Dat en er bij blijven. En een beetje kletsen zodat je de kat op zijn gemak stelt en hij weet waar jij bent. Als het goed is, gaat de kat nieuwsgierig maar behoedzaam zijn terrein verkennen. Voor de eerste paar keer is een kwartiertje al mooi.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 00:08 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
Hun chips om laten zetten in de databank na de verhuizing, ongeveer een kwart van de chips is niet of niet juist geregistreerd.
Bij de eerste keren naar buiten laten gaan dat doen rond etenstijd zodat ze terugkomen omdat ze trek hebben.
Toen wij de kat van m'n moeder overgenomen hadden (was onze eerste kat), kwam hij in het begin niet verder dan de achterdeur (hij was wel altijd gewend om naar buiten te gaan). Heeft zeker een week geduurd voordat hij bij de achterkant van de tuin was! (een klein tuintje in een nieuwbouw wijk...)quote:Op vrijdag 2 maart 2012 00:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat en er bij blijven. En een beetje kletsen zodat je de kat op zijn gemak stelt en hij weet waar jij bent. Als het goed is, gaat de kat nieuwsgierig maar behoedzaam zijn terrein verkennen. Voor de eerste paar keer is een kwartiertje al mooi.
http://www.ndg.nl/ voor veel chipsquote:Op vrijdag 2 maart 2012 07:41 schreef Sweetpea8472 het volgende:
Over die chip, kun je dat ook ergens opvragen? Ik vraag me namelijk af of één van onze katten wel goed geregistreerd staat. Ik was laatst aan het opruimen en kwam z'n papier tegen van onze andere kat en kan me niet herinneren dat ik die gehad heb van die ene...
Bedankt!quote:Op vrijdag 2 maart 2012 09:51 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
http://www.ndg.nl/ voor veel chips
http://petbase.eu/modules(...)jqx64CFSMLtAodQ3w0Bg hier kun je zoeken in meerdere databases.
Je moet het chipnummer invullen, dit kun je vinden op een sticker die als het goed is in het entboekje geplakt zit.
Een kitten heeft dat ook een keer gedaan toen ik alle bakken aan het verschonen was. Die moest blijkbaar zo nodigquote:Op vrijdag 2 maart 2012 17:25 schreef Miriampje het volgende:
Volgens mij zit er wel visie verschil bij dierenartsen. Ik heb mijn kitten gewoon met 6 maanden laten steriliseren.
Ze deed net iets raars, terwijl ik de kattenbak aan het schoonmaken was ging ze erin zitten om te plassen. Dat deed ze 2 weken geleden ook een keer. Doen jullie katten dat ook wel eens??
Volgens mij maakt dat ook niks uit.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 17:10 schreef T_Killer het volgende:
Dag kattenliefhebbers,
Ik heb twee kittens (zusjes) van 5,5 maand ongeveer. Binnenkort is het dus tijd om een bezoekje te brengen aan de dierenarts voor de castratie. Mijn vraag is of het beter is om de poezen eerst een keer krols te laten worden of dat het beter is om ze te castreren voordat ze krols zijn geweest.
Mijn kater-kittens doen dat altijdquote:Op vrijdag 2 maart 2012 17:25 schreef Miriampje het volgende:
Volgens mij zit er wel visie verschil bij dierenartsen. Ik heb mijn kitten gewoon met 6 maanden laten steriliseren.
Ze deed net iets raars, terwijl ik de kattenbak aan het schoonmaken was ging ze erin zitten om te plassen. Dat deed ze 2 weken geleden ook een keer. Doen jullie katten dat ook wel eens??
Eerdere katers zijn ook pas met 8/9 maanden geholpen. Alleen nu is er eentje die al behoorlijk ontwikkeld is, en zijn broertje regelmatig bespringt. Dus die gaat zeker volgende maand!quote:Op vrijdag 2 maart 2012 18:06 schreef Miriampje het volgende:
Ze kon nog op een andere bak dus het niet dat ze zo nodig moest. Maar Ole, fijn om te horen dat mijn kat niet alleen gek is
Mijn poes mocht met 6 maanden worden gesteriliseerd. en dat is net geweest. Mijn kater raadde ze aan met 8 maanden, behalve als hij eerder zou gaan sproeien.
Het zal vast niet bij iedere dierenarts zijn, maar de mijne heeft iedere keer speciale maanden waarin een behandeling goedkoper is. Deze maand is het bij mijn dierenarts de maand van de castratie/sterillisatie. Scheelt echt aanzienlijk als je meerdere katten hebt die moeten.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 19:55 schreef Ole het volgende:
[..]
Eerdere katers zijn ook pas met 8/9 maanden geholpen. Alleen nu is er eentje die al behoorlijk ontwikkeld is, en zijn broertje regelmatig bespringt. Dus die gaat zeker volgende maand!
De meeste mensen geven appelazijn of vitamine C om te verzuren. Vaak meten ze dan zelf de pH van de urine met teststripjes om in de gaten te houden of dat goed gaat.Te zuur is ook niet goed want daar kan de kat weer oxalaatgruis van krijgen.quote:Op zaterdag 3 maart 2012 07:21 schreef Sulley02 het volgende:
Mijn blaasgruiskat gaat na een weekend catheteriseren en ziek zijn over een paar dagen over op KVV (Carnibest), de dierenartsassistente vroeg direct aan mij of ik het voer ook ging verzuren omdat hij het op KVV ook kon krijgen. Maar waar kan ik het dan mee verzuren? Ik wil hem zo lang mogelijk van de Urinary brokken houden namelijk omdat ik niet zo kapot ben van Hills en Royal Canin. Hij eet het beide beduidend minder goed dan de Orijen die hij eerst kreeg en hem iedere keer opsluiten tot hij zijn voer op heeft vind ik zielig want dan zit hij de hele avond opgesloten.
Dankje voor je reactie!quote:Op zaterdag 3 maart 2012 10:33 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
De meeste mensen geven appelazijn of vitamine C om te verzuren. Vaak meten ze dan zelf de pH van de urine met teststripjes om in de gaten te houden of dat goed gaat.Te zuur is ook niet goed want daar kan de kat weer oxalaatgruis van krijgen.
Heeft hij nog gruis of heeft hij al gruisoplossend voer gehad ?
Krimmelen! Hier had ik heul niet aan gedacht! Thanks deel 1!quote:Op vrijdag 2 maart 2012 00:08 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
Hun chips om laten zetten in de databank na de verhuizing, ongeveer een kwart van de chips is niet of niet juist geregistreerd.
Mijn cats krijgen maar één keer per dag voer, 's ochtends. Ritme naar tweemaal daags in kleinere porties aanpassen? Of ritme behouden op eenmaal daags en dan naar een later moment van de dag verleggen? (thanks deel 2)quote:Bij de eerste keren naar buiten laten gaan dat doen rond etenstijd zodat ze terugkomen omdat ze trek hebben.
En na dat kwartiertje? Gewoon oppakken en naar binnen? Nee toch? (neem ik aan?)?quote:Op vrijdag 2 maart 2012 00:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat en er bij blijven. En een beetje kletsen zodat je de kat op zijn gemak stelt en hij weet waar jij bent. Als het goed is, gaat de kat nieuwsgierig maar behoedzaam zijn terrein verkennen. Voor de eerste paar keer is een kwartiertje al mooi.
quote:Status voor gebruik bij dieren in Nederland
Uitsluitend verkrijgbaar bij een dierenarts of op recept van een dierenarts bij een apotheek
elke avond de kattenbak uitscheppen en geheel omspitten en 1 of 2x per week de bak in zn geheel legen en uitsoppen.quote:Op woensdag 7 maart 2012 21:02 schreef monsterd. het volgende:
Wat doen jullie trouwens tegen de o zo lekkere geur van de kattenbak?We hebben er nu zo'n om de 20-minuten-spuitende-luchtverfrisser staan. Geen idee of de katten dat niet leuk vinden?
Katten hebben een veel gevoeligere neus dan mensen, dus voor hen stinkt die luchtverfrisser ook heel erg.quote:Op woensdag 7 maart 2012 21:02 schreef monsterd. het volgende:
Wat doen jullie trouwens tegen de o zo lekkere geur van de kattenbak?We hebben er nu zo'n om de 20-minuten-spuitende-luchtverfrisser staan. Geen idee of de katten dat niet leuk vinden?
We hebben twee binnen-/buitenkatten en twee bakken. Ik heb het ook eens geprobeerd om er een dun laagje in te doen (eerst in 1 bak). De kat weigerde erop te gaan. Ook al was de andere bak net gebruikt, de tweede kat ging het liefst op de bak met de dikke laag grit dan met die dunne laag... Dus die dunne laag weer aangevuld en nu worden beide bakken weer gebruikt.quote:Op woensdag 7 maart 2012 21:13 schreef pumpkin_Ruby het volgende:
[..]
Katten hebben een veel gevoeligere neus dan mensen, dus voor hen stinkt die luchtverfrisser ook heel erg.
Onze katten eten versvleesvoeding en daardoor stinkt de kattenbak écht veel minder![]()
Veel mensen vullen de kattenbak met een dikke laag grit en laten dat er een week of nog langer in liggen, en als je geluk hebt scheppen ze de poepjes en plasklonten eruit, maar vaak gebeurt dat minder vaak dan ze zich hadden voorgenomen omdat het een rotkarweitje is.
Wij gebruiken een methode uit een kattenboek waar onze katten erg tevreden over zijn en mijn man (die de kattenbakken doet) ook. Hij gooit elke dag de bakken gewoon helemaal leeg en vult de bakken dan weer met een dun laagje vers grit, vergeleken met de dikke laag grit die we andere mensen in de bak zien doen gebruiken we niet eens veel meer grit in de week. In het weekend soppen we de bakken uit.
Wij hebben 4 katten van onszelf, en we volgen de regel voor binnenkatten; 1 bak per kat + 1, dus we hebben altijd minstens 5 bakken op verschillende plekken in huis staan. Wanneer we opvangkatten hebben zetten we er nog bakken bij. Zelfs van de bak die achter het hoofdeinde van het bed staan hebben we geen last.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |