FOK!forum / Culinesse à gogo / Decoratief groen aan worteltjes
RobinOokmaandag 30 januari 2012 @ 14:38
Poll: Een decoratief stukje groen aan een worteltje
Eet ik gewoon op
Eet ik echt niet op
Tussenstand:
results.cgi?pid=378312&layout=3&sort=org
Ook een poll maken? Klik hier


Zou liever plaatje van worteltjes op een bord warm eten laten zien maar zit op ipad en dat schiet niet op. 't Was nav deze taart:

worteltaart01_web.jpg

[ Bericht 19% gewijzigd door RobinOok op 30-01-2012 16:52:17 ]
DeRakker.maandag 30 januari 2012 @ 14:42
Dat is toch niet decoratief? dat is gewoon de wortel?
Of is het steeltje aan de appel ook decoratief? :')
Karinamaandag 30 januari 2012 @ 14:45
Kun je dat eten dan?
Mirjammaandag 30 januari 2012 @ 14:45
ik eet het niet, waarom zou ik
Selesthamaandag 30 januari 2012 @ 14:57
Dat eet ik niet, dat snij ik er normaal ook af voor het koken.
VakantieNancymaandag 30 januari 2012 @ 15:09
Wat bedoel je met decoratief groen aan een worteltje? Een takje krulpeterselie dat er in is gestoken of niet verwijderd groen van een vers peentje?
MutedFaithmaandag 30 januari 2012 @ 15:44
Ik geef 't aan ons konijn. Die is er dol op.
Isegrimmaandag 30 januari 2012 @ 16:28
Wortels behoren tot de weinige dingen die ik écht niet lekker vind. Dus nee. :+

Misschien moet je 't even verduidelijken met een plaatje, want de meeste mensen krijgen wortels nooit zo geserveerd. :P
markmarkmarkmaandag 30 januari 2012 @ 16:36
ik laat het liggen
RobinOokmaandag 30 januari 2012 @ 16:55
Plaatje toegevoegd. Zo krijg je bij veel chefs ook je worteltjes dus.
En ik vroeg me dus altijd af of mensen dat opeten. Ik snijd het eraf, maar op zo'n taart gaat dat lastig. Lijkt me net zo irri als kroonblaadjes aan de aardbeien op een taartje.
Pietverdrietmaandag 30 januari 2012 @ 17:31
Dat zijn luie chefs, een klassiek Frans garnituur zijn Carotte tournée, tonnetjes gesneden van wortel, gegaard in witte wijn en boter, en dan met een klein takje groen opgeleukt, er in gestoken. BV Peterselie of selderij.
Pseudo hippe chefs laten het groen van de wortel er aan zitten om te laten zien dat ze verse wortel gebruiken en geen diepvries.
Isegrimmaandag 30 januari 2012 @ 17:33
Aha!
golfermaandag 30 januari 2012 @ 17:35
Getourneerde worteltjes zijn zo 1970-bistrostyle:
Pietverdrietmaandag 30 januari 2012 @ 17:37
quote:
Nee, niet echt, Jaren 70 Bistro is verlepte sla, slappe frieten of gepofte aardappel in folie met kruidenmargarine, druipkaarsen en je vreten op een houten plak
Je hoort het worteltje ook knapperig zijn, das helemaal niet jaren 70, das jaren 80
Isegrimmaandag 30 januari 2012 @ 17:43
Toch is het een leuke reclame. :P
markmarkmarkmaandag 30 januari 2012 @ 17:45
als dat marsepeinen worteltjes op de taart zijn eet ik het groen wel op
Pietverdrietmaandag 30 januari 2012 @ 17:48
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 17:43 schreef Isegrim het volgende:
Toch is het een leuke reclame. :P
Ik erger me nogal aan Kranenborg, Michel Roux in masterchef was veel sympathieker
Deliahmaandag 30 januari 2012 @ 17:49
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 16:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik snijd het eraf, maar op zo'n taart gaat dat lastig.
Dat is toch gewoon marsepein?
Pietverdrietmaandag 30 januari 2012 @ 17:52
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 17:49 schreef Deliah het volgende:

[..]

Dat is toch gewoon marsepein?
Nee, das een worteltjes taart
roos85maandag 30 januari 2012 @ 17:58
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 17:43 schreef Isegrim het volgende:
Toch is het een leuke reclame. :P
Dat sowieso :D

TOPCHEF_1970.jpg
Pietverdrietmaandag 30 januari 2012 @ 18:13
Oh en typisch voor deze tijd, of eigenlijk al op zijn retour, goddank, vlees in een kruidenkorst

[ Bericht % gewijzigd door Mirjam op 30-01-2012 19:22:22 ]
Mirjammaandag 30 januari 2012 @ 19:22
rommel verwijderd
minilotmaandag 30 januari 2012 @ 20:26
Ik geloof niet dat ik worteltjes buitenshuis wel eens met zo'n groen deco-pluimpje ben tegengekomen. Thuis snij ik het af. Binnenkort maar eens kijken hoe dat smaakt: wortelsteel en -blad.

Radijsjes serveer ik trouwens altijd wel met een groen handvatje eraan: dat dipt makkelijk in een kommetje zout. :9

Zo dus (plaatje via Google):

Radish14.JPG

Maar radijsjesgroen is sowieso lekker, ook het blad voor in een salade. :Y

Ik zal het eens proberen, zo met heel grondig gewassen jonge worteltjes..
FigureBirdStarsmaandag 30 januari 2012 @ 23:08
Ik heb niet veel met garneringen die qua smaak weinig toevoegen aan een gerecht, zo ook niet met een stukje groen nog aan een wortel.

[ Bericht 23% gewijzigd door FigureBirdStars op 30-01-2012 23:28:55 ]
HerrPietdinsdag 31 januari 2012 @ 14:50
Voor die taart in OP heb ik de wortel eerst gesneden en daarna even geblancheerd. Even wat abrikozenjam met wat water verwarmt in een pannetje, beetje laten afkoelen. Daarna de wortelen erin gedaan. Vervolgens met kokos bestrooid.

Het idee dat je de wortelen er zo "decoratief" op doet laat ook zien "wat ga ik eten?" zonder de wortelen kan het natuurlijk elk soort taart zijn.

Normaal haal ik het groen er ook af. Eet het ook bij deze taart niet op. Maar daarentegen vind ik wortel zonder groen (met als functie, je gaat iets met wortel eten) ook geen gezicht.
RobinOokdinsdag 31 januari 2012 @ 15:48
Ja, ik weet het niet. Ik ben toch wel een beetje van het principe "als het niet de bedoeling is om op te eten, leg het dan niet op mijn bord".
(hoewel ook niet altijd, want de graten of kop van een vis laat ik ook liggen, of botjes en vel van een kip)

Misschien dat het ook meer iets engels of amerikaans is, dat groen eraan laten?

Sweet+and+Spicy+Carrots.jpg

farmhouse_carrots.jpg

3628125714_4244e37914.jpg

Sommigen doen er zelfs moeite voor om het groen "mooi" te laten:

Adryons-Kitchen-Honey-Cumin-Roasted-Carrots-004-150x150.jpg

En op Fok dus ook 5 mensen die het opeten!
Deliahdinsdag 31 januari 2012 @ 17:03
Het ziet er wel mooier uit.