oh ja, dat was ik alweer vergeten, van die webinterface.. Dat gaat best makkelijk!quote:Op donderdag 2 februari 2012 20:26 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Transmission heeft toch een webinterface die je op kan roepen in je browser?
Je bureaublad in beeld zou ook zonder ssh kunnen met VLC. Ik dacht dat je door ssh een xterm kan openen. Nooit echt geprobeerd trouwens.
Heb een cronjob gemaakt met een wget commando van de sitequote:Op woensdag 1 februari 2012 21:06 schreef Joooo-pi het volgende:
Heeft iemand een goeie tip om vanuit Debian mijn dynamic DNS van freeDNS.afraid.org te updaten? Ik zit hier met perlscriptjes te kloten, terwijl ik daar geen fuck vanaf weet. Er zal toch wel iets panklaar te installeren zijn??
Als je openSSH geinstalleerd hebt kun je gewoon met ieder FTP programma sftp'en.quote:Op donderdag 2 februari 2012 19:37 schreef sbientje het volgende:
edit - ik heb nu winscp geinstalleerd en dat werkt wel om bestanden vanaf linux naar de laptop te kopieren, maar andersom werkt nog niet
Ik had graag gewild, maar niemand ging meer mee.. Om nou in me eentje in een hotel te gaan zittenquote:
Ging vorig jaar primaquote:Op vrijdag 3 februari 2012 16:00 schreef ex het volgende:
[..]
Ik had graag gewild, maar niemand ging meer mee.. Om nou in me eentje in een hotel te gaan zitten.
hmm heb het geinstalleerd maar werkt nog neit echt. ga er nog even naar kijken, vrees dat ik mijn monitor en tb weer van boven moet halenquote:Op vrijdag 3 februari 2012 18:05 schreef Joooo-pi het volgende:
Als ik snel even google, denk ik dat je simpelweg transmission-daemon moet installeren. Dan ben je klaar.
http://askubuntu.com/ques(...)service-before-login
de webclient of hoe dat heet van transmission kan ik niet benaderen, als ik op de linuxpc geen monitor heb aangesloten.Sorry, dat was idd wat onduidelijk..quote:Op vrijdag 3 februari 2012 20:29 schreef Joooo-pi het volgende:
Wat werkt wel/niet dan? Niet echt duidelijk
Maar als ik een kantoor netwerk wil, waar ook minder snuggere gebruikers bij zitten, en ik zou zeggen: Jullie gaan allemaal over op ubuntu desktops, in combinatie met welke linux server variant dan ook... Dan zouden mensen over het algemeen de volgende 3 opties kiezen:quote:Op donderdag 2 februari 2012 14:02 schreef wdn het volgende:
[..]
Hmmmm. De meeste bedrijven waar -ik- kom staan Windows PC's met Linux servers waarbij de administratie op de Linux server staat (met een terminal client of via de browsers komt men dan aan de administratie).
Die waar ik kom en waar men Linux desktops heeft met Linux servers zijn de werknemers van dusdanig kwaliteit dat men goed weet waar men mee bezig is en een puppetmaster overkill zou zijn (ie. mensen meer hindert dan dat het problemen voorkomt)
Dus om het een `standaard` te noemen durf ik niet te zeggen maar het is wel het beste open source en gratis product in Linux land (mijn mening) .
in dat geval kan je beter even bij je netwerkkaart de powersaving features uitschakelen (indien linux dat heeft)quote:Op vrijdag 3 februari 2012 21:25 schreef erikkll het volgende:
Ik denk dat ik het weet! Je PC gaat in standby omdat je een hele tijd niks doet?Power saving settings?
Als je een toetsenbord/muis aansluit komt ie weer uit de standby!
www.zentyal.org ?quote:Op vrijdag 3 februari 2012 21:48 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Maar als ik een kantoor netwerk wil, waar ook minder snuggere gebruikers bij zitten, en ik zou zeggen: Jullie gaan allemaal over op ubuntu desktops, in combinatie met welke linux server variant dan ook... Dan zouden mensen over het algemeen de volgende 3 opties kiezen:
puppet
kerberos
ldap
begrijp ik dat goed?
pfff geen wonder dat er weinig pure linux netwerken zijn, wat dat betreft heeft ms het makkelijk qua omgeving gehouden...
Vandaag heb ik een ELO omgeving ingericht met moodle, kennis van me vroeg er naar voor zijn bedrijf. Leuk pakket, wel veel gekloot om lekker draaiend te krijgen in begin (apache, sql en php installeren en alles in commands draaiende krijgen gaat stuk anders dan XAMP.)
Naar ik begrijp is dit dus zoiets als Windows Small Business Server. Met beide heb ik overigens geen ervaring.quote:Zentyal Server is a Linux small business server, that can act as a Gateway, Infrastructure Manager, Unified Threat Manager, Office Server, Unified Communication Server or a combination of them. These functionalities are tightly integrated, automating most tasks, avoiding mistakes and saving time for system administrators.
Ziet er mooi uit. Ik heb wel ervaring met SBS2003/SBS2008/SBS2011 van MSquote:Op vrijdag 3 februari 2012 22:26 schreef TargaFlorio het volgende:
[..]
www.zentyal.org ?
[..]
Naar ik begrijp is dit dus zoiets als Windows Small Business Server. Met beide heb ik overigens geen ervaring.
Nee dat is het nietquote:Op vrijdag 3 februari 2012 21:49 schreef mschol het volgende:
[..]
in dat geval kan je beter even bij je netwerkkaart de powersaving features uitschakelen (indien linux dat heeft)
Zentyal gebruiken de systeembeheerders op mijn werk. Het werkt best okay, het is een soort van extra schil bovenop een standaard ubuntu. Domeinen opzetten, gebruikers aanmaken incl mail, bestanden delen wordt erg simpel, ook voor noobs. Maar het heeft ook nadelen. Allereerst kun je de webinterface niet met meerdere personen tegelijk gebruiken, dat is gewoon een keiharde faal. En door de opzet van zentyal kun je niet meer zo makkelijk zelf systeemconfigs gaan editen; die worden nl overschreven door zentyal. Als je dat wil moet je allerlei gare templates gaan editen, wat dat betreft wordt je leven niet makkelijker.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 22:26 schreef TargaFlorio het volgende:
[..]
www.zentyal.org ?
[..]
Naar ik begrijp is dit dus zoiets als Windows Small Business Server. Met beide heb ik overigens geen ervaring.
Klinkt als een behoorlijke fail als ik eerlijk ben.quote:Op zaterdag 4 februari 2012 06:47 schreef Farenji het volgende:
[..]
Zentyal gebruiken de systeembeheerders op mijn werk. Het werkt best okay, het is een soort van extra schil bovenop een standaard ubuntu. Domeinen opzetten, gebruikers aanmaken incl mail, bestanden delen wordt erg simpel, ook voor noobs. Maar het heeft ook nadelen. Allereerst kun je de webinterface niet met meerdere personen tegelijk gebruiken, dat is gewoon een keiharde faal. En door de opzet van zentyal kun je niet meer zo makkelijk zelf systeemconfigs gaan editen; die worden nl overschreven door zentyal. Als je dat wil moet je allerlei gare templates gaan editen, wat dat betreft wordt je leven niet makkelijker.
Jep. Gelukkig ben ik geen systeembeheerder en heb ik er verder niks mee te maken.quote:Op maandag 6 februari 2012 09:15 schreef erikkll het volgende:
[..]
Klinkt als een behoorlijke fail als ik eerlijk ben.
Als ik dit in /var/www/html zet en ik vervolgens in de browser http://localhost/index.php aanroep krijg ik alleen een wit scherm te zien. Als ik gewoon localhost intyp zie ik dat de webserver zelf wel draait.quote:<?php
phpinfo();
?>
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |