebakken is of niet. Als hij het meteen gebakken heeft, is het wel ietsje veiliger. | |
Piger | dinsdag 13 maart 2012 @ 23:20 |
Hij wilde t nu toch nog gaan bakken. Als t 2 dagen geleden is gebakken zie ik helemaal geen probleem. | |
trovey | dinsdag 13 maart 2012 @ 23:30 |
Ik lees dat hij ze nu aan het bakken was dus rauw in de koelkast.. | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 13 maart 2012 @ 23:33 |
Ja, ik heb het inderdaad niet goed gelezen, maar dan begrijp ik niet dat hij zondag zo'n grote hoeveelheid uit de vriezer heeft gehaald en ook nog eens die hele hoeveelheid heeft ontdooid in de magnetron. Maar ja ![]() | |
PLAE@ | dinsdag 13 maart 2012 @ 23:42 |
Voor de duidelijkheid ![]() Ik denk dat ik het wel had gedaan als ik morgen geen operatie had en helemaal als ik het niet in de magnetron had gehad. | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 13 maart 2012 @ 23:44 |
Maar ik ben toch nieuwsgierig. ![]() Waarom zondag zo'n grote hoeveelheid ontdooid? Hadden je eters plotseling afgezegd? | |
PLAE@ | woensdag 14 maart 2012 @ 00:51 |
Zaten er 5 in een pak wat ik had gekocht en die zaten zo vastgevroren dat ik er zondag niet zomaar 2 van kon pakken. | |
Joipoidoipoipoi | woensdag 14 maart 2012 @ 01:05 |
Had je het bevroren gekocht dan? Ik koop namelijk ook altijd een grote hoeveelheid (niet bevroren) kipfilet, maar leg het in stukken in de vriezer, niet als één groot blok. | |
PLAE@ | woensdag 14 maart 2012 @ 01:16 |
Nee ik had er helemaal niet bij stilgestaan. Voortaan zal ik het braaf per filet invriezen ![]() Waar hebben we het eigenlijk over ![]() | |
Tim86 | woensdag 14 maart 2012 @ 06:17 |
Ontdooien dmv warmte (al dan niet gedeeltelijk) en dan terug de koelkast in klinkt als bacteria heaven. Goed dat je het hebt weggegooid denk ik | |
Black-beauty-babe | maandag 19 maart 2012 @ 19:19 |
Dan kun je nog beter eerst bakken en de volgende dag weer op warmen | |
popolon | maandag 19 maart 2012 @ 19:21 |
En nooit meer ontdooien in de magnetron. ![]() |