Dat doe ik nooit!quote:
Heel verstandig, kip is nogal een gevoelig produkt.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 22:02 schreef PLAE@ het volgende:
Heb het maar weggegooid. En lezen Michiel
Ik begrijp eruit dat hij het na het ontdooien allemaal gebakken heeft, maar echt duidelijk is het inderdaad niet.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 22:00 schreef RobinOok het volgende:
Zondag in de magnetron ontdooid maar niet bereid?
Weggooien.
Ik lees dat hij ze nu aan het bakken was dus rauw in de koelkast..quote:Op dinsdag 13 maart 2012 22:38 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Ik begrijp eruit dat hij het na het ontdooien allemaal gebakken heeft, maar echt duidelijk is het inderdaad niet.
Bovendien vind ik de topictitel eigenlijk niet kloppen, want het gaat hier over houdbaarheid van kip uit de koelkast. En dan ook nog kip die 'geforceerd' ontdooid is. Ik vind het sowieso nooit zo'n goed idee om kip/vlees in de magnetron te ontdooien. De beste manier is om het de avond/nacht ervoor vanuit de vriezer in de koelkast te leggen.
Maar goed, het maakt nog wel erg veel verschil of die kip meteen gebakken is of niet. Als hij het meteen gebakken heeft, is het wel ietsje veiliger.
Ja, ik heb het inderdaad niet goed gelezen, maar dan begrijp ik niet dat hij zondag zo'n grote hoeveelheid uit de vriezer heeft gehaald en ook nog eens die hele hoeveelheid heeft ontdooid in de magnetron. Maar jaquote:Op dinsdag 13 maart 2012 23:30 schreef trovey het volgende:
Ik lees dat hij ze nu aan het bakken was dus rauw in de koelkast..
Maar ik ben toch nieuwsgierig.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 23:42 schreef PLAE@ het volgende:
Voor de duidelijkheidIk heb het grotendeels ontdooid in de magnetron en daarna half ontdooid in de koelkast gelegd.
Ik denk dat ik het wel had gedaan als ik morgen geen operatie had en helemaal als ik het niet in de magnetron had gehad.
Had je het bevroren gekocht dan? Ik koop namelijk ook altijd een grote hoeveelheid (niet bevroren) kipfilet, maar leg het in stukken in de vriezer, niet als één groot blok.quote:Op woensdag 14 maart 2012 00:51 schreef PLAE@ het volgende:
Zaten er 5 in een pak wat ik had gekocht en die zaten zo vastgevroren dat ik er zondag niet zomaar 2 van kon pakken.
Dan kun je nog beter eerst bakken en de volgende dag weer op warmenquote:Op dinsdag 13 maart 2012 21:33 schreef PLAE@ het volgende:
Hallo,
Ben nu wat kipfilet aan het bakken wat ik zondag uit de vriezer heb gehaald (en in de magnetron gedeeltelijk ontdooid heb). Heb 3 van de 5 stukjes in plastic zakjes in de koelkast gelegd daarna. Zouden jullie dat na 48 uur nog eten of niet
Als ik zo wat google begin ik te twijfelen. Pikant detail is dat ik morgen onder het mes moet en dat dan beroerd zijn echt niet uitkomt (hoef niet nuchter te zijn) maar andere kant van dat verhaal is dat ik me wel had verheugd op dit galgenmaaltje
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |