Bo_Sneger | maandag 27 februari 2012 @ 13:50 |
Heb een grote inbouwoven (90cm) die nu voor elke diepvriespizza of afbakbroodje helemaal opgewarmd moet worden. Dat kost veel geld en veel tijd. Daarom ben ik op zoek naar een klein extra oventje. Maar de grootte van ovens wordt uitgedrukt in liters. Hoeveel liter is een oven waar maximaal een Dr. Oetker pizza in past? | |
Lienekien | maandag 27 februari 2012 @ 13:51 |
Rond de 20 liter. | |
Quyxz_ | maandag 27 februari 2012 @ 13:51 |
Als een pizza een diameter heeft van 30 cm en een hoogte van 1 cm heb je een volume nodig van 0.1*pi*1.5^2 = ongeveer 2 liter. edit: o wacht verkeerd gerekend. Het is logischerwijs niet eens 1 liter ![]() | |
Seven. | maandag 27 februari 2012 @ 13:53 |
Die van mij mag je komen afhalen in Brussel voor 25 euro. | |
Flurry | maandag 27 februari 2012 @ 13:54 |
Dan heb je 'm precies passend ja ![]() Een vierkante oven van 30x30 centimeter en 10 centimeter hoog is 9 liter. | |
Lienekien | maandag 27 februari 2012 @ 13:58 |
Ik zou voor zoiets gaan: http://www.alternate.nl/h(...).html?artno=9gbjd002 | |
Adames | maandag 27 februari 2012 @ 13:59 |
Daar passen toch alleen pizza punten en worstenbroodjes in? Complete pizza zal niet lukken | |
Lienekien | maandag 27 februari 2012 @ 14:01 |
Een diepvriespizza past daar wel in. | |
Lienekien | maandag 27 februari 2012 @ 14:02 |
http://www.elektrokoopjes(...)en-OF2458-ZWART.html Heeft ongeveer dezelfde literinhoud en gezien de maten kan daar zeker wel een diepvriespizza in. | |
Nienke_ | maandag 27 februari 2012 @ 15:11 |
Ik heb deze op mijn studentenkamer staan : http://www.moulinex.nl/Products/ovens/uno-l-20l.aspx Warmt snel op en past precies een diepvriespizza in. Ik heb hem volgens mij nu ook in de aanbieding bij de Blokker gezien voor 50 euro ongeveer. | |
MaximusTG | maandag 27 februari 2012 @ 15:58 |
Vraag me alleen af hoeveel pizza's je erin moet bereiden voor je de extra energie van de bouw van dat oventje gecompenseerd hebt met energie bespaart door kortere opwarmtijd. Je zou ook minder diepvriespizza's kunnen eten :p | |
Bo_Sneger | maandag 27 februari 2012 @ 16:12 |
Pizza was alleen als indicatie voor de maat van de oven. Ik had ook de maat van een beetje ovenschotel (30 cm) kunnen noemen. Vind het zo zonde om voor een paar croissants ofzo steeds die lel van een oven op te stoken. Anyway, bedankt voor de tips! Ik zie dat het voor een euro of 50 wel goed moet komen | |
Pietverdriet | maandag 27 februari 2012 @ 16:15 |
Ik zie niets van een draaispit, en waarom zou je een grillbakoven willen zonder een kippengrilspitdraaier | |
Lienekien | maandag 27 februari 2012 @ 16:15 |
Om een diepvriespizza in klaar te maken. | |
Flurry | maandag 27 februari 2012 @ 16:16 |
Zodat je zelf ook nog wat lichaamsbeweging krijgt, hè ![]() | |
Pietverdriet | maandag 27 februari 2012 @ 16:18 |
Pizza's grill je niet | |
Felagund | maandag 27 februari 2012 @ 16:20 |
http://www.alternate.nl/h(...)delijk&l2=Mini-ovens Deze lijkt mij interessant, iemand ervaring met het merk? | |
Lienekien | maandag 27 februari 2012 @ 16:20 |
Maar die bak je wel. In de bakoven. | |
Pietverdriet | maandag 27 februari 2012 @ 16:24 |
Ik vroeg naar het nut van de GRILLbakoven als er geen kippenspit in zit | |
RobinOok | maandag 27 februari 2012 @ 16:35 |
De grill functie betekent dat je het bovenste verwarmingselement los van het onderste aan kunt zetten. Bij grillen hoort niet automatisch draaien. Om iets te gratineren zet je het ook onder de grill. Ik heb ook 2 ovens. Een grote en een kleine. Ik denk dat ik de kleine vaker gebruik dan de grote. | |
Pietverdriet | maandag 27 februari 2012 @ 16:37 |
Een salamander, maar een grillbakoven zonder draaispit vind ik een espressoapparaat zonder stoomfunctie | |
RobinOok | maandag 27 februari 2012 @ 16:38 |
Ik niet. Als TS iets substantieels wil grillen zal ie dat wel in zijn grote oven doen, lijkt me. | |
Bo_Sneger | maandag 27 februari 2012 @ 16:41 |
Denk dat ik voor deze ga: http://www.moulinex.nl/Products/ovens/uno-m-15l.aspx Lekker klein van buiten en toch: Inhoud 15 L, rond 29 / ovaal 35 cm | |
Bo_Sneger | maandag 27 februari 2012 @ 16:42 |
Dat dus, ja. | |
Lienekien | maandag 27 februari 2012 @ 16:44 |
Nee, je vroeg waarom je die zou willen zonder spit. | |
RobinOok | maandag 27 februari 2012 @ 17:21 |
Lijkt me een goeie keus. ![]() Maar ik zou ook even een pizza uitknippen uit krantenpapier en die meenemen naar de blokker om te passen. :-) Die maten die ze geven zijn denk ik altijd buitenmaten. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 28 februari 2012 @ 09:33 |
Reken eerst eens uit hoeveel het kost om de grote oven op te warmen. Mijn oven van 100-liter is in +/- 5 minuten op 250 graden. Het verbruik tijdens het opwarmen is 3,75KW, 1/12e van een uur, 0,3125 KWH per pizza om de oven op te stoken. Dat is ongeveer 7 cent. Het verbruik van een kleinere oven zal zeker fors lager liggen, maar de opwarmtijd een stuk hoger. Zeg dat een kleinere oven het trucje voor 5 cent flikt. Bespaar je 2 cent per pizza. Dan heb je na maar liefst 2500 pizza's je kleinere oven er 'al' uit! ![]() Wil je voor dat geld een 2e apparaat in je keuken hebben? ![]() | |
RobinOok | dinsdag 28 februari 2012 @ 12:55 |
Tijd is geld. Voorverwarmen is irritant. Dus ja, absoluut! | |
Ole | dinsdag 28 februari 2012 @ 14:04 |
Heb zelf jaaaren met een moulinex gedaan. Prima ding! Moet zeggen dat hij het veel beter deed dan mijn combimagnetron die veel duurder was. Ben van plan om er ook weer eentje te kopen. Ik kon er zelfs prima een appeltaart in bakken. | |
MaximusTG | dinsdag 28 februari 2012 @ 14:33 |
Heb er ook nog eentje staan, grilloventje. Die werd ook wel echt goed heet. Van die witte buizen boven en onder die helemaal rood worden. Soms ook iets te warm. Heb er een keer iets in gehad waarvan het vet/de olie ging verdampen, en er ontstonden steeds kleine mini-explosies/plofjes bovenin de oven. Heel gek gezicht was dat. Maar gebruik die niet meer sinds ik een grote oven heb. Zolang hoeft die namelijk niet voor te verwarmen. | |
Piger | dinsdag 28 februari 2012 @ 17:26 |
Ik wil geen topic kapen, maar misschien kan iemand me hier bij helpen, zonder dat ik een nieuw topic hoef te openen: Ik ben op zoek naar een oven of een combi-magnetron. Ik heb nog een magnetron, dus een oven is het enige wat ik echt nodig heb. Ik wil er stokbroden, pizza's, ovenschotels e.d. in bereiden, maar ook cakes en taarten. Dat laatste maakt de zoektocht wat moeizamer. Cakes lukken nog wel redelijk, maar vooral taarten mislukken vaak in de (goedkope) combimagnetrons. Ook rösti's willen in een combi-magnetron niet echt lukken. Dat ligt misschien aan het feit dat vrijstaande combi-magnetrons geen bovenonderwarmte hebben? Kan iemand mij tips geven voor een goede vrijstaande oven of combi-magnetron? Ik wil er maximaal 250 voor uitgeven, maar liever maar 200. Vereiste is de mogelijkheid er een rooster in de te schuiven, ipv zon vervelend rekje. En minimaal 28 liter. Moet ik gaan voor een vrijstaand oven met zowel bovenonderwarmte als hetelucht? Of toch maar een combi-magnetron aanschaffen? Zou dit iets zijn qua oven? - http://www.kieskeurig.nl/oven/delonghi/eo3275/975746/ Ik kom met mijn eisen op zo'n 6 ovens uit, maar met een oven van 60 euro kan je toch geen fatsoenlijke taart bakken? Of stel ik te hoge eisen voor het budget? | |
MaximusTG | dinsdag 28 februari 2012 @ 18:01 |
Voor dat geld moet je toch ook makkelijk een tweedehands fornuis kunnen vinden met een goede oven erin? Lijkt me veel meer waar voor je geld dan zo'n lomp los ding op het aanrecht. | |
Piger | dinsdag 28 februari 2012 @ 18:30 |
Als ik daar de ruimte voor had, had ik dat al gedaan. | |
Lienekien | dinsdag 28 februari 2012 @ 19:25 |
Een losse elektrische oven lijkt me het beste. |