Onzin.quote:Op maandag 12 maart 2012 09:48 schreef Pugg het volgende:
Warm water is erg slecht voor je leidingen, snellere kalk aanslag.
Zal het eens timen, het is voor mijn gevoel langer dan 20 sec. en echt vervelend als je gewoon ff een warm vaatdoekje nodig hebt.quote:Op maandag 12 maart 2012 09:53 schreef RaymondK het volgende:
Elektrisch (Boiler) water verwarmen kost je bijna 3x meer aan energie dan met een HR-ketel verwarmen.
Ik weet niet wat "Lang" is, maar als je 20 seconden het water moet laten lopen om warm water te krijgen zou ik het lekker zo laten. En na denken wanneer je water pakt.
En kost je klauwen aan elektriciteit.quote:Op maandag 12 maart 2012 09:57 schreef blomke het volgende:
Je vergeet de hoeveelheid warm water die in de warmtewisselaar van de ketel blijft staan en het feit dat de hele ketel opgewarmd moet worden.
Een close-in boiler is snel terugverdiend.
5 liter heet water (en dat is dan een flinke plens) van 55 graden kost je aan el. 0.23 kWh = 5¤ centquote:
Ik heb al een aparte groep aangelegd, dus dat is het probleem niet.quote:Op maandag 12 maart 2012 10:54 schreef exlurker het volgende:
Ik heb hier een hot-fill keukenboiler op schakelklok geplaatst tussen de warmwaterleiding van af de ketel. De boiler word alleen overdag ingeschakeld , bevalt prima
Een hot-fill keukenboiler heeft een laag vermogen van 500W en kan dus gewoon op de keukengroep worden aangesloten
Die boilert is niet oneindig goed geisoleerd, dus die gaat heel wat vaker aan om die plens de hele dag op 55 graden te houden.quote:Op maandag 12 maart 2012 11:02 schreef blomke het volgende:
[..]
5 liter heet water (en dat is dan een flinke plens) van 55 graden kost je aan el. 0.23 kWh = 5¤ cent
Hoe vaak dan?quote:Op maandag 12 maart 2012 11:27 schreef RaymondK het volgende:
Die boilert is niet oneindig goed geisoleerd, dus die gaat heel wat vaker aan om die plens de hele dag op 55 graden te houden.
Ik denk niet dat Raymond de hele dag voor z'n boiler bivakkeert om te kijken hoe vaak het ding inschakelt.quote:
Bij mij doordeweeks niet vaker dan 1x per 24 uur (daltarief schakeling). Is overigens wel een 50 liter boiler in de badkamer en deze staat op 80 graden omdat er ook mee gedoucht moet worden. Waterleiding naar de keuken is vrij kort, keuken zit naast de badkamer.quote:Op maandag 12 maart 2012 11:27 schreef RaymondK het volgende:
[..]
Die boilert is niet oneindig goed geisoleerd, dus die gaat heel wat vaker aan om die plens de hele dag op 55 graden te houden.
80 graden? dat kan ook rustig richting de 70 graden.quote:Op maandag 12 maart 2012 16:13 schreef Ivo1985 het volgende:
[..]
Bij mij doordeweeks niet vaker dan 1x per 24 uur (daltarief schakeling). Is overigens wel een 50 liter boiler in de badkamer en deze staat op 80 graden omdat er ook mee gedoucht moet worden. Waterleiding naar de keuken is vrij kort, keuken zit naast de badkamer.
Het gebruik van deze boiler schat ik op zo'n 500 kwh/jaar. Komt neer op ca 120 euro per jaar ofwel zo'n 30 cent per dag.
Hotfill gebruik je alleen om de wachttijd te overbruggen, niet ter vervanging van een normale boiler.quote:Op maandag 12 maart 2012 17:28 schreef Appeltje2010 het volgende:
Eigenlijk denk ik dat het alleen slim is om een hotfill te kopen als je niet genoeg stroom ter beschikking hebt voor een normale keukenboiler OF als de inhoud van zo'n ding niet volstaat.
Verder is de keuze wel of niet een boiler, er meer eentje van comfort: wil je over elke druppel water nadenken of je die nu wel wilt tappen of wil je gewoon gemak en comfort hebben en de kraan wilt kunnen opendraaien als jij dat wilt en als het jou uitkomt. Ik vind het persoonlijk mega irritant als ik 20-30 seconden moet gaan staan wachten op warm water.
Moet je eens warm water gaan koken in je water koker, bijdehandje!!quote:Op maandag 12 maart 2012 09:53 schreef blomke het volgende:
[..]
Onzin.
Wel op koudwaterleiding aansluiten. Desnoods met flexbele slangetjes!
Water koken is niet hetzelfde als water op een temperatuur van 60 - 80 graden brengen. Bij water koken verdamp je een beetje van het water waardoor het resterende water de 'kalk' die niet mee verdampt niet meer in oplossing kan houden. Dit slaat dus neer. In een warm waterleiding zal er geen damp weg kunnen en bovendien haal je de 100 graden bij lange na niet. Ik denk dat anders bij menig huishouden om de paar jaar de warmwaterleiding vervangen zou moeten worden, maar ik geloof niet dat dat het geval is toch?quote:Op dinsdag 13 maart 2012 07:04 schreef Pugg het volgende:
[..]
Moet je eens warm water gaan koken in je water koker, bijdehandje!!
Is dat anders dan koud water koken?quote:Op dinsdag 13 maart 2012 07:04 schreef Pugg het volgende:
Moet je eens warm water gaan koken in je water koker, bijdehandje!!
Ja, duurt minder lang hahahhaa... maar inderdaad hoor, verder maakt het niks uit, ook niet qua kalk.quote:
Ha, ha, dat bedoel ik: voordat het kookt wordt het ook warm. Volgens mij is er weinig mis met warm (liefst heet) water in leidingen.quote:Op dinsdag 13 maart 2012 08:29 schreef Appeltje2010 het volgende:
Ja, duurt minder lang hahahhaa... maar inderdaad hoor, verder maakt het niks uit, ook niet qua kalk.
Ik heb de boiler inderdaad een paar maanden op 60 graden gezet om te kijken of dat in het minder verbuik zoden aan de dijk zet. Dat gaat net met douchen+afwassen+ tussendoor wat warm water tappen. Voor die 2 a 3 euro per maand verschil ga ik dat alleen niet doen. Dan wil ik gewoon het gemak van altijd voldoende warm water zonder dat ik echt op moet letten.quote:Op maandag 12 maart 2012 18:01 schreef cvboer het volgende:
[..]
80 graden? dat kan ook rustig richting de 70 graden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |