bokkepootjestaart
Je hebt nodig:
springvorm 26cm
bakpapier
mixer
één pak bokkepootjes (bijv eigen merk C1000!)
één pak kandijkoeken (bijv bastonge)
500 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 zakjes klopfix (dr Oetker)
3 eetl fijne kristalsuiker
150 g boter (vloeibare boter kan ook!)
* de bodemplaat van de springvorm bedekken met bakpapier en dit vastklemmen tussen de ring.
* de kandijkoeken verkruimelen, dit kan in de keukenmachine of met een staafmixer waar een bakje met mesje bij zit.
Heb je deze geen van beide dan kun je met de volgende techniek ook handig verkruimelen. Neem een flexibele snijplank of een placemat, een stuk aluminiumfoli of een stuk keukenrol, leg hier een aantal (3) koekjes op en neem nog een stuk foli of keukenpapier en leg dat erbovenop. Nu kun je met een deegroller of een gladde fles, bijvoorbeeld een wijnfles liefst vol, de koekjes fijn maken. De foli of het keukenpapierzonder zorgen ervoor dat de stukken niet in het rond vliegen. En als je een placemat of onderzetter gebruikt die flexibel is dan kun je na het kruimelen het makkelijker in het pannetje storten
* smelt de boter in een pannetje en roer de kruimels door. Doe dit in de vorm, druk het kruim goed aan met de bolle kant van een eetlepel.
* klop de slagroom met de klopfix de vanillesuiker en de kristalsuiker.
* verkruimel de bokkepootjes en schep deze door de slagroom.
* doe de slagroom-bokkepootjesmix in de vorm en zet dit een aantal uur (minimaal 1,5 uur tot een nachtje) in de koekast om steviger te worden.
smikkelen maar
een aantal variaties op de bodem:
* Makkelijker: er is ook taartbodemmix te koop als je het breken van de kandijkoekjes veel werk vind.
* Lekker anders of met Alcohol: de bodem kun je ook maken van andere koekjes die te verkruimelen zijn, of in stukken gesneden eierkoek of lange vingers overgoten met een drankje dat je lekker vind, bijvoorbeeld amaretto
* Zelf een bodem bakken: de bodem kun je ook maken van een laag chocoladecake
(te maken van 100gr boter, 100 gr pure chocola, 50gr melkchocola, 2 eieren 100gr bruine basterdsuiker, 75gr zelfrijzendbakmeel. chocolade smelten samen met de boter. eieren breken boven een schaal, mengen met de suiker, afgekoelde chocoladeboter erdoor roeren, het bakmeel zeven boven dit mengsel en er luchtig doorroeren, dit beslag in de oven bakken op 175 graden ongeveer 15 minuten)
En de helft van de vulling kun je ook gebruiken als vulling tussen een taart.
Bak een taart, snij deze horizontaal in de lengte door de midden. Besmeer de taart met de bokkenpootjes-slagroom, bokkepootjes kun je hierbij het beste heel fijn maken. Het bovenste gedeelte van de taart er bovenop. Nu kun je de taart naar wens afmaken.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go