abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_107474810
registreer om deze reclame te verbergen
Aan de hand van een artikel onlangs gepubliceerd in de Volkskrant door Taede Smedes, godsdienstfilosoof en theoloog verbonden aan de Radboud universiteit, besloot ik toch maar om een topic te openen over een onderwerp dat mij al geruime tijd mateloos boeit. Namelijk: UFO's.

Het artikel begint met Coen Vermeren, een docent aan de TU Delft, die onder toezicht is gesteld vanwege zijn uitspraken over UFO's en buitenaardsen. Alhoewel Smedes erkent dat Vermeren waarschijnlijk een aantal tactische fouten heeft gemaakt door te beginnen over chemtrails, nulpuntsenergie etc. is hij van de mening dat het maar frappant is dat deze man op deze wijze wordt aangepakt. Bovendien gelooft hij niet dat Vermeren ook daadwerkelijk in die dingen gelooft en zich echt enkel op het UFO fenomeen wil richten.

"Wat heeft Vermeren nou fout gedaan?" beargumenteerd hij. Hij verwijst naar Carl Sagan en diens inspanningen om NASA en de overheid tot onderzoek te mobiliseren.
Hij vervolgt:

"En wat te denken van het boek ET: Geen mythe maar werkelijkheid van astronoom, ruimtevaartdeskundige en wetenschapsjournalist Piet Smolders? Smolders concludeert in dit boek: 'Er zijn te veel indrukwekkende berichten van betrouwbare getuigen om deze allemaal maar zonder meer terzijde te schuiven'.

In 2010 verscheen in de Verenigde Staten een baanbrekend boek van de onderzoeksjournaliste Leslie Kean, UFOs: Generals, Pilots, and Government Officials Go on the Record, waarin ze legergeneraals, piloten, en overheidsfunctionarissen aan het woord laat over ufo's. In het boek komen ufo-waarnemingen aan de orde die door meerdere bronnen gestaafd worden, die onder andere door de Amerikaanse Freedom of Information Act (FOIA) boven water zijn gehaald: meerdere getuigen, radarwaarnemingen en fysieke sporen. Het gaat in dit boek niet om het zien van lichtpuntjes aan de sterrenhemel, maar om bijna-botsingen in de lucht, bijna-vuurgevechten boven Iran en Peru en waarnemingen door duizenden getuigen (waaronder gouverneurs en politiefunctionarissen). Het voorwoord werd geschreven door John Podesta, de stafchef van het Witte Huis onder Clinton, die zich al sinds 2002 inzet om Amerikaanse ufo-documenten boven tafel te krijgen.

De bekende fysicus Michio Kaku heeft zich in meerdere interviews lovend uitgelaten over Keans boek en onderschrijft haar conclusies: er zijn voldoende betrouwbare waarnemingen die de conclusie rechtvaardigen dat ufo's serieuze en wetenschappelijke studie vragen."


Michio Kaku on UFO's
"..5% remain totally unexplained..We are talking about air-force pilots, generals, governers of states that are claiming 'hey this is beyond our understanding of the laws of physics'.. "


De bijna vuurgevechten boven Iran waarover hij schrijft is correct en verwijst ongetwijfeld naar het Teheran incident uit 1976. In de kringen van het ufo-onderzoek wordt dit incident welbeschouwd als een van de meest zorgvuldige gedocumenteerde zaken omhelst.
Op Wikipedia valt een zeer aardig geschreven artikel te lezen over dit fascinerende voorval. En op youtube zijn tal van documentaires te vinden, type Teheran 1976 in je treft van alles aan.

The 1976 Tehran UFO Incident was a radar and visual sighting of an unidentified flying object (UFO) over Tehran, the capital of Iran, during the early morning hours of 19 September 1976. The incident is particularly notable for the electromagnetic interference effects observed upon aircraft coming within close proximity to the object: two F-4 Phantom II jet interceptors independently lost instrumentation and communications as they approached, only to have them restored upon withdrawal; one of the aircraft suffered temporary weapons systems failure, while preparing to open fire.

The incident, extensively recorded in a four-page U.S. Defense Intelligence Agency (DIA) report distributed to at least the White House, Secretary of State, Joint Chiefs of Staff, National Security Agency (NSA) and Central Intelligence Agency (CIA), remains one of the most well-documented military encounters with anomalous phenomena in history, and various senior Iranian military officers directly involved with the events have gone on public record stating their belief that the object was not of terrestrial origin.
Bron.

Serieus


"In landen als ArgentiniŽ, Chili, Peru, Rusland, Groot-BrittanniŽ, BelgiŽ en ItaliŽ worden ufo's door overheidsinstanties en wetenschappers al langer serieus genomen" schrijft hij. Hij verwijst naar het beruchte Cometa rapport uit 1999.

In Frankrijk werd in 1999 het Cometa-rapport aan president Chirac en premier Jospin aangeboden, het eindrapport van de overheidsinstantie IHEDN (Institut des Hautes Etudes de Dťfense Nationale) in samenwerking met het CNES (Centre National d'Etudes Spatiales), de Franse tegenhanger van de NASA. Cometa bestond uit Franse wetenschappers, ingenieurs, luchtmachtgeneraals, meteorologen en wapendeskundigen, en onderzocht Franse ufo-waarnemingen. Het rapport concludeert vrij nuchter en op basis van de bestudeerde feiten dat de hypothese dat ufo's van buitenaardse origine zijn de meest plausibele is.

Voor wat meer info betreffende het Cometa rapport, lees de volgende wiki.

Smedes eindigt zijn artikel met de volgende woorden:
Vrijheid
Nogmaals, Vermeeren is niet al te handig opgetreden. Maar wetenschap moet staan voor intellectuele vrijheid, voor vrijheid van onderzoek, voor het durven stellen van kritische vragen die wellicht indruisen tegen meningen van de mainstream. Dat durft Vermeeren aan. Het is toch wel erg onwetenschappelijk als Vermeeren de mond wordt gesnoerd vanwege het gejammer van een ideologisch gedreven vereniging terwijl het wetenschappelijke probleem van onverklaarbare waarnemingen van fenomenen in het luchtruim onaangeroerd op tafel blijft liggen?


En het zijn zijn laatste woorden waarmee ik het zo oneindig eens ben. De wetenschap dient ten alle tijden open te staan voor intellectuele vrijheid, vrijheid van onderzoek en vrijheid om de mainstream uit te dagen. Is het niet frappant dat van alle mensen een theoloog met zulke argumenten komt?

Nou ik zou kunnen zeggen 'kijk hij wordt onderdrukt', dit bewijst het geheimhoudingscomplot. (waarvan ik trouwens wel geneigd ben te geloven dat het bestaat) Maar daarmee zou je de realiteit alleen maar vleien in mijn optiek. Het is echter de stugge onwelwillendheid van de mainstream wetenschap om dit onderwerp serieus en doelgericht te behandelen. En is dat daadwerkelijk enkel en alleen omdat er geen bewijs bestaat, zoals zij claimen? Is dat werkelijk een oprechte houding die opmeet aan de realiteit? Of het heeft het meer te maken met ideologische dogmatisme, carriŤre druk en angst voor ridiculisering?


Voor degene die geÔnteresseerd zijn geraakt in het onderwerp. Deze wikipagina bevat een lijst met de wat bekendere zaken. Een aanrader is een incident uit BraziliŽ genaamd de Colares Ufo Flap. Ook deze zaak wordt in onderzoekskringen omhelst als een van de meest bizarre en bijzonder goed gedocumenteerde voorvallen. Op youtube zijn veel docu's te vinden die dieper ingaan op het incident. (interviews met betrokkenen etc.)

The Colares flap refers to an outbreak of UFO sightings that occurred in 1977 on the Brazilian island of Colares. During the outbreak, the UFOs allegedly attacked the citizens with intense beams of radiation that left burn marks and puncture wounds. These sightings led to the Brazilian government dispatching a team to investigate under the codename Operation Saucer (Portuguese: OperaÁ„o Prato), but the government later recalled the team and classified the files until the late 1990s. (uit wikipagina)

Volkskrant artikel: lees hier verder.

oO< oO< oO< oO< oO<

Om dit topic nog enige voortgang te garanderen lijkt het me interessant om jullie meningen te horen en als het schikt wat andere incidenten te bespreken.

[ Bericht 0% gewijzigd door dadgad op 01-02-2012 20:46:37 ]
pi_107475440
Leuk stuk, maar wat is je punt nu precies? ;)
Derksen award
User die zegt waar het op staat / altijd eerlijk is.
1. kapiteintje (14)
pi_107475505
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 13:03 schreef kapiteintje het volgende:
Leuk stuk, maar wat is je punt nu precies? ;)
Hier Capitano!

quote:
Om dit topic nog enige voortgang te garanderen lijkt het me interessant om jullie meningen te horen en als het schikt wat andere incidenten te bespreken.
Bovendien stel ik richting het einde een aantal vragen die ik niet per se definitief beantwoord, maar enkel suggestief beargumenteer. Aldus, de vragen waren ook aan de lezer gericht.

Het is een beetje een bombardement aan informatie, maar daar hou ik wel van. ;)
Als ik een keer een topic aanmaak wil ik het goed doen ook.
pi_107475624
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 13:05 schreef dadgad het volgende:

[..]

Hier Capitano!

[..]

Ik ben het met je eens dat het fenomeen van buitenaards leven in het algemeen overdreven wordt geridiculiseerd, maar heb het idee dat ook dat de laatste jaren aan het afnemen is. Verder worden over het algemeen de 'waarnemingen' belachelijk gemaakt en dat is in veel gevallen niet zonder reden. Vaak is er een logische verklaring voor, maar willen mensen daar niet aan omdat ze nog helemaal onder de indruk zijn van die unieke, life-changing experience.

Neemt overigens niet weg dat ik zeer geÔnteresseerd ben in het fenomeen en dan met name in UFO's. Zit zelf nog te wachten op de dag dat ik er 1 zie. Heb inmiddels wel een groot uitzicht op de lucht, maar woon ook dichtbij een militair vliegveld en een gewoon vliegveld waardoor er sowieso al veel in de lucht te zien is en je wel een beetje moet opletten. ;)
Derksen award
User die zegt waar het op staat / altijd eerlijk is.
1. kapiteintje (14)
pi_107475962
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 13:09 schreef kapiteintje het volgende:

[..]

Ik ben het met je eens dat het fenomeen van buitenaards leven in het algemeen overdreven wordt geridiculiseerd, maar heb het idee dat ook dat de laatste jaren aan het afnemen is. Verder worden over het algemeen de 'waarnemingen' belachelijk gemaakt en dat is in veel gevallen niet zonder reden. Vaak is er een logische verklaring voor, maar willen mensen daar niet aan omdat ze nog helemaal onder de indruk zijn van die unieke, life-changing experience.

Neemt overigens niet weg dat ik zeer geÔnteresseerd ben in het fenomeen en dan met name in UFO's. Zit zelf nog te wachten op de dag dat ik er 1 zie. Heb inmiddels wel een groot uitzicht op de lucht, maar woon ook dichtbij een militair vliegveld en een gewoon vliegveld waardoor er sowieso al veel in de lucht te zien is en je wel een beetje moet opletten. ;)
Inderdaad, de hoeveelheid weerstand is afgenomen. Naar mijn mening gaat dat gepaard met de toenemende hoeveelheid bezichtigingen en informatie beschikbaar via internet. Uiteraard is het overgrote deel totale nonsens. Een barrage van flessentrekkerij, misverstanden en wishful thinking waarbij je de bomen door het bos niet meer ziet. Het is die 5% waarbij ik mijn wenkbrauwen frons.

Anyway. Let me know when you see one!
pi_107476096
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 13:20 schreef dadgad het volgende:

[..]

Inderdaad, de hoeveelheid weerstand is afgenomen. Naar mijn mening gaat dat gepaard met de toenemende hoeveelheid bezichtigingen en informatie beschikbaar via internet. Uiteraard is het overgrote deel totale nonsens. Een barrage van flessentrekkerij, misverstanden en wishful thinking waarbij je de bomen door het bos niet meer ziet. Het is die 5% waarbij ik mijn wenkbrauwen frons.

Anyway. Let me know when you see one!
Er is overigens wel een of andere plek in ScandinaviŽ waar rare plasma-verschijnselen zich voordoen. (Ik heb van die materie totaal geen verstand, maar vond het wel een leuke documentaire.

http://topdocumentaryfilm(...)n-lights-phenomenon/

Heb ergens in de hele reek van Danny Dyer: I believe in UFO's ook zo'n plaatsje in de VS gezien bij een of andere berg waar werkelijk elke nacht wel een sighting wordt gedaan. Heb er voor de rest nog niks over gelezen, dus miss kun jij iets interessants erover vinden.

http://topdocumentaryfilms.com/i-believe-in-ufos/
Derksen award
User die zegt waar het op staat / altijd eerlijk is.
1. kapiteintje (14)
  woensdag 1 februari 2012 @ 14:14:18 #7
126003 Daniel1976
de omnibus dubitandum
pi_107477768
registreer om deze reclame te verbergen
Dit komt me in wat andere vorm heel bekend voor:
http://www.kloptdatwel.nl/2012/02/01/negeert-wetenschap-ufos/
pi_107483807
Van dadgad mocht onderstaande niet in het SC topic. Gezien ik geen ruzie met hem wil, dan maar in deze:

Check filmpje: http://nederlandvanboven.vpro.nl/ufo-boven-de-waddenzee.html

NVB_UFO_FullRes_still%20(2).png

Op 23 oktober 2011 filmde de camera onder onze helikopter een bijzonder object boven de Waddenzee. We hebben zelf geen idee wat het is. Wie kan ons helpen? Het is gefilmd tussen Harlingen en Terschelling, kijkend in zuidwestelijke richting (in de verte zie je de Afsluitdijk), vermoedelijk tussen 16.30 en 17.00 uur.

Hou er rekening mee dat de camera erg kan inzoomen. Dat kan de snelheid waarmee het object lijkt te vliegen, beÔnvloeden. We weten zelf overigens echt niet wat het is. Mogelijk is het gewoon een vogel, maar het lijkt een vreemde vorm te hebben voor een vogel. Wie maakt ons wijzer?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 01-02-2012 17:00:05 ]
pi_107489648
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 16:57 schreef J0kkebr0k het volgende:
Van dadgad mocht onderstaande niet in het SC topic. Gezien ik geen ruzie met hem wil, dan maar in deze:

Check filmpje: http://nederlandvanboven.vpro.nl/ufo-boven-de-waddenzee.html

[ afbeelding ]

Op 23 oktober 2011 filmde de camera onder onze helikopter een bijzonder object boven de Waddenzee. We hebben zelf geen idee wat het is. Wie kan ons helpen? Het is gefilmd tussen Harlingen en Terschelling, kijkend in zuidwestelijke richting (in de verte zie je de Afsluitdijk), vermoedelijk tussen 16.30 en 17.00 uur.

Hou er rekening mee dat de camera erg kan inzoomen. Dat kan de snelheid waarmee het object lijkt te vliegen, beÔnvloeden. We weten zelf overigens echt niet wat het is. Mogelijk is het gewoon een vogel, maar het lijkt een vreemde vorm te hebben voor een vogel. Wie maakt ons wijzer?
Hier gaan we natuurlijk nooit achterkomen. :N
Derksen award
User die zegt waar het op staat / altijd eerlijk is.
1. kapiteintje (14)
pi_107490956
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 19:26 schreef kapiteintje het volgende:

[..]

Hier gaan we natuurlijk nooit achterkomen. :N
Nope.
pi_107492290
Interesting.
[ Bericht 40% gewijzigd door dadgad op 01-02-2012 20:53:11 ]
  woensdag 1 februari 2012 @ 21:08:16 #12
227435 heartz
Illusion 4 Confusion
pi_107495221
Sorry kon het niet laten.
Ufo's en de holle aarde :P

quote:
Het beruchte jaar 2012 is begonnen, en steeds meer mensen komen in aanraking met de oude Maya-voorspellingen. Er is eigenlijk bijna geen ontkomen aan. Zelfs in het stralende Japan zijn ze ermee bezig. Tot in het keizershuis. Prinses Kaoru Nakamaru, nochtans geen domme trezebees, liet onlangs weten dat ze eind dit jaar drie dagen van duisternis verwacht. Of we met die kennis iets moeten doen is uw zaak. Handig om weten is dat de dame sinds 1976 met UFO-mensen praat, en haar kennis ook haalt van een vergevorderde beschaving die vanbinnen in de holle aarde leeft.

Kaoru Nakamaru laat weten dat er vanaf 22 december 2012 een donkere periode zal zijn. Drie dagen en drie nachten waarop elektriciteit niet te gebruiken zal zijn. Geen zon, geen sterren, geen maan. Niets.
De Japanse prinses gaat nog een stapje verder. Volgens haar zijn schimmige schaduwregeringen ervan op de hoogte, en klinkt er bewust mediastilte rondom het onderwerp. De elite zou (kan het anders?) proberen het eigen hachje te redden door te ontsnappen in de ruimte, of in ondergrondse locaties. Zelfs hele ondergrondse steden.
Prinses Kaoru noemt ook enkele plaatsnamen van waar we die ondergrondse geheime locaties mogen verwachten: Nederland, Noorwegen, Atlanta, Zwitserland en AustraliŽ. In totaal zouden de schuilkelders zo'n 10.000 van de hooggeplaatsen en/of waardevollen een kans op overleven kunnen bieden. Althans, dat geloven zij. Volgens de prinses heeft niemand een schijn van kans, en zij dringt aan op spirituele zuivering. Hoe dat te doen ziet u onder ander in onderstaande video:
(zie de site)

Mogen we u er nogmaals op wijzen dat dit een Japanse prinses is? Stel u voor dat deze woorden de monden verlieten van prinses Maxima, prins Johan Friso, of de Belgische prinses Mathilde? Ergens vinden we zulke uitspraken uit de mond van een hooggeplaatst persoon toch apart. Wat zou ze meer weten dan wij? Of zou ze, zoals de vrouw van de Japanse eerste minister in wording, zijn meegenomen door ruimtewezens, voor een reis naar Venus?
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=8541
Niet naar een onbewoond eiland vertrekken dus? :P

En over ufo's in afbeeldingen met de heilige maagd Maria. http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=8509
Zie ook de afbeeldingen in de reacties. Ergens staat er een afbeelding van Jezus aan een kruis.
Camouflage- achtig zie je eronder een ufo. Of niet? :P
Volg je hart, gebruik je verstand.
pi_107495392
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 14:14 schreef Daniel1976 het volgende:
Dit komt me in wat andere vorm heel bekend voor:
http://www.kloptdatwel.nl/2012/02/01/negeert-wetenschap-ufos/
Leuk artikel. :Y

Frappant wel dat ufologie met theologie vergeleken wordt in dit artikel, waarbij leerstoelen voor theologie stilzwijgend goedgekeurd worden, maar een leerstoel voor ufologie op ongenuanceerd commentaar getrakteerd wordt. :)

Waarom zou dat zijn?
  woensdag 1 februari 2012 @ 21:19:56 #14
126003 Daniel1976
de omnibus dubitandum
pi_107495862
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 21:11 schreef Gray het volgende:

[..]

Leuk artikel. :Y

Frappant wel dat ufologie met theologie vergeleken wordt in dit artikel, waarbij leerstoelen voor theologie stilzwijgend goedgekeurd worden, maar een leerstoel voor ufologie op ongenuanceerd commentaar getrakteerd wordt. :)

Waarom zou dat zijn?
Geen idee, ik zie het beide duidelijk als hetzelfde. Ik zou ook de meeste religies zonder enige moeite van repliek kunnen dienen en ik zie heel veel overeenkomsten tussen ufo gelovigen en religieus gelovigen.

* Daniel1976 denkt even terug aan discussies met probably_on_pcp vol met drogredenen cognitieve dissonantie en alle ander fallacies die je ook bij religieuzen tegenkomt.
  woensdag 1 februari 2012 @ 21:27:09 #15
8372 Bastard
Persona non grata
pi_107496247
Mooi OP Dagdad :o
The truth was in here.
pi_107496710
quote:
14s.gif Op woensdag 1 februari 2012 21:27 schreef Bastard het volgende:
Mooi OP Dagdad :o
Dank je Bastard.

Ik vind het maar een vreemd onderwerp, ufo's. Eigenlijk begon ik me erin te verdiepen uit ergernis om de youtube hype. Ik was wel verrast om te ontdekken dat er zoveel geschiedenis achter zit.

Toch stel je voor dat het echt zo zou zijn, buitenaardsen. Volgens mij worden we dan gedwongen om onze hele geschiedenis in twijfel trekken., in een ander daglicht te bekijken. Hoe lang zijn ze er, hebben die indianen culturen dan toch gelijk? (een goed aantal spreekt vrij openlijk over de space-brothers enzo). Disturbing shit.
pi_107497407
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 21:35 schreef dadgad het volgende:

[..]

Dank je Bastard.

Ik vind het maar een vreemd onderwerp, ufo's. Eigenlijk begon ik me erin te verdiepen uit ergernis om de youtube hype. Ik was wel verrast om te ontdekken dat er zoveel geschiedenis achter zit.

Toch stel je voor dat het echt zo zou zijn, buitenaardsen. Volgens mij worden we dan gedwongen om onze hele geschiedenis in twijfel trekken., in een ander daglicht te bekijken. Hoe lang zijn ze er, hebben die indianen culturen dan toch gelijk? (een goed aantal spreekt vrij openlijk over de space-brothers enzo). Disturbing shit.
Afrikaanse stammen ook, die spreken oa van watergoden uit de hemelen. :) Kan me de exacte details even niet meer voor de geest halen, maar er leken best veel verbanden te leggen met andere mythen, evenals met 'gaten' in de geschiedenis en evolutie van de mens.

In hoeverre die verbanden terecht gelegd zijn is onduidelijk, wat een van de motieven zou zijn achter het introduceren van een leerstoel ufologie. Het ufo-fenomeen is, ongeacht het speculatieve karakter, een die op veel interesse rekenen kan vanuit de maatschappij, wat mijns inziens voldoende reden is om hier een wetenschappelijke tak voor op te richten. Maar aangezien op wetenschap nu ook keihard bezuinigd wordt, zie ik dit niet snel gebeuren.

Mocht het ooit zover komen, dan ga ik in de rij staan. :Y Leuk, spannend en interessant!
  woensdag 1 februari 2012 @ 21:52:02 #18
8372 Bastard
Persona non grata
pi_107497597
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 21:35 schreef dadgad het volgende:

Toch stel je voor dat het echt zo zou zijn, buitenaardsen. Volgens mij worden we dan gedwongen om onze hele geschiedenis in twijfel trekken., in een ander daglicht te bekijken. Hoe lang zijn ze er, hebben die indianen culturen dan toch gelijk? (een goed aantal spreekt vrij openlijk over de space-brothers enzo). Disturbing shit.
Ik weet het niet.. zouden we daar onze geschiedenis voor in twijfel moeten trekken dan? Die staat behoorlijk beschreven anders..
Maar je zou wel dingen anders moeten bekijken, the Nazca Lines bijvoorbeeld, was het dan toch zo bedoeld? Die rotstekeningen hebben dan toch die betekenis?
Welke rol heeft de mens misschien altijd al gespeeld bij dat volk?

Over het wel of niet bestaan er van, ik hecht er niet zoveel waarde aan. Of ze bestaan, en dat is prima, of ze bestaan niet en dat is ook prima wat mij betreft. Dat er ergens in het heelal leven bestaat, daar twijfel ik niet aan, kan niet anders. Maar zijn ze in staat om zover te reizen, en waarom? En dan kom ik weer op de vraag, welke rol spelen wij dan voor hun en wil ik daar wel een antwoord op hebben?
The truth was in here.
pi_107498215
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 21:52 schreef Bastard het volgende:

[..]

Ik weet het niet.. zouden we daar onze geschiedenis voor in twijfel moeten trekken dan? Die staat behoorlijk beschreven anders..
Maar je zou wel dingen anders moeten bekijken, the Nazca Lines bijvoorbeeld, was het dan toch zo bedoeld? Die rotstekeningen hebben dan toch die betekenis?
Welke rol heeft de mens misschien altijd al gespeeld bij dat volk?

Over het wel of niet bestaan er van, ik hecht er niet zoveel waarde aan. Of ze bestaan, en dat is prima, of ze bestaan niet en dat is ook prima wat mij betreft. Dat er ergens in het heelal leven bestaat, daar twijfel ik niet aan, kan niet anders. Maar zijn ze in staat om zover te reizen, en waarom? En dan kom ik weer op de vraag, welke rol spelen wij dan voor hun en wil ik daar wel een antwoord op hebben?
Nou meer het vastgestelde beeld dat wij momenteel hebben. Het hele frame van waaruit geschiedenis bekeken wordt zal dan heroverwogen moeten worden.

Maar wat je zegt sluit ik mij verder volkomen bij aan. Het gaat erom of wij bezocht worden of niet. En waarom zijn ze hier en waarom houden ze zich verscholen? Is er een agenda gaande?

Op die new-age sites kun je er van alles over lezen. Over een galactische federatie en van alles en nog wat. Een theorie waar ik wel om kon lachen was dat de galactische federatie wil over stappen op een hogere frequentie en dat alleen kan als onze aarde daarin meegaat. En wij als gewelddadige mensen houden dat dus tegen. Dus hebben ze een ultimatum gesteld. Of we veranderen of ze komen ons uitroeien. :)

Dussss.... Daar heb je dus niets aan, toch?

Het kan natuurlijk ook dat we gewoon volstrekt oninteressant voor hen zijn. :)
pi_107499558
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 21:52 schreef Bastard het volgende:

[..]

Wat trouwens wel interessant is is dat Zuid-Amerika bijzonder veel aandacht besteed aan het ufo fenomeen. Dat is grotendeels te danken Jaime Maussan, die op een gegeven moment besloot zijn (bijzonder succesvolle) carriŤre als journalist een andere richting te geven en zich volledig op ufo's te richten. Dat kwam voornamelijk omdat Mexico in de jaren 90 gigantische massa-bezichtingen meemaakte. Sindsdien heeft hij schijnt het een aardig podium niet alleen in Mexico maar Zuid-Amerika in het geheel. Ik vind hem wel bijzonder om naar te luisteren. Iemand die 100% gelooft in wat hij doet.

pi_107504347
Dat krijg je er dus van.
De meeste sheeps (ook op fok) lachen 'aluhoedjes' uit, vervolgens zien die sheeps in het echt UFO's. :'):


En dan die verbazing en reacties met this is not fake blabla...
Altijd andere uitlachen, nooit erin verdiepen etc. en vervolgens met eigen ogen zien dat het bestaat.
Dat die 5% die niet te verklaren valt serieuze shit is.

In Mexico, eigenlijk heel Zuid-Amerika is het geen taboe, daar lachen ze je niet uit want zoals dadgad al zei, daar zenden ze Jaime Maussan uit op tijdstippen dat hier GTST word uitgezonden.
En in Nederland? Hoor je er niets over.
pi_107512250
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 21:08 schreef heartz het volgende:
Sorry kon het niet laten.
Ufo's en de holle aarde :P

[..]

Niet naar een onbewoond eiland vertrekken dus? :P

En over ufo's in afbeeldingen met de heilige maagd Maria. http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=8509
Zie ook de afbeeldingen in de reacties. Ergens staat er een afbeelding van Jezus aan een kruis.
Camouflage- achtig zie je eronder een ufo. Of niet? :P
Wat een bullshit allemaal. Vroeger las ik het allemaal serieus, maar er zijn echt te veel mensen die dat soort onzin uit hun duim zuigen. Dit verschilt voor mij allemaal niets met mensen die in 2011 een massale disclosure aankondigden of tot 4 maal toe het einde van de wereld voorspelden.
Derksen award
User die zegt waar het op staat / altijd eerlijk is.
1. kapiteintje (14)
pi_107512532
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 12:17 schreef kapiteintje het volgende:

[..]

Wat een bullshit allemaal. Vroeger las ik het allemaal serieus, maar er zijn echt te veel mensen die dat soort onzin uit hun duim zuigen. Dit verschilt voor mij allemaal niets met mensen die in 2011 een massale disclosure aankondigden of tot 4 maal toe het einde van de wereld voorspelden.
Waarom ben je gestopt met 'believen'?
pi_107512551
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 21:35 schreef dadgad het volgende:

[..]

Dank je Bastard.

Ik vind het maar een vreemd onderwerp, ufo's. Eigenlijk begon ik me erin te verdiepen uit ergernis om de youtube hype. Ik was wel verrast om te ontdekken dat er zoveel geschiedenis achter zit.

Toch stel je voor dat het echt zo zou zijn, buitenaardsen. Volgens mij worden we dan gedwongen om onze hele geschiedenis in twijfel trekken., in een ander daglicht te bekijken. Hoe lang zijn ze er, hebben die indianen culturen dan toch gelijk? (een goed aantal spreekt vrij openlijk over de space-brothers enzo). Disturbing shit.
Je moet het boek ' Waren de Goden kosmonauten' van Erich von Daniken eens lezen. Die heeft zich daar toentertijd heel erg in verdiept. Het is alleen een beetje gedateerd ondertussen, maar hij gaat dus in op dat soort 'toevalligheden'. Dat bijna elke oude beschaving verwijzingen naar 'goden' maakt die uit de lucht komen e.d. of afbeeldingen heeft van vreemde figuren.
Derksen award
User die zegt waar het op staat / altijd eerlijk is.
1. kapiteintje (14)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')