abonnement Unibet Coolblue
  maandag 12 maart 2012 @ 05:14:35 #51
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109000070
Ik ben te lui om eigen deeg te maken dus ik ga denk ik van dat pizzadeeg + saus van de jumbo gebruiken :@
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 09:52:19 #52
91830 MaximusTG
pi_109002232
Ja, lekkere combinaties altijd motorbloempje!

@RickoKun; Je kan het toch proberen? Zo lastig is het niet hoor ;).
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 10:23:53 #53
34726 Fratz
Max
pi_109003008
Gister met vriend ook aan het pizza bakken geweest.
Hieronder het resultaat! :)

There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_109003086
:@ was de bodem niet enorm zompig? :o
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 10:31:31 #55
34726 Fratz
Max
pi_109003177
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 10:27 schreef motorbloempje het volgende:
:@ was de bodem niet enorm zompig? :o
Nopes! Het lijkt natter dan het is!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_109006623
Hmm, ik had me voorgenomen geen pizza te bakken tot m'n leemoven af is, maar als ik die plaatjes zie... :9~
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 12:49:23 #57
91830 MaximusTG
pi_109006804
Wil het nog een beetje vorderen met de oven eigenlijk?
pi_109009175
Het ligt nog stil; ik wilde een aantal klompen met verschillende klei/zand/stro-verhoudingen proberen en kijken wat 't sterkst is, maar op m'n handen zit nu een aantal (open) blaren. Bij m'n vorige kleifeestje heb ik al wat ontstekende wondjes opgelopen; ik wacht nu eerst tot m'n handen mooi dicht zijn. Ik ben herstellende van een nogal nare ziekte (dé gevreesde ziekte), en soms hapert m'n immuunsysteem nog.

Maar als m'n oven ooit af is en voldoende heet wordt wil ik wel een fok-pizzatopic-feestje geven: bring-your-own-dough-and-toppings en dan zorg ik voor een oven, hout en bier ;) (maar goed, eerst maar dat ding bouwen, ooit)
  maandag 12 maart 2012 @ 14:35:10 #59
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109010612
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 09:52 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, lekkere combinaties altijd motorbloempje!

@RickoKun; Je kan het toch proberen? Zo lastig is het niet hoor ;).
Dat ga ik denk ik alleen doen als ik het voor / met een meid ga maken :) Vanavond alleen voor mijzelf :P
pi_109010647
Kun je beter even oefenen voordat je flink voor lul staat! :+
Ja doei.
  maandag 12 maart 2012 @ 14:36:17 #61
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_109010669
quote:
12s.gif Op maandag 12 maart 2012 14:35 schreef motorbloempje het volgende:
Kun je beter even oefenen voordat je flink voor lul staat! :+
Oké, daar heb je een goed punt :')
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 14:39:18 #62
91830 MaximusTG
pi_109010787
quote:
0s.gif Op maandag 12 maart 2012 14:00 schreef vriendelijkevriend het volgende:
Het ligt nog stil; ik wilde een aantal klompen met verschillende klei/zand/stro-verhoudingen proberen en kijken wat 't sterkst is, maar op m'n handen zit nu een aantal (open) blaren. Bij m'n vorige kleifeestje heb ik al wat ontstekende wondjes opgelopen; ik wacht nu eerst tot m'n handen mooi dicht zijn. Ik ben herstellende van een nogal nare ziekte (dé gevreesde ziekte), en soms hapert m'n immuunsysteem nog.

Maar als m'n oven ooit af is en voldoende heet wordt wil ik wel een fok-pizzatopic-feestje geven: bring-your-own-dough-and-toppings en dan zorg ik voor een oven, hout en bier ;) (maar goed, eerst maar dat ding bouwen, ooit)
Hmm, dat klinkt minder.. Beterschap iig.
Dat pizzatopic-feest klinkt goed iig ;).

@RickoKun; Voor jezelf koken/bakken is koken/bakken voor de beste gast die je kan hebben. En je weet altijd precies waar je jezelf een plezier mee doet.
pi_109019664
Flammenkuche
  † In Memoriam † maandag 12 maart 2012 @ 19:50:42 #64
91830 MaximusTG
pi_109022914
Ik heb in Berlijn nog een flammkuche gegeten! Die wilde ik nog laten zien ;)

pi_109032542
En ook een bratwurst.
@vriendelijkevriend: Doe maar rustig aan hoor. Het is nu toch nog veel te koud voor dergelijke flauwekul.
Als het plan maar in je hoofd zit. Dat is genoeg. Dan komt hij er wel. Staat geen datum op. De aanloop naar het bouwen is nu net het leukste.

Edit: Nog even een telefoonfoto erbij


[ Bericht 19% gewijzigd door Yvesss op 13-03-2012 21:50:36 ]
pi_109112892
Ik heb laatst pizza gemaakt met creme fraîche als basis saus. Rode ui, ontbijtspek, champignons, zwarte peper en een beetje mozzarella erop. Was heel erg lekker en zag er ook mooi uit. Lijkt denk ik een beetje op de flammenkuchen van hierboven. Volgende keer zal ik eens een foto maken :)
pi_109130760
Ik volg dit topic al een tijdje en heb gisteren voor het eerst zelf pizza gemaakt, en met succes! Als meel heb ik Weizen Mehl typ 550 gebruikt. (Duitse supermarkt). Saus: ui,knoflook fruiten in olijfolie. blikje tomaten in stukjes, verse oregano beetje zout en suiker. 20 min. Koken en met de staafmixer bewerken.
Oven op 250C met bakplaat voorverwarmen. Pizza gemaakt op bakpapier en zo de oven in. Echt super! Helaas geen foto gemaakt, volgende keer, want die komt er zeker. ;)
pi_109205133
Zo, ik krijg zin in pizza na al deze foto's. Ben van plan zo'n Bestron oventje aan te schaffen, maar nu lees ik (vnl. in deel 12) dat de nieuwe versie van het apparaat een lagere temperatuur behaalt ivm Europese wetgeving. Ik ben zelf niet zo handig dus het tunen laat ik maar even achterwege ;-), maar heeft het dan nog zin om zo'n oventje te kopen, ook al wordt ie niet meer zo heet?
pi_109210381
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 16:25 schreef Snok het volgende:
Zo, ik krijg zin in pizza na al deze foto's. Ben van plan zo'n Bestron oventje aan te schaffen, maar nu lees ik (vnl. in deel 12) dat de nieuwe versie van het apparaat een lagere temperatuur behaalt ivm Europese wetgeving. Ik ben zelf niet zo handig dus het tunen laat ik maar even achterwege ;-), maar heeft het dan nog zin om zo'n oventje te kopen, ook al wordt ie niet meer zo heet?
Ja hoor, hij wordt toch iets heter dan de meeste ovens, maar hij is vooral praktischer: sneller op temperatuur en makkelijker de pizza's op de steen te krijgen. Maar dat moet je afwegen tegen het geld en de ruimte die zo'n ding inneemt. Bovendien heeft mijn oven een ventilator die nog een half uur herrie maakt bij het afkoelen.
pi_109212381
Kan het niet zo snel terugvinden. Maar kan ik vandaag nog deeg maken en dan in de koelkast en dan pas morgen gebruiken. Is daar een speciaal recept voor of kan dat met alle soorten deeg?
pi_109212826
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 20:35 schreef Sandous het volgende:
Kan het niet zo snel terugvinden. Maar kan ik vandaag nog deeg maken en dan in de koelkast en dan pas morgen gebruiken. Is daar een speciaal recept voor of kan dat met alle soorten deeg?
Dat is juist het beste voor alle gewone recepten, bv dat van maximus. Let erop dat je ze morgen op tijd uit de koelkast haalt.

Laatst moest ik noodgedwongen een kleine variatie toepassen: ik had (bijna alle) bloem en het water gemengd, maar geen tijd om te kneden. Daarom het mengsel (zonder gist!) in de koelkast gedaan.

Pas de volgende dag de rest van de bloem erbij, gist en kneden. Een uurtje of zo laten rijzen en meteen bakken. Ging perfect, leek wel of het deeg soepeler was dan anders.
  † In Memoriam † zaterdag 17 maart 2012 @ 22:47:14 #73
91830 MaximusTG
pi_109216347
In feite heb je dan een extra lange "autolyse" gedaan, de bloem absorbeert al het water en complexe suikers worden al afgebroken.
  zaterdag 17 maart 2012 @ 23:06:33 #74
370746 madam_mikmak
Ik ben gewoon onmisbaar
pi_109216987
Hallo Pizza liefhebbers,
Ik ben ook een pizza-freak en volg al een tijdje dit forum.
Ondertussen heb ik ook een bestron oventje met een tuning-setje aangeschaft en ik moet zeggen dat de resultaten echt boven verwachtingen zijn. Wel gebruik ik nog een 9 volt batterij, maar die gaat zeer binnenkort vervangen worden door een adapter. Ook het deeg van maximusTG heb ik al een aantal keer gebruikt. Erg lekker (wellicht het lekkerste) maar ik blijf het een moeilijk handelbaar deeg vinden.

Ik heb wel een vraagje aan maximusTG,
Hoe maak jij de achterwand achter je verwarmingselement schoon. Die is bij mij nl. compleet dof geworden met allemaal vlekken. (of is dit normaal)
En heb jij naast het tuning-setje het apparaat verder nog gewijzigd?
Ik zou nl ook wel graag willen dat het bovenste verwarmingselement niet zo vaak uitschakelt.

Ik zal i.i.g de komende tijd mijn pizza-avonturen met jullie delen. (mits gewenst)
Bedankt alvast.
pi_109232668
Vanavond weer mijn favo pizza maken! *O*
Saus met verse tomaten, champ. en rode uit. En de pizza beleg met tonijn, garnalen, ansjovis en kaas!
Eten met een aflevering van house en een ijskoud blikje dr. Foots, nu al zin in maar eerst nog even aan de scriptie werken..
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')