FOK!forum / Culinesse à gogo / Curry bewaren?
Godtjemaandag 9 januari 2012 @ 16:18
Ik ben een gele curry aan het maken. Meestal maak ik zoveel dat ik er twee dagen van kan eten.
Heerlijk! :9

Maaaar... nu zijn we morgen verhinderd. Normaal laat ik het in de pan met een deksel erop om het af te sluiten. 1 dagje gaat dat prima maar twee dagen lijkt me met kip zeker iets teveel van het goede.

Op 1 of andere manier denk ik dat curry invriezen ook niet lekkerder gaat worden.
Of denken jullie dat dat wel prima kan?

Er zit o.a. ook aardappel in en kip.

http://www.thecurryleafca(...)ken_masala_curry.jpg
RobinOokmaandag 9 januari 2012 @ 16:25
Heb je geen ijskast dan?
Cue_maandag 9 januari 2012 @ 16:26
gewoon in de koelkast lijkt me :)
Cue_maandag 9 januari 2012 @ 16:26
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Heb je geen ijskast dan?
ijskast = diepvries
Godtjemaandag 9 januari 2012 @ 16:27
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:25 schreef RobinOok het volgende:
Heb je geen ijskast dan?
Twee dagen wel te doen met kip en aardappel in vocht?
Muckmaandag 9 januari 2012 @ 16:29
Invriezen gaat prima met curry :)
Cue_maandag 9 januari 2012 @ 16:30
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:27 schreef Godtje het volgende:

Twee dagen wel te doen met kip en aardappel in vocht?
Natuurlijk ^O^ (serieus)
Barbussemaandag 9 januari 2012 @ 16:30
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:27 schreef Godtje het volgende:

[..]

Twee dagen wel te doen met kip en aardappel in vocht?
quote:
14s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:28 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Af laten koelen tot kamertemeratuur en daarna afgesloten in de koelkast. Rijst apart bewaren, en die eerst af laten koelen in een niet afgesloten verpakking.

Goed zo? :7
Godtjemaandag 9 januari 2012 @ 16:31
Ik ga dus voor de koelkast *O*

Thanks mensen :*

Nu nog een keer een curry topic openen. Maar dat komt later.
Barbussemaandag 9 januari 2012 @ 16:41
quote:
14s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:31 schreef Godtje het volgende:
Ik ga dus voor de koelkast *O*

Thanks mensen :*

Nu nog een keer een curry topic openen. Maar dat komt later.
Curry :9 Nu heb ik honger ;(
Godtjemaandag 9 januari 2012 @ 16:54
quote:
14s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:41 schreef Barbusse het volgende:

[..]

Curry :9 Nu heb ik honger ;(
Ik ook want het is al klaar ;(
Barbussemaandag 9 januari 2012 @ 16:56
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:54 schreef Godtje het volgende:

[..]

Ik ook want het is al klaar ;(
Eet ze! :9
RobinOokmaandag 9 januari 2012 @ 17:09
quote:
14s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:26 schreef Cue_ het volgende:

[..]

ijskast = diepvries
Mij normale mensen niet hoor.
RobinOokmaandag 9 januari 2012 @ 17:11
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:27 schreef Godtje het volgende:

[..]

Twee dagen wel te doen met kip en aardappel in vocht?
Ja, kan prima. Ik denk dat 3 of 4 dagen ook nog makkelijk kan.
Je zou kunnen overwegen de aardappelen alleen in de helft die je vandaag eet te doen. Apart bewaren en dan als je 't de andere dag gaat eten de rest van de aardappel erbij. Of kook je de aardappel in de curry gaar? Ach ja, dat zal ook wel. Nou, dan zit het er al in. Big deal, kan ie hooguit een beetje te gaar worden en uit elkaar vallen. Eetbaar blijft het. En je weet meteen of je het een volgende keer weer zo zou doen.

Rijst wel even vers maken.
Lienekienmaandag 9 januari 2012 @ 17:13
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 17:09 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Mij normale mensen niet hoor.
Koelkast is gebruikelijker. IJskast is iets van hogere kringen: mensen die ook taartje zeggen in plaats van gebakje, of jurk in plaats van japon.
Gebraden_Wombatmaandag 9 januari 2012 @ 17:38
Japon in plaats van jurk neem ik aan.
Godtjemaandag 9 januari 2012 @ 17:39
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 17:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, kan prima. Ik denk dat 3 of 4 dagen ook nog makkelijk kan.
Je zou kunnen overwegen de aardappelen alleen in de helft die je vandaag eet te doen. Apart bewaren en dan als je 't de andere dag gaat eten de rest van de aardappel erbij. Of kook je de aardappel in de curry gaar? Ach ja, dat zal ook wel. Nou, dan zit het er al in. Big deal, kan ie hooguit een beetje te gaar worden en uit elkaar vallen. Eetbaar blijft het. En je weet meteen of je het een volgende keer weer zo zou doen.

Rijst wel even vers maken.
Rijst maak ik vers ja en ik kook ze inderdaad mee.

Thanks :) Ga het idd proberen.
Cue_maandag 9 januari 2012 @ 17:40
Snap het ijskast gedeelte niet bij een koelkast aangezien er geen ijs in het spel is bij rond de 5 graden :+
Lienekienmaandag 9 januari 2012 @ 17:40
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 17:38 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Japon in plaats van jurk neem ik aan.
Nee, jurk is hogere klasse, japon is burgerlijk. Net als jasje en colbert.
Lienekienmaandag 9 januari 2012 @ 17:41
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 17:40 schreef Cue_ het volgende:
Snap het ijskast gedeelte niet bij een koelkast aangezien er geen ijs in het spel is bij rond de 5 graden :+
Vroeger kon alleen de hogere klasse zich zo'n ding veroorloven. De koeling werd verkregen door blokken ijs, vandaar ijskast.
Lienekienmaandag 9 januari 2012 @ 17:43
http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/ijskast-koelkast

Met linkje naar het jurk-japonverhaal.
Gebraden_Wombatmaandag 9 januari 2012 @ 17:48
http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/taartje-gebakje
Wat een bizarre lijst van bekakt en plat door elkaar dat taal van de "adel" voor moet stellen. :D
golfermaandag 9 januari 2012 @ 18:34
quote:
14s.gif Op maandag 9 januari 2012 16:31 schreef Godtje het volgende:

Nu nog een keer een curry topic openen. Maar dat komt later.
Er waren er al een paar jou voor:
http://zoeken.fok.nl/zoek(...)ck&status[]=centraal